Home    Revista Presei    2009    ianuarie                  înapoi / back
IAN
FEB
MAR
APR
MAI
IUN
IUL
AUG
SEPT
OCT
NOV
DEC
   Revista Presei
   Ianuarie 2009
search / cauta in site      
      Miercuri 14 ianuarie 2009    
RapidFans
FC Rapid
Gazeta Sporturilor
ProSport
Rapidisti
Fanatik
      RapidFans
online | vizualizari   
      Sedinta a suporterilor echipei Rapid
13 ianuarie ora 15:38:07

Joi 15 ianuarie 2009 la SALA polivalenta RAPID toti suporterii care vor binele RAPIDului si sunt alaturi de RAPID la bine si la greu sunt asteptati la sedinta organizata de L.S.R. , sedinta care va incepe la ora 20.00 (15.01.2009)

alte detalii despre sedinta galeriei Rapid

comenteaza pe chat | spune-ți părerea pe forumul RapidFans


      FC Rapid - site oficial Rapid Bucuresti  
     Nicolae Manea - director tehnic, Marian Rada - antrenor principal
14 ianuarie 2009 12:14:04

După ce Jose Peseiro si-a înaintat demisia din functia de antrenor principal al Rapidului, astăzi stafful executiv al clubului a decis componenta noului colectiv tehnic. Astfel, conducător al staffului tehnic si responsabil pentru activitatea acestuia este directorul tehnic Nicolae Manea, Marian Rada fiind numit antrenor principal. Antrenor cu portarii este Dumitru Iordan, Ciprian Panait si Marius Gogălniceanu fiind cei doi preparatori fizic. În cel mai scurt timp, în functia de antrenor secund va fi numit tot un fost jucător rapidist.

      Echipa, care a început de luni, 12 ianuarie, pregătirile, se va afla în Bucuresti până duminică, 18 ianuarie, ziua plecării în cantonamentul de la Poiana Brasov. Întoarcerea acasă este prevăzută pentru sâmbătă, 24 ianuarie. Pe 2 februarie se pleacă în turneul de pregătire din Antalya, unde lotul Rapidului se va pregăti până pe 14 februarie. Pe perioada sederii în Turcia, sunt programate si patru jocuri de verificare: 4 februarie - Vorskla Poltava (locul 4 în Ucraina); 7 februarie - Jagellonia Bialystok (locul 10 în Polonia); 10 februarie - Sahtior Donetk (locul 5 în Ucraina); 13 februarie - MFK Kosice (locul 4 în Slovacia).

comenteaza pe chat


 
      Prosport  
      OFICIAL: Nae Manea - director tehnic, Marian Rada - antrenor principal !
14 ianuarie ora 11:57

Rapidul și-a stabilit în sfrâșit banca tehnică pentru returul sezonului 2008-2009.

Fostul directorul general adjunct al FC Rapid, Nicolae Manea, a fost numit în urmă cu câteva minunte director tehnic al clubului din Giulești, iar Marian Rada, care a condus echipa a doua a clubului, a fost instalat în funcția de antrenor principal al grupării de sub Grant.

Totodată, s-a stabilit care vor fi colaboratorii celor doi. De antrenamentele goalkeeperilor din Giulești se va ocupa Dumitru Iordan.

Ciprian Panait și Marius Gogălniceanu vor fi cei doi preparatori fizici.

Secundul lui Rada nu a fost stabilit încă, dar este de așteptat să se apeleze la serviciile unui fost jucător rapidist. Cele mai mari șanse să preia această funcție le are, așa cum ProSport v-a anunțat încă de ieri, Adrian Iencsi.

comenteaza pe chat


     Grigore Sichitiu anunță obiectivele giuleștenilor în 2009
14 ianuarie ora 13:29

"Rada și Manea trebuie să ducă Rapidul într-o cupă europeană!"

Directorul general al FC Rapid, Grigore Sichitiu, a declarat că obiectivul fixat cuplului Rada - Manea este calificarea într-o cupă europeană.

"Am ales un cuplu de antrenori care este legat de Rapid și care cunosc foarte bine ce înseamnă această echipă. Sunt sigur că vom avea succes alături de ei. În acest sezon, obiectivul lor este calificarea într-o cupă europeană. Fie prin ocuparea unui loc în campionat care să permită acest lucru, fie prin câștigarea Cupei României", a declarat Sichitiu pentru MEDIAFAX.

Primul antrenament al zilei de miercuri desfășurat la baza sportivă Pro Rapid a fost condus de noul antrenor principal Marian Rada.

comenteaza pe chat


     Manea: "Sunt director tehnic, dar eu răspund de rezultate!"
14 ianuarie ora 13:26

Chiar dacă Nae Manea va ocupa la Rapid postul de director tehnic, Consiliul de Administrație al clubului a decis ca el să răspundă pentru rezultatele echipei.

