® cauta in RapidFans.RO ®                     ® harta site RapidFans | stiri Rapid | revista presei ®
 
 
 


| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
30 / 31 martie 2008

online | vizualizari           actualizat luni 31 martie 2008 ora 13:00

    TITLURILE ZILEI ® 31 martie 2008 La multi ani !! Elinton Andrade 30.03.1979

| caută cu gooooogle |
tastează cuvantul și apasă [Căutare]
 
  ® Antena 1 a castigat drepturile de televizare a   Ligii 1 cu 102 de milioane de euro
  ® Revanșa lui Rada
  ® Descătușare: 5-1 cu Ceahlăul, în lipsa   suporterilor
  ® Manea: "Obiectivul Rapidului este un loc de   Cupă UEFA"
  ® Plasă pentru fani
  ® Dani Coman:"Noi suntem războinicii"
  ® Rapid, bucurie tristă
  ® Boya și Lazăr, cu câte o "dublă"




chat RapidFans
chat rapid rapidisti discuta comenteaza cu rapidistii
smilies/zâmbete        
Luni, 31 martie 2008

Antena 1 a castigat drepturile de televizare
a Ligii 1 cu 102 de milioane de euro

Antena 1 a castigat licitatia privind drepturile de televizare a Ligii 1 pentru urmatoarele trei sezoane, impreuna cu consortiul RDS&RCS, pentru suma de 102 milioane de euro, inclusiv TVA.

Licitatia a durat circa 25 de minute, iar prima televiziune care s-a retras a fost Kanal D, la 72 de milioane de euro, Antena 1 ramanand in cursa cu Realitatea TV.

Licitatia a inceput in jurul orei 11:55, iar 10 minute
mai tarziu, Comisia prezenta a anuntat ca dreptul de televizare a Telesportului a expirat.

Cele trei televiziuni prezente, Realitatea TV, Antena 1
si Kanal D, dupa ce au depus plicurile cu garantiile bancare de 54 de milioane de euro, au primit cartonase cu care au licitat din 500 in 500 de mii de euro.

Sistemul prin care Antena 1 va transmite meciurile din prima liga pentru urmatorii trei ani va fi unul "pay-per-view", dar si "la liber", cum a fost pana in prezent.



Luni, 31 martie 2008

Revanșa lui Rada

Cu 11 ani în urmă, când Florin Marin a fost la un pas de deveni antrenor principal în Giulești, Rapid și Ceahlăul s-au întâlnit pe arena de lângă Podul Grant fără a avea antrenori principali! Florin Marin era sub contract chiar sub Ceahlăul, iar negocierile dintre George Copos și Gheorghe Ștefan au făcut ca Florin Marin să ia loc până la urmă în tribuna oficială, alături de cel pe care-l dorea secund și care, în urma eșuării negocierilor, a preluat comanda Rapidului până la finele ediției 1996-1997. Acesta era actualul director tehnic, Nae Manea!

Rapid, cu Marian Rada interimar pe bancă, a pierdut atunci cu 3-1, scor identic cu cel dintr-un alt joc direct al adversarelor de aseară, disputat în toamna lui 2001. Soarta a făcut ca și atunci Rapid-Ceahlăul să fie programat imediat după un alt meci pierdut "la masa verde" de Rapid, 0-3 la Brașov, când echipa antrenată pe atunci de Viorel Hizo ("inamicul" de aseară!) s-a retras de pe teren! Marian Rada și-a luat astfel, cu acest 5-1, o copioasă revanșă după cele două episoade evocate mai sus.


Gamebookers

Luni, 31 martie 2008

Descătușare: 5-1 cu Ceahlăul, în lipsa suporterilor

Venită după "episodul Steaua", dar și după tensiunile care au existat la nivelul patronatului și al conducerii tehnice, echipa giuleșteană s-a despovărat în timp util și i-a făcut fericit debutul lui Marian Rada pe banca tehnică a formației pe care o slujește de 25 de ani!

Cu stadionul lăsat gol de ultima decizie a Comisiei de Disciplină, rapidiștii au beneficiat și de eliminarea prematură a nemțeanului Evora (min. 6, atac dur la Boya) și au dominat jocul cap-coadă. După o serie de mari ratări, Cesinha a înscris în min. 42 - "cap" din cornerul executat de Pancu, iar "alb-vișiniii" s-au dezlănțuit apoi și au izbutit cea mai clară victorie din acest campionat. Pentru primul succes pe teren propriu din această primăvară, au mai punctat Boya (min. 49 și 82) și Lazăr (min. 57 și 90+2). Golul de onoare al moldovenilor a fost opera lui Doicaru (min. 66).

Rapid: Andrade - Săpunaru, Maftei, Leonard (72 Perjă), Bozovic - Dică, Lazăr, Pancu (64 Grigorie), Cesinha - Boya, Burdujan (55 Joao Paulo).
Antrenor Marian Rada

Ceahlăul: Savu - Nohai, Bruno Fernandes, Evora, M. Oprea - M. Croitoru (75 Cebotaru), Hamza (61 Omoduemuke), Mala, Cristocea - Rusmir, Bugaiev (61 Doicaru).
Antrenor Viorel Hizo

Arbitru: Al. Tudor (București)





Duminica, 30 martie 2008

Manea: "Obiectivul Rapidului este un loc de Cupă UEFA"

Nicolae Manea, directorul tehnic al FC Rapid, a declarat că obiectivul formației giulestene este acum ocuparea unui loc de Cupa UEFA.

