| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
19 - 20 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat duminică 20 ianuarie 2008 ora 21:30

    TITLURILE ZILEI
Zi de doliu pentru Rapid: Bazil Marian (7 octombrie 1922 - 19 ianuarie 2008) este de azi legenda.
Fostul international si antrenor, Bazil Marian, a decedat la vârsta de 85 de ani

  • Lotul de 20 al Rapidului pentru turneul din Portugalia
  • Marius Maldarasanu dat afara de Rednic
  • Marius Maldarasanu : "Sunt suparat pe domnul Copos ca in vara nu a vrut sa ma lase sa plec. A asteptat 6 luni sa vina calaul sa ma execute."
  • Mircea Rednic : "De la Rapid nu va mai pleca nimeni, dar vor mai veni jucatori. Mai sunt înca doi fotbalisti pe care îi doresc si i-am zis domnului Copos ca nu m-ar deranja daca ar mai aduce si altii",
  • Liderul sustinatorilor formatiei din Grant, Vali Marincea a declarat ca este de acord cu decizia clubului de a-i rezilia contractul mijlocasului Marius Maldarasanu.
  • Patronul Rapidului a recunoscut ca a comis si erori în contabilitate

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Sambata, 19 ianuarie 2008

Zi de doliu pentru Rapid: Bazil Marian a făcut pasul spre legendă...

La Rapid din 1946 până în 1954, "tunarul" Bazil Marian a trecut în neființă în această dimineață, la vârsta de 85 de ani. Idol al suporterilor din Giulești, fostul atacant al alb-vișiniiilor i-a fermecat timp de opt ani de zile pe spectatorii care veneau în Grant pentru fotbalul-spectacol al acelei perioade. A ajuns la Rapid în 1947, împreună cu regretatul Valentin Stănescu, după desființarea abuzivă a echipei Carmen, unde era considerat cel mai valoros dintre jucători. I-a cucerit repede pe giuleșteni, principala sa calitate fiind tehnica perfectă de lovire a mingii, care i-a adus repede renumele de "bombrdier". A îmbrăcat tricoul alb-vișiniu până la finalul carierei de jucător, în 1954. Pentru Bazil Marian au urmat șase ani ca antrenor secund în Giulești, după care o frumoasă carieră de antrenor principal. În 1971, fostul jucător a revenit la Rapid, de acea dată pe banca tehnică. La finalul sezonului, Cupa României revenea în vitrina clubului după o așteptare de 30 de ani. Tot în acel sezon, Rapid reușea o frumoasă aventură în Cupa UEFA, unde elimina două echipe de top ale Europei: Napoli și Legia Varșovia.

Bazil Marian a evoluat de 156 de ori și a înscris 81 de goluri în prima divizie. A fost și căpitan al echipei naționale, al cărei tricou l-a îmbrăcat de 18 ori, reușind să înscrie două goluri ca internațional.
"Țin cu Rapid din cauza lui Bazil Marian.Tocmai se transferase de la "Carmen".Ce jucător fantastic,uimitor,nemaipomenit.Și mai tin cu Rapid din cauza culorii vișinii.O culoare incredibil de frumoasă.", spunea regretatul Florian Pittiș despre una din cele mai frumoase legene ale Grantului.

Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul Andronache din București. Clubul Rapid și întreaga suflare giuleșteană deplâng plecarea dintre noi a lui Bazil Marian, un adevărat simbol al culorilor alb-vișinii. Sincere condoleanțe familiei îndurerate și apropiaților! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Bazil Marian (7 octombrie 1922 - 19 ianuarie 2008)


Sambata, 19 ianuarie 2008

20 pentru Portugalia

Echipa antrenată de Mircea Rednic va lua mâine drumul Portugaliei, unde va efectua primul stagiu de pregătire centralizată, în centrul de pregătire de la Rio Maior. Iată și lotul de jucători care se vor afla în avionul care va decola la ora 17:50 în direcția Lisabona.

Portari: Coman, Andrade, Marinescu
Fundași: Cristian Săpunaru, Maftei, Marius Constantin, Vladimir Bozovic, I. Stancu, Phillippe Leonard
Mijlocași: Emil Dică, Ovidiu Herea, Lazăr, Grigore, Grigorie, Cesinha
Atacanți: Mugurel Buga, Burdujan, Boya, Ranko Despotovic, Lucian Răduță


Singurul indisponibil este Dănuț Perjă, care a suferit o luxație a cotului și va începe recuperarea în aproximativ două săptămâni. Tamandare și Romeo Stancu nu intră în vederile antrenorului Mircea Rednic pentru reluarea campionatului, în timp ce Măldărășanu și-a reziliat de comun acord contractul cu Rapid, după o perioadă de aproape 10 ani petrecuți în Giulești.



