® cauta in RapidFans.RO ®
 
 
 


| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
3 / 4 martie 2008

online | vizualizari           actualizat marti 4 martie 2008 ora 11:00

    TITLURILE ZILEI ® Luni 3 martie 2008

| caută cu gooooogle |
tastează cuvantul și apasă [Căutare]

  ® Nea George nu vinde inca ... ne-a pus numai gaj ...
  ® Primul gol, în campionat, pentru Pierre Boya
  ® Victorie mare la Galati, 1-0 cu Otelul, cu un final de infarct
  ® Copos dezminte printr-un comunicat varianta vanzarii Rapidului
  ® Copos: "Nu se pune problema sa cedam Rapidul"
  ® Iancu: "La vara vrem sa facem o oferta pentru Rapid"

 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .
3 martie 2008

COMUNICAT DE PRESĂ

 In legătură cu informațiile vehiculate în mass media referitoare la o presupusă vânzare a unui pachet de acțiuni ale SC FOTBAL CLUB RAPID București SA, infirm categoric aceste zvonuri.

Nu cred că atelierele "Grivița" ar putea dispune de sumele necesare unei astfel de tranzacții ori susținerii unei echipe de fotbal de talia Rapidului. Am toată admirația față de oamenii de la Atelierele Grivița, care au înființat Rapidul, în anul 1923, dar această admirație nu mă poate determina să le ofer pachetul majoritar de acțiuni de la FC Rapid.

În ceea ce privește afirmațiile potrivit cărora tranzacția ar fi fost deja încheiată și ar avea legătură cu finanțarea unor proiecte imobiliare, acestea sunt simple fabulații, tipice pentru domnul Gigi Becali.

Gheorghe Copos

Primul gol, în campionat, pentru Pierre Boya,
dar ce gol important!

Vârful camerunez al Rapidului, Pierre Boya, a reusit să marcheze la Galati primul său gol în Liga 1 pentru Rapid, la care a ajuns în vara trecută.

Boya mai marcase numai de două ori, într-un joc oficial, cel din "16"-imile Cupei României, la Bacău, cu divizionara C FCM II. Atacantul de culoare dăduse totusi semne în această iarnă că perioada de secetă se apropia de sfârsit după cele patru reusite din partidele amicale disputate în Portugalia si Cipru.

Au fost consemnate, de asemenea, debuturile ca titulari ale celor doi nou-veniti în această iarnă, sârbul Ranko Despotovic si portughezul Miguel Lopes Vasco Matos. Desi au fost schimbati la pauză, impresia lăsată de amândoi a fost una favorabilă.

 

Victorie mare la Galati, 1-0 cu Otelul, cu un final de infarct

Când mai toată lumea îi cânta prohodul, echipa rapidistă a ridicat capul deasupra apei si a luat o serioasă gură de oxigen, dupa victoria dramatică de la Galati. Cu toate că n-a avut la dispozitie trei piese importante, Bozovic, Lazăr si nou-venitul Joao Paulo (toti accidentati), Mircea Rednic a mutat câstigător până la urmă si a adus prima victorie din sezonul de primăvară. Ca si la Constanta, Rapid a început mai bine si a avut primele ocazii ale meciului, dar spre, deosebire de partidele anterioare (pierdute cu "U" Cluj si Unirea Urziceni), giulestenii au arătat un cu totul alt tonus si o determinare ce părea pierdută.

Sub privirile unei asistente surprinzător de numeroasă si de... incitată, rapidistii au punctat până la urmă, cu un sfert de oră înaintea finalului, prin Pierre Boya, care a fructificat o pasă excelentă a lui Pancu, driblându-l pe portarul gălătean si marcând apoi în poarta goală. Ce a urmat de aici încolo tine, pe undeva, de specificul Rapidului. Localnicii Brujan (min. 78) si Paraschiv (min. 83) au fost eliminati, dar, culmea, a urmat perioada în care presiunea gazdelor a fost coplesitoare si numai interventiile miraculoase ale lui Coman au salvat cele trei puncte ale "alb-visiniilor"! Suporterii acestora au revăzut parcă finalul de la Berlin, cu Hertha (acum doi ani), când, la fel cu doi oameni în minus, nemtii au stat numai în careul Rapidului.

Gratie succesului de la Galati, echipa lui Rednic revine la cinci puncte în urma CFR-ului din Cluj si relansează lupta pentru titlu.

