| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
Sambata 26 ianuarie 2008

online | vizualizari       actualizat sâmbătă 26 ianuarie 2008 ora 0:50

 | TITLURILE ZILEI |      sâmbătă 26 ianuarie ora 13:00 | Primero de Agosto (Angola) - RAPID
  • Dănuț Coman revine la antrenamente! Ultimele noutăți din cantonamentul rapidiștilor
  • Griffiths: "Sunt nerăbdător să joc pentru Rapid într-un meci oficial!"
  • Rednic: "Sunt obosiți? Atunci e bine!"
  • Copos: "Renunt la Rapid!" | 20 de milioane de euro
  • Sandu: "Nu se retrage Copos, unde isi mai face el imagine?"
  • Se teme Copos de DNA?
  • Becali: "Nu-l scoate nici NATO pe Copos din Giulesti"
  • Anul lui Boya
  • Despotovici: "Voi fi cel mai bun!"

  FC RAPID Bucuresti • www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Vineri, 25 ianuarie 2008

Dănuț Coman revine la antrenamente!

După amicalul de joi de la Estoril, alb-vișiniii au revenit la Rio Maior, unde astăzi vor efectua din nou două antrenamente, dimineața și după-amiaza. Sâmbătă, tot la Rio Maior este programat cel de-al treilea meci de verificare, în compania angolezilor de la Primero de Augustus (ocupanta poziției secunde în campionatul intern). La cele două ședințe de pregătire de astăzi vor participa 21 de jucători, singurul menajat fiind Ryan Griffiths, care urmează un tratament cu antibiotice pentru a învinge răceala care l-a afectat în timpul partidei de ieri.

"De astăzi se vor antrena normal atât Dani Coman cât și Pancu. Mă bucură faptul că nu există niciun jucător accidentat. Doar Griffiths va fi menajat, însă va reintra și el repede în programul normal de pregătire"
Mircea Rednic


Vineri, 25 ianuarie 2008

Griffiths: "Sunt nerăbdător să joc pentru Rapid într-un meci oficial!"

Rapidiștii au terminat meciul cu Estoril cu un om mai puțin pe teren în ultimele zece minute ale întâlnirii. Ryan Griffiths (în imagine) a părăsit terenul de joc înainte de finalul întâlnirii, după ce s-a consultat cu medicul Marian Dumitru. Atacantul australian spune că nu s-a simțit bine și acuză simptomele unei simple răceli. Griffiths va urma un tratament cu antibiotice, iar Mircea Rednic a hotărât să îl menajeze și la cele două antrenamente de astăzi. "Nu este nimic grav, însă nu este bine să riscăm în privința lui Ryan. El a trecut toate testele medicale, este apt de joc, dar trebuie să o ia treptat până va ajunge la un nivel optim de pregătire", a explicat antrenorul echipei noastre. În această dimineață, Ryan a acordat un interviu pentru site-ul oficial al clubului, în care și-a exprimat nerăbdarea de a evolua din nou pentru Rapid într-un meci oficial.

- Ryan, ce s-a întâmplat aseară, ai părăsit terenul cu zece minute înainte de finalul jocului?
- Nu m-am simțit foarte bine, mi-a fost puțin rău înaintea jocului. Poate că nu trebuia să intru, dar mi-am dorit foarte mult să joc, iar spre final nu m-am simțit prea bine. Am vorbit cu doctorul și am hotărât că e mai bine să ies.

- Ce ți-a spus doctorul? Despre ce e vorba?
- E o răceală din cauza căreia nu m-am simțit bine. Acum iau antibiotice, probabil că nu mă voi antrena nici astăzi, însă mâine voi fi cu siguranță din nou pe teren.

- Cum e acest prim stagiu de pregătire?
- E dificil, e normal să fie așa. Muncim mult, avem câte două antrenamente pe zi, iar la jocuri simțim cu toții oboseala. Antrenorul ne-a spus că nu sunt importante rezultatele, important e să se formeze relații de joc, să ne cunoaștem bine între noi. În Cipru vom juca meciuri mai puternice, iar atunci vor conta mai mult și rezultatele fiindcă se va apropia startul campionatului.

