| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
Miercuri 23 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat miercuri 23 ianuarie 12:00

    TITLURILE ZILEI | RapidFans
  • E oficial! Daniel Pancu a revenit la Rapid
  • Atac gratuit si minciună sfruntată la adresa lui Ranko Despotovic !
  • Congratulations, Ranko !!!
  • Rio Maior - RAPID 1-1
  • Pancu: "In tara pentru mine exista doar Rapid"
  • Gheorghe Răducanu: "Ne-am folosit de Gigi Becali"
  • Zotta: "Pancu este exact ceea ce lipsea Rapidului"
  • Copos: "Nu cred ca Pancu ar putea trada spiritul Rapidului"
  •

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Marti, 22 ianuarie 2008

E oficial! Daniel Pancu a revenit la Rapid

Giulestenii il vor putea vedea din nou la lucru pe unul dintre cei mai iubiti jucatori ai tribunei din Grant!

"Pancone", liber de contract dupa perioada petrecuta la Bursaspor, a acceptat sa puna umarul la lupta pentru castigarea unui titlu cu Rapid.

Pancu a semnat un contract valabil pana in vara cu Rapid si maine dimineata se va deplasa in Portugalia, acolo unde este asteptat de Mircea Rednic, antrenorul care a marturisit ca il doreste foarte mult la echipa.


Marti, 22 ianuarie 2008

Atac gratuit si minciună sfruntată la adresa lui Ranko Despotovic!

Ne vedem nevoiți să protestăm din nou la adresa stilului de a face presă pe genunchi al unora dintre colegii noștri din presa scrisă. Am citit cu stupoare în tabloidul "Cancan" un material mai mult decât tendentios (si nu este prima realizare de acest gen, referitoare la Rapid), al cărui unic scop este să îl discrediteze pe noul jucător al Rapidului, sârbul Ranko Despotovic. "Se aude că titlul de golgeter al sârbului seamănă ca două picături de apă cu acelea pe care le-au luat Dudu Georgescu, Mateuț si Cămătaru, în "epoca de aur", atunci când "de sus" se ordona cine trebuia să urce pe podium", este imensa stupizenie prin care "Cancan" încearcă să arunce o umbră, absolut nemeritată, asupra celui mai bun marcator din Serbia, în ultima ediție de campionat.

Îi asigurăm atât pe semnatarii respectivului articol, cât și pe suporterii rapidiști, că Ranko Despotovic are suficiente argumente fotbalistice pentru a-și justifica prezența în tricoul Rapidului: cele 25 de goluri marcate într-un sezon și jumătate, prezența la naționala Serbiei în mandatul lui Javier Clemente, convcarea recentă expediată si de noul selectioner sârb, Djukic, concurenta cu alte câteva echipe, inclusiv Steaua, la realizarea de către Rapid a transferului etc.

Vom protesta întotdeauna împotriva acestui stil de a face presă și îi așteptăm pe specialistii "Cancan" să ne spună "ce se mai aude" despre Despotovic după primele meciuri ale acestuia în tricoul alb-vișiniu...

Conducere FC Rapid


Marti, 22 ianuarie 2008

Congratulations, Ranko !!!

Acesta a fost mesajul inscripționat pe tortul pe care Mircea Rednic și staff-ul tehnic al Rapidului i l-au oferit lui Ranko Despotovic, care și-a serbat aseară ziua de naștere în cantonamentul de la Rio Maior.

Atacantul adus în Giulești de la Vojvodina Novi Sad a împlinit 25 de ani și dă semne că se va integra perfect în noul colectiv din Giulești! În imagine, Ranko se pregătește să le împartă tortul noilor coechipieri, sub privirile belgianului Philippe Leonard și ale bunului său prieten, Vladimir Bozovic, care de-abia așteaptă să imortalizeze momentul cu ajutorul telefonului mobil.

Cel mai probabil, Despotovic va debuta chiar astăzi în tricoul alb-vișiniu, în primul meci de verificare pe care Rapid îl va disputa în stagiul de pregătire din Portugalia. De la ora 19:00 (ora României), giuleștenii vor întâlni echipa locală din Rio Maior (echipă din cel de-al treilea eșalon fotbalistic portughez).