Otelul: Kolev - Giurgiu, S. Costin, Jelev, Semeghin (64 Sălăgean) - Paraschiv/cpt., Viglianti (57 Brujan) - Szekely, D. Stan, Deac - Em. Jula.
Antrenor Petre Grigoras

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei/cpt, M. Constantin, Leonard - Vasco Matos (46 Herea), Grigore, Grigorie (90+2 Buga), Cesinha - Despotovic (46 Pancu), Boya.
Antrenor Mircea Rednic

Arbitru: Ovidiu Hategan (Arad)





Marti, 4 martie 2008

Marian Iancu doreste să preia echipa în vară

Patronul lui Poli Timișoara vrea să-i facă lui George Copos o ofertă pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni la Rapid. Este cunoscut faptul că Marian Iancu (foto) este un fan declarat al rapidistilor și nu este pentru prima dată când își manifestă dorința de a deveni proprietar în Giulești. "Mă gândesc să îi fac o propunere lui Copos la vară, dacă nu ne înțelegem cu autoritățile de la Timișoara. Noi suntem mult mai bine pregătiți decât alții care vor să intre în fotbal acum, fiindcă avem o logistică bine pusă la punct și jucători cu care putem întări lotul Rapidului. Condiția este ca până în vară Copos să nu fi efectuat deja tranzacția. Eu am discutat cu dânsul, știu situația și cred că este pregătit să vândă. Steaua și Rapid nu au un pret fix astăzi și este greu să estimezi cât valorează aceste cluburi", a declarat Marian Iancu.


Marti, 4 martie 2008

Copos a luat 30 de milioane de euro împrumut
A pus gaj Rapidul?

Realitatea TV și Sport.ro au aruncat informația pe piață. Pe scurt, dintr-o relatare a lui Gigi Becali s-a putut desprinde ideea că George Copos ar fi apelat la un împrumut în valoare de 30 de milioane de euro de la cunoscutul afacerist Fathi Taher. Garanția pe care patronul de la Rapid a pus-o a fost 80% din clubul giuleștean. Termenul împrumutului: 6 luni, cu obligația lui Copos de a plăti în cinci luni. Conform surselor Realitatea, a fost semnat și un așa-numit "memorandum" în prezența avocaților și a unui martor. Scopul acestui împrumut ar fi construirea unui "zgârie-nori" pentru birouri: "Am într-adevăr un proiect îndrăzneț. Până în 2010 vreau să ridic Ana Tower și am discutat deja cu mai multe bănci pentru împrumuturi. Societatea pe care o conduc nu împrumută oricum", a declarat Copos.

Drept de preempțiune în loc de dobândă
Avantajul împrumutului pe care Taher l-ar fi acordat fără niciun fel de dobândă și datorită căruia, în cazul neachitării la timp, iordanianul ar putea prelua clubul ar fi reprezentat de un eventual drept de preempțiune în cazul în care Copos se va hotărî vreodată să vândă. "Un club ca Rapid nu se poate vinde peste noapte. Sunt dezamăgit de joc, dar nu voi vinde imediat", a spus Copos, adăugând că nu ar putea pune gaj "marea pasiune". Majoritatea celor care îl cunosc au garantat că până la urmă patronul bucureștenilor nu va vinde, Adrian Porumboiu fiind cel mai vehement: "I-am făcut eu o ofertă concretă și serioasă, dar nu vrea să lase Rapidul. Sunt sigur!".

Sunt 99% sigur că George Copos a luat niște bani împrumut de la Griro și a semnat un memorandum prin care a pus gaj acțiunile clubului. Gigi Becali finantator Steaua


Marti, 4 martie 2008

Giuleștenii sunt de părere că George Copos va rămâne

Elevii lui Mircea Rednic nu au rămas indiferenți la zvonurile conform cărora George Copos ar fi vândut pachetul majoritar de acțiuni omului de afaceri Fathi Taher. Primul care a reacționat a fost atacantul Mugurel Buga. "Nu știu ce să spun despre acest lucru, eu nu cred că domnul Copos va pleca de la Rapid. Important este ca dânsul să fie alături de noi, pentru că avem nevoie de sprijinul său în lupta pentru titlu", a spus "Pele". El a fost completat de mijlocașul Costin Lazăr: "Nu cred că ar fi bine pentru noi să se schimbe patronul în acest moment. Mai bine se făcea tranzacția în iarnă sau poate la vară, în niciun caz acum. Abia ce am trecut peste o perioadă mai dificilă, trebuie să rămânem uniți".

"Puriul" a evitat subiectul
În schimb, antrenorul Mircea Rednic nu a dorit să discute prea mult pe marginea acestui subiect: "Sunt antrenorul echipei, am ca obiectiv câștigarea campionatului, iar problemele acestea mă privesc mai puțin. Trebuie să fim concentrați să ne atingem obiectivul".

