| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
vineri 18 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat vineri 18 ianuarie 2008 ora 18:00

    TITLURILE ZILEI
  • Alb-vișiniii au efectuat vizita medicală
  • Bozovic nu e de vânzare !
  • Comunicat de presa al FC Rapid in legătură cu informațiile apărute în presă referitoare la cercetările efectuate de DNA asupra unor transferuri de jucători profesioniști de fotbal la cluburi din străinătate
  • Ranko Despotovic: "Vreau să joc în Liga Campionilor cu Rapid!"
  • Rapid și Millennium Bank: parteneri în cursa spre Liga Campionilor!
  • Bine ai revenit, Ryan Griffiths!
  • Bună-dispoziție la antrenament: giuleștenii au jucat fotbal în zăpadă!
  • Pierre Boya și Ionuț Stancu, sărbătoriți împreună la ProRapid
  • Daniel Pancu depinde de Rednic

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Vineri, 18 ianuarie 2008

Alb-vișiniii au efectuat vizita medicală

Elevii lui Mircea Rednic au mers în această dimineață la Institutul Național de Medicină Sportivă, unde au efectuat tradiționala vizită medicală. După ce au parcurs circuitul cabinetelor medicale, giuleștenii au stat de vorbă cu reprezentanții presei, declarațiile jucătorilor dovedind că optimismul și încrederea sunt la cote ridicate în tabăra alb-vișinie.

"Avem un lot mai valoros decât Dinamo, indiferent de transferurile pe care le-au realizat. Ranko Despotovic este golgeterul Serbiei și ne va ajuta foarte mult, iar experiența lui Philippe Leonard nu poate fi decât un câștig. Nu mă interesează cum va arăta podiumul clasamentului la finalul campionatului, important este ca noi să fim pe primul loc!" - Cristian Săpunaru

"Din păcate am fost plecat aproape un an de zile, dar a fost o schimbare care mi-a prins bine. Acum mă simt mai puternic mental, simt că pot rezista mai bine presiunii. Nu i-am uitat pe colegii mei, îi cunosc foarte bine pe toți. Vreau să câștigăm împreună campionatul, pentru că asta mi-am propus de când am venit - să devin campion cu o echipă de talia Rapidului" - Ryan Griffiths

"Ne înțelegem bine cu noii veniți, la Rapid a fost mereu un colectiv unit. Rămâne de văzut dacă Ranko îl va înlocui cu brio pe Mazilu, știu că a fost golgeter în Serbia și sper să confirme și la noi. Am demonstrat pe finalul primei părți a campionatului că suntem în formă și suntem obligați să câștigăm titlul" - Dănuț Coman

"Plecarea lui Mazilu este o pierdere, dar șansele la câștigarea titlului rămân aceleași. Ranko a fost golgeterul Serbiei, dar asta nu trebuie să fie o presiune pentru el. Trebuie să joace ca până acum și să dea gol când are ocazia" - Lucian Burdujan

În altă ordine de idei, belgianul Philippe Leonard a efectuat și el vizita medicală, jucătorul urmând să semneze angajamentul cu Rapid în cursul acestei după-amiezi.


Vineri, 18 ianuarie 2008

Bozovic nu e de vânzare!

Ne bucură interesul deosebit pe care Vladimir Bozovic îl stârnește printre reprezentanții presei sportive din România. Probabil este și aceasta o formă de recunoaștere a valorii celui mai bun fundaș stânga din Liga I, devenit un om de bază al echipei noastre în prima parte a campionatului. Însă nu poate să nu ne dezamăgească atitudinea unora dintre redactorii principalelor cotidiane sportive, care continuă să fabrice scenarii care mai de care mai fanteziste legate de o eventuală plecare a fundașului rapidist. "Ce afacere!" (Gazeta Sporturilor, 10 ianuarie), "Bozovic vrea să plece de la Rapid!" (Fanatik, 10 ianuarie), "Bozovic, spre Hamburg!" (ProSport, 15 ianuarie), "Bozo fuge în Germania" (ProSport, 16 ianuarie) sau "Bozo are clauză!" (Gazeta Sporturilor, 18 ianuarie) sunt numai câteva dintre scenariile care au ca singure efecte dezinformarea opiniei publice și deteriorarea relației dintre suporterii rapidiști și conducerea clubului.

