® cauta in RapidFans.RO ®
 
 
 


| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
10 / 11 martie 2008

online | vizualizari           actualizat marti 11 martie 2008 ora 20:30

    TITLURILE ZILEI ® marti 11 martie 2008

| caută cu gooooogle |
tastează cuvantul și apasă [Căutare]
  ® Sovre completează o listă deja mult prea lungă
  ® Înfrângere pe mâna asistentului Sovre: 0-1 cu Poli Timisoara, în Giulesti
  ® "Pana in vara nu vand echipa!"
  ® Șase persoane interzise pe stadioane după Rapid - Poli Timișoara
  ® Marius Popa, MVP-ul partidei Rapid - Poli Timisoara
  ® Dinu Gheorghe: "Zotta era urechea lui Copos!"


 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .
Luni, 10 martie 2008

Sovre completează o listă deja mult prea lungă

   Suntem curiosi ce se mai întâmplă acum, după imensa greseală a asistentului Octavian Sovre, care n-a văzut că mingea iesise în aut de poartă înaintea centrării de gol care a decis partida Rapid - "Poli" Timisoara! Probabil vom auzi iar despre aspra sanctionare cu câte o etapă, două de suspendare a gafeurilor, după care personajele reapar, si mai sprintene, si mai vioaie, în circuit.

Cineva a aruncat o frază care, din păcate, tinde să devină motto în fotbalul românesc: "Acum te fac cu asistentii"! Cu CFR Cluj, Burloiu n-a văzut ofsaidul in care a marcat Trică. Nica n-a validat golul clar înscris de Rapid cu "U" Cluj. La Galati, Onita a ignorat hentul lui Szekely din care a iesit apoi o mare ocazie a Otelului. Acum, Sovre n-a văzut nici el că mingea depăsise cu mult linia portii înaintea golului marcat de Karamyan.

Cine plăteste, deci, decontul, pentru toate acestea? Au căzut deja în desuet calculele cum că, dacă s-ar mai fi adunat un punct de la meciul cu CFR (si li s-ar fi scăzut clujenilor două...), dacă ni s-ar fi acordat penaltyurile din jocurile cu Timisoara (în tur) sau Buzăul, dacă n-ar fi fost greselile, amintite deja, ale asistentilor cu pricina, Rapid ar fi fost mult mai sus. Schimbul "puncte pierdute contra două etape de suspendare" nu mai este, demult, de actualitate. O fi înteles cineva si asta, în sfârsit?


Gamebookers

Luni, 10 martie 2008

Înfrângere pe mâna asistentului Sovre:
0-1 cu Poli Timisoara, în Giulesti

Blestemul meciurilor de pe teren propriu, în acest campionat, pluteste mai departe deasupra Giulestiului. Desi a făcut poate cel mai bun meci din actuala stagiune, Rapid a pierdut al doilea joc consecutiv acasă, cedând cu 0-1 (0-1) în fata formatiei din Timisoara. Lovitura decisivă a fost dată de doi ex-rapidisti, Bădoi (centrare) si Arman Karamyan (reluare cu capul, la colt, din mijlocul careului mare), dar în urma unei enorme greseli a asistentului Octavian Sovre, care n-a văzut că, înainte de efectuarea centrării de gol, mingea iesise cu toată circumferinta (si ceva în plus) în afara terenului!

Giulestenii au avut destule ocazii de a egala si chiar de a câstiga partida (I. Stancu, Pancu, Cesinha, Săpunaru, Maftei, Joao Paulo), dar ineficienta în fata portii adverse a făcut ca sansele la titlu să se risipească si să reducă eforturile Rapidului doar la încercarea de a prinde locul secund. Pentru care, totusi, lupta este crâncenă, alte patru echipe, Steaua, Poli Timisoara, Unirea Urziceni si Dinamo, având de asemenea sanse să atingă pozitia secundă, care duce în preliminariile Ligii Campionilor.

