| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
Vineri 25 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat 24 ianuarie 2008 ora 22:00

    TITLURILE ZILEI
  • Rapid - Estoril 1-1 | In minutul 24 a egalat camerunezul Pierre Boya.
  • Pancu, la primul antrenament
  • Pancu s-a pregătit separat, alături de Dănuț Coman
  • Prostii și "vitriol" aruncate degeaba în cazul Pancu
  • Mircea Rednic i-a bagat azi în sedinta
  • Favoritul tribunelor din Giulești Vladimir Bozovic a acceptat să-i lase tricoul cu numărul 19 idolului Pancu
  • Al treilea amical al alb-visiniilor va fi împotriva celor de la Primera, sâmbata începând cu ora 13:00
  • 16 ani au trecut de cînd Copos a pășit în fotbalul românesc. Citește-i povestea!

  FC RAPID Bucuresti • www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Joi, 24 ianuarie 2008

Pancu s-a pregătit separat, alături de Dănuț Coman

După ce a fost preluat de la aeroportul din Lisabona de Nae Manea și Grigore Sichitiu, Daniel Pancu a intrat astăzi în programul de pregătire al giuleștenilor. Dacă ceilalți jucători au avut o dimineață liberă înainte de cel de-al doilea meci de verificare din Portugalia, Pancu a efectuat un antrenament de acomodare, sub privirile lui Mircea Rednic. Alături de "noul jucător" s-a pregătit și Dănuț Coman, care s-a resimțit după primul meci de verificare, cel disputat în compania formației locale Rio Maior. "Pancone" a preluat echipamentul cu numărul 19, de la Bozovic, care nu a ezitat deloc în a-i ceda tricoul favorit. În această după-amiază, alb-vișiniii au făcut deplasarea spre Estoril, unde vor întâlni, începând cu ora 18:00 (ora României) formația locală din liga a doua portugheză.

În imagine, Daniel Pancu și Dănuț Coman se pregătesc, sub supravegherea atentă a preparatorului fizic Marius Gogălniceanu.


Joi, 24 ianuarie 2008

Prostii și "vitriol" aruncate degeaba în cazul Pancu

Pentru că, în România zilelor noastre, scandalul se vinde cel mai bine, era absolut obligatoriu ca și recentul transfer al lui Daniel Pancu la Rapid să fie garnisit de către presă cu o delicatesă de acest gen. În cazul de față, s-au găsit repede două "subiecte" de mare atracție: "Pancu joacă pe gratis" și "Rapid nu l-a vrut pe Pancu, care a fost transferat de liderul galeriei"!

Ambele idei (dacă pot fi catalogate așa...) sunt, în fapt, două mari prostii. La Pancu a existat, într-adevăr, o datorie a clubului, în valoare de 25.000 de dolari, plătită cu întârziere din cauza unor probleme financiare prin care a trecut clubul în acea perioadă. Dar asta e una, iar ca să vii acum și să afirmi că valoarea contractului actual acoperă datoria de atunci reprezintă o mare tâmpenie (ar fi acceptat, în primul rând, Pancu așa ceva?). Ca să nu mai vorbim despre faptul că diferența dintre suma reală (cea de mai sus) și cea vehiculată de "urechiștii de serviciu" (75.000 euro!?) vorbește de la sine despre intenția vădită de a manipula opinia publică și de a naște scandal cu orice preț.

Cât despre varianta fantezistă că Gigi Răducan, liderul galeriei rapidiste, s-ar fi erijat și în "impresar-negociator-șef de club", suntem de părere că ideea este respinsă, în primul rând, chiar de către Gigi, pe care nu credem că l-ar avantaja postura de "factotum". Rapidist de o calitate umană deosebită, el nici nu a apărut în public cu declarații de acest gen, afirmând doar că - lucru cu care suntem total de acord - ar fi fost aproape o impietate să-l lăsăm pe Pancu la marea rivală din Ghencea. Fapt care nici nu s-a întâmplat, și nu pentru că ar fi pus pistolul la cap cuiva, ci pentru că Pancu a fost dorit cu adevărat la Rapid nu numai de către pătimașii suporteri giuleșteni. Cine își poate închipui că Mircea Rednic și-ar fi riscat postul și rezultatele doar pentru moftul cuiva? Dacă el nu ar fi crezut cu adevărat în plusul de valoare pe care îl poate aduce Pancu, suntem convinși că - așa cum a riscat să întrerupă colaborarea cu Măldărășanu - n-ar fi acceptat să-i fie impus cu de-a sila un jucător, fie el și Pancu. Ca să rezumăm, Daniel Pancu a fost transferat de către conducerea Rapidului, la solicitarea antrenorului, iar impresionantele dovezi de dragoste față de Pancu n-au făcut altceva decât să demonstreze încă o dată, deși nu mai era nevoie, modul în care suporterii rapidiști îi iubesc și îi apreciază pe cei ce au meritat să le intre în inimi. Atât și nimic altceva!