Aceste speculații sunt niște minciuni! Nu am vorbit cu domnul Taher despre vânzarea Rapidului.
George Copos finanțator Rapid

15 ani au trecut de când George Copos a preluat conducerea formatiei de lângă Podul Grant. Omul de afaceri a venit la Rapid în 1993

Ce zic suporterii:

Rapidist
Să dea Domnul să vândă Copos Rapidul la vară! si Marian Iancu, si Adrian Porumboiu sunt mult mai potriviti decât dl. Copos. Sper ca George Copos să ia în considerare faptul că o posibilă plecare este spre binele Rapidului.

LOCCOmotivul de Focs
Să vă fie rusine, domnule Copos! Dacă vindeti, măcar nu transformati Rapidul în unei alte echipe! Nu vă bateti joc de sufletele rapidistilor, pentru că o să vă urască multă lume mult timp de acum înainte!

Giulestina
Domnule Copos, vă rog, nu plecati! Ati făcut atâtea pentru acest club si nu ar trebui să renuntati tocmai acum! Rămâneti si luptati în continuare pentru toti rapidistii! stim că sunteti atasat de acest club, si acest lucru nu se uită usor.

[x-gen]Earth
Rednic parcă era solidar cu Copos, a zis că, dacă pleacă patronul, pleacă si el. Pe mine nu mă interesează cine vine sau dacă rămâne Copos, dar, dacă se schimbă, cel care vine să facă cel putin ce a făcut Copos pentru Rapid.


Luni, 3 martie 2008

Copos dezminte printr-un comunicat
varianta vanzarii Rapidului

Site-ul oficial al giulestenilor gazduieste un comunicat al principalului actionar, George Copos, prin care acesta dezminte zvonurile privind o cedare a pachetului majoritar de actiuni al Rapidului catre societatea GRIRO, controlata din umbra de catre omul de afaceri Fathi Taher, dar si de catre Nicolae Badea

"In legătură cu informațiile vehiculate în mass media referitoare la o presupusă vânzare a unui pachet de acțiuni ale SC FOTBAL CLUB RAPID București SA, infirm categoric aceste zvonuri.

Nu cred că atelierele "Grivița" ar putea dispune de sumele necesare unei astfel de tranzacții ori susținerii unei echipe de fotbal de talia Rapidului. Am toată admirația față de oamenii de la Atelierele Grivița, care au înființat Rapidul, în anul 1923, dar această admirație nu mă poate determina să le ofer pachetul majoritar de acțiuni de la FC Rapid.

În ceea ce privește afirmațiile potrivit cărora tranzacția ar fi fost deja încheiată și ar avea legătură cu finanțarea unor proiecte imobiliare, acestea sunt simple fabulații, tipice pentru domnul Gigi Becali." se arata in comunicat


Luni, 3 martie 2008

Copos: "Nu se pune problema sa cedam Rapidul"

Patronul Rapidului, George Copos, a dezmintit vehement faptul ca ar fi cedat catre Griro sau catre Fathi Taher, pachetul majoritar al Rapidului si a declarat ca nici nu se pune problema sa fi primit un imprumut de la omul de afaceri iordanian

"Totul este o dezinformare. Am tot respectul pentru Atelierele Grivita, ii apreciez pentru ceea ce fac, dar nu au potentialul de a tine Rapidul. Am fost la atelierele Grivita pentru ca avem interese financiare acolo, dar nu se pune problema sa cedez Rapidul. Este doar o dezinformare. Nu stiu cum jonglati cu sumele astea, o astfel de tranzactie nu e posibila decat in cateva luni. Nu se pune problema sa cedam Rapidul atelierelor Grivita si nici nu am imprumutat bani de la domnul Taher. Nu credeti tot ce zice Gigi Becali. El face tranzactii cash, holdingul ANA nu actioneaza asa. Nu am semnat nimic" a incheiat Copos.

Realitatea TV a anuntat ca George Copos a semnat un memorandum privind vânzarea a 80% din clubul Rapid București cu firma Griro. Memorandumul este un act premergător pentru vânzarea clubului Rapid. Griro a fost preluată în 2003 de firmele Relco SA și Laminate SA controlate de Nicolae Badea și Fathi Taher

Antrenorul echipei Rapid, Mircea Rednic, nu este afectat de eventuala schimbare a actionarului principal la gruparea giulesteana. "Sunt antrenorul echipei, am ca obiectiv castigarea campionatului si problemele acestea ma privesc mai putin. Trebuie sa fim concentrati sa ne atingem obiectivul", a declarat Rednic pentru ProSport .