Îi informăm pe semnatarii respectivelor articole, sperăm odată pentru totdeauna, că pe adresa clubului nu a sosit nicio ofertă oficială pentru Vladimir Bozovic, și că nu există nici cea mai mică intenție a conducerii clubului de a se despărți de unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Mai mult, în contractul dintre club și jucător nu este stipulată nicio clauză de reziliere, așa cum greșit informează Gazeta Sporturilor de astăzi.

Conducerea FC RAPID


Vineri, 18 ianuarie 2008

Comunicat de presa FC Rapid Bucuresti

Fotbal Club RAPID București, B-dul Poligrafiei nr. 1C, etaj I, sector 1, București, România
Tel.:004021.668.75.55: Fax: 004021.668.75.88
rapid@fcrapid.ro; www.fcrapid.ro


COMUNICAT DE PRESĂ

În legătură cu informațiile apărute în presă referitoare la cercetările efectuate de DNA asupra unor transferuri de jucători profesioniști de fotbal la cluburi din străinătate precizăm că, documentele clubului privitoare la transferurile jucătorilor Florin Bratu și Cristian Dulca, relevă următoarele aspecte:

1. Transferul jucătorului DULCA CRISTIAN la clubul POHANG STEELERS FOOTBALL CLUB din Coreea de Sud s-a realizat în baza unui Contract de Mandat încheiat la data de 30.11.1998 între UFC Rapid și impresarul jucătorului, în calitate de mandatar. Prin acest contract s-a stabilit ca transferul să se realizeze pentru suma de 450.000 USD. Întreaga sumă a fost încasată prin transfer bancar în conturile UFC Rapid, în două tranșe, respectiv 120.000 USD la data de 14.01.1999 și, respectiv, 330.000 USD la data de 1.02.1999.

Singura sumă negociată de reprezentanții clubului pentru transferul jucătorului a fost de 450.000 USD, sumă care a fost încasată integral.

2. Pentru transferul jucătorului FLORIN BRATU la clubul GALATASARAY SC din Istanbul, Turcia, reprezentanții clubului au semnat, la data de 1.09.2003, un Acord de transfer pentru suma de 1.750.000 USD. Această sumă de transfer a fost încasată după cum urmează:
* 1.230.230 USD - prin transfer bancar în conturile AFC Rapid;
* 500.000 USD prin dobândirea de către club a drepturilor federative asupra unui jucător profesionist de fotbal.

Din cele de mai sus rezultă că singura sumă rămasă neîncasată de club din transferul jucătorului Florin Bratu este în cuantum de 19.770 USD.

Reprezentanții FC Rapid nu au negociat și/sau semnat nici un acord de transfer al jucătorului Florin Bratu pentru suma de 2.750.000 USD.

Vom pune la dispoziția instituțiilor abilitate ale statului orice documente legate de transferurile de jucători de fotbal realizate de FC Rapid, pentru a dovedi corectitudinea operațiunilor efectuate de clubul nostru.


AFC RAPID BUCUREȘTI


Joi, 17 ianuarie 2008

Rapid și Millennium Bank: parteneri în cursa spre Liga Campionilor!

FC Rapid are începând de astăzi un nou partener! Millenium Bank, investitor important pe piața financiară din România, și clubul de fotbal FC Rapid au anunțat în conferința de presă de astăzi demararea unui parteneriat pe durata anului 2008! Ca urmare a acestui acord, sigla noului partener va apărea pe tricourile jucătorilor în meciurile oficiale și amicale, precum și pe stadion și în celelalte facilități ale clubului Rapid.