- Ai înscris în primul meci din Portugalia, cu Rio Maior. E important pentru încrederea ta?
- Da, m-am bucurat pentru acea reușită. Dar cel mai important e că băieții m-au primit bine, la fel și antrenorul și întregul staff. Am mai spus-o, mă simt bine că m-am întors și sunt relaxat, în acest moment cel mai important e să fiu sănătos și de-abia aștept să reîncepem campionatul.


Vineri, 25 ianuarie 2008

Rednic: "Sunt obosiți? Atunci e bine!"

După 1-1 cu Estoril (liga a doua portugheză), Mircea Rednic a vorbit pentru www.fcrapid.ro despre nivelul actual al echipei, dar și despre cel de-al doilea meci de verificare susținut pe pământ portughez.

"A fost un antrenament bun, un joc bun în care ne-am creat ocazii multe, dar deocamdată nu prea reușim să o băgăm în poartă. Mă bucură că am avut și un ritm bun de joc, dar e normal să mai fie lucruri de pus la punct. Este pentru a treia oară când băieții se întâlnesc cu mingea și este normal să mai fie greșeli sau nesincronizări. În plus, după aproape două săptămâni cu câte două antrenamente pe zi este firesc să mai apară și oboseala. Băieții s-au plâns că sunt obosiți?? Atunci e bine, înseamnă că au muncit așa cum trebuie!", a declarat Rednic.

Conduși cu 1-0 din mintul 8 al partidei cu Estoril, alb-vișiniii au revenit și au dominat în totalitate partida, egalarea fiind reușită de Pierre Boya (în imagine), căruia noua tunsoare se pare că îi priește, camerunezul fiind printre remarcați și la antrenamentele de la Rio Maior.



Sambata, 26 ianuarie 2008 00:38

20 de milioane de euro

George Copos nu poate fi convins să rămînă în Giulești. După 16 ani petrecuți la Rapid, el se gîndește foarte serios să vîndă acțiunile pe care le are la club și, conform unor apropiați ai săi, solicită 20 de milioane de euro în schimbul pachetului majoritar pe care îl posedă. Jucătorii, stafful tehnic și cel administrativ au încercat să-l convingă să rămînă, însă Copos pare de neclintit.

Chiar și așa, jucătorii nu cred în varianta retragerii patronului lor. "Are problemele lui, dar eu cred că va rămîne pe viață la club", a spus Pancu, susținut și de Ranko Despotovici: "Am auzit și eu ceva, dar nu cred că rămînem noi fără dînsul".

Într-un sondaj pe rapidisti.ro, fanii giuleșteni au fost invitați să voteze dacă sînt de acord cu plecarea lui Copos de la Rapid, iar 55% dintre aceștia au votat pentru un nou patron în Giulești. Cele mai vehiculate nume de către fanii alb-vișinii ca posibili înlocuitori ai lui Copos sînt Nicu Gheară și Marian Iancu, dar și Dinu Patriciu și Ion Țiriac.

"Nu cred în varianta retragerii lui Copos. El a investit mult și e foarte implicat, nu va renunța așa ușor!"
Grigore Sichitiu

"Se retrage pe dracu'! Nu părăsește cîinele stîna. Cîștigă trei - patru milioane de euro pe an de pe urma Rapidului. Sînt convins că va rămîne"
Dănuț Lupu

"Mi-ar părea foarte rău dacă ar pleca. A investit mult la Rapid și nu e normal să fie înjurat de suporteri, probabil acesta e și motivul"
Rică Răducanu

copos

Ce spun suporterii pe rapidisti.ro
"Este cea mai bună veste pe care am primit-o în ultimul timp. Sper să fie parolist și să plece"
Kevin

"Dacă e adevărat, fac cinste la toată lumea de pe site, dar, sincer, nu cred că scăpăm așa ușor de el"
dsds

"Copos e cel mai vulpoi om de fotbal. Pleacă de la Rapid cînd ajung eu popă"
cristighis

"Copos trebuie să rămînă! A făcut o echipă de top dintr-una care se lupta la retrogradare"
un_rapidist

"Rapidul de azi i-l datorăm lui Copos. Cu bune și rele, Copos trebuie să rămînă în Giulești"
David


Caută brazilieni
Rapidiștii mai vor întăriri. Mircea Rednic va merge duminică la partida Leiria-Coimbra, pentru a-i observa pe cîțiva dintre jucătorii gazdelor, în vreme ce directorul general adjunct Grigore Sichitiu pleacă azi în insulele din jurul Portugaliei pentru a urmări niște fotbaliști brazilieni. "Nu sîntem aici doar pentru pregătire, ci și ca să căutăm întăriri!", a explicat Sichitiu.