"Ce să ne mai gândim la Ligă? Lucrurile n-au fost pentru noi. De acum sperăm să adunăm puncte cât mai multe, iar la final să prindem un loc de Cupa UEFA. Pentru noi jucătorii sunt niște învingători si au primit primele pentru meciul cu Steaua chiar dacă evoluția noastră a fost una modestă și am pierdut cu 0-3 ", a declarat oficialul formatiei "alb-vișinii".

Rapid a învins Ceahlăul, scor 5-1, într-o partidă din etapa a 26-a a Ligii I. Ceahlăul a evoluat în 10 oameni încă din minutul 6, când arbitrul Alexandru Tudor l-a eliminat pe Evora, pentru o intrare dură la Pierre Boya.


Duminica, 30 martie 2008

Plasă pentru fani

După ce s-a fript o dată, Copos suflă acum și-n iaurt! Pentru a împiedica repetarea episodului "Bricheta", bossul Ana a propus o soluție patentată de rivalii din Ghencea și pe care, culmea, tot el a blamat-o: plase pentru suporterii de la tribunele I și a II-a.

La sfârșitul meciului cu nemțenii, Copos a ținut să trimită din nou săgeți către membrii Comisiei de Disciplină: "Pentru unii oameni, negrul este alb, iar albul este negru". Apoi, a făcut un anunț-bombă: "Pentru meciul următor vom pune plasă și la tribuna I, și la tribuna a II-a pentru a evita incidente de genul celui petrecut la jocul cu Steaua".

Suporterii: "Retragerea din campionat"


Dezamăgiți de faptul că echipa lor favorită a pierdut derby-ul la masa verde, fanii giuleștenilor au propus o măsură extremă: retragerea echipei din campionat! Astfel, pe site-ul www.rapidfans.ro a fost postată o petiție în acest sens.

Jucătorii rapidiști nu au părut însă încântați de idee, ba mai mult, s-au arătat dispuși să lupte până la final pentru locul doi. Motivația a venit și din partea noii conduceri, care a stabilit ca Maftei&Co. să primească primele cuvenite pentru o victorie cu Steaua, deși la masa verde rezultatul a fost 3-0 pentru roș-albaștri. 


Duminica, 30 martie 2008

Dani Coman:
"Noi suntem războinicii"

Portarul Rapidului, Dani Coman, a declarat că se aștepta la decizia Comisiei de Disciplină, deși spera la o minune. "Știm cu toții unde trăim și ce influențe sunt în România. Luptăm în continuare pentru locul doi ca adevărați războinici, nu ca alții, care nu mai știau cum să fugă de pe teren", a spus goalkeeperul vișiniilor.


Duminica, 30 martie 2008

Rapid, bucurie tristă

La ceas de noapte, comisiile FRF aruncau Rapidul în deznădejde. 3-0 pentru Steaua, și două meciuri cu porțile închise.

Perspectivele deveneau și ele sumbre pentru formația giuleșteană, care se vedea ieșită prematur din cursa pentru Liga Campionilor. La nici 24 de ore de la aflarea sentinței, giuleștenii întâlneau Ceahlăul, fără suporteri, într-un meci devenit aproape fără miză.

Cu un Viorel Hizo energic și guraliv de pe margine, nemțenii au rezistat fără gol primit 42 de minute. Ce-i drept nici jocul vișiniilor nu a strălucit în prima repriză.

Doar Pancu, Cesinha și Boya au dat un plus ofensiv unei echipe care părea zdruncinată după aflarea sentinței de sâmbătă noaptea. Revenit de la naționala Muntenegrului, Bozovic a fost de nebătut pe flancul stâng al apărării și de la el a plecat prima ocazie de gol a vișiniilor.

Boya și Lazăr, cu câte o "dublă"

Fundașul a centrat bine, dar Boya nu a găsit cadrul porții. Și Lazăr a ratat incredibil, din 3 metri, trimițând balonul în bară. Cesinha a fost cel care a trezit Rapidul.

Brazilianul a marcat pe finalul primei reprize cu o lovitură de cap, care l-a lăsat fără reflexe pe Savu. Imediat după pauză, în doar câteva minute, vișiniii au făcut 3-0.

Bozovic a profitat de o intervenție neinspirată a portarului Savu, pentru ca Lazăr să înscrie cu un șut de la 20 de metri. Nemțenii au marcat și ei, prin Doicaru, care "l-a întors ca pe clătită" pe Phillipe Leonard. Tot rapidiștii au avut însă ultimul cuvânt. Mai întâi, Boya a punctat după o execuție spectaculoasă, pentru ca Lazăr să stabilească scorul final, în prelungiri: 5-1!