"Această colaborare cu una dintre cele mai puternice și iubite echipe de fotbal din România are ca scop principal sprijinirea sportului românesc. Prin acest parteneriat, Millenium Bank investește în pasiunea românilor pentru fotbal și susține performanța sportivă la cel mai înalt nivel", a declarat Dan Sandu, Director General Adjunct Millenium Bank, după ce a semnat, alături de Constantin Zotta, parteneriatul între cele două instituții.

"Suntem fericiți că avem un nou partener de prestigiu. Știm lângă cine ne așezăm și știm că ne alăturăm unui brand puternic, la fel ca și clubul Rapid, care și-a făcut deja un nume în România și în Europa", a declarat directorul general al clubului, Constantin Zotta.


Joi, 17 ianuarie 2008

Ranko Despotovic: "Vreau să joc în Liga Campionilor cu Rapid!"

Noul jucător al Rapidului, sârbul Ranko Despotovic a fost prezentat oficial astăzi într-o conferință de presă organizată la Hotel Crowne Plaza. După ce a trecut cu brio examenul medical, Despotovic le-a transmis primul mesaj suporterilor alb-vișiniii, într-o engleză impecabilă: "Am fost golgeterul campionatului în Serbia și am venit la Rapid pentru că am considerat acest transfer un pas înainte! Nu pot să promit că voi înscrie 100 de goluri, dar pot să le promit suporterilor că voi da totul pentru echipă la fiecare meci, pe fiecare stadion. Vreau să câștig campionatul și să joc în Liga Campionilor cu Rapid!", a fost dorința pe care și-a pus-o noul atacant al echipei.

Constantin Zotta și-a exprimat la rândul său satisfacția pentru realizarea transferului prin care Rapid a adus în Liga I pentru prima oară în istorie un golgeter al unui campionat străin din Europa. "A fost un transfer greu de realizat, mai ales că nu au fost puțini cei care au încercat să împiedice realizarea acestei tranzacții. Mă bucur însă că tricoul cu numărul nouă a rămas vacant doar două zile. Am cedat un jucător valoros, internațional și am adus un alt internațional". Dealtfel, pentru Ranko toate au mers ca pe roate în ultimele zile, fostul jucător de la Vojvodina afând de la mama sa că a fost convocat la următoarea partidă a naționalei Serbiei (amicalul cu Macedonia de pe 6 februarie), chiar în aceeași zi în care a fost perfectat transferul său în Giulești.

Prezent la conferința de presă, George Copos a ținut să-i ureze bun venit atacantului în care a recunoscut că și-a pus foarte multe speranțe: "Bine ai venit! Sper să rămâi la fel de norocos, de puternic și de inteligent! Acum misiunea mea este aproape încheiată!", a punctat președintele clubului, vizibil mulțumit de transferul a cărui realizare și-a asumat-o.


Joi, 17 ianuarie 2008

Bine ai revenit, Ryan Griffiths!

Vești bune pentru australianul din lotul Rapidului. După ce miercuri seară a revenit în țară pentru a se alătura lotului pregătit de Mircea Rednic, Griffiths a susținut astăzi un examen medical al cărui rezultat a fost îmbucurător pentru fotbalistul în vârstă de 26 de ani.

Ryan a aflat că se poate pregăti normal, alături de ceilalți coechipieri, iar Mircea Rednic este hotărât să îi acorde o șansă australianului, care va face deplasarea în turneul de pregătire din Portugalia. Griffiths, care a fost împrumutat ultimele șase luni se va pregăti în aceste zile separat, la recomandarea medicilor, care s-au temut că schimbarea climatică bruscă (la Sidney sunt 30 de grade Celsius!!!) l-ar putea afecta.

Jucătorul a început deja antrenamentele în sala de forță de la Pro Rapid, unde a efectuat alergări și exerciții de fitness. Dacă numărul 11 de pe tricoul de joc a fost între timp preluat de Pierre Boya, Griffiths a ales să evolueze pentru Rapid cu numărul 35!


Joi, 17 ianuarie 2008

Bună-dispoziție la antrenament: giuleștenii au jucat fotbal în zăpadă!