Conducere FC RapidJoi, 24 ianuarie 2008

Rapid - Estoril 1-1

Rapidistii au reeditat rezultatul din primul amical "portughez", 1-1, în compania divizionarei secunde Estoril. Ca și în meciul cu Rio Maior, giuleștenii au fost conduși cu un gol marcat devreme, în minutul 8, de Dorival, dintr-un penalty provocat de Leonard. În minutul 24, camerunezul Pierre Boya a egalat profitând de gafa portarului advers. Deși au dominat partida copios, elevii lui Rednic nu și-au creat prea multe ocazii de gol și puteau să termine chiar învinși.

Următorul amical al rapidiștilor va avea loc sâmbătă, de la ora 13:00, în compania echipei angoleze Primera de Augustus.

Rapid București a terminat la egalitate, marți seară, scor 1-1, partida susținută în compania echipei de liga a III-a, Rio Maior.

Mircea Rednic a început meciul contra lui Estoril în formula: Andrade - Săpunaru, M. Constantin, Leonard, Bozovic - Herea, Lazăr, Grigorie, Cesinha - Boya, Despotovic.

Min. 90: Meciul se termină la egalitate, scor 1-1

Min. 84: Răduță, intrat în locul lui Boya, ratează singur cu portarul

Min. 80: Lusitanii au ocazia de a prelua din nou conducerea

Min. 62: Burdujan șutează de la 16 metri, dar portarul lui Estoril reușește să respingă în corner

Min. 60: La Rapid au intrat Marinescu, Ionuț Stancu, Dică, Buga și Griffiths. Au ieșit Andrade, Bozovic, Herea, Grigorie și Cesinha

Min. 55: Prima ocazie a giuleștenilor din repriza secundă îi aparține tot lui Boya, a cărui lovitură de cap ocolește de puțin poarta

Min. 46: La pauză Rednic i-a scos pe Leonard, Lazăr și Despotovic și i-a introdus pe Maftei, Grigore și Burdujan

Min. 45: Scorul la pauză este 1-1

Min. 43:
Herea șutează peste poartă

Min. 35: Dominare teritorială a rapidiștilor, dar fără ocazii mari la poarta adversă

Min. 24: 1-1 Boya profită de o gafă a portarului și înscrie din careul mic

Min. 17:
Asediu al rapidiștilor la poarta lusitanilor, dar golul nu pică

Min. 10: Gazdele au din nou șansa să înscrie la o acțiune de singur cu portarul, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Andrade

Min. 8: 0-1 Leonard comite fault în propriul careu, iar portughezii deschid scorul prin Dorival din penalty-ul obținut

Min. 3: Cesinha are o ocazie bună, dar își face mingea greșit și faza s-a stins

Min. 1: A început meciul


Joi, 24 ianuarie 2008

Pancu, la primul antrenament

In aceasta seara, începând cu ora 18, Maftei&co. vor disputa cel de-al doilea amical, în compania formatiei de liga a doua, Estoril.

Pâna la ora meciului, giulestenii au primit "liber" din partea tehnicianului Mircea Rednic. Singurii fotbalisti care au facut un antrenament usor au fost Dani Coman si Daniel Pancu. Despre ultima achizitie a rapidistilor, "Puriul" a avut doar cuvinte de lauda. "Este pus la punct cu pregatirea fizica, se vede ca a muncit în aceste zile", a spus Rednic.

In ceea ce-l priveste pe Coman, acesta s-a resimtit usor în partida contra celor de la Rio Maior, motiv pentru care a evoluat doar o jumatate de ora.