Le urăm succes elevilor Mircea Rednic și încă o dată "La mulți ani, Ranko Despotovic!".



Miercuri, 23 ianuarie 2008 1:01

Pancu: "Nu puteam juca la Steaua"

Aseară, Pancu a semnat cu Rapid, după ce luni după-amiază negociase cu Gigi Becali un eventual transfer în Ghencea

Transferul-surpriză al lui Pancu la Steaua nu s-a mai realizat ieri, bomba fiind detonată în Giulești. Atacantul a decis aseară, la capătul a 24 de ore halucinante, să aleagă Rapid, echipa de la care plecase în 2006.

Cu doar o zi înainte, el tratase cu Gigi Becali venirea în Ghencea chiar la reședința acestuia de pe Aleea Alexandru. Steaua îi propusese o primă de instalare de 100.000 de euro, plus un salariu de 250.000 de euro pe an. "Nea Gigi, dau răspunsul marți", i-a spus Pancu lui Becali.

Imediat, suporterii giuleșteni au aflat de tratative. Și l-au invitat pe Pancu la un bar de la ieșirea din București. Fotbalistul a petrecut aproape toată noaptea alături de fani, care l-au implorat să nu semneze cu Steaua. "Îl convingem noi pe Copos să te oferteze! Vino acasă, nu te duce la Steaua!".

Ieri dimineață, cînd Victor Becali l-a sunat pe Pancu pentru a-l întreba dacă răspunde afirmativ ofertei din Ghencea, atacantul i-a replicat impresarului și nașului său: "Dacă se făcea transferul fără să afle nimeni, era OK, dar așa, nu! Chiar nu pot să fac una ca asta suporterilor rapidiști".

În timp ce Gigi Becali aștepta răspunsul său, alături de Giovanni Becali, Pancu bătea palma cu Copos pentru un contract pînă în vară la Rapid. La baza de la Pro Rapid, atacantul a semnat contractul și astăzi va pleca în cantonamentul Rapidului din Portugalia.

Cifrele transferului
- a semnat pe 5 luni, cu opțiune de cumpărare pentru doi ani
- va avea un salariu de 15.000 de euro pe lună, deci un total de 75.000 de euro pînă în vară

Salariul va fi exact datoria

Pînă în vară, Pancu va cîștiga la Rapid 75.000 de euro, adică exact suma pe care el trebuia s-o primească din partea lui George Copos pentru ultima aventură a fotbalistului în Giulești (2006). La acea vreme, Pancu i-a solicitat patronului să-i plătească salariul care i se cuvenea, Copos a refuzat și astfel cele două părți au intrat în război, Pancu părăsind echipa.

Rapid 2008


"Pancu e rapidist adevărat, sigur o să ne ajute cu experiența lui. Avem mare încredere că o să-și recapete motivația după perioada petrecută în Turcia"
Nae Manea

"Nu cred că Pancu a făcut cea mai bună alegere, nu-l văd lucrînd cu Rednic. E un caracter mult mai dificil decît Măldărășanu, de care Rednic a vrut să scape"
Dănuț Lupu

"Pancu este un jucător care poate face diferența, ne va ajuta mult experiența lui, este exact ce căutam. Este o achiziție foarte importantă"
Mircea Rednic

"E o șansă mare pentru el, i-am explicat lucrul ăsta. Mă bucur că a acceptat condițiile mele"
Mircea Rednic

4 trofee a cucerit Pancu în cei 5 ani petrecuți în Giulești: un titlu (1999) și 3 Cupe ale României (1998, 2002, 2006)

20 luni au trecut de la ultimul meci în care Pancu a îmbrăcat tricoul vișiniu. Pe 21 mai 2006, a evoluat 49 de minute în meciul CFR Cluj - Rapid 1-3


Miercuri, 23 ianuarie 2008 1:00

Promisiune pentru rapidiști

"Pancone" explică de ce a refuzat oferta din Ghencea și anunță că vrea titlul cu Rapid

- Daniel, pînă la urmă ai ajuns la Rapid...
- Da și sînt foarte bucuros că în final m-am întors la clubul unde am trăit cele mai mari împliniri. Sper să îmi meargă cît mai bine.