După mai multe zile de exerciții în sală, alergări și jocuri pe terenul sintetic de dimensiuni reduse, rapidiștii au avut parte de ceva nou la antrenamentul din această după-amiază: o porție consistentă de fotbal în zăpada al cărui strat atinge 20 de centimetri!

Urmăriți de pe margine de Mircea Rednic și Marian Rada, alb-vișiniii s-au chinuit serios să controleze mingea, într-o partidă pe care "verzii" și "portocaliii" au încheiat-o la egalitate, scor 2-2.

Cu ocazia antrenamentului din această după-amiază, noua achiziție Ranko Despotovic a făcut cunoștință cu antrenorul Mircea Rednic. Ranko, care are deja zece zile de pregătire cu Vojvodina se va antrena începând de mâine normal, alături de noii săi coechipieri.


Joi, 17 ianuarie 2008

Pierre Boya și Ionuț Stancu, sărbătoriți împreună la ProRapid

Dacă Pierre Boya a împlinit ieri 24 de ani, astăzi a fost rândul lui Ionuț Stancu să își aniverseze ziua de naștere, fundașul giuleștean împlinind 25 de ani. Cei doi au fost sărbătoriți după antrenamentul din această dimineață.

Conducerea și antrenorul Mircea Rednic au pus la cale "minipetrecerea" încă de ieri, când au luat decizia de a aniversa cele două zile de naștere împreună, în prezența tuturor jucătorilor, staff-ului tehnic și administrativ al clubului.

Coechipierii le-au cântat celor doi tradiționalul "La mulți ani!", i-au aplaudat și au ciocnit câte un pahar de șampanie în cinstea lui Pierre și Ionuț. Le urăm și noi celor doi jucători multă sănătate și un sezon cât mai reușit la Rapid!



Vineri, 18 ianuarie 2008 00:42

"Pentru Ligă!"


Ranko Despotovici vrea să-l facă uitat pe Mazilu și să ia titlul cu Rapid

"Este un super jucător și se pliază perfect pe jocul Rapidului", spune George Copos despre Ranko Despotovici, ultima achiziție a giuleștenilor. "Ranko vrea titlul de campion, să fie golgeterul nostru și, la cît de ambițios l-am văzut eu, cred că va reuși", a continuat finanțatorul rapidist.

După plecarea lui Ionuț Mazilu la Dnepr, doar două zile a fost liber tricoul cu numărul 9, ieri giuleștenii prezentîndu-l pe Ranko Despotovici, golgeterul din prima ligă a Serbiei, cu 17 goluri în ediția precedentă de campionat. Atacantul care va împlini 25 de ani peste 3 zile a explicat de ce a ales să vină în România: "Rapid este un club important, cu tradiție, are 3 titluri cucerite și niște suporteri fantastici. Îmi doresc să cresc ca fotbalist, să joc în partide importante în Liga Campionilor și Rapidul îmi poate oferi asta".

Despotovici a dezvăluit că s-a sfătuit și cu Vladimir Bozovici, fost la OFK Belgrad, înainte de a se decide: "Am vorbit cu Bozo și mi-a zis că atmosfera la echipă este una extraordinară și că băieții formează un colectiv unit, ceea ce a contat în alegerea mea". Sîrbul a încheiat cu o promisiune: "Nu vreau să spun că voi marca o sută de goluri, însă de acum inima mea bate pentru Rapid și promit că voi da totul pe teren. Sînt sigur că vom depăși CFR-ul în campionat și vom lua titlul, altfel nu eram aici".

"Am venit aici să ies golgeter al României și să ajung în Liga Campionilor. Îi asigur pe suporteri că vom lua titlu"
Ranko Despotovici

"Cu Ranko m-am înțeles în două minute, a ales Rapidul pentru că avem deja un nume cunoscut în Europa"
Constantin Zotta

Zotta confirmă șicanele
Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, cel care a negociat în Serbia cu jucătorul și cu clubul de care a aparținut, a confirmat că s-a încercat împiedicarea transferului. "Vreau să le mulțumesc președintelui clubului Vojvodina Novi Sad și agentului jucătorului pentru că au demonstrat că sînt profesioniști. Deși s-a încercat să fie distrus transferul, cu ajutorul celor doi am reușit să-l aducem pe Despotovici în Giulești", a spus Zotta.