Altfel, "Puriul" nu a pierdut ocazia si i-a spionat pe angolezii de la Primera de Augustus, care au disputat astazi un amical contra celor de la Leiria. Al treilea amical al alb-visiniilor  va fi tocmai împotriva celor de la Primera, sâmbata începând cu ora 13:00.


Joi, 24 ianuarie 2008

Pancu a ajuns in Portugalia la miezul noptii

"Pancone" a ajuns aseara la miezul noptii în Portugalia, (ora 02:00 în România) fiind preluat de la aeroport de catre directorul general adjunct, Grigore Sichitiu, directorul tehnic Nicolae Manea si de catre Lucian Marinescu, cel care s-a ocupat de organizarea acestui stagiu de pregatire.

Cei trei au asistat aseara la meciul pe care Sporting Lisabona l-a disputat pe propriul teren împotriva celor de la Beira Mar, în Cupa, meci câstigat de fosta echipa a lui Marius Niculae cu scorul de 3-0.


Joi, 24 ianuarie 2008

Mircea Rednic i-a bagat în sedinta

Inainte de a efectua antrenamentul de ieri-dimineata, Rednic si-a strâns jucatorii pe teren si, dupa ce le-a cerut reprezentantilor mass-media sa se îndeparteze, i-a bagat în sedinta pe fotbalistii sai dupa meciul terminat la egalitate cu Rio Maior.

Tehnicianul nu i-a certat, dar le-a reprosat jucatorilor ca nu l-au ascultat sa joace simplu, lucru care trebuia sa-l faca din doua motive: pentru ca nu facusera decât un antrenament cu mingea si nu erau pusi la punct cu pregatirea fizica.


Joi, 24 ianuarie 2008

"Mi-l pun în rama"

Fundasul Vladimir Bozovic a promis ca, daca Rapid iese campioana, îsi va pastra tricoul alb-visiniu toata viata si îl va aseza la loc de cinste în casa sa.

Este amuzant sa-i privesti pe cei mai buni prieteni de la Rapid. Este vorba, desigur, de muntenegreanul Bozovic si de camerunezul Boya.

Cei doi sunt mereu împreuna si nu neaparat ca împart camera în cantonamentul din Portugalia, dar ies împreuna la masa si la antrenament. Ba chiar se îmbraca la fel. Ieri, de pilda, toti jucatorii giulesteni erau echipati în negru si s-au amuzat copios când i-au vazut pe "întârziatii" Boya si Bozovic sosind în pas alergator si purtând tricouri albe (foto dreapta). "Atentie, vin doctorii!" sau "Uite-i pe porumbei!" - strigau ceilalti jucatori. "Da, recunosc, ne avem ca fratii eu si cu Pierre. Ne-am îmbracat în alb ca sa protestam împotriva rasismului", a glumit muntenegreanul despre cuplul care seamana cu formatia "Alb si Negru". "Pierre e fratele meu, nu conteaza ca e de culoare. Toti suntem la fel. In Serbia exista probleme serioase cu rasismul, dar eu nu sunt asa si condamn astfel de manifestari", a mai precizat Bozovic, de aceasta data pe un ton serios.

Schimbând subiectul, Vladimir Bozovic a vorbit despre situatia Rapidului si despre ce ar intentiona sa faca daca iese campion în aceasta vara. "Suntem la cinci puncte de CFR, de ce sa nu luam titlul? Daca ies campion, îmi pun tricoul în rama, ca amintire. Ne vom bate atât cu CFR, cât si cu Steaua", a spus, hotarât, muntenegreanul, care e de parere ca strainii care vin în campionatul românesc nu pot reda decât o mai mare valoare fotbalului din tara noastra. "Cei din fosta Iugoslavie aduc spiritul de lupta, altii vin cu o mentalitate mai sanatoasa, sunt multe avantaje daca aduci straini. Uitati-va la CFR! Nu este întâmplator pe locul 1", a declarat Bozo.

"Imi plac discotecile! Si ce?"
Bozovic spune ca nu-i plac paparazzii. "In Serbia nu exista asa ceva. Acolo se scrie despre ceea ce faci pe teren. Da, îmi plac discotecile, dar ma duc acolo dupa meciuri, nu înainte si nu sar niciodata calul. E timpul meu liber si nu ar trebui sa intereseze pe nimeni ce fac", a precizat muntenegreanul, care în trecut a avut ceva probleme cu paparazzii români.