Legenda vișinie mărturisește că a încercat să aibă o colaborare strânsă cu Peseiro, dar acest lucru nu s-a putut realiza. Manea e convins că relația pe care o va avea cu principalul Rada va fi una foarte bună.

"Eu îmi asum toate rezultatele echipei. În mandatul lui Peseiro, nu aveam astfel de prerogative, eu am încercat să colaborez cu el, dar îmi spunea că sunt problemele lui, că el răspunde de rezultate. Cu Rada am mai lucrat, o să mă înțeleg cu totul altfel cu el.", a spus directorul tehnic la gsptv.

Chiar dacă situația financiară a clubului e dezastruoasă, Nae Manea speră ca jucătorii să-și primească banii până la plecarea în cantonament: "Sper ca înainte de plecarea în cantonament jucătorii să își ia banii măcar pentru o lună."

comenteaza pe chat


      Fathi Taher nu înțelege cum funcționează patronul de la Ana
14 ianuarie ora 09:57

Cu Copos la psihiatru: "Vreau să văd ce e în capul lui!"

Revenit în țară după o prelungita vacanță în SUA, Fathi Taher e gata de o nouă rundă de negocieri cu George Copos, dar, spune iordanianul, nu în orice condiții. Taher spune că va discuta cu patronul Ana pentru preluarea Rapidului, dar nu înainte de a-l duce pe acesta la un control amănunțit.

"Acum am venit la birou și nu mai sunt la curent cu nimic. Trebuie să îl duc pe Copos la un doctor, să văd ce e în capul lui... Nu pot spune ce o să se aleagă de Rapid, pentru că nu știu ce e în capul acestui om! O să stau în seara asta (n.r. - aseară) până târziu, ca să mă reobișnuiesc cu fusul orar, probabil că mă voi întâlni și cu Copos", a declarat Taher pentru EVZ.

comenteaza pe chat


      Salvarea Rapidului? Timișoara negociază transferul lui Herea!
13 ianuarie ora 19:06

Timișoara negociază pentru Herea cu Rapid. Bănățenii oferă 700 de mii de euro plus 50% din drepturile de coproprietate ale lui Ștefan Grigorie.

Din acest posibil transfer ar veni salvarea Rapidului, astfel că echipa din Giulești ar putea să își achite datoria față de Jose Peseiro.

Situația de criză din Giulești îi obligă pe oficialii de sub Podul Grant să vândă tot.

Totodată, plecarea lui Herea la Timișoara i-ar putea ajuta pe actualii lui colegi de la Rapid, cu banii obținuți pe el , oficialii rapidiști ar urma să plătească stagiile de pregătire din această iarnă.

Marian Iancu a confirmat transferul lui Herea : "Mâine vom semna actele cu Herea"
Marian Iancu a dat de înțeles că Ovidiu Herea va semna mâine cu Poli Timișoara. Patronul de pe Bega a vorbit pe ocolite despre transferul rapidistului enumerând o sumedenie de "caracteristici tehnice" ale acestuia, dar nu a vrut să îi pronunțe numele.

"Mâine va semna cu noi un jucător în vârstă de 22-23 de ani, care evolua la o echipă puternică. Ce mai pot spune despre fotbalistul transferat de noi este că pe acest jucător s-au bătut multe echipe la un moment dat în cariera acestuia.", a spus Marian Iancu, la sport.ro.

comenteaza pe chat


      'Nu mai luăm jucători scumpi! Vrem să vină copiii lângă noi!'
13 ianuarie ora 15:01

Grigore Sichitiu a vorbit astăzi despre viitorul Rapidului,spunând că acesta va fi compus din oameni care vor veni cu sufletul alături de echipa din Giulești. Sichitiu a spus că George Copod nu se va mai implica la echipa din Giulești.

"Așa cum l-am adus pe Pancu, pe Lobonț, pe Iencsi, așa vreau să aduc și acum copii care să vină cu sufletul la Rapid.Brandul Rapidului va prinde și se va dezvolta la nivelul oamenilor care iubesc fotbalul. Vrem să atragem copiii de partea noastră, avem nevoie de dăruire, de fotbaliști care să fie foarte aproape de echipă. Nu mai avem nevoie de jucători care să vină și să întrebe când luăm salariu, când ne dați prima. Nu o să ne mai băgăm într-o astfel de nebunie, să aducem fotbaliștii pe sume mari.Avem nevoie de rapidiști adevărați, pentru că în astfel de perioade se vede cine e cu adevărat cu sufletul alături de noi.
Acesta e proiectul nostru, să aducem rapidiștii alături de echipă.Copos nu vrea să se mai implice. Mi-a spus că de acum înainte Consiliul de Administrație va lua deciziile
", a spus Sichitiu la Telesport.

comenteaza pe chat


      Copos: "Vreau să ducem contractul la bun sfârșit"
13 ianuarie ora 14:06

Acționarul majoritar al Rapidului, George Copos, a declarat astăzi agenției MEDIAFAX că situația clubului se aseamănă cu cea din anii 1992-1993 atunci când acesta preluase clubul. Copos a declarat că se va întâlni cu Fathi Taher și va pune în aplicare planul de preluare a clubului de către iordanian.

