® cauta in RapidFans.RO ®                     ® harta site RapidFans | stiri Rapid | revista presei ®
 
 
 


| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
25 martie 2008

online | vizualizari           actualizat marti 25 martie 2008 ora 12:10

    TITLURILE ZILEI ® 25 martie 2008

| caută cu gooooogle |
tastează cuvantul și apasă [Căutare]
 
  ® Taher a preluat Rapidul !
  ® Copos: "Am plâns când am semnat actele"
  ® Patru rapidisti la lotul B
  ® Copos:
"Taher va aduce un antrenor mare din vară"
  ® Marian Rada va fi antrenor principal si Daniel Pancu antrenor secund



chat RapidFans
chat rapid rapidisti discuta comenteaza cu rapidistii
smilies/zâmbete        
Marți, 25 martie 2008

Marian Rada este noul antrenor principal
si-l va avea alături pe Pancu

Conducerea executivă a Rapidului a hotărât ca, în urma demisiei lui Mircea Rednic, functia de antrenor principal al Rapidului să fie ocupată de fostul "secund" al lui Rednic, Marian Rada.

"Până la vară cel putin, Marian Rada are întreaga autoritate si responsabilitate ce decurg din functia de antrenor principal", a declarat directorul general Constantin Zotta.

Marian Rada va lucra alături de Marius Bratu si Marius Gogălniceanu, obtinând si acceptul lui Daniel Pancu pentru ca acesta să-l ajute mai mult decât un simplu jucător. Pancone îsi va continua cariera de jucător, dar experienta sa si atasamentul fată de culorile alb-visinii vor fi fructificate de noul antrenor al Rapidului.

Rada se află în Giulesti din 1983, când Rapid a revenit în prima divizie după cei sase ani petrecuti în esalonul secund.

A jucat pentru "alb-visinii" până în 1990, cu o întrerupere de un an si jumătate (cât a evoluat în Bănie), rămânând apoi în cadrul clubului în mai toate posturile posibile: organizator de competitii, director sportiv, director general, antrenor secund si chiar antrenor la copii si juniori, după ce a fost dat afară de Ioan Becali!


Gamebookers

Luni, 24 martie 2008

Patru rapidisti la lotul B

Patru jucători rapidisti, Cristian Săpunaru, Marius Constantin, Nicolae Grigore si Costin Lazăr, au fost convocati de Stefan Iovan (antrenor secund al nationalei mari), tehnician desemnat să conducă acest lot abia (re)înfiintat.Lotul B al României urmează să dispute mâine o partidă amicală la Kocaeli, în compania echipei similare a Turciei.

Giulestenii s-au prezentat la lot aseară, imediat după revenirea de la Buzău.





Marti, 25 martie 2008

Copos: "Am plâns când am semnat actele"

George Copos a acceptat să vorbească cu ProSport la finalul tranzacției recunoscând faptul că este un moment foarte important atât pentru el, cât și pentru Rapid.

"Trebuie să spun că începând de mâine (n.red. astăzi) Atelierele Grivița, actuala Griro va deține majoritatea acțiunilor clubului Rapid. Eu sunt bucuros că timp de 16 ani am putut face ceva pentru Rapid. De altfel, în contract este stipulată o clauză prin care actuala conducere este obligată să obțină același performanțe pe care le-a obținut Rapidul în ultimii 10 ani de zile. Domnul Taher este un om mai puternic decât mine care are o cifră de afaceri de 500 milioane de euro, peste 20.000 de angajați. Sunt convins că va face mai mult decât am făcut eu la Rapid. Am plâns și nu mai pot să spun nimic", a declarat Copos pentru ProSport.

Constantin Toma, noul președinte

Prima decizie a noului boss din Giulești a fost pe placul lui Copos: "Noul președinte va fi Toma Constantin. Domnul Taher a avut o idee fantastică, să aducă un președinte din domeniul bancar"


Cine este Constantin Toma

Varianta surpriza propusă de Fathi Taher, care a afirmat ca vrea sa oferea pozitia de presedinte a Rapidului unui om de afaceri care se pricepe la fotbal. Toma are 49 de ani, este presedintele celei mai puternice companii de asigurari din România, Vienna Insurance Group, si detine si Omniasig, firma ce a sponsorizat Dinamo în trecut. În cazul în care Constantin Toma accepta aceasta pozitie, el va fi implicat mai mult în partea administrativa a clubului, în vreme ce Constantin Zotta va fi mentinut în continuare pe o pozitie ce vizeaza partea strict sportiva.


