Home    Revista Presei    2009    ianuarie                  înapoi / back
IAN
FEB
MAR
APR
MAI
IUN
IUL
AUG
SEPT
OCT
NOV
DEC
   Revista Presei
   Ianuarie 2009
search / cauta in site      
      MARTI 13 ianuarie 2009    
RapidFans
FC Rapid
Gazeta Sporturilor
ProSport
Rapidisti
Fanatik
      RapidFans
online | vizualizari   
      Sedinta a suporterilor echipei Rapid
13 ianuarie ora 15:38:07

Joi 15 ianuarie 2009 la SALA polivalenta RAPID toti suporterii care vor binele RAPIDului si sunt alaturi de RAPID la bine si la greu sunt asteptati la sedinta organizata de L.S.R. , sedinta care va incepe la ora 20.00 (15.01.2009)

alte detalii despre sedinta galeriei Rapid

comenteaza pe chat | spune-ți părerea pe forumul RapidFans


      Prosport  
      Salvarea Rapidului? Timișoara negociază transferul lui Herea!
13 ianuarie ora 19:06

Timișoara negociază pentru Herea cu Rapid. Bănățenii oferă 700 de mii de euro plus 50% din drepturile de coproprietate ale lui Ștefan Grigorie.

Din acest posibil trasnfer ar veni salvarea Rapidului, astfel că echipa din Giulești ar putea să își achite datoria față de Jose Peseiro.

Situația de criză din Giulești îi obligă pe oficialii de sub Podul Grant să vândă tot.

Totodată. plecarea lui Herea la Timișoara i-ar putea ajuta pe actualii lui colegi de la Rapid, cu banii obținuți pe el oficialii rapidiști ar urma să plătească stagiile de pregătire din această iarnă.

Marian Iancu a confirmat transferul lui Herea : "Mâine vom semna actele cu Herea"
Marian Iancu a dat de înțeles că Ovidiu Herea va semna mâine cu Poli Timișoara. Patronul de pe Bega a vorbit pe ocolite despre transferul rapidistului enumerând o sumedenie de "caracteristici tehnice" ale acestuia, dar nu a vrut să îi pronunțe numele.

"Mâine va semna cu noi un jucător în vârstă de 22-23 de ani, care evolua la o echipă puternică. Ce mai pot spune despre fotbalistul transferat de noi este că pe acest jucător s-au bătut multe echipe la un moment dat în cariera acestuia.", a spus Marian Iancu, la sport.ro.

comenteaza pe chat


      'Nu mai luăm jucători scumpi! Vrem să vină copiii lângă noi!'
13 ianuarie ora 15:01

Grigore Sichitiu a vorbit astăzi despre viitorul Rapidului,spunând că acesta va fi compus din oameni care vor veni cu sufletul alături de echipa din Giulești. Sichitiu a spus că George Copod nu se va mai implica la echipa din Giulești.

"Așa cum l-am adus pe Pancu, pe Lobonț, pe Iencsi, așa vreau să aduc și acum copii care să vină cu sufletul la Rapid.Brandul Rapidului va prinde și se va dezvolta la nivelul oamenilor care iubesc fotbalul. Vrem să atragem copiii de partea noastră, avem nevoie de dăruire, de fotbaliști care să fie foarte aproape de echipă. Nu mai avem nevoie de jucători care să vină și să întrebe când luăm salariu, când ne dați prima. Nu o să ne mai băgăm într-o astfel de nebunie, să aducem fotbaliștii pe sume mari.Avem nevoie de rapidiști adevărați, pentru că în astfel de perioade se vede cine e cu adevărat cu sufletul alături de noi.
Acesta e proiectul nostru, să aducem rapidiștii alături de echipă.Copos nu vrea să se mai implice. Mi-a spus că de acum înainte Consiliul de Administrație va lua deciziile
", a spus Sichitiu la Telesport.

comenteaza pe chat


      Copos: "Vreau să ducem contractul la bun sfârșit"
13 ianuarie ora 14:06

Acționarul majoritar al Rapidului, George Copos, a declarat astăzi agenției MEDIAFAX că situația clubului se aseamănă cu cea din anii 1992-1993 atunci când acesta preluase clubul. Copos a declarat că se va întâlni cu Fathi Taher și va pune în aplicare planul de preluare a clubului de către iordanian.