"Brazilia plus Serbia"
Patronul George Copos a spus că Rapidul avea nevoie de Despotovici pentru ambiția acestuia: "După fantezia braziliană, și vorbesc aici de Cesinha, care a demonstrat că are valoare, aveam nevoie în atac și de ambiția specifică jucătorilor sîrbi! Toată lumea cunoaște mentalitatea acestui popor".


Vineri, 18 ianuarie 2008 00:40

Bozo are clauză!

Copos i-a dat unei firme de impresariat din Germania o procură, cum că-l poate vinde pe muntenegrean cu 3,5 milioane de euro

Rapid nu vrea să-l vîndă pe Vladimir Bozovici, dar ar putea totuși să rămînă fără fotbalist! Cum e posibil? O firmă de impresariat din Germania are o procură primită de la George Copos, iar nemții îl pot vinde pe Bozo oricui plătește 3,5 milioane de euro. Agenții împuterniciți în urmă cu cîteva luni de șeful din Giulești nu au găsit însă pînă acum cumpărător pentru muntenegrean.

Culmea e că, pe altă filieră, pe adresa Rapidului a venit o ofertă superioară din punct de vedere financiar. Nurnberg a vrut să dea 4,5 milioane de euro, însă Copos a refuzat! "George, riscăm să pierdem cel puțin un milion dacă nu-l dăm pe banii ăștia!", i-au spus colaboratorii patronului, dar acesta din urmă s-a ținut tare.

De ce a fost declinată propunerea, tentantă mai ales pentru un fotbalist extracomunitar? Copos se teme de reacția suporterilor. L-a cedat deja pe Ionuț Mazilu, golgeterul Rapidului din ultimul an și jumătate, și se ferește să mai vîndă încă un titular, mai ales că Bozovici e chiar unul dintre favoriții ultrașilor alb-vișinii.

80.000 de euro anual cîștigă Bozovici în Giulești
250.000 de euro au plătit rapidiștii pentru muntenegrean, adus de la OFK Belgrad


Sichitiu, adjunctul lui Zotta
Patronul George Copos a anunțat că Grigore Sichitiu a revenit oficial la Rapid: "Va coordona activitatea de la club și îi va raporta lui Zotta. După o perioadă de rătăcire pe la Piatra-Neamț, Sichitiu s-a întors acasă. Grigore, care este un profesionist și un poliglot, va conversa cu jucătorii străini, avînd și un buget de protocol pentru a-i invita la masă în oraș, ajutîndu-i astfel să se acomodeze mai ușor".

Griffiths e sănătos
Revenit în țară miercuri noapte, australianul Ryan Griffiths a fost supus ieri unui control medical amănunțit la inimă, în urmă căruia a primit acordul medicilor de a se antrena cu Rapidul. Chiar și așa, din cauza diferențelor de temperatură între România și China, care ar putea duce la o accidentare, Griffiths se pregătește separat (foto), alături de noua achiziție Ranko Despotovici.

Insistă pentru Szekely
Patronul George Copos a declarat că nu a renunțat la transferul lui Janos Szekely de la Oțelul Galați și că are certitudinea că CFR Cluj nu va mai negocia pentru mijlocașul dreapta. "Îl vrem în continuare pe Szekely. Chiar miercuri am vorbit cu domnul Paszkany de la Cluj și mi-a confirmat că ei s-au retras definitiv din cursa pentru jucător și că nu vor negocia cu el în cantonamentul din Antalya", a declarat Copos pentru Știrile Sportive ale Antenei 1.