"E ofensiv, are vâna"
Rednic e bucuros ca are în lot un fotbalist ca Bozovic. "E ofensiv, are vâna în el. Sper ca nu cumva sa se schimbe dupa ce a auzit ca ar fi putut pleca în Germania", a afirmat antrenorul, care a fost linistit de Bozovic. "Nu ma schimb pentru ca Rapid e echipa care ma plateste sa joc bine! Pentru mine nu conteaza ca n-am plecat în Germania. Imi place la Rapid", a spus Bozo.
Joi, 24 ianuarie 2008 00:47

Doar 19

Favoritul tribunelor din Giulești a acceptat să-i lase tricoul cu numărul 19 idolului Pancu

Forță și determinare contra creativitate și fantezie. Vladimir Bozovici, fotbalistul pe care suporterii din Grant au ajuns să-l iubească pentru risipa de efort pe care o face la fiecare meci, renunță la tricoul pe care l-a purtat pînă acum la Rapid ca să i-l cedeze lui Daniel Pancu. "Știu că e vorba despre un jucător pe care suporterii îl privesc ca pe un idol. Mi-ar plăcea să ajung să fiu și eu atît de apreciat, dar mai am de muncă, plus că sînt în România doar de cîteva luni. Un jucător ajunge să fie adulat de fani și prin loialitatea pe care o arată în timp față de culorile clubului. Nu mă cramponez de un număr de pe tricou, am fost anunțat că Pancu avea 19 și am acceptat pe loc să i-l las. Eu voi purta de-acum încolo 91, pentru că-mi plac cifrele astea, doar le combin altfel", a declarat Bozovici.

Pancone a venit la Rapid în 1996 și a evoluat în alb-vișiniu vreme de șase sezoane, permanent cu numărul 19 pe spate. Fostul mijlocaș al lui Beșiktaș a anunțat, după ce a semnat cu gruparea din Grant: "Aș vrea 19 sau, dacă nu se poate, numărul 9!". Cel de-al doilea e purtat de noua achiziție Despotovici, dar Bozovici a acceptat primul să elibereze tricoul dorit de Pancu. Ex-ieșeanul a evitat ieri să facă referire la superstiția sa legată de echipamentul de joc: "Nu vin să cer în mod special un tricou, iau ce se nimerește la rînd, nu e asta o problemă pentru mine".

"Acceptă concurența!"
Rednic a explicat ieri că "Pancu va juca mijlocaș ofensiv, în spatele celor două vîrfuri", adică exact postul favorit al jucătorului. "Nu și-a ales el postul, eu decid!", a glumit antrenorul. Pancone are concurență serioasă: Buga, Grigorie, Herea și Emil Dică se bat și ei pentru aceeași poziție, ultimul fiind considerat o variantă și pentru banda dreaptă. "E competiție pentru toate posturile, e valabil pentru toți jucătorii, nu doar pentru Pancu! Mai vreau doar un mijlocaș dreapta, care să lupte cu Dică pentru postul de titular", a declarat Rednic pentru Știrile Sportive ale Antenei 1.

"Rednic m-a vrut la Dinamo"
Daniel Pancu a decolat ieri seară spre Portugalia, unde urma să ajungă în cantonamentul de la Rio Maior după miezul nopții, iar astăzi va efectua primul antrenament sub comanda lui Rednic. "Întotdeauna am avut o relație bună cu Puriul, a vrut să mă ia și la Dinamo, dar a înțeles că nu se putea realiza acest lucru. Sper să nu îl dezamăgesc, știu că a spus că sînt pariul lui și asta mă obligă și mai mult să dau o mie la sută pe teren", a declarat Pancone la plecarea din țară.


Joi, 24 ianuarie 2008 00:46

Rupți

Rapidiștii au ieșit șifonați din confruntarea cu Rio Maior: Bozovici e accidentat la spate, iar Burdujan și Buga au contuzii

Primul amical al perioadei de pregătire a fost ca un șoc pentru rapidiști. N-au reușit s-o învingă pe Rio Maior (1-1), din liga a treia portugheză, și s-au mai ales și cu cîțiva accidentați. Bozovici are probleme la spate și ieri dimineață a fost luat în primire de masor la ședința de recuperare, iar Buga și Burdujan s-au ales cu contuzii în urma intrărilor dure ale portughezilor.

