Home    Revista Presei    2010    iulie                  înapoi / back Bookmark and Share
IAN
FEB
MAR
APR
MAI
IUN
IUL
AUG
SEPT
OCT
NOV
DEC
   Revista Presei
   Iulie 2009
                   
search / cauta in site      
   1 IULIE 2010  
trimite pe yahoo messenger sau Email
RapidFans
FC Rapid
Gazeta Sporturilor
ProSport
Rapidisti
Libertatea
      RapidFans
Google Translate | daca ai ceva de tradus translate
online | vizualizari   
      FC Rapid - site oficial Rapid Bucuresti  
      Roman, Sburlea şi Veronezi, la primul antrenament cu noua lor echipă
28 iunie 2010

     După trei zile de antrenamente desfăşurate la baza proprie de pregătire, rapidiştii vor pleca joi dimineată în Austria (1-12 iulie), unde au programate patru jocuri de verificare: 3 iulie - SV Ried (Austria), 6 iulie - Austria Viena, 8 iulie - Partizan Belgrad (Serbia) si 10 iulie - Ajax Amsterdam (Olanda).

     Cu ocazia meciului din 6 iulie, echipa gazdă, câştigătoarea ultimei editii a campionatului austriac, îşi va prezenta, în fata propriilor suporteri, lotul pentru noul sezon.

comenteaza pe chat


 
      www.GspTv.ro  
Dinu Gheorghe: "Alţii au atenţia presei, nu Rapidul. Vedem cine are prima pagină la final"
Dragomir:
"În primele etape sînt meciuri prea tari"
Chivorchian:
"Rapid e tare, va pune probleme mari tuturor"
     
      www.Rapidisti.RO
      Articole aparute pe siteul rapidisti.ro
1 IULIE 2010

01.07.2010 -

Rapid vrea un fundaş brazilian care a evoluat în doar două partide oficiale în ultimii doi ani!

Giuleştenii vor să-şi întărească defensiva cu Glauber Berti (27 de ani), un stoper brazilian, fost la Manchester City

Rapidiştii negociază intens un brazilianul Glauber Berti. Deşi conducerea neagă tratativele, surse autorizate susţin că actele sînt aproape parafate şi că jucătorul se va alătura alb-vişiniilor în cantonamentul din Austria.

Sud-americanul are o selecţie în echipa naţională, în aprilie 2005, într-un amical cu Guatemala, însă în ultimii doi ani nu a jucat mai deloc. În vara lui 2008 a semnat cu Manchester City fiind liber de contract, după ce-şi încheiase conturile cu nemţii de la Nurnberg, însă nu a evoluat decît în ultima etapă a sezonului, 6 minute cu Hull City. Britanicii i-au reziliat apoi contractul, iar după 6 luni Glauber s-a dus în Brazilia, la Sao Caetano, unde a prins un singur meci!

-
30.06.2010 -

Îl fură pe Vasilache Vasluiului?

O altă ţintă pentru giuleşteni e Ciprian Vasilache (26 de ani), fotbalist ce a mai evoluat în Grant în perioada 2004-2007

Deşi transferul său la Vaslui era ca şi parafat, mijlocaşul jucînd deja într-un amical pentru moldoveni, el a părăsit luni seară cantonamentul din Austria şi a revenit în ţară. Alb-vişiniii au intrat imediat pe fir şi au luat legătura cu oficialii Ceahlăului, bătînd palma în schimbul sumei de 200.000 de euro.

"Şi jucătorul e de acord să meargă la Rapid. A mai fost dorit şi de Dinamo, dar a refuzat categoric. Probabil că actele se vor semna în cîteva zile, cînd va reveni Gheorghe Ştefan în ţară", a explicat un oficial nemţean.

30.06.2010 -

Rapid vrea un fundaş de Mondiale!

Giuleştenii îl vor pe Osman Chavez, internaţional hondurian ce a fost prezent în Africa de Sud

Alb-vişiniii sînt departe de a fi încheiat perioada de achiziţii, deşi au adus 7 fotbalişti în această vară. "Mai avem nevoie de trei transferuri, un fundaş central şi doi jucători ofensivi", a spus antrenorul Marius Şumudică. Stoperul asupra căruia s-au oprit rapidiştii e Osman Chavez (25 de ani), care a participat la Campionatul Mondial cu "naţionala" Hondurasului.