Duminica, 20 ianuarie 2008 00:55

Se urăsc!

După 10 ani la Rapid, Măldărășanu a fost pus pe liber și a declanșat un război total cu Rednic

Cel mai titrat rapidist din istorie, Marius Măldărășanu, s-a despărțit de Giulești după 10 sezoane și-l învinovățește pe Mircea Rednic: "Îl cunosc bine, nu mă poate duce el cu zăhărelul. De cînd a venit, noi doi am fost ca șoarecele cu pisica. Mi-am dat seama imediat că antrenorul vrea să scape de mine, să mă tragă pe linie moartă".

"Nu-i plac românii!"

Contractul lui Măldă, scadent în vară, a fost reziliat ieri dimineață, după ce fotbalistul a acceptat să renunțe la 90.000 de euro, banii pe care i-ar mai fi avut de luat pînă la sfîrșitul campionatului. "E mai bine că am plecat acum, altfel aș fi putut răbufni și poate era mai rău. Sînt și eu om, nu mai suportam! Rednic m-a făcut ușor-ușor. Mi-a zis că locurile sînt ocupate și că nu prea o să mai joc în retur. Plus că m-a șicanat permanent. Înainte eu băteam loviturile libere. Cum a venit el, m-a înlocuit. A fost suspicios cu mine de la început, nu-i plac românii, el are încredere doar în străinii lui. Un singur lucru apreciez la Rednic: a venit la mine și mi-a spus în față că vrea să reziliem contractul, nu m-a trimis la conducere, ci a vorbit el direct", a atacat Măldărășanu.

"Rednic are comisioane de luat și trebuia să elibereze cîteva locuri din lot. Probabil vrea să-și mai aducă niște bananieri"

"Rednic îmi poartă ranchiună pentru că în 2005 l-am susținut pe Răzvan Lucescu și am împiedicat revenirea lui la echipă! El e singurul om care poate strica atmosfera în lot!"

"De cînd a venit Rednic, am avut nevoie de alifie pentru hemoroizi, la cît am rupt banca de rezerve!"

"Cînd pierdeam un meci, vinovat era Măldărășanu. La victorii, mai venea Copos în vestiar și-mi trecea mîna prin păr. Cred că patronul chiar a ținut la mine"
Marius Măldărășanu

"Măldă nici dacă juca încă 10 ani n-ar fi ajuns la palmaresul lui Leonard, jucătorul pe care l-am adus eu! "
Mircea Rednic

"S-a enervat că am dat gol"
Măldărășanu susține că pe Rednic îl deranjau performanțele lui: "A fost o fază incredibilă la un antrenament! După ce am marcat un gol dintr-o lovitură liberă, antrenorul l-a certat rău pe Marinescu, unul dintre portarii de rezervă! Era nervos că nu mi-a apărat șutul!".

"Măldă e răutăcios!"
Rednic i-a răspuns lui Măldărășanu: "Aduc bananieri? Ăia sînt la Cupa Africii, nu la Rapid. Ce comisioane să-mi iau, cînd Philippe a venit gratis, nu s-a plătit nici un ban pentru el!? Măldă ar fi trebuit să aprecieze gestul, ca să nu mă apuc eu să vorbesc mai multe. El a plecat pentru că am cel puțin patru mijlocași centrali mai tineri și mai buni! Ar trebui să înceteze cu răutățile!".

Cifrele îl contrazic
Măldărășanu îl atacă dur pe Rednic, iar despre Bergodi spune că "se merita să-ți dai viața pe teren pentru el, deoarece le dădea șanse tuturor jucătorilor, îți arăta că te respectă și era un om sincer". Statistica îl contrazice însă pe fotbalist și arată că el a jucat mai mult de cînd "Puriul" a revenit în Giulești. În cele 10 meciuri din Liga I în care echipa a fost condusă de italian, Măldă a fost titular doar de trei ori, în vreme ce Rednic a început cu el din primul minut de patru ori în nouă meciuri. Mijlocașul nu a marcat nici un gol în acest sezon.

Zotta îl vrea în conducere
Directorul general Zotta susține că lui Măldărășanu îi va fi propus un post de conducere după finalul carierei: "Îl așteptăm pe Marius în staff-ul administrativ în momentul în care se va lăsa de fotbal. El și-a dorit încă de vara trecută să plece, voia un contract mai bun. Acum poate pleca la orice alt club fără ca Rapid să aibă vreo pretenție financiară".

Se duce la Brașov?
Cea mai probabilă destinație a lui Măldărășanu o reprezintă divizionara secundă FC Brașov, formație unde mijlocașul ar avea ocazia să lucreze din nou cu Răzvan Lucescu. "Mai am oferte din Grecia, dar mi-ar plăcea sub Tîmpa", a spus Măldă. "Probabil vor fi discuții, dar nu pot să confirm transferul, deși ar fi extraordinar să-l luăm", e poziția lui Lucescu junior.