Petrecere la Pro Rapid
Ieri, la Pro Rapid, la finalul primului antrenament al zilei, Pierre Boya (foto, 24 de ani) și Ionuț Stancu (25 de ani) au fost sărbătoriți împreună, deși ziua de naștere a camerunezului a fost miercuri. La petrecere au participat toți jucătorii, stafful tehnic și cel administrativ. Coechipierii le-au cîntat celor doi "La mulți ani!" și în final au ciocnit un pahar de șampanie cu cei sărbătoriți.

Stancu contra Jovanovici
Tratativele dintre Rapid și FC Vaslui pentru mijlocașul Petar Jovanovici sînt avansate, iar transferul s-ar putea realiza la finalul săptămînii, înainte de plecarea în Portugalia. Surse autorizate susțin că acordul de principiu constă într-un schimb între Romeo Stancu (29 de ani) și Petar Jovanovici (25 de ani) plus o sumă de bani.

Leo, prezentat mîine
Prima achiziție din această iarnă, Philippe Leonard (34 de ani), va efectua în această dimineață vizita medicală alături de ceilalți rapidiști și, dacă nu va fi diagnosticat cu nici o problemă, va fi prezentat mîine într-o conferință de presă.

Atac la Steaua și Dinamo
Patronul Rapidului, George Copos, a lansat ieri un atac la adresa rivalelor din campionat. "Vrem să construim o echipă puternică și să jucăm în Champions League. Sînt alții care au altfel de metode pentru a ajunge în această competiție. E foarte greu să te menții acolo, o dată ce-ai ajuns. Exemple avem în România și nu sînt demne de urmat", a spus Copos, referindu-se la marile rivale ale giuleștenilor, Steaua și Dinamo.




Vineri, 18 ianuarie 2008 8:00

RAPIDISTII SUSTIN CA BANII DIN TRANSFERURILE LUI DULCA SI BRATU
AU INTRAT IN CONTUL CLUBULUI

Oficialii clubului Rapid susțin că toți banii din transferurile jucătorilor Cristian Dulca și Florin Bratu, din 1998, respectiv 2003, au intrat în contul grupării giuleștene, negând astfel acuzele procurorilor DNA de evaziune fiscală și spălare de bani.

Într-un comunicat remis, joi seară, agenției MEDIAFAX, AFC Rapid, fosta asociație care a adminstrat clubul, menționează ca suma de transfer a lui Cristian Dulca la clubul coreean Pohang Steelers a fost de 450.000 de dolari.

"Transferul jucătorului Dulca Cristian la clubul Pohang Steelers Football Club din Coreea de Sud s-a realizat în baza unui Contract de Mandat încheiat la data de 30.11.1998 între UFC Rapid și impresarul jucătorului, în calitate de mandatar. Prin acest contract s-a stabilit ca transferul să se realizeze pentru suma de 450.000 USD. Întreaga sumă a fost încasată prin transfer bancar în conturile UFC Rapid, în două tranșe, respectiv 120.000 USD la data de 14.01.1999 și, respectiv, 330.000 USD la data de 1.02.1999. Singura sumă negociată de reprezentanții clubului pentru transferul jucătorului a fost de 450.000 USD, sumă care a fost încasată integral", se arată în comunicat.

De asemenea, oficialii rapidiști susțin că gruparea a încasat 1,75 milioane de dolari de la Galatasaray Istanbul în schimbul lui Florin Bratu. "Pentru transferul jucătorului Florin Bratu la clubul Galatasaray SC din Istanbul, Turcia, reprezentanții clubului au semnat, la data de 01.09.2003, un acord de transfer pentru suma de 1.750.000 USD. Această sumă de transfer a fost încasată după cum urmează: 1.230.230 USD - prin transfer bancar în conturile AFC Rapid; 500.000 USD prin dobândirea de către club a drepturilor federative asupra unui jucător profesionist de fotbal. Din cele de mai sus rezultă că singura sumă rămasă neîncasată de club din transferul jucătorului Florin Bratu este în cuantum de 19.770 USD. Reprezentanții FC Rapid nu au negociat și/sau semnat nici un acord de transfer al jucătorului Florin Bratu pentru suma de 2.750.000 USD", susține conducerea grupării giuleștene.