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei/cpt., M. Constantin, I. Stancu - Grigore - Buga (57 Boya), Grigorie (69 Dică), Pancu, Cesinha (57 Joao Paulo) - Burdujan.
Antrenor Mircea Rednic

Poli: M. Popa - Bădoi, Brezinski, Cânu/cpt., Milhazes - Abiodun, Borbely, Aliută (72 T. Bălan), Art. Karamyan - Bucur (90+2 Ratiu), Arm. Karamyan (82 Axente).
Antrenor Dusan Uhrin

Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare)





Marti, 11 martie 2008

80% din Rapid va fi al lui Taher

Afaceristul iordanian a recunoscut pentru Evenimentul zilei ca va deveni actionar majoritar la Rapid.

"Lui Copos îi e greu sa se desparta de club, din cauza asta tergiverseaza tranzactia pe care am discutat-o. Eu voi avea 80% din actiunile clubului, iar el - 20%. El s-a tinut de mine sa facem afacerea asta! M-a sunat de 20 de ori sa-mi propuna!", a declarat Taher.

Iordanianul a confirmat si faptul ca exista un memorandum între el si Copos, prin care actualul patron al Rapidului garanteaza împrumutul sumei de 40 de milioane de euro cu 80% din actiunile pe care le are la clubul din Giulesti.


Marti, 11 martie 2008

I. Stancu: "Rednic m-a găsit pe mine de prost!"
Ionuț Stancu susține că nu s-a oprit la faza golului

Criticat de Mircea Rednic pentru că s-a oprit la faza din minutul 35, când Vali Bădoi a centrat pentru Arman Karamyan, fundașul stânga al Rapidului, Ionuț Stancu, se apără și îi răspunde antrenorului.

"Nu mă poate acuza nimeni că m-am oprit la acea fază. Am văzut că mingea iese afară, dar eu am alergat cu Bădoi până în momentul centrării, după care am ridicat mâna pentru a semnaliza că era aut de poartă. Dar așa se întâmplă tot timpul în fotbal, se caută câte un prost, iar de data asta am fost ales eu!", a declarat Ionuț Stancu.

Acesta s-a luat de asistentul Octavian Șovre și de centralul Balaj, pe care îl acuză că trebuia să dea penalty la un fault asupra lui Burdujan și "roșu" portarului Marius Popa: "Ce să mai zic de arbitri, care au făcut meciul praf?! Popa trebuia eliminat când a prins mingea, deși nu avea voie, plus că l-a faultat clar pe Burdujan. Penalty acolo, ei în zece oameni, poate altul era rezultatul. Dar așa, cu gol din afara terenului, arbitri care-ți fac meciul praf, nu mai ai ce face. Asta e, trebuie să câștigăm cu Craiova neapărat".


Marti, 11 martie 2008

Conducătorii din Grant au intrat în război cu Rednic si Copos

Unul dintre conducătorii Rapidului, care a preferat deocamdată să rămână sub protectia anonimatului, ne-a mărturisit că între George Copos, Mircea Rednic și ceilalți oficiali s-a produs o ruptură imensă.

Războiul dintre George Copos și subalternii săi a fost reaprins după eșecul cu Poli Timișoara. "Este nefiresc să vorbești urât de conducători înaintea unui meci important, când ai nevoie de puncte și de liniște. Când echipa a mers bine, Copos era încântat, acum noi, cei din conducere, suntem vinovați. Ne gândim chiar la demisie", a spus oficialul cu pricina.

"Nu mi se pare firesc ca noi să nu știm nimic despre viitorul clubului. Vine Taher, nu vine? Copos nu vorbește nimic cu noi, el doar ne atacă prin presă", a mai declarat acesta.

Transferurile s-au făcut târziu și prost
Oficialul echipei rapidiste s-a referit și la ultima dispută declanșată în Grant, pe seama transferurilor. "S-au făcut transferuri sub presiune", a comentat după meciul cu Poli George Copos. "Noi, cei din conducere, nu am adus niciun jucător în această iarnă. George Copos l-a adus pe Despotovic și a spus chiar el că răspunde de acest transfer. Noi nu am avut nicio implicare, iar Paulo, Matos și Leonard au fost aduși de Mircea Rednic! El trebuie să răspundă de aceste transferuri. Apoi, tot Copos e vinovat că jucătorii au fost aduși destul de târziu. Că a dat bani în ultimul ceas", a replicat conducătorul respectiv.

Rednic, atacat de toti. Săndoi, în stand-by
Oficialul Rapidului îl critică pe Rednic pentru că nu a găsit o formulă de echipă stabilă.