Luni, 3 martie 2008

Iancu: "La vara vrem sa facem o oferta pentru Rapid"

Presedintele celor de la Poli Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca este pregatit sa preia Rapidul daca George Copos va dori sa vanda, iar la vara ii va inainta o oferta, daca tranzactia se va mai perfecta.

"Eu am mai discutat cu Copos despre o posibila vanzare, stiu despre ce e vorba. Eu recunosc ca luam in considerare sa achizitionam Rapidul, la vara dorim sa facem o oferta concreta domnului Copos. Suntem pregatiti mai bine decat altii, avem o logistica importanta si nu ar fi nevoie de un efort financiar mai mare decat cel pentru achizitionarea pachetului majoritar. Daca va mai fi cazul, daca George Copos nu va efectua o alta tranzactie noi luam in considerare acest lucru" a spus Iancu.

"Boss-ul" timisorean a mai spus ca nu este in concurenta cu Fathi Taher dar ca, daca tranzactia dintre Rapid si Griro nu se va concretiza este gata sa faca o oferta. "Taher este un om important, un om potent si puternic din toate punctele de vedere. Noi nu suntem in concurenta, am spus, daca va mai fi cazul vom inainta la vara o oferta si vom vedea ce prefera domnul Copos. Steaua si Rapid, consider eu, nu au o valoare determinata in acest moment. Sunt cluburile cu cea mai mare expunere europeana" a incheiat Iancu

Realitatea TV a anuntat ca George Copos a semnat un memorandum privind vânzarea a 80% din clubul Rapid București cu firma Griro. Memorandumul este un act premergător pentru vânzarea clubului Rapid. Griro a fost preluată în 2003 de firmele Relco SA și Laminate SA controlate de Nicolae Badea și Fathi Taher


Luni, 3 martie 2008

Buga a revenit dupa aproape trei luni

Mugurel Buga intrat in ultimele minute ale partidei de la Galati. Atacantul giulestean a revenit astfel in trupa lui Mircea Rednic dupa aproape trei luni de absenta. Ultimul meci pe care "Pele" l-a jucat pentru alb-visinii a fost in deplasare cu Gloria Bistrita, cand de altfel a si reusit sa inscrie ultimul sau gol pentru Rapid.


Luni, 3 martie 2008

Dani Coman refuză berile colegilor

Cel mai bun om al alb-vișiniilor în partida de la Galați, Dani Coman, a declarat că le mulțumește colegilor săi pentru intenția de a-i face cinste, însă a precizat că el nu bea alcool. "Nu vreau să-mi dea nimeni bere, pentru că eu nu beau. Ne-am dorit foarte mult această victorie, dar trebuie să o dublăm cu un succes contra Timișoarei", a spus Coman.


Luni, 3 martie 2008

"Acum începe campionatul"

Mijlocașul Daniel Pancu a ținut să infirme zvonurile care îl dădeau ca și plecat pe antrenorul Mircea Rednic în cazul unei înfrângeri. "În sfârșit, am reușit să câștigăm, aveam nevoie de această victorie. Pentru noi, abia acum începe campionatul. Vestiarul nostru a fost tot timpul unit, nu trebuia să salvăm pe nimeni", a precizat "Pancone".

Între fanii echipei Oțelul, prezenți la tribuna 0, și Rednic a avut loc, pe finalul celei de-a doua reprize, o dispută extrem de dură. Înjurat de suporterii echipei gazdă, "Puriul" a ținut să le răspundă acestora tot într-un limbaj obscen. De altfel, pe parcursul celei de-a doua reprize, ultrașii gălățeni și-au dat în petic, aruncând cu obiecte pe gazon.

La meciul din Cupă, cu Urziceni, Marius Constantin a refuzat să poarte banderola de căpitan. Aceasta "a zăcut" în iarbă aproape 25 de minute, după ce și Coman a evitat să-și asume rolul de lider. Gestul lui Constantin nu a fost iertat de suporterii prezenți la Galați, aceștia certându-l pe fundaș în momentul în care a ieșit de la vestiar.

La final, Dani Coman a fost acostat de un grup de suporteri gălăteni. Zgomotoși, aceștia au început să-i strige: "Hoții, hoții. Așa vrei tu să iei campionatul cu Rapid?", și să-i adreseze injurii. "Vino încoace la mine!", i-a replicat portarul unui suporter. Coman a vrut chiar să-i aplice o corecție fizică ultrasului, fiind cu greu oprit de jandarmi.

















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...