Rednic chiar s-a speriat de agresivitatea celor de la Rio Maior și, în timpul meciului de marți seară, i-a cerut de mai multe ori lui Lucian Marinescu să-i tempereze: "Lucică, tu nu le-ai zis ăstora că e doar un amical?!". Ieri dimineață, tehnicianul le-a ținut o ședință jucătorilor, chiar pe terenul de antrenament. Le-a explicat cum ar fi trebuit să joace și că în perioada asta primează pregătirea, nu rezultatele. După aceea, "Puriul" a analizat primul amical: "Pe mine nu mă îngrijorează deloc rezultatul, pentru că știu cum e perioada asta, cu antrenamente tari. Știam că portughezii or să fie extrem de agresivi, pentru că așa joacă ei de obicei. E bine că nu sînt accidentări mai grave, Doamne ferește!, dar le spusesem elevilor mei dinainte să joace simplu, să nu se complice. N-au cum să joace acum așa cum o fac în campionat, ar fi ilogic".

"Nu am ales echipe tari pentru amicale tocmai ca să ne putem pregăti, să tratăm și jocurile acestea tot ca pe niște antrenamente"
Mircea Rednic

"Îi înțeleg perfect pe jucători că e grea perioada asta, cu antrenamente fizice, dar altfel chiar nu se poate, trebuie să fim gata de campionat!"
Mircea Rednic

Vrea mai mult de la Stancu
Rednic l-a folosit pe Ionuț Stancu pe toată durata jocului cu Rio Maior. Fostul oltean a fost fundaș dreapta în prima repriză, iar după pauză a trecut pe banda stîngă. Stancu, pe care antrenorul îl vede drept o alternativă la ambele posturi, a jucat însă sub randamentul avut de Săpunaru și Bozovici, lateralii titulari. Ionuț a ratat și o lovitură liberă, dintr-o poziție bună, trimițînd înalt și aproape de colțul terenului!

Ultimele știri din cantonamentul Rapidului
- Costin Lazăr a răcit în avion, în drum spre Portugalia, și a jucat bolnav contra lui Rio Maior. "S-a văzut că eram răcit, nu?", a glumit mijlocașul.
- Boya și Bozovici au apărut la antrenament, ieri dimineață, în echipamente albe, cînd toți ceilalți jucători erau îmbrăcați în alb. "Ooo, au venit doctorii! Porumbeilor, ce faceți?", au reacționat colegii lor.
- Săpunaru a dat pasa de gol pentru Griffiths contra lui Rio Maior, iar Rednic îl laudă: "Cristi a crescut mult de tot, a trecut bine din fundaș central în apărător dreapta!".
- Coman a apărat doar 30 de minute în amicalul de marți. Staff-ul tehnic a vrut să-l menajeze pe portarul "naționalei", care nu mai apărase din 25 noiembrie, cînd s-a accidentat cu UTA. A avut entorsă la umăr.
- Griffiths și Andrade fac eforturi să învețe limba română și insistă față de cei din jurul lor: "Zi-mi în românește. Vorbesc și eu bine!".
- Rednic speră ca ofertele refuzate de club să nu-l afecteze pe Bozovici: "Mi-ar părea rău să scadă jocul lui din cauza asta. E un fundaș ofensiv, care îmi place, sper să continue să joace ca în tur!".
- Azi, de la 18:00, ora României, e programat amicalul Estoril - Rapid.
Joi, 24 ianuarie 2008 21:35

16 ani au trecut de cînd Copos a pășit în fotbalul românesc. Citește-i povestea!

În toamna anului 1992, George Copos a intrat în fotbalul românesc din postura de sponsor al Rapidului. Mircea Pascu, președintele de atunci al giuleștenilor, susține astăzi că el l-a adus lîngă echipă pentru că "domnul Copos deținea cofetăria Ana, iar produsele sale erau excelente pentru orice protocol pe care secția de fotbal îl organiza".