George Copos a mai declarat că Rapid nu va mai ajunge la retrogradare, așa cum s-a întâmplat acum 15 ani, pe vremea când omul de afaceri abia prelua clubul.

"Situația de acum de la Rapid este asemănătoare cu cea din '92-'93, când am preluat eu clubul. Diferența este că eu am luat echipa de la retrogradare. Atunci Rapidul era pe penultimul loc al clasamentului. Dar acum nu se va mai întâmpla așa ceva. Chiar dacă este criză, Rapid nu va ajunge la retrogradare", a spus Copos.

Oficialul rapidist susține că în zilele următoare va avea o nouă întâlnire cu omul de afaceri Fathi Taher pentru a discuta detaliile promisiunii de vânzare cumpărare semnată anul trecut.

"Am vorbit aseară cu domnul Taher. Eu încerc să ne întâlnim astăzi, dar nu știu dacă va fi posibil. Dânsul s-a întors ieri din America și mi-a spus că este foarte obosit, în plus a schimbat și fusul orar. Dar în zilele următoare sigur ne vom întâlni pentru a pune în cele din urmă în aplicare contractul semnat de noi", a precizat fostul demnitar.

Copos susține că întârzierea punerii în aplicare a contractului cu Fathi Taher l-a pus într-o situație dificilă.

"Domnul Taher este preocupat de criza mondială, de ce se întâmplă acum în lume, dar este preocupat și de Rapid. Eu sunt optimist și cred că în cele din urmă se va respecta contractul de anul trecut. Vreau să-l ducem la bun sfârșit. Pentru că acel contract, acea promisiune de vânzare-cumpărare, m-a încurcat și pe mine foarte mult. Eu în baza acelui contract am făcut niște împrumuturi la bănci, iar acum sunt într-o situație dificilă. Nu este o situație favorabilă pentru nimeni acum", a conchis Copos pentru MEDIAFAX.

comenteaza pe chat


      Manea, noul antrenor al Rapidului!
13 ianuarie ora 12:03

E oficial! Nae Manea va fi noul antrenor al Rapidului în returul actualului sezon.

După plecarea lui Peseiro, Consiliul de Administrație al clubului din Giulești a decis să meargă pe mâna fostului director tehnic.

Nae Manea va semna în zilele următoare contractul și va fi prezent, începând de mâine, la antrenamentele echipei. Jucătorii au fost deja anunțați de această decizie și toate detaliile par a fi puse la punct. Rămâne doar ca Rapidul să anunțe oficial numirea.

Ciprian Panait, fostul metodist și traducător din stafful lui Peseiro a condus ședințele de pregătire de ieri și de astăzi dimineață.

Chiar dacă în pole-position pentru preluarea formației de sub Grant se afla Șumudică, așa cum ProSport vă anunța încă din zilele precedente, oficialii din Giulești erau tentați să-i dea credit fostului oficial.

Nicolae Manea este unul dintre simbolurile clubului Rapid, unde a jucat aproape 20 de ani, începând de la copii și juniori, până la echipa de seniori. A debutat în Divizia A în 1974 și, un an mai târziu, marca ambele goluri cu care Rapid câștiga Cupa României, scor 2-1, în fața Universității Craiova. Mai apoi a devenit căpitan de echipă și a fost unul dintre puținii jucători care au prins atât retrogradarea din 1977, cât și promovarea, produsă șase ani mai târziu.

În primăvara anului 1997, a devenit antrenor principal al echipei giuleștene, până la preluarea formației de către Mircea Lucescu, căruia i-a devenit secund. Plecat pentu o scurtă perioadă la Ceahlăul Piatra Neamț, Manea a revenit ca principal la gruparea "alb-vișinie" și a condus, în paralel, echipa națională de tineret.

comenteaza pe chat | spune-ți părerea pe forumul RapidFans


      Incertitudinea continuă la Rapid: "Noul antrenor va fi anunțat marți sau miercuri!"
13 ianuarie ora **:**

Mijlocașul Emil Dică a declarat că marți sau cel mai târziu miercuri va fi anunțat noul antrenor al echipei Rapid, după ce Jose Peseiro a renunțat la această funcție, deoarece nu a fost plătit.