AFC Rapid, asociația care a rămas acționar majoritar în SC FC Rapid SA, actuala societate care administrează clubul, mai precizează în comunicat următoarele: "Vom pune la dispoziția instituțiilor abilitate ale statului orice documente legate de transferurile de jucători de fotbal realizate de FC Rapid, pentru a dovedi corectitudinea operațiunilor efectuate de clubul nostru".

Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Public, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început, în 10 ianuarie, urmărirea penală pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani împotriva unor oameni de fotbal. Aceștia sunt: Ioan Becali - fost impresar, Victor Becali - impresar, Gheorghe Copos - acționar majoritar FC Rapid București, Sică Pușcoci - avocat, Mihai Stoica - fost director al clubului de fotbal Oțelul Galați, actual președinte la Unirea Urziceni, Cristian Borcea - președintele executiv al FC Dinamo, Jean Pădureanu - președinte al clubului de fotbal Gloria Bistrița, Mircea Stoenescu - fost președinte la Dinamo, Gheorghe Popescu - fost impresar și Gheorghe Nețoiu - fost acționar la FC Dinamo.

În perioada 14-17 ianuarie, toți învinuiții au luat la cunoștință infracțiunile pentru care sunt cercetați, potrivit art.6 alin3 din Codul de Procedură Penală, a conchis sursa citată.


Vineri, 18 ianuarie 2008

Rapid a platit mai mult ca steaua

Rapid a avut câstig de cauza în cursa pentru Ranko Despotovic, platind cu 100.000 de euro mai mult decât rivalii. Atacantul sârb a fost prezentat ieri.

Sârbul Ranko Despotovic a fost foarte aproape de a ateriza la rivala giulestenilor, Steaua. ProSport va prezinta în exclusivitate modalitatea prin care atacantul a ajuns totusi sub comanda lui Mircea Rednic.

Constantin Zotta si Grigore Sichitiu s-au deplasat marti în Serbia cu scopul de a trata pentru Despotovic. Presedintele celor din Novi Sad, Ratko Butorovic, le-a transmis românilor ca jucatorul are o oferta concreta din partea Stelei Rosii Belgrad, de 600.000 de euro, dar ca nu este de acord sa întareasca o rivala a Voivodinei. Oficialii români le-au înaintat omologilor sârbi prima oferta, în valoare de 800.000 de euro. Auzind de interesul Rapidului pentru Despotovic, Steaua a intrat pe fir si a trimis marti noaptea o oferta de un milion de euro pentru vârful de 25 de ani. Dorindu-l foarte mult pe jucator în Giulesti, Copos s-a decis sa dea cu 100.000 de euro mai mult decât rivalul sau, trimitând si un avion particular pentru a-l aduce pe jucator în Grant. Patronul Rapidului a si virat banii în contul Voivodinei, iar sârbii n-au mai stat pe gânduri, acceptând pe loc oferta visiniilor.

Va îmbraca tricoul cu numarul 9

Ultima achizitie a visiniilor a declarat ca s-a înteles cu oficialii Rapidului în numai doua minute. "Vreau sa fiu golgheter si aici în România, dupa ce am reusit acest lucru în Serbia, si îmi doresc sa evoluez în Liga. Am încredere ca Rapidul are puterea sa ajunga acolo. Nu pot promite 100 de goluri, dar voi da tot ce am mai bun pe teren", a declarat Despotovic, care urmeaza sa îmbrace tricoul cu numarul 9 lasat liber de Mazilu.

Intre noi si CFR este o distanta de doar doua meciuri. Se va rezolva. Voi fi un despot doar pe teren.
Ranko Despotovic, atacant Rapid


Vineri, 18 ianuarie 2008

RYAN GRIFFITHS ESTE OK MEDICAL

Ryan Griffiths (foto) a revenit miercuri noaptea în România, iar ieri-dimineata a efectuat un examen medical.