Dacă debutul unora dintre actualii patroni din fotbalul românesc a însemnat haine, accesorii și frizuri ce în fotografiile de astăzi stîrnesc zîmbete, Copos, cel care trebuia să facă un adevărat deliciu dintr-un simplu protocol, a pătruns în lumea sportului rege îmbrăcat elegant, la costum, și manifestînd un interes deosebit pentru imaginea sa. "Ne spunea fiecăruia dintre noi că imaginea este cea mai importantă", rememorează Iulian Chiriță, fostul căpitan al Rapidului în '92. Cei care l-au cunoscut atunci spun că, de fapt, aceasta pare să fi fost cheia succesului lui Copos. "A dorit întotdeauna să alăture imaginea sa sau a produselor sale cu cea a unui Rapid puternic, respectat. A făcut acest lucru pînă cînd se identificau unele cu altele. Nu este de mirare notorietatea sa actuală", explică Mircea Pascu.

"După venirea sa nu ne-am mai simțit echipa ploii, reprezentam ceva. Venea în vestiar și ne spunea că jucăm cu Samsung pe piept, o firmă mare, ceea ce înseamna că și noi trebuia să fim la înălțime. Dacă înainte exista o tocmeală continuă legată de primirea banilor, acum se plătea. Am prins încredere și am început să batem pe cine prindeam. Aveam valoare și prindea contur un alt statut al nostru", își amintește Iulian Chiriță.

Riciu este fan Copos
Primul antrenor cu care a lucrat George Copos a fost actualul director al Școlii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu. Acesta își amintește că la prima întîlnire cu George Copos, patronul firmei Ana Electronic i-a informat că " va fi doar sponsor. Ulterior, ne-a spus că poate să moară cu Rapid de gît, dar vrea să reușească. Cariera sa în fotbal a mers sub sloganul trebuie ca întîi să cunoști un fenomen, pentru a putea apoi să-l conduci. A lăsat ușa deschisă pentru oricine avea mai multă experiență decît el și, din ceea ce știa el deja și cu ceea ce a învățat, a realizat în timp un management extraordinar la Rapid".

"Rapid a fost prima sa mare afacere"
Mircea Pascu crede că echipa l-a făcut pe Copos ceea ce este astăzi

- Domnule Pascu, erați președintele clubului Rapid în momentul apropierii lui George Copos de fotbal. Cum s-a produs acest lucru?
- Păi, eu l-am dorit lîngă echipă pentru că avea acea afacere cu prăjituri și produsele sale erau utile pentru realizarea oricărui protocol. Astfel s-a apropiat de club și treptat, pe măsură ce afacerile sale s-au dezvoltat, și statutul său la club a evoluat.

- Care era notorietatea sa atunci?
- Nu era cunoscut ca acum. Chiar mi-aduc aminte că, la început, mergea cu mine să strîngem bani pentru echipă și cînd am ajuns la patronul firmei Coleus, Urzică îl chema, omul acela mi-a spus: "Domnule Pascu, dar cu ăsta ce faceți după dumneavoastră, cine este?".

- Totuși, firma sa, Ana Electronic, a devenit unul dintre sponsorii echipei și Rapid a devenit puternică prin intermediul banilor veniți de aici.
- Banii veneau de la Samsung, nu de la Copos. De fapt, cred că e mult spus că veneau. Mi-aduc aminte că prin '93 sau '94 am citit în revista germană Kicker că firma Samsung dădea 520.000 de mărci anual Rapidului. Eu nu-mi amintesc să fi intrat atîția bani la club atunci.

"Trebuia să dețină Rapidul împreună cu Taher"

- În cartea "Fenomenul Rapid", Dumitru Dragomir povestește că George Copos trebuia să intre la Rapid în parteneriat cu Fahti Taher...
- Povestea lui Dragomir e adevărată. Eu, Taher, Copos și Dragomir ne-am întîlnit să discutăm finanțarea Rapidului. Copos și Taher trebuiau să dețină cîte 50 la sută din acțiuni. Taher a plătit 40.000 de dolari, dar Copos a spus că nu are în acel moment. Taher a fost ulterior dat deoparte și Copos nu i-a mai înapoiat acei bani.