"Mă bucur că am revenit la prima echipă, eu mai am șase luni de contract cu clubul. Nu am vorbit cu Peseiro. Domnii Sichitiu și Manea ne-au spus că mâine, sau cel mai târziu poimâine vom ști cine este antrenorul. Antrenamentul de azi l-am făcut cu preparatorii fizici, Ciprian Panait și Marius Gogălniceanu", a spus Emil Dică.

Tehnicianul Jose Peseiro a declarat că înțelegerea sa cu gruparea Rapid București s-a încheiat, deoarece clubul giuleștean nu i-a plătit salariul. "Contractul meu a fost terminat pentru că nu mi s-a plătit salariul. Contractul meu și al colaboratilor mei. Repet, am terminat contractul pentru că nu ne-a plătit salariile. Acum plec în oraș. Mi-am terminat contractul. Nu am primit banii. Mi s-a terminat contractul", a declarat Peseiro.

MEDIAFAX

comenteaza pe chat


      Probleme pentru Copos: DNA i-a pus sechestru pe casă!
13 ianuarie ora **:**

După problemele cu Jose Peseiro și Fathi Taher, George Copos are alte necazuri. Omul de afaceri are două procese penale din cauza problemelor cu transferurile lui Cristi Dulca și Florin Bratu și din cauza dosarului "Loteria", anunță Cancan.

Fostul vice premier este acuzat de înșelăciune, spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la infracțiunea de fals intelectual, folosirea de informații privilegiate pentru dobândirea de informații privilegiate pentru dobândirea de instrumente financiare, dezvăluirea de informații privilegiate și efectuarea de operațiuni de manipulare a pieței.

În urma pagubelor aduse statului, judecătorii i-au pus sechestru pe casa în care locuiește cu familia sa, precum și pe alte imobile, iar pe 22 ianuarie, va începe primul proces împotriva sa.

"Cireașa de pe tort" este însă procesul civil care are ca obiect terenul pe care a fost construită baza Pro Rapid. Copos a fost dat în judecată de fostul proprietar al terenului, pentru că omul de afaceri nu a plătit și a doua tranșă din banii pe care acesta îi datora pentru achiziționarea imobilului.

comenteaza pe chat


      "Orice jucător poate pleca de la Rapid, dar nu avem oferte!"
13 ianuarie ora **:**

Directorul sportiv al Rapidului, Nicolae Manea, a declarat că formația din Giulești traversează o criză fără precedent. În aceste condiții, orice jucător este de vânzare, dar problema "alb-vișiniilor" e că nu există oferte.

Salvarea poate veni de la George Copos și Fathi Taher, care se vor întâlni pentru a lămuri problemele existente la clubul de sub Grant.

"Eu am mai trecut prin crize ca acestea, dar parcă niciuna nu a fost așa de grea. Neapărat trebuie să vindem jucători ca să salvăm clubul. Sperăm ca odată cu întâlnirea dintre Copos și Taher să salvăm echipa. Rapid nu poate să sfârșească prin faliment, ar fi un dezastru pentru noi. Orice jucător care are ofertă poate pleca de la Rapid, dar deocamdată nu sunt oferte", a declarat Nae Manea la plecarea de la Pro Rapid.

comenteaza pe chat


      Vrea centre de juniori în toată țara
13 ianuarie ora **:**

Cum își va recâștiga Rapid suporterii? "Ne-am propus să extindem sectorul de marketing, dar și să deschidem 20 de centre Rapid în țară, cu copii până la 12 ani.

Noi am uitat să păstrăm legătura cu suporterii din țară. Aceste centre vor purta nume importante din trecutul Rapidului, ca Nae Stanciu (foto), Goanță sau Rică Răducanu. Toți jucătorii vor fi implicați în acest proiect, vor merge săptămânal să joace fotbal cu copiii, să discute cu ei", spune Sichitiu.

comenteaza pe chat


      E OFICIAL! Peseiro și-a reziliat contractul! Urmează să fie anunțat viitorul antrenor al Rapidului!
12 ianuarie ora 16:30

Criza de pe banca tehnică e aproape de final

Situația incertă de pe banca tehnică a Rapidului este aproape de a lua sfârșit.