Fanii îl susțin
Într-un sondaj realizat de rapidisti.ro, 70% dintre suporteri regretă despărțirea de mijlocașul de 32 de ani, în timp ce 30% consideră că Mircea Rednic a luat o decizie corectă.

"Foarte rău că a plecat Măldărășanu, el este unul dintre rapidiștii adevărați"
Sunrise

"Îți mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru Rapid! Îmi pare rău că nu s-a putut să-ți închei cariera în Giulești, așa cum ai fi meritat. Succes, Măldă!"
Rapidinyo

"Păcat, mare păcat! După atîția ani de devotament nu merita să fie lăsat să plece așa. Măldă, pentru noi rămîi idol indiferent unde ai juca!"
Catalina21rpd

"Măldă dragă, nu joci nimic de doi ani de zile, doar Răzvan te mai ținea în brațe, timpul tău a trecut"
Emcede

Marius Constantin Măldărășanu
Data nașterii: 19.04.1975
Înălțime: 181 cm
Greutate: 68 kg
Primul meci în Liga I: U Cluj - Petrolul Ploiești 2-1 (07.09.1996 )
Cariera: Feroemail Ploiesti (1991-1993), Petrolul Teleajen (1993-1996 ), FC Petrolul Ploiești (1996-1998), Rapid București (1998-mai 2002, ianuarie 2003-2008), Beșiktaș Istanbul (mai 2002 - ianuarie 2003)
Meciuri / goluri: Rapid - 238 / 28; cupele europene - 36 / 5; echipa națională - 8 / 0
Performanțe: dublu campion al României cu Rapid (1999, 2003), campion al Turciei cu Beșiktaș Istanbul (2003), trei Cupe ale României (2002, 2006 si 2007), 4 Supercupe (1999, 2002, 2003 si 2007), vicecampion al României cu Rapid (2006), sfert-finalist al Cupei UEFA cu Rapid (2006), liderul prezențelor all-time în cupele europene pentru Rapid (36 meciuri)


Duminica, 20 ianuarie 2008 00:55

Scrisoare de la "Vamă"

Dinu Gheorghe crede că George Copos se putea despărți altfel de Măldărășanu

Fostul președinte rapidist Dinu Gheorghe a decis să îi trimită o scrisoare deschisă lui Copos, mîhnit de felul în care s-a despărțit Măldărășanu de Rapid.

Gazeta vă prezintă conținutul ei: "George, se putea și altfel! Era frumos să îl inviți la masă, să ciocniți o cupă cu șampanie și să îi faci un cadou de bun rămas. Cu o astfel de valoare te porți la fel de bine ca și cum parcă atunci l-ai fi adus. Ați fi depănat amintiri, aveați destule, după atîtea succese în Giulești. Apropo, George, știi că e cel mai titrat jucător din istoria clubului? Că v-ați bucurat împreună la două titluri, trei Cupe, patru Supercupe și un sfert de finală european? A, și mai știi că a jucat cele mai multe meciuri în cupele europene din toată istoria Rapidului? Păcat că nu ai făcut ce spuneam".


Duminica, 20 ianuarie 2008 00:55

Porumboiu vs Rednic

Patronul Vasluiului și antrenorul rapidist sînt în conflict din cauza discuțiilor pentru transferul lui Jovanovici

Negocierile pentru transferul vasluianului Petar Jovanovici, 25 de ani, în Giulești au încins spiritele! Adrian Porumboiu l-a atacat ieri pe Mircea Rednic: "M-a deranjat că l-a contactat pe jucător și că-l amăgea că-i dă 100.000 de euro pe sezon dacă se duce la Rapid. Rednic știa că e sub contract cu Vasluiul și el ar fi trebuit să contacteze mai întîi clubul. Va veni timpul să primească ceea ce merită pentru această obrăznicie! Mi-e rușine și cred că și lui Jovanovici îi e rușine să se vîndă pe cîteva cartoane de prăjituri de la Copos", a declarat patronul grupării moldave.

"Puriul" susține o cu totul altă variantă: "Nu l-am sunat pe Jovanovici, nici vorbă! Porumboiu a fost cel care l-a contactat pe Copos și i-a propus jucătorul. George m-a întrebat după aceea dacă-l vreau și i-am răspuns că mă hotărăsc după turneul din Portugalia. Dar nu e prima oară cînd patronul de la Vaslui mă atacă, nici nu mă mai interesează aceste declarații".


Duminica, 20 ianuarie 2008 00:55

Miloșevici e pe listă!