- Cum arăta George Copos în 1992, cum se comporta?
- Era manierat de suprafață ca și acum, doar are școala UTC-ului, pe ascuns era viclean, chipul său este chipul diavolului. Avea deja unele relații, dar dorea să-și facă mult mai multe. Umbla după mine să-l prezint lui Țiriac. Afacerile sale s-au dezvoltat datorită sprijinului politic și relațiilor pe care și le-a făcut după intrarea în fotbal. Altfel cum vă explicați că un om a cărui firmă avea atunci un capital social de 100 de dolari are acum o avere estimată la 160 milioane de euro. Vă spun, prima afacere de anvergură a lui Copos a fost clubul Rapid.

- Ce atitudine avea față de angajați?
- Pe el nu-l interesa nimic în afara afacerii propriu-zise. Și-a apropiat jucătorii pentru că le-a mărit contractele. Juniorii de 16 ani erau campioni naționali, iar cei de 18 vicecampioni. Dacă nu aveau contract cu clubul, nu l-a interesat de ei. Este posibil să fi spălat atunci banii de la Samsung. Mi-aduc aminte că mă invita pe la tot felul de reuniuni unde mă filma. Casetele le trimitea celor de la Samsung să vadă că sînt acțiuni organizate pentru clubul Rapid.

"Dintr-o mișcare a cîștigat toți jucătorii"
Fost jucător-emblemă al Rapidului, Iulian Chiriță vorbește despre prima întîlnire a echipei cu Copos

Iulian Chiriță era căpitanul Rapidului în momentul în care George Copos a fost prezentat pentru prima dată jucătorilor de către președintele Mircea Pascu: "Am fost aduși toți jucătorii la sediul firmei sale din strada Roma și atunci l-am văzut pentru prima dată pe domnul Copos. Mircea Pascu l-a numit un prieten al echipei. Acolo se afla și un coreean de la Samsung pe care-l chema Park și căruia i s-a explicat că firma pe care o reprezintă va fi promovată pe tricourile de joc ale Rapidului. La ieșirea din firmă fiecare dintre noi purta în brațe cîte un casetofon primit cadou". Chiriță susține că în acel moment Copos "avea doar acel sediu și cofetăria, iar la un an de la intrarea la Rapid deținea deja un imperiu. Prima sa mutare a fost mărirea contractelor jucătorilor. Din această mișcare a cîștigat echipa de partea sa. Cînd s-a reunit Consiliul de Administrație pentru a discuta trecerea a 51% din acțiuni în posesia sa, eu am fost cel care a luat primul cuvîntul și am susținut această idee".

Chiriță despre Copos:
"La el am auzit pentru prima dată că o strîngere de mînă e mai importantă decît actele. Experiențele ulterioare cu el au demonstrat altceva"
"Ne sfătuia să învățăm o limbă străină, să ne îmbrăcăm bine, să ne cultivăm. Chiar ne-a adus o soprană la o petrecere dată la Flora, deși noi preferam lăutarii"
"I-a interzis lui Nicu Gheară să mai dea prime ce nu treceau prin contabilitatea clubului. Numea această procedură țigăneală"
"Nu iartă niciodată. Nu arată că e nervos, dar te ține minte și cînd e momentul potrivit se răzbună"
"În '94 am cîștigat Cupa Ligii și Copos a venit în vestiar cu 20.000 de dolari de la Ligă. Ne-a spus să îi investim în infrastructura clubului. Noi am rămas toți mască. Am refuzat. Atunci și-a ieșit din fire, ne-a aruncat banii și a strigat: Luați-i, curvelor!"
"Mi-a oferit un spațiu comercial în Tîrgoviște pentru o reprezentanță Ana Electronic. După ce am plecat de la Rapid, mi-a închis magazinul și mi-a cerut daune de două miliarde. M-am întîlnit cu el, s-a bucurat cînd m-a văzut, m-a pupat, dar cînd i-am spus să oprească acțiunea juridică, mi-a dat replica: Ei, aia este o chestie între firme, nu are treabă cu noi!"

Rapid sau Sportul?
Răspunsul este Rapid. Deși s-a vehiculat de mai multe ori că datorită simpatiei sale inițiale pentru "studenți" ar fi fost tentat să investească în Regie, președintele de onoare al Sportului, Mac Popescu, afirmă altceva: "Eu am vrut să-l aduc la noi, dar Mircea Pascu a fost mai iute. George mi-a spus că se duce la Rapid pentru că este echipă populară. Nu a ajutat vreodată echipa noastră și cred că acum se felicită pentru alegerea făcută în '92".