"E vina noastră că Rednic greșește echipa? A renunțat la Buga, a stat o iarnă pe la , nu s-a pregătit normal, iar cu Timișoara joacă titular. Vede toată lumea cum schimbă echipa de la o etapă la alta. E nefiresc ca un jucător, deși face un meci bun, să stea apoi în tribună a doua etapă! E nepermis ca de la meci la meci echipa să fie schimbată radical! Rednic să răspundă de rezultate, că de-aia este antrenor!", a spus pentru ProSport oficialul giuleștean. Antrenorul a fost criticat chiar și de Răzvan Lucescu: "Nu mi se pare normal ca un jucător care a fost trimis la echipa a doua, Buga, să fie titular într-un meci așa de important. Buga este un jucător extraordinar, care trebuie înțeles. Este un tip sentimental și a fost afectat de decizia lui Rednic".

Imediat după meciul cu Poli deja se vorbea de înlocuirea lui Rednic cu Săndoi, variantă ce ar putea prinde contur în cazul unui esec cu Universitatea Craiova.

Nașul critică apărarea
Mircea Sandu crede că la faza golului reușit de Arman Karamyan nu se poate ști sigur dacă a fost aut sau nu. "Nici reluările TV nu ne-au lămurit", a spus Nașul, care a criticat lipsa de reacție a fotbaliștilor giuleșteni. "Au stat, au privit și au ridicat mâinile. Ar trebui să joace până fluieră arbitrul", a spus presedintele FRF.


Luni, 10 martie 2008

"Pana in vara nu vand echipa!"

George Copos surprinde in fiecare zi. Dupa ce l-a invitat public pe omul de afaceri iordanian, Fathi Taher sa devina actionar la Rapid, acesta s-a sucit.

Afaceristul iordanian a anuntat ca asteapta astazi un raspuns defintiv de la George Copos in ceea ce priveste preluarea pachetului majoritar de actiuni la FC Rapid.

Finantatorul din Grant ramane impasibil la doleanta lui Taher si spune ca echipa nu mai este de vanzare.

"Nu comentez nimic din ce zice Taher. Pana in vara nu o sa mai vorbesc nimic despre o eventuala vanzare a echipei"


Luni, 10 martie 2008

Șase persoane interzise pe stadioane
după Rapid - Poli Timișoara

Șase persoane au primit interdicția de a mai intra pe stadioane pe durate cuprinse între șase luni și doi ani, doi suporteri s-au ales cu acte premergătoare începerii urmăririi penale, iar 36 de fani au fost amendați cu peste 6.600 de lei, înaintea meciului Rapid - Poli Știința Timișoara, anunță mediafax.ro

"Înainte de începerea partidei de fotbal reprezentanții Jandarmeriei Capitalei au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru R. Gheorghe, 43 ani, București, care a încercat forțarea prin violență a dispozitivului de acces în stadion și pentru S. Daniel, 34 ani, București, care a sărit peste dispozitivele electronice de acces în incinta stadionului (turnicheți) poziționate în dreptul porții de acces spre tribuna oficială, iar ulterior a agresat agenții de securitate în timp ce aceștia încercau să-l conducă în afara arenei sportive, fapte prevăzute și pedepsite de art. 32, alin. 1 din L 4/2008, infracțiune ce se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Află toate detaliile despre acest caz de pe mediafax.ro


Luni, 10 martie 2008

Marius Popa, MVP-ul partidei Rapid - Poli Timisoara

Premieră în presa sportivă românească. ProSport este în măsură să vă furnizeze matematic cel mai bun jucător al unui meci.

Pe baza cifrelor furnizate de firma italiană Panini Digital, jucătorul meciului Rapid - Poli de aseară este portarul oaspetilor, Marius Popa. Analiza este realizată la doar câteva minute de la finalul meciului, pe baza a zeci de indici statistici, prelucrati de calculator, din care rezultă coeficientul fotbalistilor, denumit IVG. Popa a avut aseară 27,5. În ciuda erorii din start, portarul timisorenilor a avut o evolutie peste media lui din acest sezon. A avut 15 interventii bune, a recuperat cinci mingi, a degajat de 13 ori, a reusit zece pase, din care opt au fost utile, continuate bine de coechipieri. si, cel mai important, n-a încasat gol.