Rednic mai vrea un atacant și fostul golgeter al lui Aston Villa poate ajunge în Giulești

Rapidului îi plac sîrbii! După Ranko Despotovici, alb-vișiniii mai au pe listă încă un vîrf plav, al cărui nume are o mai mare rezonanță: Savo Miloșevici! Atacantul care a strîns 101 meciuri în "naționala" Serbiei și Muntenegrului vrea însă un salariu-record pentru Liga I, 400.000 de euro.

Rednic a confirmat discuțiile: "Am vorbit cu impresarul lui Miloșevici și mi-a zis că jucătorul vrea să vină în Giulești. Un prieten de-al meu a discutat și cu managerul lui Partizan Belgrad, care a confirmat că atacantul e liber de contract. I-am transmis și lui Copos, iar Zotta se va ocupa de negocieri. Ar fi o mare lovitură, Miloșevici e un nume mare de tot!". Fotbalistul în vîrstă de 34 de ani a evoluat ultima oară la Osasuna, de care s-a despărțit vara trecută, după ce i-a expirat contractul. A făcut istorie însă la Partizan, Aston Villa și Zaragoza, pentru care a înscris în total de 131 de ori.

35 de goluri a marcat Miloșevici pentru "naționala" țării sale

Azi pleacă în Portugalia
Rapidiștii decolează astăzi spre Rio Maior, pentru primul stagiu de pregătire, în cadrul căruia vor disputa patru amicale în compania echipelor: Rio Maior (22 ianuarie), Estoril ( 24 ianuarie), Primera de Augustus (26 ianuarie) și Academica Coimbra (30 ianuarie). "Eu am cerut formații mai slabe, pentru că ne vom axa pe pregătirea jucătorilor, nu pe rezultate. Meciurile tari le vom juca în cel de-al doilea turneu, cel din Cipru", a explicat Mircea Rednic.

Lotul pentru Portugalia
Portari: D. Coman, Andrade, A. Marinescu
Fundași: Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici, I. Stancu, Leonard
Mijlocași: E. Dică, Herea, C. Lazăr, N. Grigore, Grigorie, Cesinha
Atacanți: Buga, Burdujan, Boya, Despotovici, Griffiths, L. Răduță.
Absent: Dănuț Perjă (accidentat)

"Fără rafting!"
Pe rapidiști îi așteaptă două săptămîni grele în Portugalia. "Va fi un cantonament fără rafting, fără yachting, că tot s-au făcut multe speculații. Jucătorii să muncească pentru cele 11 tricouri de titulari! Vreau titlul, nici nu vorbesc de locul 2, pentru că echipa are mai multă calitate decît cea care a fost campioană în 2003", a zis Rednic. Antrenorul a fost acuzat de conducătorii lui Dinamo că a fost prea permisiv cu jucătorii vara trecută și de aceea echipa nu a fost pregătită corespunzător pentru prima parte a campionatului.

Leonard cîștigă cît Coman
Mircea Rednic a anunțat ieri că Philippe Leonard este al Rapidului pînă în vara lui 2009, urmînd ca acesta să primească 10.000 de euro pe lună: "Sumele vehiculate pentru salariul lui Leo sînt exagerate, drept pentru care jucătorii au venit la noi să se plîngă. Dar eu nu o să accept niciodată ca noile achiziții să cîștige mai mult decît Coman, cel mai reprezentativ jucător al nostru!". Goalkeeperul "naționalei" cîștigă 120.000 de euro pe sezon, adică, același salariu ca și fundașul belgian.


Duminica, 20 ianuarie 2008 00:55

E acasă

Vești bune pentru fosta glorie rapidistă Sandu Neagu. Acesta a părăsit vineri spitalul Elias și a ajuns acasă.

Doctorii au luat această hotărîre după ce fostul fotbalist, acum în vîrstă de 59 de ani, s-a simțit mai bine.

Neagu suferă de ciroză de mai mulți ani, iar la finalul lui 2007 a fost operat pentru o hernie ombilicală.

La sfîrșitul săptămînii viitoare, medicii care îl au sub observație vor lua o decizie și în privința transplantului de ficat de care Neagu are nevoie.


Sambata, 19 ianuarie 2008 00:45

"Indecent!"

Principala țintă a alb-vișiniilor în această campanie de achiziții, după cum l-a numit directorul general Constantin Zotta, a fost Janos Szekely, de la Oțelul. Deși la un moment dat a fost cu un pas în Giulești, transferul nu s-a mai realizat din cauza pretențiilor salariale ale mijlocașului de 24 de ani, considerate exagerate de rapidiști.