- Propunerea Stelei a fost reală?
- Cei de la Steaua mi-au făcut o ofertă și îi mulțumesc domnului Becali pentru că a avut încredere în mine, dar sînt lucruri în viață care nu se pot întîmpla. Iar eu nu puteam să joc la Steaua! Așa cum, de exemplu, nici Rădoi nu poate juca la Rapid sau la Dinamo.

- I-ai speriat un pic pe suporterii rapidiști că o să pleci la Steaua...
- Am primit multe mesaje emoționante. Știam că fanii nu m-au uitat deoarece ei simt cel mai bine jucătorii care pun suflet pentru o echipă. Mă bucur că suporterii au fost alături de mine și le promit că în acest retur vor avea ocazia să-l vadă pe Pancu cel de acum cîțiva ani.

"Vreau titlul cu Rapid"

- A fost mai mare oferta Stelei decît cea a Rapidului?
- Nu a contat partea financiară! Aceasta este echipa de care am nevoie și sînt superîncîntat de această întorsătură. Nu mă interesează altceva!

- Crezi că acum ai mai multe șanse pentru a prinde lotul pentru Euro?
- Nu mă gîndesc la Euro! Meritul este al jucătorilor care au reușit să califice naționala, eu nu am nici o contribuție. Acum îmi doresc doar ca în vară să retrăiesc emoția cuceririi unui nou titlu cu Rapid.


Miercuri, 23 ianuarie 2008 00:59

Peste capul lui Rednic?

Copos l-a adus pe Pancu la presiunea suporterilor, însă fără să-i mai ceară sfatul și antrenorului principal

"Îl aștept pe Pancu în cantonament în Portugalia", a declarat Mircea Rednic aseară, însă antrenorul giuleștenilor a fost printre ultimele persoane din club care au aflat despre venirea atacantului. De ce s-a ajuns ca Rapid să facă un transfer, practic peste capul tehnicianului?

Imediat după ce Gigi Becali a confirmat că l-a ofertat pe Pancu și că îl așteaptă la Steaua, fanii Rapidului i-au trimis mesaje lui Copos prin care îl anunțau că îl vor contesta violent la fiecare meci dacă nu va forța reîntoarcerea atacantului în Giulești.

Deși inițial nu l-a dorit pe Pancone, Copos a acceptat, sub presiunea suporterilor,  varianta sosirii celui pe care îl îndepărtase din club în urmă cu doi ani. Patronul alb-vișiniilor ar fi trecut chiar și peste capul lui Rednic și a decis, de unul singur, să-l ia pe Pancu. Nu înainte de a le cere reprezentanților suporterilor să promită că în primăvară nu-l vor mai contesta pe Rednic.

Cacealma cu clanul Becali?
Unele surse susțin că, de fapt, Gigi Becali a intrat într-un joc propus de verii lui, Ioan și Victor Becali. Aceștia știau că Pancu n-ar fi acceptat să joace la Steaua, dar nu-l puteau convinge pe Copos să-l transfere decît dacă suporterii giuleșteni, aflînd despre un iminent transfer al idolului lor în Ghencea, ar fi făcut presiuni la patronul clubului pentru "repatrierea" fotbalistului în vîrstă de 30 de ani.


Miercuri, 23 ianuarie 2008 00:57

Leonard: "Eu pot!"

Leonard vrea să ajute Rapidul să intre în grupele Ligii Campionilor

Primul transfer al giuleștenilor din iarna aceasta, Philippe Leonard, e printre puținii străini veniți în România care nu cer perioadă de adaptare. "La experiența pe care am acumulat-o în Franța, Belgia și Olanda, eu nu cred să mai am nevoie de mult timp ca să mă integrez într-o echipă. La Rapid am și norocul că majoritatea colegilor vorbesc bine engleza, putem să comunicăm, deci nu e nici o problemă. Plus că pe Mircea Rednic îl știam dinainte să ajung în România", a explicat belgianul de 34 de ani, despre care "Puriul" crede că "mai poate juca la nivel înalt încă 3-4 ani de-acum încolo!".