Chavez a fost integralist în toate cele trei partide din faza grupelor şi e liber de contract încă din ianuarie, cînd şi-a reziliat înţelegerea cu formaţia Platense, din ţara sa natală. A negociat în primăvară cu scoţienii de la Celtic Glasgow, dar fără rezultat.

29 de prezenţe în "naţionala" Hondurasului a strîns Chavez pînă în acest moment

"Sînt mulţumit în mare parte de valoarea lotului, însă voi fi foarte fericit dacă vom mai aduce doi sau trei jucători"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Negociem cu fotbalişti ce au fost în Africa de Sud. E bine că domnul Copos a înţeles că la Rapid e nevoie de un suflu nou şi că ne-a ajutat să transferăm"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

 

30.06.2010 -

Schimb Zicu - Grigorie

Surse autorizate afirmă că Rapid şi Dinamo au negociat din nou aseară transferul lui Ianis Zicu (26 de ani) în Giuleşti şi al lui Ştefan Grigorie în Ştefan cel Mare

Copos îl vrea neapărat pe machidon, considerînd că doar în tricoul alb-vişiniu mai poate da randament, în vreme ce Andone crede că poate relansa cariera lui Grigorie (28 de ani). Zicu are un salariu stagional de 200.000 de euro, iar rapidistul, 120.000 de euro.

comenteaza pe chat


     
      Prosport
      EXCLUSIV Un fost jucător al lui Manchester City a semnat cu Rapid!
1 iulie 2010

Rapid a reuşit azi un nou transfer! Brazilianul Gláuber Leandro Honorato Berti (26 de ani) a semnat cu gruparea din Giuleşti! Jucătorul de 1,91m a sosit la gruparea "alb-vişinie" liber de contract şi evoluează ca fundaş central de picior stâng.

Ultima echipă la care a evoluat este Sao Caetano, după ce a fost vândut de Manchester City, acolo unde a stat în sezonul 2008/2009 (la ambele echipe nu a bifat decât câte o prezenţă pe teren). A mai jucat la Atletico Mineiro, Palmeiras şi Nurnberg.
2 meciuri oficiale are Berti în ultimii 2 ani!
1 selecţie are Gláuber Leandro Honorato Bertila naţionala Braziliei

Iată parcursul lui Gláuber Leandro Honorato Berti:
2000-2003 Atletico Mineiro - 39 de meciuri / 2 goluri
2003-2005 Palmeiras - 14/0
2005-2008 Nurnberg - 51/0
2008-2009 Manchester City - 1/0
2009-2010 Sao Caetano - 1/0

comenteaza pe chat


      Dinu Gheorghe: "Rapidul are un program infernal în primele şapte etape"
1 iulie 2010

Dinu Gheorghe nu s-a pronunţat clar asupra programului Rapidului din viitorul sezon al Ligii I şi spune că va trebui să vadă meciurile ca să-şi dea seama dacă tragerea la sorţi a fost una bună sau nu.

"E greu de spus dacă suntem mulţumiţi. Avem un program infernal în primele şapte etape. Orice punct contează, noi să avem echipa sănătoasă. Mai avem multe de făcut în ceea ce priveşte organizarea. E greu să luăm campionatul acum. Poate în sezonul viitor" , a spus Gheorghe la Sport.ro.

Referitor la transferuri, "Vamă" a precizat că Moraes are şanse slabe să mai ajungă în Giuleşti: "Vom mai aduce obligatoriu un fundaş şi un atacant. E vorba de jucători străini. Nu vedeţi ce preţuri sunt în România? Am fost mereu interesaţi de Moraes, dar nu avem banii ceruţi de Bistriţa şi văd că ei au şi mărit preţul".

CLICK AICI PENTRU A VEDEA PROGRAMUL LIGII I ÎN SEZONUL 2010/2011

comenteaza pe chat


      "Suntem în discuţii cu doi atacanţi!"... ce spune Şumudică de schimbul Zicu-Grigorie!
1 iulie 2010

Marius Şumudică este mulţumit de campania de transferuri a Rapidului, dar spune că încă mai sunt discuţii cu câţiva jucători şi că vor mai veni cel puţin doi jucători în perioada imediat următoare. 