Conform spuselor lui George Copos, Szekely a solicitat un salariu anual de 200.000 de euro: "I-am oferit 110.000 în primul an, însă din ce am înțeles eu, el voia aproape dublu". Agentul jucătorului, Ionel Codoban, a confirmat negocierile, dar a negat cele afirmate de patronul giuleștean. "Rapidul ne-a făcut o propunere, iar noi am refuzat-o. Nu am ajuns cu discuțiile pînă în punctul în care să spunem ce ne dorim noi", a spus impresarul pentru Știrile Sportive ale Antenei 1. Surse autorizate din anturajul clubului din Grant au dezvăluit că diferența dintre ce i-a oferit Rapidul și ce și-ar fi dorit mijlocașul a fost de 180.000 de euro pentru o înțelegere valabilă pe trei ani și jumătate.

Rapid nu e singura echipă din țară care îl vrea pe Szekely, Ioan Andone declarînd că i-ar plăcea să-l aibă sub comanda sa la CFR, dar Copos nu se teme că l-ar putea pierde pe mijlocașul născut la Timișoara: "Și joi am vorbit cu Paszkany și mi-a zis să stau liniștit, că ei s-au retras definitiv din cursa pentru jucător. Noi îl vrem în continuare, sper să ne înțelegem".

Săpunaru, reporter de ocazie
Ieri, jucătorii rapidiști au efectuat vizita medicală la INMS. Singurul absent a fost Dănuț Perjă, accidentat. Cel mai bine dispus a fost Cristian Săpunaru (foto), care l-a șicanat în permanență pe Costin Lazăr, în special cînd mijlocașul era filmat de operatori: "Cînd ești frumos și faimos, nu ai cum să scapi de presă". O altă țintă a glumelor fundașului dreapta a fost Lucian Burdujan. În timp ce atacantul dădea declarații, Săpunaru a luat un microfon și l-a întrebat: "Lucian, cum comentezi transferul lui Mansour la Dinamo?"

"M-am întors acasă"
Grigore Sichitiu, proaspăt numit în funcția de director general adjunct al Rapidului, a explicat ce l-a determinat să revină în Giulești. "I-am găsit pe băieți foarte motivați. Acest lucru și faptul că echipa este în lupta pentru titlu și se află foarte aproape de Liga Campionilor m-au convins să mă întorc acasă să ajut și eu clubul cum pot. Cred că jucăm cel mai frumos fotbal din Liga I și putem cîștiga titlu", a spus Sichitiu. (Greta Goran)

"Vreau titlul!"
Revenit în Giulești, după un an petrecut la FC Liaoning, australianul Ryan Griffiths spune că l-a întărit campionatul chinezesc. "Mental, sînt mult mai puternic și rezist mai bine la presiune, așa că sînt pregătit să mă lupt pentru titlul de campion, alături de Rapid. Am fost șocat să aud că CFR e campioana de toamnă, iar Steaua și Dinamo nici nu sînt pe podium", a povestit atacantul de 26 de ani care a primit acordul medicilor pentru a pleca mîine în turneul de pregătire din Portugalia. Cît timp a evoluat în China, lui Ryan i s-a depistat o problemă la inimă, care i-a pus în pericol cariera. (Greta Goran)

6 luni, cu drept de prelungire
Fundașul belgian Philippe Leonard (34 de ani) a semnat aseară un contract pe 6 luni de zile cu formația giuleșteană. "La vară vom trage linie și vom decide dacă vom prelungi sau nu angajamentul", a spus George Copos. Prezentarea jucătorului va avea loc la întoarcerea din Portugalia. (Greta Goran)

Nici cluburile nu s-au înțeles
Nu doar salariul lui Szekely a devenit motiv de dispută între cele două părți, ci și suma de transfer. Giuleștenii au oferit 750.000 de euro, cu toate că George Copos declarase că dă oricînd un milion de euro pentru mijlocașul Oțelului. Marius Stan îi promisese lui Janos că-l va lăsa la Rapid și pe numai 750.000 E, dacă fotbalistul ar fi obținut în Grant contractul personal dorit.


Vineri, 18 ianuarie 2008

"Pentru Ligă!"

Ranko Despotovici vrea să-l facă uitat pe Mazilu și să ia titlul cu Rapid

"Este un super jucător și se pliază perfect pe jocul Rapidului", spune George Copos despre Ranko Despotovici, ultima achiziție a giuleștenilor. "Ranko vrea titlul de campion, să fie golgeterul nostru și, la cît de ambițios l-am văzut eu, cred că va reuși", a continuat finanțatorul rapidist.