Griffiths menajat
Ryan Griffiths nu a participat decît la ședințele de stretching ieri dimineață, evitînd alergările. Australianului i s-a făcut rău în meciul cu Estoril și staff-ul tehnic s-a temut de revenirea problemele la inimă. "Sînt răcit, de-aia m-am simțit rău. Nu eram în regulă nici înainte de joc, dar mi-am dorit prea mult să fiu pe teren și de aceea am forțat. Sper să-mi revin repede!", a spus Griffiths, care a lucrat ieri la sala de forță în timp ce colegii lui alergau pe teren.

Fani net și jocuri
Rapidiștii au găsit metoda să-și omoare timpul liber din cantonamentul de 14 zile pe care-l fac la Rio Maior: laptopurile. Costin Lazăr e unul dintre cei mai împătimiți. "E bine că pot să țin legătura cu soția, cu prietenii. Plus că mie îmi place și să mă joc și-mi cumpăr mereu ultimele noutăți care apar", a explicat mijlocașul giuleștenilor.

Ultimele noutăți din cantonamentul rapidiștilor
- Giuleștenii joacă azi al treilea amical din Portugalia, cu Primero Agosto (Angola), de la ora 13:00. 
- Rednic a programat un antrenament fizic ieri dimineață, deși echipa jucase cu Estoril cu o zi înainte. "Știu că băieților le e greu, dar dacă transpiră acum le va fi ușor în campionat", a explicat tehnicianul. 
- Pancu s-a pregătit ieri într-un ritm mai lejer, alături de grupul fotbaliștilor care jucaseră mai mult cu o zi înainte, contra lui Estoril. "Mă pun la punct, apoi joc oriunde e nevoie de mine. Chiar și-n poartă, am mai făcut-o la Beșiktaș", a zis Pancone.


Sambata, 26 ianuarie 2008 00:38

Anul lui Boya

"Dacă a marcat și Boya, e clar, sîntem pe un drum bun!", a glumit Mircea Rednic după amicalul cu Estoril (1-1). Nu doar antrenorul anticipează un alt Pierre Boya. Grigore Sichitiu, cel care l-a adus pe camerunez de la Partizan Belgrad, e convins că "va fi un retur în care Pierre o să strălucească! Își va arăta clasa! De ce cred asta? A scăpat de accidentări și s-a terminat și cu escapadele lui! De-acum, eu sînt aici și o să îi fiu aproape, mai ales în afara terenului".

Africanul în vîrstă de 24 de ani e cel mai în formă atacant al Rapidului și singurul vîrf care a punctat în Portugalia. Contra lui Estoril a jucat cel mai mult dintre toți jucătorii, 70 de minute, și a cîștigat majoritatea duelurilor cu fundașii portughezi. Boya excelează și la antrenamentele lui Rednic. Finalizează bine, aleargă, arată că și-a regăsit cheful de fotbal.

"Sînt așa cum vreau eu!"
Boya promite să joace în Ligă cu Rapid și să revină la "naționala" Camerunului, dar refuză să admită că viața extrasportivă l-a afectat vreun pic

- Pierre, Sichitiu zice că o să aibă grijă să nu mai ai probleme...
- Ce probleme?! Eu n-am avut nici o problemă!

- Poliția a spus altceva. Chiar, ai fost amendat de club?
- Au trecut două săptămîni și nu mi-a zis nimeni nimic de vreo penalizare. Nici nu mi s-ar părea normal, sincer, pentru că eram în vacanță. O să rezolv chestia cu Poliția, dar de ce să mă amendeze clubul pentru ceva ce am făcut în timpul meu liber?! E treaba mea ce fac, nu? Mai ales că m-am chinuit să-mi rezolv problema cu viza de Franța și a trebuit să fac Sărbătorile singur în București. Înnebunisem, nu mai puteam sta în casă!