Joi, 24 ianuarie 2008 20:47

Rednic: "Transferul lui Szekely la Rapid depinde de el și de CFR"

Povestea transferului mijlcașului gălățean pare una fără sfîrșit, iar Rednic spune că așteaptă deznodământul negocierilor dintre CFR Cluj și Szekely

"Transferul lui la Rapid depinde doar de CFR și de Szekely, ei hotărăsc, iar eu aștept cea mai bună decizie din partea lor", a mărturisit antrenorul giuleștenilor.


Joi, 24 ianuarie 2008 20:39

Rednic e mulțumit de Leonard și Despotovici

Cele două achiziții ale giuleștenilor, Leonard și Despotovici, au fost titulari în amicalul cu Estoril. Rednic spune că este mulțumit de cei doi străini.

"Philippe și Ranko se acomodează ușor-ușor, sînt mulțumit de ei", a spus Rednic.


Joi, 24 ianuarie 2008 20:33

Mircea Rednic: "Aștept mai mult de la atacanți!"

"Puriul" a rulat astăzi toți atacanții pe care i-a avut la dispoziție, dintre care numai Pierre Boya a reușit să înscrie, aducînd astfel egalarea pentru echipa sa.

"Aștept mai mult de la atacanți, încă nu sînt mulțumit. Mingea ajunge în fața porții, dar trebuie să ne și fructificăm șansele", a declarat tehnicianul rapidist.


Joi, 24 ianuarie 2008 20:27

Daniel Pancu: "Am venit pentru Rednic"

Prezent la amicalul Rapidului de la Estoril, "Pancone" a urmărit partida de pe margine, alături de antrenorul de portari Marius Bratu și prepartorul fizic.

"Mircea Rednic este unul dintre principalele motive pentru care m-am întors la Rapid", a spus mijlocașul de 30 de ani.


Joi, 24 ianuarie 2008 20:20

Mircea Rednic: "Dacă a dat gol Boya, chiar că sîntem pe drumul cel bun"

Rednic îl tachinează pe atacantul camerunez, Pierre Boya, care astăzi a reușit singurul gol pentru Rapid, în remiza cu Estoril

"Dacă a dat gol pînă și Boya, chiar că sîntem pe drumul cel bun", a glumit Rednic despre unul dintre favoriții săi. Boya a venit vara trecută în Giulești și nu a înscris nici un gol în prima ligă, dar antrenorul l-a susținut mereu și a contat aproape de fiecare dată pe serviciile atacantului de 24 de ani, exceptînd dățile în care a fost indisponibil, din cauza accidentărilor.

Rednic s-a declarat multumit de evolutia elevilor sai in al doilea amical din Portugalia, desi giulestenii au remizat, 1-1, la fel ca si cu Rio Maior.

"A fost mult mai bine decat cu Rio Maior, am intalnit o echipa mai buna astazi. Jucatorii sint obositi, dar asta e bine, e un semn bun, inseamna ca muncim. In primul amical nimeni nu a jucat mai mult de 45 de minute, astazi am mai crescut nivelul, iar unii dintre jucatori au jucat pana la 70 de minute", a spus Rednic.

Rednic: "Vreau sa aud din nou " Hei, Panco, Panco italiano " pe Giulesti"

Mircea Rednic are incredere in Pancu si crede despre jucatorul de 30 de ani ca va fi util nu numai pe teren, ci si in vestiarul Rapidului.

"Pe Pancu mi l-am dorit foarte mult, este un mare jucator, discutasem cu Victor Becali cu 8 zile inainte ca transferul sa se faca. Pancu avea termen pana sambata, ma bucur ca a acceptat coniditile mele si ma bucur ca a venit. Poate sa ajunga la nationala si poate sa ajute Rapidul si pe teren, si in vestiar. Vreau sa aud din nou pe Giulesti scandarea suporterilor "Hei, Panco, Panco, italiano" dupa golurile lui, iar pe urma sa ascultam impreuna imnul Ligii Campionilor", a spus Rednic.

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...