Leonard se pregătește deja la capacitate maximă, deși vine după aproape un an de pauză, perioada scursă de cînd s-a despărțit de Feyenoord. Impresionează la antrenamente prin forță și spune că a venit să ajute Rapidul să intre, pentru prima oară în istoria clubului, în grupele Ligii Campionilor: "Am jucat în această competiție și știu bine că nivelul este unul foarte ridicat. De-asta am și acceptat să vin în România, pentru provocarea pe care o reprezintă accesul în Ligă și fiindcă am încredere că putem să ajungem acolo!".

180.000 de euro va încasa Leonard pentru un an și jumătate de contract cu Rapid

2 e numărul posturilor
pe care le poate acoperi belgianul, stoper și fundaș stînga


Rapid

 


Miercuri, 23 ianuarie 2008 00:56

Să vină Pancu!

Rapid a obținut abia pe final o remiză în fața unei echipe care se chinuie să reziste în liga a treia portugheză

Pauza de iarnă le-a dăunat giuleștenilor. Echipa lui Rednic abia a remizat în primul amical dinaintea returului, și încă împotriva unui adversar modest, Rio Maior, o echipă din coada clasamentului celui de-al treilea eșalon portughez! Alb-vișiniii au început într-o formulă superofensivă, cu Buga, Cesinha, Burdujan și Despotovici pe teren, dar nu și-au creat ocazii decît spre finalul primei reprize. Noua achiziție Despotovici a ajuns mai repede la minge decît portarul, dar a trimis cu capul pe lîngă, iar Burdujan a fost blocat de goalkeeper în situație unu la unu. Maftei și Dică au mai avut două șanse din lovituri libere, scoase greu de portarul lusitan.

Rednic a schimbat aproape toată echipa la pauză, alertat și de jocul portughezilor, unul extrem de dur, dar jucătorii au reluat șirul ratărilor. Răduță a scăpat singur, însă a eșuat cînd a încercat să dribleze și portarul, după care lui Boya nu i-a ieșit o centrare dintr-o situație foarte bună, cu goalkeeper-ul advers ieșit dintre buturi. Salvarea a venit de la o lovitură de cap a lui Griffiths, la o centrare perfectă marca Săpunaru. Lusitanii au luat meciul prea în serios, iar Rednic a mai făcut o dată apel la ei să înceteze cu intrările dure. Giuleștenii au evitat pînă la urmă înfrîngerea, dar mai au doar o lună și un pic la dispoziție ca să se pună la punct pentru războaiele din Liga I.

Rapid - Rio Maior 1-1
A marcat Griffiths (79)
Rapid în prima repriză: D. Coman- I. Stancu, Maftei, M. Constantin, Bozovici - N. Grigore - E. Dică, Buga, Cesinha - Despotovici, Burdujan
Rapid în a doua repriză: Andrade - Săpunaru, Maftei, Leonard, I. Stancu - C. Lazăr - E. Dică, Grigorie, Griffiths - Boya, L. Răduță
Antrenor Mircea Rednic

Nebunie cu Szekely
"Am făcut progrese mari la ultimele discuții cu Oțelul pentru Szeley. Sîntem mult mai aproape să-l luăm pe jucător decît e Rapidul", a zis ieri Iuliu Mureșan. Tranzacția s-ar face în schimbul a 1,2 milioane de euro. Sau, altă variantă, o sumă mai mică, plus împrumuturile lui Amoreirinha, Oliveira, Manuel Jose și Radu Mărginean. După ce Szekely (24 de ani) a declarat luni că vrea să joace doar la Rapid, Marius Stan i-a atacat ieri pe șefii giuleștenilor, iar fotbalistul și-a reconsiderat poziția: "Mi-ar plăcea să mă întorc la Cluj, normal. Este a doua mea casă". Fostul jucător al lui U Cluj a primit recent o mărire de salariu la Oțelul: de la 60.000 la 100.000 de euro pe an. CFR îi oferă 170.000 pe sezon, el cere 220.000!