- În Serbia ai avut probleme de acest gen?
- Nu, pentru că acolo sînt priviți altfel fotbaliștii, nu sînt vînați de paparazzi, ca în România. Eu accept să fiu criticat de ziarele de sport, OK, voi mă atacați pentru ceea ce fac pe teren și e normal, dar nu-mi convine să mă urmărească cineva cînd ies în oraș, să fiu hăituit!

- Se poate spune că ești în formă maximă acum?
- Nu, sînt în creștere de formă. O să vedeți nivelul maxim cînd va începe campionatul! Asta e ținta mea, să am un retur de forță, să cîștigăm campionatul și să joc în Liga Campionilor! Trag tare și pentru că vreau să revin la "naționala" Camerunului. Sînt mulți conaționali de-ai mei care joacă în Franța sau Spania și normal că au prioritate la convocări, dar dacă joc în grupele Ligii n-am cum să mai lipsesc din echipă!

- Tu cum îți explici că n-ai marcat nici un gol în campionat pînă acum?
- Nici n-am jucat prea mult. M-am accidentat cînd am venit la Rapid chiar în perioda de pregătire. E cel mai rău lucru care ți se poate întîmpla! Știți ce înseamnă asta pentru un fotbalist? Dacă te accidentezi și lipsești o perioadă mai lungă, nu mai exiști! Trebuie să o iei de la zero și să muncești ca un nebun ca să-ți reintri în formă! Eu sînt dispus și hotărît s-o fac!

Prins cu alcoolemie mare
Boya a fost depistat de polițiștii din Argeș conducînd beat pe data de 5 ianuarie. Fotbalistul a negat inițial și a spus că oamenii legii i-au cerut bani ca să nu-i facă probleme. După aceea, și-a recunoscut greșeala, iar cei din club i-au angajat un avocat care să-i rezolve problema.


Sambata, 26 ianuarie 2008 00:37

Despotovici: "Voi fi cel mai bun!"

Ranko Despotovici (25 de ani) nu a înscris încă pentru Rapid în cele două amicale în care a jucat, dar și-a păstrat optimismul. "O să mă acomodez bine la echipă, sînt sigur de asta. Nu sînt îngrijorat că n-am marcat, pentru că e vorba de niște meciuri de pregătire doar, sînt antrenamente, practic. Scopul meu e să fiu gata pentru campionat", spune sîrbul.

Golgeterul din sezonul trecut al campionatului Serbiei a vorbit și despre modul în care a ajuns să fie transferat în Giulești, după ce George Copos povestise că l-a remarcat pe Internet, cînd era răcit și stătea în pat. "Să fie clar, nu sînt un jucător adus de pe net! Mă cunoaște toată lumea în Serbia, am avut evoluții bune acolo și vreau să confirm și aici. Nu sînt un anonim!", e punctul de vedere al lui Ranko.

Atacantul e șocat și de determinarea arătată de cele două echipe portugheze pe care le-a întîlnit de cînd a semnat cu Rapid. "Nu mă așteptam ca Rio Maior și Estoril să joace cu atîta agresivitate, nu e foarte confortabil să ai parte de așa ceva în amicale, dar asta este, trebuie să avem grijă!", spune Despotovici și își arată genunchiul afectat de contactele cu lusitanii.

Foarte deschis
Despotovici e unul dintre cei mai volubili străini care au venit la Rapid în ultima vreme. Vorbește cu toți colegii, ajutat și de faptul că stăpînește engleza la perfecție, și întîmpină mai puține probleme decît au avut Bozovici, Cesinha sau Boya. După un antrenament în care echipa lui cîștigase un joc-școală, Ranko i-a aruncat o sticlă cu apă lui Coman și i-a zis: "Dani, pentru mingile grozave salvate azi!". Cei doi fuseseră coechipieri la miuță.


Vineri, 25 ianuarie 2008 00:56

Se teme Copos de DNA?