Grigore Sichitiu spune că astăzi, în jurul orei 16.00, jucătorii giuleșteni vor afla numele viitorului tehnician care îi va conduce spre un loc de cupă europeană.

"La ora 16.00, vom anunța antrenorul. Mă duc la club acum, suntem pe ultima sută de metri. Într-o oră o să o rezolvăm definitiv", a precizat Sichitiu.

UPDATE: În urmă cu câteva momente tehnicianul Jose Peseiro a părăsit baza PRO Rapid, după ce și-a reziliat contractul cu formația din Giulești. La ședință a participat și avocatul Stelei, Cătălin Ciubotă, în calitate de reprezentant al antrenorului portughez.

"Astăzi trebuia să îmi primesc banii, ceea ce nu s-a întâmplat! Mi-am dat demisia și am încheiat conturile cu Rapid pentru că nu mi-au plătit drepturile financiare!", a declarat Peseiro la plecare.


      Manea: "Șumudică s-a autopropus la Rapid"

Nae Manea spune că nu i s-a propus până acum să preia banca tehnică a Rapidului, dar nu ar refuza dacă i s-ar face o asemenea ofertă. Oficialul giuleștean mai spun că Șumudică s-a autopropus ca antrenor în Giulești.

"Nu știu dacă voi mai pregăti echipa, dar eu sunt rapidist și nu am cum să refuz o ofertă în aceste momente grele. Văd că Șumudică s-a autopropus, dar nimeni nu își dorește în acest moment să pregătească echipa", a declarat Manea pentru newsin, citat de Sport.ro


      Șumudică: "Îmi văd lungul nasului! Știu că nu sunt încă pregătit să preiau Rapidul!"

Marius Șumudică nu se mai gândește la funcția de antrenor secund și vrea fie doar principal la o viitoare echipă.

Tehnicianul Progresului rămâne modest și spune că nu se simte pregătit să preia Rapidul.

"Eu sunt antrenorul Progresului în continuare. Am avut o discuție cu domnul Sichitiu și mi-a propus funcția de secund. I-am zis că accept funcția în acte, dar în realitate să fiu principal, să mă ocup eu de pregătirea echipei. Nu mă mai întorc la funcția de antrenor secund. Eu îmi văd lungul nasului, nu cred că sunt pregătit să preiau Rapidul. O să-mi vină și mie rândul să antrenez Rapidul", a declarat Șumudică la gsptv.


      Daniel Stanciu spune cum s-au întocmit contractele la Rapid

"Costă 200.000 de euro să dai afară un preparator fizic adus de Peseiro! Cât o cere el..."

Daniel Stanciu spune că a văzut contractul unui preparator fizic de la Rapid adus de Jose Peseiro și clauza de reziliere a acelui oficial era de aproximativ 200 de mii de euro. Impresarul afirmă că Peseiro nu a putut fi dat afară pentru că a semnat un contract extrem de bine gândit.

"Peseiro a semnat un contract beton și de aceea nu a putut fi data afară. Contractul portughezului a fost perfectat cu complicitatea conducătorilor din Giulești. Am văzut un contract al preparatorului fizic adus de Peseiro și avea o clauză de reziliere de 200 de mii de euro.", a spus Daniel Stanciu, la gsptv.


      Gazeta Sporturilor
online | vizualizari   
      Iordănescu: "Suporterii sunt singurii care pot face ordine la Rapid!"
13 ianuarie ora 20:00

Anghel Iordănescu, fost antrenor în Giulești, este de părere că fanii Rapidului pot soluționa criza de la clubul "alb-vișiniu":

"Suporterii Rapidului sunt singurii care pot face ordine la Rapid, cînd își vor da seama că trebuie să facă ceva. Eu m-am dus ca un stelist acolo, dar nu aveam ce să caut în Giulești.

Am decis să semnez cu clubul ca un antrenor profesionist, după ce Copos i-a trimis flori soției mele pentru a mă convinge să vin la Rapid. Copos a fost un patron bun pînă cînd am semnat contractul cu el", a spus Iordănescu la sportro.

comenteaza pe chat


      Gigi Corsicanu: "Situația de la club se poate schimba în totalitate dacă domnii Copos și Taher se înțeleg"
13 ianuarie ora 18:44

Fostul lider al suporterilor rapidiști, Gigi Corsicanu, crede că situația de la echipa din Giulești poate reveni la normal dacă George Copos și Fathi Taher se întîlnesc și discută despre viitorul formației.