George Copos a mai declarat că Rapid nu va mai ajunge la retrogradare, așa cum s-a întâmplat acum 15 ani, pe vremea când omul de afaceri abia prelua clubul.

"Situația de acum de la Rapid este asemănătoare cu cea din '92-'93, când am preluat eu clubul. Diferența este că eu am luat echipa de la retrogradare. Atunci Rapidul era pe penultimul loc al clasamentului. Dar acum nu se va mai întâmpla așa ceva. Chiar dacă este criză, Rapid nu va ajunge la retrogradare", a spus Copos.

Oficialul rapidist susține că în zilele următoare va avea o nouă întâlnire cu omul de afaceri Fathi Taher pentru a discuta detaliile promisiunii de vânzare cumpărare semnată anul trecut.

"Am vorbit aseară cu domnul Taher. Eu încerc să ne întâlnim astăzi, dar nu știu dacă va fi posibil. Dânsul s-a întors ieri din America și mi-a spus că este foarte obosit, în plus a schimbat și fusul orar. Dar în zilele următoare sigur ne vom întâlni pentru a pune în cele din urmă în aplicare contractul semnat de noi", a precizat fostul demnitar.

Copos susține că întârzierea punerii în aplicare a contractului cu Fathi Taher l-a pus într-o situație dificilă.

"Domnul Taher este preocupat de criza mondială, de ce se întâmplă acum în lume, dar este preocupat și de Rapid. Eu sunt optimist și cred că în cele din urmă se va respecta contractul de anul trecut. Vreau să-l ducem la bun sfârșit. Pentru că acel contract, acea promisiune de vânzare-cumpărare, m-a încurcat și pe mine foarte mult. Eu în baza acelui contract am făcut niște împrumuturi la bănci, iar acum sunt într-o situație dificilă. Nu este o situație favorabilă pentru nimeni acum", a conchis Copos pentru MEDIAFAX.

comenteaza pe chat


      Gazeta Sporturilor
online | vizualizari   
      Manea - Rada, noul cuplu de antrenori! Vine și Iencsi?
14 ianuarie

Rapid are antrenori! Nae Manea este noul director tehnic al giuleștenilor, iar Marian Rada principal.

Surse din club au dezvăluit pentru rapidisti.ro că noul cuplu de antrenori este format din Nae Manea și Marian Rada. De asemenea, se încearcă aducerea lui Adi Iencsi pe bancă.

comenteaza pe chat


      Nae Manea: "Am vorbit azi cu Iencsi, îl vrem în staff, ar fi extraordinar!"
14 ianuarie

Nicolae Manea a declarat că îl dorește pe Adrian Iencsi pe banca Rapidului și speră ca situația lui să îi permită să vină în România. Fundașul mai are contract pînă în vară cu Kapfenberg, în Austria.

"Am vorbit azi cu Iencsi, el mai joaca inca acolo, dar e rapidist, sa vedem in ce conditii poate sa plece si il asteptam la noi. A jucat 10 ani la Rapid, mi-l doresc in staff, ar fi un lucru extraordinar sa vina. Ne-am gandit si la varianta asta, daca ar fi si jucator, in cazul in care vine secund. O sa avem o discutie cu el, sa vedem, el oricum se pregateste cu echipa lui, iar daca vom avea nevoie de el, apelam la el. Daca nu, ramane secund. Oricum, la noi e posibil orice, si Razvan Lucescu a intrat pe teren cand era vicepresedinte", a spus Manea la GSP TV.

comenteaza pe chat


     Lui Rada nu îi place sistemul lui Peseiro
13 ianuarie ora **:**

Tehnicianul a mai spus că va schimba sistemul de joc folosit de Jose Peseiro, din 4-2-3-1, în 4-4-2: "Cu siguranță, voi folosi același sistem pe care l-am folosit peste tot, adică 4-4-2. Jucătorii au primit bine numirea mea, doar știu că sunt unul de-ai lor. Sunt convins că și cei străini sunt bucuroși că am venit eu antrenor".