După plecarea lui Ionuț Mazilu la Dnepr, doar două zile a fost liber tricoul cu numărul 9, ieri giuleștenii prezentîndu-l pe Ranko Despotovici, golgeterul din prima ligă a Serbiei, cu 17 goluri în ediția precedentă de campionat. Atacantul care va împlini 25 de ani peste 3 zile a explicat de ce a ales să vină în România: "Rapid este un club important, cu tradiție, are 3 titluri cucerite și niște suporteri fantastici. Îmi doresc să cresc ca fotbalist, să joc în partide importante în Liga Campionilor și Rapidul îmi poate oferi asta".

Despotovici a dezvăluit că s-a sfătuit și cu Vladimir Bozovici, fost la OFK Belgrad, înainte de a se decide: "Am vorbit cu Bozo și mi-a zis că atmosfera la echipă este una extraordinară și că băieții formează un colectiv unit, ceea ce a contat în alegerea mea". Sîrbul a încheiat cu o promisiune: "Nu vreau să spun că voi marca o sută de goluri, însă de acum inima mea bate pentru Rapid și promit că voi da totul pe teren. Sînt sigur că vom depăși CFR-ul în campionat și vom lua titlul, altfel nu eram aici".

"Am venit aici să ies golgeter al României și să ajung în Liga Campionilor. Îi asigur pe suporteri că vom lua titlu"
Ranko Despotovici

"Cu Ranko m-am înțeles în două minute, a ales Rapidul pentru că avem deja un nume cunoscut în Europa"
Constantin Zotta

Zotta confirmă șicanele
Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, cel care a negociat în Serbia cu jucătorul și cu clubul de care a aparținut, a confirmat că s-a încercat împiedicarea transferului. "Vreau să le mulțumesc președintelui clubului Vojvodina Novi Sad și agentului jucătorului pentru că au demonstrat că sînt profesioniști. Deși s-a încercat să fie distrus transferul, cu ajutorul celor doi am reușit să-l aducem pe Despotovici în Giulești", a spus Zotta.

"Brazilia plus Serbia"
Patronul George Copos a spus că Rapidul avea nevoie de Despotovici pentru ambiția acestuia: "După fantezia braziliană, și vorbesc aici de Cesinha, care a demonstrat că are valoare, aveam nevoie în atac și de ambiția specifică jucătorilor sîrbi! Toată lumea cunoaște mentalitatea acestui popor".




Sambata, 19 ianuarie 2008

REDNIC: "NU L-AM DAT AFARA PENTRU CA E PRIETEN CU RAZVAN"

Sambata, la Crowne Plaza, a avut loc o reuniune informala la care au fost prezenti atât staff-ul administrativ al visiniilor cât si jucatorii echipei din Grant. In cadrul acestei reuniuni, tehnicianul bucurestenilor a tinut sa faca câteva lamuriri.

"Am stabilit de comun acord cu Malda sa reziliem contractul. Eu îi multumesc pentru tot ceea ce a facut pentru acest club. Il cunosc foarte bine, am si jucat cu el. Nu este adevarat ca l-am dat afara pentru ca e prieten cu Razvan. Eu am avut o discutie cu el, i-am explicat care este situatia, a înteles. Asta este viata fotbalistilor. Si eu când am lucrat atâta timp cu Mircea Lucescu, iar când mi-a spus ca nu se va mai baza pe serviciile mele, va datI seama ca nu mi-a convenit, dar asta e. Lui Malda i-am explicat viziunea mea despre viitor si i-am transmis ca Rapidul apreciaza ceea ce a facut el pentru acest club", a spus Rednic.


Sambata, 19 ianuarie 2008

Liderul sustinatorilor formatiei din Grant, Vali Marincea a declarat ca este de acord cu decizia clubului de a-i rezilia contractul mijlocasului Marius Maldarasanu.

"Marius a fost unul dintre jucatorii nostri emblematici.

Si-a facut datoria pentru Rapid si poate sa plece.

Oricum, am înteles ca el nu mai facea parte din planurile lui Rednic.

Are o vârsta si e normal sa se gândeasca si la viitorul lui", a spus Marincea, care si-a schimbat tonul când a venit vorba despre Bozovic: "Daca zvonurile sunt adevarate si Bozo va pleca în vara, o sa fie revolutie mare în Giulesti".


Sambata, 19 ianuarie 2008

REDNIC MAI VREA INCA DOI JUCATORI

Antrenorul "feroviarilor" a declarat ca mai are în vizor înca doi fotbalisti pe care ar dori sa-i aduca în Grant. "De la Rapid nu va mai pleca nimeni, dar vor mai veni jucatori. Mai sunt înca doi fotbalisti pe care îi doresc si i-am zis domnului Copos ca nu m-ar deranja daca ar mai aduce si altii", a spus "Puriul"