Copos a anunțat că intenționează să se retragă definitiv din fotbal, dar susține că decizia sa nu are legătură cu ancheta privind transferurile dubioase

George Copos a făcut ieri un anunț surprinzător, spunînd că intenționează să nu mai investească în fotbal: "Este un capitol închis definitiv pentru mine. Vă rog să mă înțelegeți și să-mi respectați decizia! Îmi pare rău, dar nu voi mai vorbi despre fotbal, nu mai vreau să știu nimic". Unul dintre motivele supărării ar putea fi ancheta DNA, în care oficialul giuleștean este urmărit penal pentru transferurile lui Florin Bratu și Cristian Dulca, dar și amenințările suporterilor, care au "luat foc" cînd au aflat de o posibilă trecere a lui Pancu în Ghencea. Pînă la urmă, mijlocașul a ajuns în Giulești, însă fanii rapidiști nu au trecut ușor cu vederea indecizia patronului de a-l transfera la Rapid.

În ultimii ani, Copos a anunțat de mai multe ori că se retrage din fotbal și de fiecare dată își motiva decizia. Ultima oară s-a întîmplat la partida cu CFR (1-2) din turul campionatului, cînd elevii lui Rednic au fost dezavantajați clar de arbitraj. De data aceasta însă, patronul din Grant nu a dorit să dezvăluie motivul care l-a determinat să ia o astfel de hotărîre, dar a negat că ieșirea sa din fotbal ar avea legătură cu DNA-ul. "Vă asigur că nu aceasta este cauza. Noi am respectat legislația și vom demonstra asta cu acte. Cauzele sînt cu totul altele și sînt prea multe pentru a le enumera", a spus Copos pentru Știrile Sportive ale Antenei 1.

12 milioane de euro a anunțat George Copos că este bugetul Rapidului pe anul 2008


Vineri, 25 ianuarie 2008 00:43

Porumbelul

Rednic a fost impresionat ieri de forma fizică a lui Pancu

Daniel Pancu și Mircea Rednic s-au reîntîlnit ieri dimineață. Fotbalistul ajusese de miercuri noapte în cantonamentul de la Rio Maior, iar dimineață a ieșit pe teren pentru un scurt antrenament. Tehnicianul l-a așteptat afară. "Daniel a jucat pînă de curînd, cred că va avea nevoie numai de 3-4 zile de pregătire pînă să ajungă la nivelul colegilor lui. Asta pentru că în ultimele 5 zile n-a mai făcut nimic. Dar nu-mi fac probleme din punctul ăsta de vedere".

"Puriul" a stabilit și meciul în care Pancu își va face redebutul pentru giuleșteni. E vorba de ultimul amical al turneului lusitan, cel cu Naval, formație din prima ligă portugheză, programat pe 30 ianuarie. Pancone a ieșit după aceea din hotel și a urmat un dialog între el și Rednic înainte de startul ședinței de pregătire, care a conținut stretching și alergări ușoare. Actualul antrenor din Grant, care a jucat un sezon la Bursaspor, imediat după Revoluție, a adus vorba și despre fotbalul din Turcia și ultima formație pentru care a evoluat Pancu.

Rednic: Ia uite ce bine arăți, mai bine decît atunci cînd ne-am văzut ultima oară! Parcă eu eram cu Dinamo la Quattro Staggioni și erai și tu acolo. Așa ne-am întîlnit, nu? Ce fizic ai acum, parcă ești un porumbel!
Pancu: Da. Adevărul e că mă simt cam obosit un pic acum. Și nu e vorba de drum, chiar dacă am ajuns tîrziu în noapte în Portugalia. Cred că mai mult m-a obosit tevatura din ultimele zile.
Rednic: Pe la Bursa ce mai e? Ce s-a schimbat din '90 pînă acum?
Pancu: S-au schimbat multe, au făcut autostrăzi, au investit mult. Iar baza de pregătire a clubului e una dintre cele mai tari din Turcia!

Imediat, au ieșit din hotel Coman și preparatorul fizic Marius Gogălniceanu, alături de care Pancu a făcut primul antrenament de la revenirea la Rapid.