Ajutat de coechipieri

Statisticile oferite azi de ProSport cuprind si analize totale, respectiv comparative, post pe post, ale jucătorilor. La total, rezultă evident că apărarea oaspetilor s-a achitat bine de sarcini, ajutându-l practic pe Popa să devină jucătorul meciului. Fundasii bănăteni au recuperat 76 de mingi si au câstigat 16 dueluri aeriene, astfel că superioritatea la mijloc a giulestenilor a devenit inutilă. Statisticile unu la unu relevă acelasi echilibru evident în teren, rupt de golul marcat de Poli, poate de asteptat după cele 11 mingi pierdute doar de Maftei.

R

R
Gamebookers
R


Luni, 10 martie 2008

Dinu Gheorghe: "Zotta era urechea lui Copos!"

Dinu "Vamă" nu este deloc surprins de războiul izbucnit între George Copos și angajații săi din fruntea clubului, Sichitiu, Zotta și Manea.

"Nu mă miră că George Copos și-a criticat angajații. El niciodată nu e mulțumit. Dar nu cred deloc că-i e dor de mine. Și când eram eu acolo declara că-l voia pe Peter Kenyon, de la Chelsea. Oricum, el știa cine sunt Zotta și Sichitiu. Costel Zotta era urechea lui de la Crowne Plaza!", a comentat acid, în direct la Sport.ro, fostul președinte executiv, care n-a uitat că relația sa cu Constantin Zotta n-a mers niciodată "ca unsă". De altfel, în momentul plecării sale din Giulești, în toamna lui 2006, "Vamă" îl acuzase voalat pe Zotta că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i lua locul.

"În concluzie, Copos culege ce a semănat. Doar că nu e bine să își spele rufele în public", a mai explicat Dinu Gheorghe, care nu crede nici în varianta venirii lui Fathi Taher la cârma grupării giuleștene: "Eu îl știu prea bine pe Copos ca pe un bun actor, care își face strategii pe termen lung. Momentan, vânzarea Rapidului este doar un joc pentru fostul vicepremier! A reușit să obțină un milion de dolari pe cinci ani și a mutat atenția presei de la echipă", a concluzionat actualul președinte al divizionarei secunde FC Brașov.


Luni, 10 martie 2008

Copos: "Nu credeam vreodata ca vom incepe
asa de prost returul"

Finantatorul Rapidului, George Copos, a declarat la finalul partidei pierdute cu Poli Timisoara, scor 0-1, in Giulesti, ca este dezamagit doar de scorul meciului, dar ca nu are nimic de reprosat elevilor lui Mircea Rednic.

"Nu mai e nimic de reprosat, nu avem nimic de reprosat jucatorilor, doar ca nu au avut sansa. Ei au dat un gol dupa ce mingea a iesit afara, iar noi am ratat. Eu spun ca nu am jucat rau, putem mai bine, dar nu am jucat rau. A fost un meci frumos, cu multe ocazii, dar pe care le-am ratat", a declarat Copos.

"S-a dus avantajul fata de Steaua, nu credeam vreodata ca vom incepe asa de prost returul. Cred ca CRF s-a desprins in campioana, iar pentru locul doi se bat Steaua, Dinamo, Rapid si Poli.
Aceasta echipa a jucat extraordinar de bine in tur, din pacate nu mai jucam la fel acum. Nu stiu daca Rednic este responsabil, cu totii suntem responsabili. Nu se pune problema demiterii lui Rednic. El are un obiectiv, si trebuie sa-l respecte", a afirmat Copos.

Patronul Rapidului a infirmat inca o data ca ar fi semnat vreun act prin care sa vanda clubul din Grant afaceristului iordanian Fathi Taher. "Aceste informatii nu sunt adevarate si nu fac bine unei societati cum e Rapidul. Avem doar un contract de sponsorizare cu Atelierele Grivita. Inca nu am semnat nicio intelegere cu Atelierele Grivita, am toata consideratia fata de domnul Taher, dar nu e semnat nicun contract intre cele doua parti. Nu exista discutii pentru vanzarea clubului Rapid", a incheiat Copos.

















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...