Rednic a vorbit apoi si despre ultimele achizitii ale Rapidului, dar si despre "otelarul" Janos Szekely. "Philippe Leonard a semnat pentru un an si jumatate si va încasa 10.000 de euro lunar. Am tinut sa fac aceasta precizare deoarece au tot existat zvonuri în ultima vreme care înaintau niste sume astronomice drept eventual câstig pentru jucatorii pe care i-am adus. Leonard este un jucator de mare experienta pe care niciun jucator de la Rapid nu o are. Am foarte mare încredere în el. In legatura cu Despotovic, nu pot spune decât ca am primit informatii pozitive despre el si mi-as dori sa se acomodeze cât mai repede. Cu Szekely am vorbit, am facut o oferta pentru jucator si pentru club si ei sunt cei care decid. Oricum, eu sunt foarte multumit de lotul pe care îl am la dispozitie. Totusi, avem nevoie de concurenta pe partea dreapta a liniei de mijloc. Nu ma interseaza schimburile de jucatori", a precizat Rednic.

Mircea Rednic este de parere ca patronul "feroviarilor", George Copos s-a schimbat foarte mult în ultimii cinci ani. "George Copos s-a schimbat. Nu stiu daca a devenit mai darnic, dar stiu ca acum premiaza performanta si sunt de acord cu el. La Rapid este o atmosfera foarte buna. Cred ca exista mai multa calitate în lotul pe care îl am acum fata de cel din 2003, când am luat campionatul", a spus "Puriul", care a facut apoi referire la primul stagiu de pregatire al visiniilor din Portugalia: "Nu vom merge la cumparaturi, la yachting sau la rafting, pentru ca s-au tot facut speculatii pe marginea acestui fapt".


Sambata, 19 ianuarie 2008

MALDARASANU: "COPOS A ASTEPTAT 6 LUNI SA MA EXECUTE CALAUL"

Mijlocasul Marius Maldarasanu a tinut sa explice motivele plecarii sale de la Rapid, declarand ca nu se mai regasea in planurile antrenorului Mircea Rednic si l-a acuzat pe finantatorul George Copos ca a insistat in vara sa ramana, in loc sa ii dea drumul atunci.

"Sunt suparat pe domnul Copos ca in vara nu a vrut sa ma lase sa plec. A asteptat 6 luni sa vina calaul sa ma execute. Asa cum am jucat eu in ultima perioada, slab cum zic unii, eu am pus mult suflet cand am intrat in teren. Am vorbit cu Mircea Rednic si din cate am inteles nu mai intram in vederile lui pentru cantonamentul din Portugalia" a declarat Maldarasanu.

Jucatorul nu s-a sfiit sa lanseze un atac la adresa tehnicianului Mircea Rednic pe care il acuza ca l-a vanat. "Probabil inca imi poarta pica de cand trebuia sa vina in locul lui Razvan acum 2-3 ani si noi ne-am opus. M-o considera vinovat, eu stiu? Oricum de cand a venit nu am mai jucat mult si nici nu m-am inteles foarte bine cu el. De altfel cred ca vrea sa si elibereze niste locuri in lot pentru bananieri de-ai lui, o mai lua si el un comision. Oricum il sfatuiesc doar sa nu strice atmosfera la echipa, altfel risca sa nu mai obtina nimic si e pacat de echipa" a conchis "Malda"

Jucatorul nu stie inca unde va evolua sezonul viitor, dar nu duce lipsa de oferte. "Nu știu încotro o iau acum. Sunt mulțumit că sunt liber, dar nu pot sa va spun acum unde voi juca, va spun doar ca vreau sa o mai fac mult timp. Nu am vorbit inca cu nimeni de la Brasov, dar am ramas in relatii bune cu Razvan Lucescu si domnul Dinu Gheorghe. Poate voi juca la Brasov, dar mai am oferte si din afara, din Rusia sau Cipru. Voi decide ce e mai bine pentru mine" a spus fotbalistul. 


Sambata, 19 ianuarie 2008

COPOS: "AM GRESIT!"

Patronul Rapidului a recunoscut ca a comis si erori în contabilitate.

George Copos a avut una dintre cele mai vehemente reactii dupa ce DNA a anuntat lista cu oamenii din fotbal împotriva carora s-a declansat urmarirea penala.

Patronul Rapidului sustine ferm ca cele doua transferuri care sunt legate de clubul sau au fost efectuate legal si ca nu poate fi vorba de evaziune fiscala, cu atât mai putin de spalare de bani. Copos spune însa ca s-au facut si greseli. El a admis ieri ca erorile din contabilitate sunt regretabile si a spus ca vinovatii vor plati. "Asa este, recunosc ca am si gresit. Dar nu este vorba de sume mari si nu este vorba de evaziune. Daca la contabilitate nu s-au înregistrat niste acte, e o greseala pentru care vom plati, fireste, iar cine este vinovat va fi tras la raspundere", a declarat ieri Copos pentru ProSport. In încheiere, George Copos a precizat ca va pune la dispozitia institutiilor abilitate ale statului orice documente legate de transferurile de jucatori de fotbal realizate de FC Rapid.