Drum de 8 ore
Pancu a plecat din București marți seară, la 18:00, și a ajuns în Portugalia după un drum de 8 ceasuri, care a conținut și o escală la Amsterdam. Mijlocașul a fost preluat de la Lisabona și adus la Rio Maior de Grigore Sichitiu, Nicolae Manea și Lucian Marinescu.

Lîngă Despot
Colegul de cameră al lui Pancu la Rio Maior e Ranko Despotovici. Sîrbul transferat de la Vojvodina Novi Sad chiar înainte de plecarea în Portugalia era singur în cameră înainte de venirea lui Pancone și de aceea fostul jucător al lui Beșiktaș a fost repartizat cu el.

Coman menajat
Alături de Pancu s-a antrenat ieri dimineață și Coman, pentru că portarul a fost menajat. Goalkeeper-ul "naționalei" evoluase în primele 30 de minute ale jocului cu Rio Maior (1-1), disputat marți, iar staff-ul tehnic și medicul au decis să nu-l forțeze, în condițiile în care Dani a revenit după o accidentare la umăr suferită la sfîrșitul lui noiembrie. El a mai resimțit dureri la umăr și doctorul a decis că jucătorul trebuie să crească progresiv intensitatea antrenamentelor și a jocurilor.




Vineri, 25 ianuarie 2008

Copos: "Renunt la Rapid!"

GEORGE COPOS Patronul giulestenilor a spus ca s-a rupt ceva în relatia dintre el si club. Definitiv.

Mai trist ca niciodata, asa era George Copos asta-noapte pe la 23:00, când a decis sa-si explice pentru ProSport deznadejdea.

Domnule Copos, ati spus ca fotbalul e un capitol închis. Ce-i cu dumneavoastra?

Sunt dezamagit. Cum parca n-am fost niciodata. Este gata.

Adica va retrageti de la Rapid?!

Da, categoric! Ies din tot!

Ce înseamna asta? Vindeti clubul?

Nu stiu asta, vom vedea. Dar eu ies. Nu voi mai fi aici, la Rapid, în fotbal.

Pai si cine sa vina? Cui sa-l dati?

Stiu eu? Poate lui Iancu. Poate lui Gheara.

De ce, hotarârea asta?

Pentru ca s-a rupt ceva în mine, nu mai rezist si gata.

Motivele? DNA? Presiunea suporterilor în cazul Pancu?

Nu. Este adevarat, cazul DNA m-a efectat extrem! Extrem! Dar suporterii, nu, deloc. Cu Pancu am vorbit, a fost si vointa lui Rednic, eu am facut ce au dorit ei, nici vorba de vreo presiune.

Si lasati asa, atâta pasiune, atâtea investitii? Sunt 16 ani, totusi...

Stiu, si ma doare. Am sufletul gol, gol, credeti-ma.

Primiti zeci de mesaje, nu va convinge nimeni sa reveniti?

De asta nici nu ma uit pe ele, nu ma mai intereseaza nimic. Dezamagirea e prea mare, dar asta e viata.

Ati mai spus ca va retrageti...

Da, dar acum e definitiv. V-am spus, s-a rupt ceva!

16 ani au trecut de când George Copos a preluat Rapidul, timp în care s-au câstigat doua titluri.


Vineri, 25 ianuarie 2008

Sandu: "Nu se retrage Copos, unde isi mai face el imagine?"

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, vineri, ca nu crede ca actionarul majoritar al Rapidului, George Copos, va trece la fapte si se va retrage din fotbal asa cum a amenintat.

"Copos e om de afaceri, nu stiu cat de mult iubeste fotbalul. El a venit cu un milion si ar vrea sa plece cu 100 de milioane. Nu se retrage el, unde isi mai face imagine ca acum? La Gheorghe Stefan mai inteleg sa se retraga, pentru ca el nu recupereaza asa mult precum Copos", a declarat Sandu.


Vineri, 25 ianuarie 2008

Dragomir: "Pe langa Copos, mai sunt 4-5 care vor sa plece"

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, pentru Sport.ro, ca, pe langa George Copos, si alti patroni din fotbal se gandesc sa paraseasca fenomenul. Dragomir nu a vrut sa ii numeasca pe acestia.