"Primesc sute de telefoane zilnic, suporterii vor să știe ce se întîmplă. Le spun să stea liniștiți, e o situație mai grea, dar Rapidul nu poate să moară niciodată. Sînt condiții grele în toată lumea.

Situația de la club se poate schimba de la un minut la altul în totalitate, acum putem să spunem că sîntem în criză, că sîntem aproape de faliment, dar dacă domnii Copos și Taher se înțeleg, ne putem gîndi din nou  la obiectivele propuse la începutul sezonului.

Noi suporterii  nu sîntem pasivi, dar am vrut să le arătăm conducătorilor că putem să așteptăm liniștiți ca aceștia să se înțeleagă, am apelat la bunul simț al lor", a spus Gigi Corsicanu la sportro.

comenteaza pe chat


      La Rapid a apărut și varianta Hizo!
13 ianuarie ora 8:48

Pentru a-l înlocui pe portughez, rapidiștii au la îndemînă trei variante. După ce tratativele cu Marius Șumudică au eșuat, favorit pentru a prelua Rapidul a devenit Marian Rada, antrenorul de la echipa secundă.

O altă soluție pentru giuleșteni e Nicolae Manea, dar se ia în calcul și o colaborare între cei doi. Varianta-surpriză o reprezintă Viorel Hizo, care, deși a mai pregătit Vasluiul sezonul acesta, ar putea prelua Rapidul după modelul CFR - Uhrin.

Clujenii l-au angajat pe ceh în funcția de consilier sportiv, iar "principal" pe anonimul Jindra.

comenteaza pe chat


      CRIZA N-A AFECTAT REUNIREA
13 ianuarie ora **:**

Cu zîmbetul pe buze

Giuleștenii au efectuat ieri dimineață vizita medicală într-o atmosferă de vacanță, plină de glume și voie bună

Perioada grea prin care trece clubul nu pare să-i fi afectat și pe jucătorii rapidiști. La vizita medicală, care a avut loc ieri dimineață, fotbaliștii au fost tot timpul puși pe șotii. Întîii sosiți au fost Dănuț Perjă, Costin Lazăr și Ștefan Mardare, iar primii doi l-au tachinat pe Emil Dică în momentul în care mijlocașul a intrat pe ușa Institutului Național de Medicină Sportivă: "Ce faci? Ai emoții? Hai, vino, nu-ți fie frică!". Dică a fost reprimit la prima echipă după ce în turul campionatului a jucat pentru Rapid II.

Cel mai "în formă" rapidist a fost Claudio Pitbull, care l-a tachinat pe Ionuț Dobroiu tot timpul și chiar i-a pus piedică în momentul în care tînărul atacant se pregătea să intre într-unul dintre cabinete: "Nu ești atent deloc!". La fel de veseli au fost și Maftei cu Marius Constantin, care, deși au ajuns ultimii, s-au integrat repede în atmosferă și au rîs de Joao Paulo Pinto cînd acesta a început să vorbească în română. Daniel Paulista e singurul jucător care nu s-a distrat alături de colegii lui, preferînd să stea tot timpul retras.

La examenul medical s-a prezentat și Joao Paulo Andrade, însă fundașul susține că a venit în România doar pentru a cere să fie lăsat să revină la FC Porto.

Lotul prezent la reunire
Portari: Pardo, A. Marinescu,
Fundași: Perjă, Mardare, J. P. Andrade, R. Fernandes, C. Păun, D. Bratu, M. Constantin, Maftei
Mijlocași: C. Lazăr, Paulista, E. Dică, Șt. Grigorie, Pitbull, Herea, N. Grigore,
Atacanți: Răduță, Joao Paulo, Djalovici, Dobroiu
Absenți: E. Andrade, Bozovici, Adefemi, Spadacio, Cesinha, Boya, Vella, J. Cesar Souza (toți învoiți)

comenteaza pe chat


      PESEIRO a demisionat de la Rapid | Peseiro și staff-ul său se vor adresa FIFA!
12 ianuarie ora 16:33

Portughezul Jose Peseiro a ajuns la capătul răbdării! Împreună cu oamenii din staff-ul său, pe care i-a adus la Rapid cînd a semnat cu formația giuleșteană, tehnicianul se va adresa FIFA!