A mintit în legatura cu ANAF

Desi George Copos sustine acum ca gruparea alb-visinie a declarat toti cei 1.750.000 de dolari rezultati din transferul lui Florin Bratu la Galatasaray Istanbul, dintre care au fost încasati 1.730.230 de dolari, datele problemei stateau cu totul altfel în luna martie 2006. Conform unui document oficial al ANAF, despre care Copos a spus la Realitatea TV ca nu exista, AFC Rapid înregistrase pâna la acea data doar încasarea prin transfer bancar a 630.230,18 dolari, dintre care numai 100.000 erau considerati venituri. "Aferent veniturilor neînregistrate, Garda Financiara a estimat ca bugetul de stat a fost prejudiciat, prin nedeclarare si neplata, cu suma de aproximativ 1.400.000 RON", se arata în comunicatul ANAF de la acea vreme.


Sambata, 19 ianuarie 2008

A MURIT BAZIL MARIAN!

Fotbalul românesc a mai pierdut în aceasta dimineata o fosta mare glorie!

Fostul international si antrenor, Bazil Marian, a decedat la vârsta de 85 de ani. S-a nascut pe data de 7 noiembrie 1922, la Uioara (Alba), petrecându-si cei mai buni ani ai carierei la echipele Carmen si Rapid.

Ca antrenor, a pregatit inclusiv echipa nationala a României în perioada ianuarie-martie 1967.

A avut 18 prezente / 2 goluri în nationala si 156 prezente / 81 de goluri în prima divizie.

Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!


Sambata, 19 ianuarie 2008

ARUNCATI LA COS

Stancu si Tamandare nu mai sunt lasati sa intre în vestiar si le-au fost luate pâna si ghetele si echipamentul.

Romeo Stancu si Marcos Tamandare au fost pusi pe lista de transferuri de Rapid.

Stancu nu mai intra în vederile lui Rednic. Jucatorul a fost înstiintat ca trebuie sa-si gaseasca echipa, altfel va fi nevoit sa evolueze pâna în vara la Rapid II, în Liga a III-a. Mijlocasul nu mai are voie nici macar sa intre în vestiarul echipei de seniori. Cum a început totul? Stancu a cazut în dizgratia conducerii pentru ca nu a vrut sa-si prelungeasca angajamentul, scadent în vara, si apoi a refuzat sa fie transferat la FC Vaslui, la schimb cu Jovanovic. Oficialii bucurestenilor forteaza nota cu Stancu în speranta ca el va alege sa paraseasca Grantul în aceasta iarna, iar astfel Rapid nu-i va mai achita salariile pe ultimele sase luni din contract. Mijlocasul a fost nevoit sa-si procure pâna si echipamentul, pentru ca mai-marii din Giulesti nu l-au mai lasat sa-si ia ghetele!

O situatie oarecum hilara s-a petrecut în cazul lui Tamandare. Dupa ce a revenit la Bucuresti, jucatorul a fost informat ca va trebui sa se pregateasca cu echipa a II-a a Rapidului. Oficialii clubului au uitat însa sa-l mai anunte si pe antrenorul formatiei "satelit", Florin Motroc, ca Tamandare va trece sub comanda sa, iar tehnicianul a refuzat sa-l primeasca pe brazilian la antrenamente! Ca si Romeo, Marcos va veni la pregatire cu propriul echipament, întrucât visiniii au refuzat sa-i mai lase tricoul si ghetele de joc.


Sambata, 19 ianuarie 2008

SAPUNARU: 'VOM VEDEA PE TEREN VALOAREA ACHIZITIILOR'

Fundasul Rapidului a declarat dupa vizita medicala efectuata astazi dimineata ca nu îl sperie transferurile facute de rivala CFR si ca se va vedea în teren valoarea jucatorilor transferati în aceasta iarna.

"Cel care se ocupa de strainii din lotul Rapidului este Costin Lazar. I se spune si 'Profesorul'. Speram ca Despotovic sa ne ajute sa ne realizam obiectivele. Vom vedea în campionat cine a facut achizitii mai bune. Ma bucur pentru Mazilu, sper sa dea cât mai multe goluri si sa ajunga la o echipa mai mare decât Dnepr. Mi-as dori sa ne vedem la EURO", a precizat Sapunaru, care ar fi multumit sa-i depaseasca pe cei de la CFR chiar si în ultima etapa: "As fi încântat daca am depasi Clujul în ultima etapa. Sper sa reusim acest lucru si sa-i urcam pe suporterii nostri pe garduri de bucurie"


















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...