A jucat șase minute

Fundașul Evora Magalhaes a reușit "performanța" de a rămâne pe teren doar șase minute. În debutul partidei, portughezul a avut o intrare "criminală" la atacantul camerunez Pierre Boya, în urma căreia a văzut direct cartonașul roșu de la centralul Alexandru Tudor, lăsându-și echipa în inferioritate numerică.

Copos a spart o scrumieră

În minutul 33 al meciului Rapid - Ceahlăul, după un șut defectuos al lui Pancu, George Copos a avut o ieșire nervoasă. Dezamăgit de faptul că elevii lui Marian Rada nu reușeau să deschidă scorul, acționarul Rapidului a lovit într-o scrumieră aflată la tribuna oficială pe care, ulterior, a trântit-o de pământ, spărgând-o.

Indicații pentru Constantin Toma

Jean Valvis și George Copos au venit împreună la meci. Ajuns la tribuna oficială, Copos a fost întâmpinat de Constantin Toma, noul președinte al Consiliului de Administrație. Imediat, fostul patron i-a trasat o serie de indicații lui Toma: "Trebuie să consolidăm stadionul". "Facem, facem", a venit prompt replica lui Toma.

Rapid

Duminica, 30 martie 2008

Au salutat tribunele goale

Imediat după fluierul final al centralului Tudor, giuleștenii s-au îndreptat către tribunele goale și au aplaudat ca și când acolo s-ar fi aflat fanii lor. "Am fost un pic ironici", a explicat Lazăr, completat de Pancu: "Ne-ar fi plăcut să fie galeria alături de noi. Cei din peluză, nu cei care au aruncat cu brichete".

Suporterii își vor primi banii înapoi

Alb-vișiniii și-au ispășit aseară jumătate din pedeapsa privind suspendarea terenului. "Deși biletele au fost puse în vânzare de joi, n-am apucat să dăm prea multe. Probabil că oamenii au intuit că vom avea terenul suspendat. Cei care și-au procurat bilete vor primi banii înapoi", a spus secretarul general al clubului, Cristi Costache.


Duminica, 30 martie 2008

"Giuleștenii" merg până la capăt!

Nemulțumiți de hotărârea dată vineri seară, giuleștenii sunt deciși să-și caute dreptatea la forurile superioare.

Imediat după "fluierul final" în "cazul Bricheta", conducătorii echipei de lângă Podul Grant și-au anunțat intențiile. Primul care a dat tonul a fost directorul tehnic al alb-vișiniilor, Nicolae Manea. "Vom face apel și vom merge peste tot pentru a ne căuta dreptatea. Altceva nu ne-a mai rămas de făcut", a spus Manea, completat de Constantin Zotta: "Sunt total nemulțumit de această decizie, pe care o vom ataca prin apel. Este o mare nedreptate și creează un precedent extrem de grav în fotbalul românesc. Vom merge mai departe și vom ajunge să cerem daune importante, iar acestea sunt în conformitate cu Statutul FRF". Următorul for unde Rapidul se poate adresa este Comisia de Apel. Giuleștenii pot depune cererea de contestație a deciziei Comisiei de Disciplină în termen de cinci zile.

Hotărâți să meargă până la Lausanne

Dacă vor obține un răspuns negativ și în cea de-a doua instanță, "feroviarii" se pot adresa Curții de Arbitraj sau pot merge chiar până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Chiar și noul antrenor al bucureștenilor, Marian Rada, îmbrățișează această idee. "Vom lupta până la capăt. O să vadă toată lumea, toată Europa ce se întâmplă în România. Vom merge, dacă va fi nevoie, până la Tribunalul de la Lausanne! Nu s-a mai pomenit nicăieri ca un meci de fotbal să nu se termine pe teren", a spus Rada pentru Fanatik.

Până când nu apare hotărârea motivată, e greu de apreciat dacă decizia Comisiei de Disciplină este corectă sau nu
Gheorghe Florea - avocat Rapid


Duminica, 30 martie 2008

Marian Rada: "Mă bucur că ne-am revenit"

Antrenorul Rapidului, Marian Rada, a declarat la finalul partidei cu Ceahlăul, scor 5-1 pentru giuleșteni, că nu se aștepta la o asemenea diferență pe tabela de marcaj și că este fericit pentru că elevii săi au depășit pasa proastă din ultima perioadă.

"Mă bucur și mai mult că jucătorii și-au revenit după blocajul psihic, pentru că a fost un blocaj. A intervenit și această tergiversare în cazul 'Bricheta'. Am trecut cu bine peste tot și sper ca de acum încolo să jucăm tot mai bine. Nu mă așteptam la acest scor, dar jocul ne-a adus aici, așa că cred că rezultatul e unul meritat", a declarat Rada.

Antrenorul Rapidului nu a dorit să comenteze decizia Comisiei de Disciplină și s-a rezumat să afirme: "O asemenea decizie lasă răni adânci și se cicatrizează greu".

Rapid a învins Ceahlăul, scor 5-1, într-o partidă din etapa a 26-a a Ligii I. Ceahlăul a evoluat în 10 oameni încă din minutul 6, când arbitrul Alexandru Tudor l-a eliminat pe Evora, pentru o intrare dură la Boya.

















Echipa "Revista presei" RapidFans    
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...