Tehnicianul giuleştenilor crede că a creat un lot puternic, un lot cu care va putea atinge obiectivul propus pentru sezonul 2010/2011: clasarea pe un loc ce asigură prezenţa în cupele europene.

"Uşor-uşor formăm un lot competitiv. Va mai veni un fundaş şi apoi cel puţin încă un atacant. Suntem în discuţii cu doi atacanţi. S-au făcut eforturi considerabile în această perioadă de transferuri şi sunt mulţumit. E un lot puternic, unul competitiv, cu care ne putem îndeplini obiectivul. Trebuie să tratăm cu seriozitate toţi adversarii, buni sau slabi. Zicu e un jucător interesant. Mai multe nu spun. Momentan, Grigorie e al Rapidului", a spus Şumudică la plecarea spre Austria.

comenteaza pe chat


     Coman: "Doar n-am înnebunit, ca să joc la Dinamo! Aştept oferta Rapidului"
1 iulie 2010

Daniel Coman este pe picior de plecare de la FC Braşov şi deşi în urmă cu câteva zile se scria că ar fi în negocieri cu Dinamo, portarul a ţinut să infirme acest zvon şi să sublinieze că nu s-ar transfera niciodată la una dintre rivalele de moarte ale giuleştenilor. 

"Am auzit că Rapidul mă vrea şi că negociază cu FC Braşov pentru mine. Am mereu telefonul deschis pentru domnul Dinu Gheorghe şi pentru Rapid. Nu m-aş duce la o rivală de-ale Rapidului. În niciun caz. Mai bine rămân sub Tâmpa. Doar n-am înnebunit ca să joc la Dinamo?!" , a spus Coman, conform Libertatea.

Oficialii braşoveni au anunţat că renunţă la serviciile lui Coman deoarece salariul lui nu mai poate fi suportat de către clubul de sub Tâmpa.

comenteaza pe chat


      Ajutor de la "Vamă"! Dinu Gheorghe dă 'de la el' 200.000 de euro pentru Moraes!
1 iulie 2010

Preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, vrea neapărat să-l aducă în Giuleşti pe atacantul Bistriţei, Junior Moraes (foto, în alb), şi pentru asta e dispus să bage mâna şi în buzunarul propriu! "Vamă" a plusat cu 200.000 de euro la oferta iniţială de 800.000 de euro. Banii ar urma să-i recupereze în timp de la club. 

Jean Pădureanu a fixat la aproximativ un milion de euro preţul brazilianului de 23 de ani, iar dacă ar achita această sumă după cele şapte transferuri efectuate deja, Dinu Gheorghe ar depăşi bugetul oferit de George Copos pentru sezonul 2010-2011! În aceste condiţii, a făcut Gloriei o ofertă de doar 800.000 de euro pentru Moraes, dar "Lordul" a spus că e prea puţin, mai ales că şi Steaua dădea aceeaşi sumă. 
Dinu Gheorghe a găsit totuşi o soluţie pe cât de interesantă, pe atât de generoasă de a ajuta Rapidul să pună mâna pe cel mai curtat atacant din Liga I. Presat de timp pentru că n-a găsit încă un vârf pe placul său, şi pentru ca giuleştenii să nu plece în al doilea cantonament doar cu Răduţă şi Sburlea în ofensivă, "Vamă" i-a transmis patronului că este dispus să scoată din propriul buzunar 200.000 de euro pentru a-l aconta imediat pe Moraes.

Copos a fost de acord, respectiva sumă reprezentând doar un împrumut oferit de Dinu Gheorghe, care ar urma să fie recuperat în timp. Astfel, "Vamă" recurge din nou la tactica folosită în urmă cu patru ani, când, alături de antrenorul Răzvan Lucescu, premia jucătorii cu bani din buzunarul propriu, doar pentru a menţine liniştea la echipă.