Ultimele noutăți din cantonamentul Rapidului
* Herea și Griffiths se antrenează separat. Foștii "bancari" sînt în urmă cu pregătirea, primul din cauza unei infecții dentare care l-a ținut pe tușă în primele zile de cantonament, iar australianul pentru că a ajuns mai tîrziu la București, după reunire.
* Rapidiștii joacă mîine al doilea amical, cu Primero de Agosto (Angola), iar duminică merg în pelerinaj la Fatima.
* Rednic a programat ieri dimineață doar un antrenament la sală. Portarii au avut tratament separat și s-au pregătit pe terenul stadionului Municipal, unde s-a jucat aseară amicalul cu Rio Maior
* Mijlocașul dreapta canadian al lui Ipswich, Jaime Peeters (20 de ani), așteaptă OK-ul impresarului său ca să vină în cantonamentul giuleștenilor din Portugalia. Englezii din liga a doua vor 120.000 de euro în schimbul fotbalistului


Marti, 22 ianuarie 2008 21:08

Pancu spune că a revenit la Rapid datorită insistențelor suporterilor giuleșteni

Atacantul Rapidului, Daniel Pancu, a declarat marți, după semnarea contractului cu formația din Giulești, că a decis să revină la echipa alb-vișinie la insistența suporterilor, care l-au implorat să nu meargă la rivala Steaua. "Suporterii m-au convins să revin în Giulești. Pur și simplu m-au impresionat. Nu puteam merge la Steaua, așa cum Rădoi nu ar putea vreodată la joace la Rapid", a declarat, marți, Daniel Pancu. Acesta a mai dezvăluit că cel mai imperativ apel a venit din partea unei suportere care i-a trimis un mesaj pe telefonul mobil că își va omorî copilul dacă se transferă la Steaua. Atacantul a mărturisit că își dorește să nu îi dezamăgească pe suporteri și vrea să le mulțumească pentru atașament jucând cât mai bine. "Suporterii vor avea ocazia să-l vadă pe Pancu așa cum evolua acum câțiva ani. Voi demonstra că nu sunt un jucător terminat", a spus fotbalistul.

Daniel Pancu a semnat marți seară un contract până în vară, cu posibilitate de prelungire pe un an cu echipa Rapid București. Fotbalistul s-a aflat în ultimele zile în negocieri cu Steaua. În timp ce Gigi Becali a așteptat în cursul zilei de marți răspunsul atacantului la palatul său din Aleea Alexandru, împreună cu selecționerul Victor Pițurcă, George Copos a intrat pe fir și a reușit să îl convingă pe fostul atacant rapidist să revină în Giulești.

Pancu a mai evoluat la Rapid între 1996-1999 și în sezoanele 2000/2001 și 2005/2006. El a mai jucat în carieră la Poli Iași, Cesena, Beșiktaș și Bursaspor.




Miercuri, 23 ianuarie 2008 8:00

Cristi Costache: "Pancu a fost dorit in mod expres de Rednic"

Secretarul general al Rapidului, Cristian Costache, a declarat ca Daniel Pancu a fost solicitat in mod special de Mircea Rednic: "Jucator a fost dorit in mod expres de antrenorul Mircea Rednic. Am ajuns la o intelegere cu Daniel Pancu, iar miercuri va face deplasarea in Portugalia pentru a se alatura lotului aflat in cantonament", a declarat Costache

Pancu a mai evoluat la Rapid între 1996-1999 și în sezoanele 2000/2001 și 2005/2006.

El a mai jucat în carieră la Poli Iași, Cesena, Beșiktaș și Bursaspor.


Marti, 22 ianuarie 2008

Rio Maior - Rapid 1-1 (79' Griffiths)

Rapid a disputat marti seara prima partida de verificare din acest an, remizând 1-1 cu Rio Maior (III).