Marian Rada a menționat că i-a promovat de la echipa a doua pe Emil Dică, Dobroiu și Bratu și, în funcție de jucătorii care vor fi vânduți în această iarnă, vor urma și alte promovării. "Este exclus ca eu să trimit vreun jucător să se pregătească la echipa a doua pe termen nelimitat, ca în cazurile Dani Coman sau Emil Dică. Poate doar dacă rămâne în afara lotului de 18 pentru vreun meci și are drept de joc la Rapid II, care e în lupta pentru promovarea în Liga a II-a", a spus Rada care a adăugat că locul său la satelit va fi luat de secundul său, Florică Drăghici.

Fostul antrenorul al lui Rapid II, Marian Rada, a fost numit, miercuri, în funcția de antrenor principal al giuleștenilor, staff-ul urmând să fie condus de directorul tehnic Nicolae Manea, care va fi și responsabil pentru activitatea colectivului tehnic, a anunțat clubul din Grant.

sursa NewsIn

comenteaza pe chat


      Sichitiu: "Așteptăm răspunsul lui Iencsi, el trebuie să își rezolve situația din Austria ca să poată veni"
14 ianuarie

Staful tehnic alcătuit din antrenorul cu portarii Dumitru Iordan și preparatorii fizici Ciprian Panait și Marius Gogălniceanu ar putea fi completat cu fostul fundaș rapidist Adrian Iencsi, în funcția de antrenor secund. Iencsi evoluează în prezent la formația Kapfenberg din prima ligă austriacă.

"Noi i-am făcut o ofertă lui Adrian Iencsi, dar nu avem încă o confirmare din partea lui. Chiar acum câteva minute am discutat la telefon cu el, dar nu a luat o decizie. El este încă jucător și trebuie să-și rezolve problemele cu echipa la care evoluează acum. Dacă va veni, va fi numai antrenor secund, nu și jucător. Noi așteptăm un răspuns, dacă refuză vom aduce tot un fost jucător rapidist", a explicat Grigore Sichitiu pentru Mediafax. 

"Se vor semna și contractele cu cei Manea și cu Rada. Deocamdată nu s-a stabilit perioada contractelor, nu am intrat așa de mult în detalii. O să discutăm și o să punem totul la punct. Oricum, nu se pune problema financiară la ei. Bineînțeles că va exista o stimulare financiară, pentru că așa este normal. Însă pentru Manea și Rada în acest moment primează salvarea Rapidului și nu interesul financiar", a mai afirmat oficialul rapidist.

comenteaza pe chat


      Iordănescu: "Suporterii sunt singurii care pot face ordine la Rapid!"
13 ianuarie ora 20:00

Anghel Iordănescu, fost antrenor în Giulești, este de părere că fanii Rapidului pot soluționa criza de la clubul "alb-vișiniu":

"Suporterii Rapidului sunt singurii care pot face ordine la Rapid, cînd își vor da seama că trebuie să facă ceva. Eu m-am dus ca un stelist acolo, dar nu aveam ce să caut în Giulești.

Am decis să semnez cu clubul ca un antrenor profesionist, după ce Copos i-a trimis flori soției mele pentru a mă convinge să vin la Rapid. Copos a fost un patron bun pînă cînd am semnat contractul cu el", a spus Iordănescu la sportro.

comenteaza pe chat


      Gigi Corsicanu: "Situația de la club se poate schimba în totalitate dacă domnii Copos și Taher se înțeleg"
13 ianuarie ora 18:44

Fostul lider al suporterilor rapidiști, Gigi Corsicanu, crede că situația de la echipa din Giulești poate reveni la normal dacă George Copos și Fathi Taher se întîlnesc și discută despre viitorul formației.

"Primesc sute de telefoane zilnic, suporterii vor să știe ce se întîmplă. Le spun să stea liniștiți, e o situație mai grea, dar Rapidul nu poate să moară niciodată. Sînt condiții grele în toată lumea.

Situația de la club se poate schimba de la un minut la altul în totalitate, acum putem să spunem că sîntem în criză, că sîntem aproape de faliment, dar dacă domnii Copos și Taher se înțeleg, ne putem gîndi din nou  la obiectivele propuse la începutul sezonului.

Noi suporterii  nu sîntem pasivi, dar am vrut să le arătăm conducătorilor că putem să așteptăm liniștiți ca aceștia să se înțeleagă, am apelat la bunul simț al lor", a spus Gigi Corsicanu la sportro.

comenteaza pe chat


      Fanatik  
     stiri aparute azi
ultima actualizare : 14 ianuarie ora 14:50

stiri UFC Rapid

comenteaza pe chat


      Rapidisti  
   
 
      CHAT RapidFans  
      discuta cu alti rapidisti stirile aparute in ziarele de azi