Marti, 25 martie 2008

Taher a preluat Rapidul !

După săptămâni întregi de negocieri, Copos și Taher s-au așezat în final la masa tratativelor. Invitat pe teren propriu de patronul rapidist, omul de afaceri iordanian a sosit la hotelul lui Copos în jurul orelor 16:00, însoțit de doi avocați. Negocierile s-au dovedit extrem de istovitoare pentru ambele părți. Spionați din afara hotelului de ziariști, cei doi afaceriști s-au ridicat de la masă de mai multe ori de-a lungul timpului, lăsându-și avocații să pună la punct detaliile referitoare la tranzacție.

În jurul orei 22, după șase ore de discuții dure, cei doi oameni de afaceri au trecut la semnarea propriu-zisă a actelor pentru cedarea pachetului majoritar de acțiuni. Apoi Taher s-a îndreptat către fereastră, uitându-se înspre parcare pentru a vedea dacă reprezentanții mass-media mai sunt în zonă, dar a revenit rapid la discuții. Tratativele au continuat chiar și după ce avocații ambelor părți au părăsit discuția.

În finalul negocierilor cei doi și-au dat mâna și au semnat actele tranzacției. Deși întreaga operațiune ar fi trebuit să fie una "secretă" reporterul Prosport a aflat că, începând din acest moment, Fathi Taher deține 80 la sută din clubul Rapid


Marti, 25 martie 2008

Copos: "Taher va aduce un antrenor mare din vară"

După semnarea actelor de preluare a Rapidului de către Fathi Taher, George Copos a făcut deja o mărturisire șoc, în exclusivitate pentru ProSport.

"Taher și firma Griro vor aduce un mare antrenor din vară. Pănă atunci prima șansă o are Rada care a fost și va rămâne un mare rapidist. În funcție de rezultatele echipei, Rada va fi evaluat și se va lua o hotărâre dacă va continua mai departe cu Rapid."

Apoi Copos a mai lansat o certitudine: "mâine se va face bugetul și vor rămâne toți aceia care vor dori binele Rapidului. Primul pe listă va fi Constantin Zotta", a încheiat fostul acționar majoritar.


Marti, 25 martie 2008

Șansa

1995. Rapidul pierde finala Cupei României cu Petrolul. A doua zi, clubul era pustiu, așa cum avea să fie multe zile și săptămâni după aceea. George Copos trăise prima dezamăgire dintr-un lung șir de emoții ca principal acționar al Rapidului și spunea - probabil pentru prima oară - că are de gând să se retragă. În toată perioada aceea, doi oameni au continuat cu încăpățânare să "semneze condica" și să facă tot ceea ce era omenește posibil ca "povestea fără sfârșit" a Rapidului să meargă mai departe.

Unul a fost Dinu Drăgan. Regretatul conducător al giuleștenilor de care prea puțini își amintesc astăzi și care, spun mulți, a fost la un moment dat un reper important pentru George Copos.

Celălalt? Marian Rada. Același cu omul care și-a legat aproape întreaga carieră și viață de Rapid. Fundașul cu freză a la "Jackson Five" care bătea perfect 11 metri, directorul general, sportiv, tehnic, șeful Centrului de copii, eternul secund și ocazionalul interimar. Al lui Lucescu senior, dar și junior, al lui Hizo, Petrescu, Bergodi, Rednic, Dumitriu, Liță Dumitru și cine o mai fi fost de-a lungul timpului în Giulești. La 13 ani de la acea finală de Cupă, Rada primește ceea ce merita. Șansa sa de a conduce cu adevărat Rapidul...

Dan Filoti

Marian Rada va fi interimar
Până la numirea unui nou antrenor, de pregătirea echipei se va ocupa secundul Marian Rada (foto). E posibil ca tehnicianul să conducă Rapidul chiar până la finalul sezonului, în condițiile în care pe lista echipei giuleștene sunt tehnicieni aflați deocamdată sub contract. Marian Rada este antrenor secund în Giulești de mai bine de 10 ani.

















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...