La Rio Maior, giulestenii au înfruntat echipa din localitate care are acelasi nume si care evolueaza în liga a III-a portugheza, aflându-se în subsolul clasamentului.

Partida a început cu câteva minute întârziere pentru ca în momentul în care ambele formatii se pregateau sa intre pe gazon, arbitrul de centru si-a dat seama ca si-a uitat ceasul la vestiare, spre amuzamentul jucatorilor. Surprinzator, gazdele au deschis scorul repede în minutul 7, Coman fiind învins în urma unei devieri cu capul a unui adversar. A fost singura ocazie a portughezilor, dar rapidistii n-au reusit sa egaleze în ciuda ocaziilor pe care le-au avut în prima si cea de-a doua repriza. Cea mai mare oportunitate a avut-o Raduta, introdus dupa pauza, care în minutul 56, aflat singur cu portarul, a încercat sa-l dribleze pe acesta dar facându-si mingea prea lung a scapat-o în aut.

Rapid a egalat târziu, în minutul 79, când dupa o centrare a lui Sapunaru, Griffiths a înscris cu capul din opt metri. Antrenorul lui Rio Maior este Paulo Torres, fost international portughez care a câstigat titlul olimpic cu echipa din care facea parte atunci si Rui Costa. La meci a asistat si o fana rapidista, venita tocmai din Danemarca special pentru formatia feroviara! 

Marcatori: Justo (min.7)/ Griffiths (min. 79)

Rapid: Coman - I. Stancu, Maftei, M. Constantin, Bozovic - E. Dica, Grigore, Buga, Cesinha -  Burdujan, Despotovic

Au mai intrat dupa pauza: Andrade, Sapunaru, Leonard, Griffiths, Lazar, Grigorie, Raduta, Boya


Comentariul partidei:

Min. 1:
A început meciul

Min. 7: Portughezii au deschis scorul prin Justo

Min. 22: Cap Maftei, dar portarul advers apără

Min. 24: Dică șutează pe jos de la 16 metri, dar portarul lui Rio Maior reușește din nou să respingă cu greu în corner

Min. 37: Despotovic șutează slab

Min. 45: Rapid a dominat prima repriză, dar încheie în dezavantaj

Min. 46: A început repriza secundă

Min. 56: Răduță a driblat și portarul, dar și-a făcut mingea prea lung și a ieșit în aut de poartă

Min. 58: Tot juniorul Răduță ajunge față în față cu portarul lusitanilor, pe care încearcă să îl lobeze, deși în careu mai erau Lazăr și Boya, cărora putea să le paseze.

Min. 74: Portughezii nu pot profita de o ieșire eronată a lui Andrade din poartă

Min. 79: Griffiths egalează din centrarea perfectă a lui Săpunaru

Min. 90: Finalul meciului


Marti, 22 ianuarie 2008

Pancu: "In tara pentru mine exista doar Rapid"

Daniel Pancu a semnat până în vară cu Rapid, cu opțiune de prelungire pe încă un an. Mijlocașul ofensiv a fost dorit foarte mult de antrenorul Mircea Rednic și se va alătura lotului giuleștean, mâine, în Portugalia, acolo unde rapidiștii au cantonamentul.

Aflat la baza ProRapid, Pancu s-a declarat fericit de intelegerea semnata cu giulestenii, declarand ca in Romania, pentru el, nu exista decat o singura echipa, Rapid.

"Sunt fericit ca am ajuns in Giulesti. Nu se punea problema sa merg la Steaua. Ii multumesc lui Gigi Becali pentru ca s-a gandit la mine, chiar nu conteaza daca oferta Stelei era mai mare sau mai mica, dar pentru mine in tara exista o singura echipa, Rapid. Acum vreau sa arat tuturor pe adevaratul Pancu, cel pe care il stiau."