Oamenii din conducerea Rapidului nu au reușit să facă rost de bani pentru a-i plăti salariile restante și pentru a rezilia contractul cu potughezul, iar acesta este decis să își caute dreptatea la FIFA.

Haos total în Giulești! Conducătorii Rapidului au reușit să scape de Jose Peseiro după o ședință-fulger în care au hotărît soarta clubului de lîngă Podul Grant!

"Contractul a fost reziliat pentru că nu mi-a fost plătit salariul. Acum aștept, nu am primit nici un ban", a spus Peseiro după ședință.

Jose Peseiro anunță: "My contract is terminated"

Cătălin Ciubotă, cunoscutul avocat, spune că Peseiro și staff-ul său și-au înaintat demisiile și că vor trebui să se adreseze întîi FRF-ului și mai apoi FIFA pentru aspectele economice.

"Se pare că Jose Peseiro și staff-ul și-au înaintat demisiile. Aspectele economice nu le cunosc. Nu cred că poate să se adreseze FIFA, pentru că este un contract care aparține de FRF. Probabil că se poate rezolva pe cale amiabilă"
, a spus Cătălin Ciubotă la GSP TV.

comenteaza pe chat


      Costache: "Oficial nu s-a schimbat nimic, Copos e patron"

Managerul sportiv al Rapidului, Cristi Costache, a vorbit despre incertitudinile din Grant și a spus că George Copos a rămas proprietarul clubului alb-vișiniu.

"La Rapid există patron. Este un principal acționar, care a fost și a rămas - domnul Copos. Eu nu pot să comentez declarațiile sale, pot să spun ce este iîn momentul acesta.

Oficial nu s-a schimbat nimic în actionariat, deocamdata", a spus Costache într-un interviu pentru Sport Total FM.
George Copos: "Am înghițit deja prea mult, nu mai sînt patronul Rapidului!"
George Copos: "Nu mai sînt patronul Rapidului!"

comenteaza pe chat


      Fanatik  
     stiri aparute azi
13 ianuarie ora **:**

stiri UFC Rapid

comenteaza pe chat


      Marian Rada: "Rapid e Rapid. Se va bate la titlu"
12 ianuarie ora

Marian Rada a declarat ca desi formatia din Giulesti trece printr-o perioada mai delicata, o echipa ca Rapid se va bate intotdeauna la titlu, indiferent de situatie.

"Rapid e Rapid si isi propune intotdeauna cel putin podiumul. Poate ca acum Copos e mai suparat decit de obicei, dar cel putin ca suporter isi va dori sa stie ce se mai inimpla la Rapid. Sint convins ca, daca clubul va fi la ananghie, Copos va oferi o mina de ajutor", a declarat Rada la Telesport.

comenteaza pe chat


      Copos: "Am inghitit deja prea mult rahat!"
12 ianuarie ora

- Copos.
Buna ziua! De la FANATIK va deranjam...
- Da, va rog!

Domnule Copos, cind se termina haosul de la Rapid?
- Imi pare rau, dar eu nu mai vorbesc despre fotbal si despre Rapid.

Nimic, nimic?
- Credeti-ma, nu ati gasit persoana potrivita.

"Nu mai sint patronul Rapidului!"

Cu cine ar trebui sa discutam ca sa aflam cum se termina degringolada aceasta?
- Nu stiu, dar nu cu Copos.

Nu sinteti acelasi George Copos, patronul Rapidului?
- Sinteti in eroare! Eu nu mai sint patronul Rapidului!

Pai cine e numele noului patron ca sa nu va mai deranjam?
- Ati vazut contractul incheiat intre mine si Taher?

Nu. Poate ar fi bine sa ni-l aratati...
- Conform acelui contract, eu nu mai sint patronul Rapidului.

Taher?
- E bine din cite stiu.

El raspunde de Rapid?
- Eu nu raspund de Rapid. Atit pot sa va zic.