"Sunt vreo 4-5, dar nu le zic acum numele. Nu e vorba numai de cei chemati la DNA, dar si de altii. Copos acum este in pierdere, e pe minus cu cateva milioane bune. Nu cred ca a castigat mare lucru din fotbal, nici ca imagine. Ajungea oricum senator, daca e, fiindca este un bun afacerist, a reusit acolo mai mult ca la fotbal. Repet, sunt dintre cei care vor sa plece, dar nu si din cei care vor sa vina. Cine sa bage bani intr-o gaura neagra? Din fotbal nu se castiga" a declarat oficialul Ligii.


Vineri, 25 ianuarie 2008

Bosânceanu: "Copos are dreptate"

Patronul echipei Farul Constanta, Gheorghe Bosanceanu, a declarat, vineri, ca este de acord cu demersul actionarului majoritar al Rapidului, George Copos, de a parasi fotbalul romanesc.

"Copos are dreptate. Presa pe de-o parte ne perie, pe cealalta ne da suturi in fund. Nu cred ca si-a scos vreun cent Copos din fotbal. Noi gresim pentru ca nu ne-a pus nimeni sa bagam bani in fotbal, investim ca dobitocii si apoi ne rastalmacesc unii si ce nu gandim", a declarat Bosanceanu.

Becali: "Nu-l scoate nici NATO pe Copos din Giulesti"

Finantatorul Stelei, Gigi Becali a acceptat sa vorbeasca pentru Prosport despre posibila retragere din fotbal a lui George Copos, patronul Rapidului.

"Nu ma intereseaza pe mine acest subiect. Dar George Copos nu se retrage din fotbal. Nu pleaca din fotbal nici daca vin toate tancurile NATO sa-l dea afara din Giulesti. Cred ca spune ca vrea sa plece, ca sa-i sperie pe suporteri, ei stiu ca nu prea are cine sa bage atâtia bani într-un club de fotbal. In România nu prea mai sunt multi care sa investeasca în acest sport. Poate doar Patriciu, la el nici nu s-ar cunoaste 10 milioane de euro pe an. In schimb, Nati Meir bate câmpii, nu investeste el! Copos stie ca de acum e greu sa tii pasul cu Becali, sa bagi 10 milioane de euro într-un club pe an! Ce s-a gandit acuma? Am luat patru milioane pe Mazilu, mi-am luat niste bani. Ce jucatori mai are Rapidul de vânzare? Nu prea mai are, din ce sa mai scoata el bani?", a spus Gigi Becali.




Vineri, 25 ianuarie 2008

Sîmbătă, ora 13:00, Rapid - Primero Agosto

Rapid va disputa al treilea amical din turneul de pregătire din Portugalia. Adversară îi va fi Primero Agosto, formația din Angola.

26 ianuarie, 13:00, Primero de Agosto (Angola) - RAPID
30 ianuarie, 18:00, Naval - RAPID


Vineri, 25 ianuarie 2008 20:49

Rapid îl vrea pe Edson Luiz da Silva de la Leiria

Giuleștenii au pus ochii pe un fotbalist de la formația portugheză Leiria. Numele său este Edson Luiz da Silva și joacă pe postul de mijlocaș dreapta.

Mircea Rednic va merge să-l vadă la treabă pebrazilianul de 30 de ani în partida Leiria-Coimbra, care se va disputa duminică. Giuleștenii mai au în vedere cîțiva jucători. Totodată, Rapid așteaptă răspunsul lui Janos Szekely, fotbalist care și-a exprimat dorința de a juca în în tricoul alb-vișiniu.