Intrebat daca se gandeste inca la echipa nationala, jucatorul a replicat ca prefera sa se concentreze pe Rapid. "Nu ma gandesc la nationala, e meritul altora acolo. Eu imi amintesc ce am trait la ultimul titlu cu Rapid si sper sa am ocazia si anul acesta" a incheiat "Pancone"


Marti, 22 ianuarie 2008

Gheorghe Răducanu: "Ne-am folosit de Gigi Becali"

Lovitura de teatru. Suporterii l-au deturnat pe fotbalist dinspre Ghencea si "Pancone" ramane in Giulesti!

Mircea Rednic: "Ne-am inteles, Pancu este jucatorul Rapidului! Iar eu il astept in Portugalia"

Gheorghe Raducanu s-a aflat in redactia ProSport de unde a avut o interventie in direct, la Sport.ro, de la ora 18:45, in care a dezvaluit amanunte despre intoarcerea lui Daniel Pancu in Giulesti!

Declarații Gheorghe Răducanu:

"Nicio secundă nu ne-am pus problema ca Pancu să ajungă la Steaua. Eu chiar am declarat și ieri, când s-a făcut un anunț că Pancu ar putea ajunge la Steaua, că noi ne-am fi desființat, deoarece Pancu este ca un drapel pentru Rapid. Noi ne-am folosit de Gigi Becali, a fost o regie de-a noastră. Facem și noi glume pe seama dânsului."

"Daniel Pancu nu și-a dorit să ajungă la Steaua, dar a fost îndrumat de impresarii lui, el neștiind unde este dus. Dacă ar fi vrut să joace la Steaua ar fi semnat pentru că i s-a oferit o sumă foarte mare de bani. Aseara când ne-am întâlnit cu Pancu chiar făceam glume cum ar arăta dacă ar îmbrăca tricoul Stelei."

"La Rapid este o problemă. Nu știm să păstrăm legătura cu jucătorii care au reprezentat ceva pentru club."

"Pancu a demonstrat că este rapidist pentru că a refuzat o sumă mare de bani și a ales cu sufletul."

"Nu este prima dată când Gigi Becali și-a luat țeapă. Cum a fost cazul și cu Daniel Niculae."

"George Copos chiar îl iubește și îl apreciază pe Pancu, dar a spus că trebuie să mai vorbească și cu antrenorul."


Marti, 22 ianuarie 2008

Zotta: "Pancu este exact ceea ce lipsea Rapidului"

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, declarat că Daniel Pancu, care a semnat pe 6 luni cu gruparea giuleșteană, era exact ce le lipsea rapidiștilor.

"Pancu este din acest moment jucătorul Rapidului. A semnat pe șase luni cu opțiune de prelungire pe încă un an. Nu este o achiziție bună, ci o achiziție foarte bună. Sunt sigur că Rapid cu Pancu în teren va deveni mult mai puternic", a afirmat Zotta.

Oficialul rapidist a menționat că antrenorul Mircea Rednic este cel care a insistat foarte mult ca mijlocașul să fie transferat. "Rednic a insistat foarte mult și am reușit să îi îndeplinim dorința. Pancu este exact ceea ce lipsea Rapidului. El este un pol care va atrage în jurul lui pe ceilalți jucători pentru a da totul pe teren. Sunt sigur că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele", a afirmat Constantin Zotta, care a precizat că mijlocașul va pleca, miercuri, în Portugalia pentru a se alătura lotului echipei Rapid aflat în cantonament la Rio Maior.


Marti, 22 ianuarie 2008

Copos: "Nu cred ca Pancu ar putea trada spiritul Rapidului"

Contactat de Radio Infopro, patronul Rapidului George Copos, a declarat ca nu crede in varianta transferului lui Daniel Pancu la Steaua, considerandu-l pe international un simbol al giulestenilor.

"Daniel Pancu face parte din spiritul Rapidului si nu cred ca ar putea trada. Nu cred ca va merge la Steaua, pur si simplu nu cred. Asta e ca si cum cineva mi-ar spune ca maine as merge finantator la Steaua sau Dinamo, asa ceva nu se va intampla niciodata" a declarat Copos

Intr-un interviu acordat Prosport, Daniel Pancu a declarat ca nu va mai reveni la Rapid atat timp cat patron ramane George Copos, iar Steaua a intrat pe fir, Gigi Becali dorindu-l pe jucator la Steaua.