"Nu am nici o treaba cu Peseiro"

Inseamna ca ati primit banii de la Taher daca nu mai sinteti patronul Rapidului.
- Lucrurile acestea nu pot sa le discut prin telefon.

Va propun o intilnire sa le disecam.
- Nu am timpul necesar pentru asemenea detalii.

Ati putea astfel sa ne aratati si actul pe care l-a semnat Peseiro cu patronul Rapidului, Copos sau care o fi el...
- ...

...ca tot ati spus ca nu dumneavoastra trebuie sa-i achitati rezilierea contractului...
- Eu stiu ca nu mai raspund de Rapid, deci nu am nici o treaba cu Peseiro sau altcineva de la Rapid.

"Sint disperat ca trebuie sa am grija de 3.000 de oameni"

Spuneti-ne un nume cu care se poate discuta despre Rapid in aceasta perioada.
- Puteti vorbi cu domnul Sichitiu Grigore, cu domnul Toma Constantin. Mai ales cu domnul Toma, care este presedintele Consiliului de Administratie. Ei pot sa raspunda despre ce se intimpla acum cu Rapidul.

Si cu George Copos despre ce se poate vorbi?
- Vorbim daca vreti despre cei 3.000 de oameni carora trebuie sa le asigur un serviciu. Sint disperat ca trebuie sa am grija de ei si de familiile acestora. Acestea sint problemele mele.

"Mi-am facut datoria fata de Rapid si fata de societate"

Nu renuntati prea usor la Rapid?
- Timp de 16 ani eu consider ca mi-am facut datoria fata de Rapid si fata de societate in general.

N-aveti nici o parere de rau?
- Repet, mi-am facut datoria. Au fost multe clipe frumoase.

Si cum ramine cu farmecul vietii?
- Viata e frumoasa, dar traversam momente de criza.

Inseamna ca nu mai aveti bani...
- Vreau sa va spun ceva.

"Acum sint un om normal"

Va rog!
- De cinci ani de zile aruncati cu c...t in mine...

Nu mi se pare un termen care sa va caracterizeze. Poate "rahat" ar fi mai blind...
- Bine. De cinci ani aruncati cu rahat in mine! Mie-mi ajunge. Am inghitit deja prea mult.

Ce legatura are cu Rapidul?
- Legatura este in felul urmator. Nu mai sint persoana publica. Nu mai fac parte nici din Guvern, nu mai sint nici membru de partid, nu mai sint nici patronul Rapidului. Acum sint un om normal.

Dar jucatorii, antrenorii si mai ales fanii Rapidului cui ii lasati?
- Va multumesc! La revedere!

comenteaza pe chat


      Rapidisti  
      Spadacio: "Ne pare rău că a plecat Peseiro, dar noi rămînem să continuăm treaba"
12 ianuarie ora 19:52

Juliano Spadacio și Cesinha s-au întors în această după-amiază în România, efectuînd alături de restul lotului primul antrenament din acest an. Spadacio regretă despărțirea de antrenorul portughez, dar speră ca înlocuitorul său să aibă rezultate.

"Normal că ne pare rău că a plecat Jose Peseiro. Mulți au spus că dacă va pleca el, vor părăsi echipa și mulți jucători, dar nu este așa. Ei vor continua să își facă aici treaba. Eu mai am contract 4 ani și cine va veni antrenor sper să facă treabă bună", a spus Spadacio, conform NewsIn.

comenteaza pe chat


      Emil Dică: "Sînt fericit că am revenit la prima echipă!"
12 ianuarie ora 19:44

Mijlocașul Emil Dică a declarat că marți sau cel mai târziu miercuri va fi anunțat noul antrenor al echipei Rapid, după ce Jose Peseiro a renunțat la această funcție, deoarece nu a fost plătit.

