® cauta in RapidFans.RO ®                     ® harta site RapidFans | stiri Rapid | revista presei ®
 
 
 


revista presei - stiri din ziare despre Rapid
20 / 21 / 22 iulie 2008


online | vizualizari           actualizat marti 22 iulie 2008 ora 14:30

    TITLURILE ZILEI ® 22 iulie 2008

| caută cu gooooogle |
tastează cuvantul și apasă [Căutare]
 
  ® 2-1 cu titrata Olympique Lyon. Revanșă peste timp
  ® revista presei - rapidisti.ro
  ® Cristi Săpunaru, titular la Porto
  ® Taher mananca la fast-food!
  ® abonamente de joi la vanzare / preturi
  ®
  ®


abonamente pentru campionatul 2008-2009 ... se pun in vanzare joi

din surse de la coltul strazii peluza 25 lei , tribuna 2 100 lei si tribuna 1 150 lei

 intra pe chat Rapid

20 iulie 2008

2-1 cu titrata Olympique Lyon.
Revanșă peste timp

În vara lui 1997, Rapid juca în "Intertoto" și avea nevoie de victorie în ultimul joc din grupă, pentru a merge mai departe. Adversara se numea Olympique Lyon (care nu avea forța de azi), iar pe banca francezilor se afla fostul mare atacant Lacombe, autorul celui mai rapid gol din istoria "Mondialelor". De partea cealaltă, la meciul disputat atunci în Cotroceni, Mircea Lucescu a luat loc pentru prima dată pe banca Rapidului. Giuleștenii au condus cu 1-0, au ratat, prin Butoiu, marea șansă de a se duce la 2-0 și au pierdut meciul (1-2) și calificarea. De atunci însă a pornit renașterea Rapidului care, sub comanda lui Lucescu, a scris primele pagini adevărate din istoria sa modernă.

Acum, Lyonul a venit din nou la București pentru un joc cu Rapid, avându-l din nou în delegație pe Lacombe, de data aceasta în postura de conducător. "Alb-vișiniii", cu un nou antrenor și (aproape) o nouă echipă, a câștigat meciul care a coincis cu prezentarea lotului său pentru noul sezon. Chiar dacă francezii n-au adus în Giulești vedetele cu care domină autoritar fotbalul din Hexagon, tinerii cu care s-au prezentat n-au făcut deloc un simplu act de prezență și au pus la încercare trupa lui Peseiro. Aceasta n-a arătat rău deloc, ba dimpotrivă, dând destule speranțe celor peste 7.000 de suporteri prezenți în tribune. Poate că, asemenea celor întâmplate acum 11 ani, Rapidul va prinde din nou viteză și va fi mai mult chiar decât cel construit de Lucescu!

Giuleștenii au reușit o primă repriză foarte bună, în care au și marcat de două ori prin același Boya (min. 5 și 43). După pauză, în ciuda punctului izbutit de oaspeți (Tafer 56) , tot rapidiștii au fost cei care au părut să impună ritmul, în ciuda ușoarei dominări teritoriale a tinerilor aruncați în teren de Claude Puel.

În final, noul acționar majoritar al Rapidului, Fathi Taher, a înmânat învingătorilor trofeul "Dan Coe", a cărui primă ediție s-a desfășurat cu ocazia împlinirii de către clubul giuleștean a 85 de ani de la înființare.


Rapid: E. Andrade (46 Marinescu) - Maftei/cpt (67 Păun), Ricardo (68 J. P. Andrade), M. Constantin (86 Mardare), Bozovic (72 Perjă) - Herea, Lazăr (88 Bratu) - J. Cesar (86 Dobroiu), J. Spadacio (68 Răduță), Cesinha (62 Grigore) - Boya (75 J. P. Pinto). Antrenor Jose Peseiro


Olympique Lyon: Lloris (46 Vercoutre) - Gasama, Faure, Seguin, Reveillere - Bodmer (46 Pijanic), Mehama, Juninho/cpt. (65 Beynie) - Ederson (65 Pied), Grenier (46 Tafer), Mounier (56 Delgado). Antrenor Claude Puel






Marti, 22 iulie 2008

revista presei - rapidisti.ro

EVZ

Cristi Săpunaru, titular la Porto

AMICAL. Fotbalistul român Cristian Săpunaru a fost titular la FC Porto în partida de verificare susținută duminică seară de campioana Portugaliei, în Germania, cu VfL Bochum, scor 1-1. Adus pentru a-l face uitat pe Bosingwa, vândut la Chelsea pentru 20 de milioane de euro, Săpunaru este lăudat în continuare de stafful tehnic al grupării lusitane. Jesualdo Ferreira, antrenorul principal al "dragonilor", a spus despre fostul giuleștean că s-a integrat foarte bine la FC Porto. Nu de aceeași părere e și presa din Portugalia, cotidianul "O Jogo" notând că "românul inspiră o oarecare neîncredere".

LIBERTATEA

Taher mananca la fast-food!

 
Omul de afaceri iordanian Fathi Taher este cel mai bogat arab din Romania, detinand, dupa estimarile revistei 'Capital', o avere de circa 350 milioane de dolari. Chiar si in aceste conditii, finantatorul Rapidului evita localurile de fite din buricul Bucurestiului, nu mananca la Marriott, hotelul unde e actionar, ci prefera sa ia masa la fast-food-ul Emmi! Unii ar spune ca omului nu-i place publicitatea, altii ca investitiile la Rapid i-au cam scos banii din buzunar, asa ca Taher prefera sa mai faca si economii, si, in consecinta, mananca in restaurante mai ieftine! Situat pe locul fostei 'Shaorma King', in zona Iancului, localul 'Emmi' se pretinde 'autentic arabesc'. Taher, om de afaceri cu o avere estimata la 350.000.000 de dolari, a fost dus aici prima data de un prieten, iar de atunci 's-a invatat'.

Nu se fereste de usturoi


Prefera salatele, vinetele umplute, 'kadin budu', o specialitate de la Istanbul, sau chebap 'Bel Laban', un soi de chebap cu iaurt, dupa cum afirma angajatii. Nu se da la o parte nici de la o saorma la farfurie, preparata de 'un bucatar de la Turcia' si care are 'un gust deosebit gratie unui sos secret'. Cand vine la 'Emmi', Fathi, practic cel mai important client, este intampinat de insusi patronul turc. La final, lui Taher i se dau servetele parfumate. Deh, usturoiul...















Echipa "Revista presei" RapidFans    
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...