Constantin, doar contractură
Şumudică a primit veşti bune în privinţa lui Marius Constantin, care nu a dus până la capăt antrenamentul de marţi seara. Tot stafful giuleştean s-a temut de ruptură musculară, însă ieri, după control, verdictul a fost doar contractură. Fundaşul se va recupera în Austria alături de restul lotului.

Pume vişinii
Giuleştenii vor ataca în "haine noi" viitorul sezon al Ligii I. După ce contractul cu italienii de la Lotto s-a încheiat, Dinu Gheorghe a ajuns la un acord cu nemţii de la Puma, care vor "îmbrăca" Rapidul pentru următorii trei ani. Puma va comercializa în reprezentanţe şi materiale cu însemnele "feroviarilor".

comenteaza pe chat


     
      Gazeta Sporturilor  
     Rapid RAPID Rapid
1 iulie 2010

Drumul către victorie ... 7 echipe se luptă pentru 15 milioane de euro!

Rapid
Cel mai tare transfer: M. Roman (FC Braşov, 500.000€)
Principalul atu: revenirea lui Dinu Gheorghe ca preşedinte executiv, plus 7 achiziţii de top
Principalul defect: lipsa de experienţă a lui Şumudică, plus lipsa de omogenitate
Cota la titlu: 12,50


30 IUNIE 2010

comenteaza pe chat


      Evenimentul Zilei  
      Libertatea  
      Portarul Dănuţ Coman vrea să revină în Giuleşti:"Aştept oferta Rapidului"
1 iulie 2010

Dănuţ Coman (31 de ani) a aflat că Dinu Gheorghe, preşedintele Rapidului, tratează cu Ioan Neculaie, patronul lui FC Braşov, transferul său şi stă ca pe ace, aşteptând un telefon din partea giuleştenilor.

După numai un an petrecut la Braşov, lui Dănuţ Coman i s-a făcut dor de Rapid, echipă în tricoul căreia a evoluat în perioada 2004-2009 şi alături de care a cunoscut cele mai bune rezultate ale carierei. Portarul de 31 de ani aşteaptă acum un semn din partea lui Dinu Gheorghe, noul preşedinte al grupării giuleştene.

Dănuţ Coman, în prezent la FC Braşov, e pregătit să îmbrace din nou tricoul vişiniu

La Dinamo, doar dacă înnebuneşte

“Am auzit că Rapid mă vrea şi că negociază cu FC Braşov. Aştept o ofertă, pentru că mereu am telefonul deschis pentru domnul Dinu Gheorghe şi pentru Rapid”, ne-a declarat Coman. El ne-a mai spus că ar juca la o rivală a giuleştenilor doar dacă ar înnebuni! “În nici un caz nu m-aş duce la vreo rivală de-a Rapidului. Mai bine rămân la Braşov. Doar n-am înnebunit ca să joc la Dinamo”, a încheiat Coman.

comenteaza pe chat


      Cancan  
      Pumele din Giulesti
30 iunie 2010

Rapid si-a schimbat echipamentul de joc, inlocuind sponsorul din ultimii sase ani, Lotto, cu o firma mult mai prestigioasa, care are contracte cu Lazio, Tottenham sau Bordeaux.

MODEL. Asa ar urma sa arate echipamentul pe care Cesinha & compania il vor purta in sezonul 2010-2011

Presedintele executiv al "alb-visiniilor", Dinu Gheorghe, a intermediat un contract beton pentru echipa patronata de George Copos. "Vama" a adus Rapidului un contract pe trei sezoane cu Puma, firma care asigura echipamentul sportiv al unor formatii precum Lazio, Tottenham sau Bordeaux. Germanii, care au fost adusi de Dinu Gheorghe si la FC Brasov, vor vira giulestenilor aproximativ un milion de euro de-a lungul celor trei ani de parteneriat.

Astfel, Rapid a renuntat la Lotto, sponsorul din ultimii sase ani adus in Grant in 2004 de cuplul Razvan Lucescu-Dinu Gheorghe. De asemenea, Puma s-a angajat sa deschida mai multe reprezentante in tara, de unde suporterii giulesteni sa-si poata procura articole cu insemnele Rapidului.

 

comenteaza pe chat


      CHAT RapidFans  


Trimite pe messenger