Nume: Edson Luiz da Silva

Data nașterii: 15.03.1978

Înălțime: 1.78 m

Greutate: 75 kg

Naționalitate: brazilian

Club: Uniao Desportiva de Leiria

Cluburi anterioare:

An
Club
M(G)
1997-98
1999
1999
2000
2001
2001-02
2002-05
2005
2006-
Sport Club do Recife
Olimpique Marsylia
Sport Club do Recife
Corinthians Sao Paulo
Atletico Mineiro Belo Horizonte
Corinthians Sao Paulo
Uniao Leiria
Sporting Lizbona
Legia Warszawa
12   (0)
9   (3)
14   (0)
4   (0)
0   (0)
7   (0)
78 (12)
1   (0)
44   (8)

Vineri, 25 ianuarie 2008 20:00

Szekely spune din nou ca vrea la Rapid

Astazi, la revenirea din Antalya, unde a fost in cantonament cu Otelul, Janos Szekely si-a exprimat din nou dorinta de a veni la Rapid.

"Asa cum am mai spus, vreau la Rapid, dar ramane de vazut cand voi ajunge acolo. Daca se vor intelege cluburile, eu vin in Giulesti!", a spus Szekely pe aeroportul "Henri Coanda".

Antrenorul Otelului, Petre Grigoras, spune ca mijlocasul va pleca de la Galati pina la 1 februarie sau deloc: "Si eu imi doresc sa ma duc la Real Madrid, dar asta nu inseamna ca ajung acolo. Daca pina la 1 februarie nu se transfera, ramine la noi pentru ca vom pleca in Cipru in al doilea stagiu de pregatire".


Vineri, 25 ianuarie 2008 19:50

Dănuț Lupu: "Sînt sută la sută convins că George Copos nu pleacă de la Rapid"

Lupu nu crede în retragerea lui George Copos din fotbal, declarînd că patronul giuleștenilor cîștigă trei, patru milioane de euro pe an cu Rapid:

"Se retrage pe dracu'! Hai, dom'le, să fim serioși. Pleacă vreodată cîinele de la stînă? Cîștigă trei, patru milioane de euro pe an de pe urma Rapidului. Vorbește numai prostii. Sînt sută la sută convins că nu pleacă de la Rapid", a spus Lupu pentru Fanatik.

Dănuț Lupu:"Copos și Rednic sînt de decor dacă au ajuns suporterii să le facă transferurile"

Fostul jucător al Rapidului este celebru pentru felul direct în care își expune părerile. Lupu a comentat posibila ieșire din lumea fotbalului a lui George Copos:

"Ce DNA? Păi, nu este el singurul anchetat. Mai sînt și frații Becali, și Borcea, și Stoica. Dacă a făcut măgării în fotbal, să plătească, dacă nu, să stea liniștit. Nu cred că DNA-ul este motivul pentru care Copos a făcut acest anunț. Totuși, Copos ar trebui să-și pună un semn de întrebare, deoarece el și cu antrenorul sînt decor acolo! Nu au nici o putere dacă au ajuns ca suporterii să le facă transferurile", a spus Lupu pentru Fanatik.


Vineri, 25 ianuarie 2008 17:10

Bozo a luat în primire numărul 25

Muntenegreanul din lotul Rapidului a apărut la antrenamentul de vineri într-un echipament cu numărul 25, care i-a aparținut mijlocașului Romeo Stancu, jucător la care Mircea Rednic a renunțat în acest an:

Nebunia numărului 19 pare să fi luat sfîrșit. Întoarcerea lui Daniel Pancu în Giulești l-a determinat pe fundașul stînga al giuleștenilor, Vladimir Bozovici, să-i cedeze tricoul idolului tribunelor, dar Pancone s-a dovedit a fi nehotărît, el oscilînd între 19 și 9, număr luat în primire de atacantul sîrb, Ranko Despotovici.

După ce în amicalul de ieri, Estoril-Rapid, scor 1-1, Bozovici a apărut tot cu numărul 19 pe tricou, se pare că Pancu s-a decis să accepte să-și primească celebrul număr înapoi, iar Bozovici îl va prelua pe cel al lui Romeo Stancu, 25.

Idolul galeriei giuleștene nu s-a decis încă ce număr va purta pe tricou, menționînd că acesta este lucrul cel mai puțin important

"Îi mulțumesc lui Bozovici pentru gestul său de a-mi ceda tricoul cu numarul 19. Numărul meu, am mai spus, nu este important. Ca să ajung la națională trebuie să joc bine la echipa de club și sînt pregătit sută la sută", a declarat Pancone la Special.

















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...