"Mă bucur că am revenit la prima echipă, eu mai am șase luni de contract cu Rapid. Nu am vorbit cu Peseiro. Domnii Sichitiu și Manea ne-au spus că mîine, sau cel mai tîrziu poimîine vom ști cine este antrenorul. Antrenamentul de azi l-am făcut cu preparatorii fizici, Ciprian Panait și Marius Gogălniceanu", a spus Emil Dică, conform Mediafax.

comenteaza pe chat


      FC Rapid - site oficial Rapid Bucuresti  
      Retrospectiva turului: "11" de start cu 11 străini, în etapa a 11-a!
13 ianuarie

7. Rapid 17 8 4 5 22-17 28 (+1) 
acasă (loc 7) 9 5 2 2 15-10 17   |     deplasare (loc 7) 8 3 2 3 7- 7 11

 Antrenori: Jose Peseiro / Portugalia (etapele 1-9, 11-17), Nicolae Manea (etapa 10)
Căpitani: Vasile Maftei (etapele 1-8, 10, 12-17), Marius Constantin (etapa 9), Joao Paulo Andrade (etapa 11)

24 de fotbalisti au evoluat în primele 17 etape, Spadacio fiind singurul jucător care a bifat prezente în toate partidele: El. Andrade (13 meciuri - 0 goluri marcate), Pardo (4-0) - Ricardo Fernandes (16-2), J. P. Andrade (15-1), Maftei (15-1), Bozoviæ (10-0), Perjă (9-0), M. Constantin (8-0), Vella (5-0), Mardare (2-0), C. Păun (1-0) - J. Spadacio (17-9), Cesinha (16-3), J. Cesar (15-2), C. Lazăr (14-0), Herea (13-0), N. Grigore (12-0), Adefemi (9-0), Paulista (4-0) - Boya (11-1), Pitbull (8-1), J. P. Pinto (7-1), Djaloviæ (5-1), L. Rădută (5-0)
Au figurat doar ca rezerve, fără să intre în teren: Marinescu (9 jocuri) - D. Bratu (1), Grigorie (3), Dobroiu (1)
15 jucători străini au fost folositi în tur. Acestia au înscris 21 din cele 22 de goluri (Maftei este singurul român care a punctat pentru Rapid)

În clasamentul general, Rapid are al optulea atac (la egalitate cu Otelul) si a opta apărare (la egalitate cu Gloria Bistrita). Pe teren propriu, are al doilea atac (la egalitate cu FC Arges si Unirea Urziceni) si a 12-a defensivă (la egalitate cu Gaz Metan si Pandurii). În deplasare, are al 10-lea atac (la egalitate cu CS Otopeni) si a doua apărare
Două cartonase rosii (Boya / etapa a 10-a si N. Grigore / etapa a 17-a) au contabilizat în tur "alb-visiniii"
Cea mai bună clasare: locul 1 (etapa 3)
Cea mai slabă clasare: locul 11 (rundele 10 si 11)
Cea mai bună perioadă: 7 meciuri consecutive fără înfrângere (etapele 11-17)

Aproximativ 115.000 de spectatori au asistat la meciurile Rapidului. Acasă (9 jocuri), giulestenii au avut o medie de 6.055 spectatori/meci (total: 54.500), iar în deplasare (8 j - etapa 4, cu portile închise) s-a înregistrat o medie de circa 8.642 spectatori/meci (total: 60.500)
Nu a marcat/primit goluri din penalty
În meciul cu Gaz Metan, Rapid a realizat singurul scor de 4-2 consemnat în tur
În etapa a 11-a, Rapidul a avut primul "11" format exclusiv din străini
Brazilianul Juliano Spadacio este golgeterul la zi al Ligii 1, cu 9 reusite

REZULTATELE DIN TUR
26.07. (a) 3-0 Gloria Bistrița
02.08. (d) 2-0 Farul Constanța
09.08. (a) 1-0 CFR Cluj
17.08. (d) 1-2 Oțelul Galați
24.08. (a) 2-1 Dinamo
31.08. (d) 0-1 FC Timișoara
13.09. (a) 1-2 Unirea Urziceni
22.09. (d) 0-0 FC Brașov
28.09. (a) 1-3 FC Argeș
05.10. (d) 0-2 Pandurii Tg. Jiu
19.10. (a) 4-2 Gaz Metan Mediaș
27.10. (d) 2-1 CS Otopeni
02.11. (a) 1-0 Gloria Buzău
09.11. (a) 0-0 Steaua
15.11. (d) 0-0 Univ. Craiova
22.11. (a) 2-2 FC Vaslui
29.11. (d) 2-1 Politehnica Iași

comenteaza pe chat


      CHAT RapidFans  
      discuta cu alti rapidisti stirile aparute in ziarele de azi