Marti, 22 ianuarie 2008 20:49

Zotta: Pancu a semnat un contract pe șase luni cu Rapid

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat agenției MEDIAFAX că mijlocașul Daniel Pancu, ofertat și de conducerea clubului Steaua, a semnat, marți seara, un contract cu gruparea giuleșteană pe șase luni cu opțiune de prelungire pe încă un an.

"Pancu este din acest moment jucătorul Rapidului. A semnat pe șase luni cu opțiune de prelungire pe încă un an. Nu este o achiziție bună, ci o achiziție foarte bună. Sunt sigur că Rapid cu Pancu în teren va deveni mult mai puternic", a afirmat Zotta.

Oficialul rapidist a menționat că antrenorul Mircea Rednic este cel care a insistat foarte mult ca mijlocașul să fie transferat. "Rednic a insistat foarte mult și am reușit să îi îndeplinim dorința. Pancu este exact ceea ce lipsea Rapidului. El este un pol care va atrage în jurul lui pe ceilalți jucători pentru a da totul pe teren. Sunt sigur că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele", a afirmat Constantin Zotta, care a precizat că mijlocașul va pleca, miercuri, în Portugalia pentru a se alătura lotului echipei Rapid aflat în cantonament la Rio Maior.

Mijlocașul Daniel Pancu a declarat, după semnarea contractului cu FC Rapid, că nu ar putea să evolueze vreodată la Steaua, la fel cum nici fundașul Mirel Rădoi nu ar putea să joace în cariera lui la formația giuleșteană.

"Sunt foarte fericit că m-am întors la Rapid. Îi mulțumesc domnului Gigi Becali pentru că a avut încredere în mine, dar sunt lucruri care nu se pot întâmpla în viață. Cum Mirel Rădoi n-ar putea să joace vreodată la Rapid, nici eu nu pot să joc la Steaua", a spus Pancu.

Ofertat inițial de FC Steaua, mijlocașul a explicat că a ales Rapidul după câteva SMS-uri emoționante primite de la suporterii giuleșteni. "Am primit multe mesaje emoționante de la suporteri, lor le promit că în acest sezon o să-l vadă pe Pancu cel de acum câțiva ani. Mă bucur că lucrurile au luat această întorsătură și am revenit la Rapid", a adăugat mijlocașul.

Daniel Pancu susține că nici nu îndrăznește să se gândească la o participare la Euro 2008. "Nu mă gândesc la Euro pentru că nu este meritul meu. Nu am participat cu nimic la calificare și nici măcar nu mă pot gândi în acest moment la Campionatul European", a afirmat Pancu.

Întrebat dacă își aduce aminte de câștigarea ultimului titlu cu Rapid, Pancu a răspuns: "Sper să retrăiesc această senzație anul acesta".


Marti, 22 ianuarie 2008 15:03

Pițurcă a anunțat "stranierii" convocați pentru amicalul cu Israel

Selecționerul echipei naționale a României, Victor Pițurcă, a anunțat, marți, "stranierii" convocați pentru amicalul cu Israel, care va avea loc la 6 februarie, la Tel Aviv, de la ora 20.45, informează site-ul oficial al FRF.

Cei 11 "stranieri convocați sunt următorii: Cosmin Contra (Getafe), George Ogăraru (Ajax Amsterdam), Gabriel Tamaș (AJ Auxerre), Răzvan Raț (Șahtior Donețk) - fundași; Cristian Chivu (Internazionale Milano), Paul Codrea (AC Siena), Florentin Petre (ȚSKA Sofia), Răzvan Cociș (Lokomotiv Moscova) - mijlocași; Adrian Mutu (AC Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (AJ Auxerre) - atacanți.

Fotbaliștii din campionatul intern care vor fi convocați pentru acest meci, vor fi anunțati în cursul săptămânii premergătoare jocului.

Reunirea lotului va avea loc duminică, 3 februarie, la ora 12.00, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia.















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...