Verdictul a fost favorabil pentru australian, care cel mai sigur va merge în cantonamentul Rapidului din Portugalia. Imprumutat de giulesteni în China, la FC Liaoning, Griffiths a contractat un virus care i-a afectat muschii inimii si exista riscul sa nu mai joace fotbal.

Dupa câteva luni de tratament, "cangurul" si-a revenit. Griffiths se va antrena câteva zile doar la sala de forta, pâna când se va acomoda cu clima din tara.


Vineri, 18 ianuarie 2008

DESPOTOVIC: 'VREAU SA FIU GOLGHETER SI IN ROMANIA'

Clubul din Grant si-a prezentat astazi ultima achizitie, în persoana atacantului sârb Radko Despotovic. Atcantul urmeaza sa poarte tricoul cu numarul 9, lasat liber prin plecarea lui Ionut Mazilu la Dnepr.

"Suntem foarte fericiti pentru ca am reusit sa-l aducem pe Radko la Bucuresti. Daca nu ma însel, este primul golgheter al unui campionat din Europa care alege sa joace în România. A plecat un international si am adus în schimb un alt international si sunt convins ca Despotovic va contribui din plin la performantele noastre. Nu am lasat tricoul cu numarul 9 decât doua zile liber. As dori sa le multumesc presedintelui clubului Vojvodina, Ratko Butorovic si impresarului jucatorului care au fost profesionisti adevarati si si-au respectat cuvântul dat", a spus directorul general al Rapidului, Constantin Zotta.

La rândul sau, Despotovic s-a declarat încântat de faptul ca va îmbraca tricoul alb-visiniu.
"Sunt foarte fericit ca sunt astazi aici si sper sa fiu cât mai multI ani. Nu au fost problem cu transferul meu. M-am înteles cu domnul Zotta în doua minute. Am ales sa vin la Rapid din doua motive: în primul rând îmi doresc sa fiu golgheter si în campionatul românesc, asa cum am fost în Serbia. Apoi îmi doresc sa joc în Champions League si sunt convins ca Rapidul are puterea sa ajunga acolo. Nu pot promite ca voi marca 100 de goluri, însa voi da pe teren tot ce am mai bun. Il cunosc foarte bine pe Bozovic, este prietenul meu, am jucat de foarte multe ori unul împotriva celuilalt. Sper sa ma ajute sa ma adaptez cât mai repede si eu sper la rândul meu sa-l ajut pe el", a precizat Despotovic

Parteneriat cu Millenium Bank

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta astazi la Crowne Plaza, clubul FC Rapid a anuntat un nou parteneriat cu banca Millenium. Intelegerea este valabila pentru anul în curs, urmând ca sigla Millenium Bank sa apara inscriptionata pe spatele tricourilor  jucatorilor alb-visinii.

Sichitiu, numit director general adjunct

Vizibil încântat de transferul lui Despotovic în Giulesti, finantatorul alb-visiniilor a tinut sa-i multumeasca public lui Grigore Sichitiu, principalul artizan al aducerii vârfului sârb la echipa de lânga Podul Grant. "Va anunt oficial ca începând de astazi, Grigore Sichitiu este noul director general adjunct al formatiei noastre. El va fi responsabil de toata activitatea sportiva a clubului si îi va raporta direct lui Constantin Zotta. Totodata, dânsul se va ocupa si de strainii din lotul Rapidului. Grigore a jucat un rol important în aducerea lui Bozovic, Boya si Despotovic si va avea grija ca acestora sa nu le lipseasca nimic", a spus Copos.


Vineri, 18 ianuarie 2008

DANIEL PANCU DEPINDE DE REDNIC

Dupa ce în presa a aparut informatia conform careia Pancu ar putea pleca de la Bursaspor, în urma neachitarii restantelor financiare, George Copos a declarat ca o eventuala reîntoarcere a lui "Pancone" în Giulesti depinde doar de antrenorul Mircea Rednic.

"In privinta lui Pancu, întrebati-l pe domnul Mircea Rednic. Misiunea mea s-a încheiat odata cu aducerea lui Despotovic în Giulesti", a declarat bossul visiniilor.


















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...