Home    Revista Presei    2010    iunie                  înapoi / back Bookmark and Share
IAN
FEB
MAR
APR
MAI
IUN
IUL
AUG
SEPT
OCT
NOV
DEC
   Revista Presei
   IUNIE 2010
                   
search / cauta in site      
   28 29 30 IUNIE 2010  
trimite pe yahoo messenger sau Email
RapidFans
FC Rapid
Gazeta Sporturilor
ProSport
Rapidisti
Libertatea
      RapidFans
Google Translate | daca ai ceva de tradus translate
online | vizualizari   
      FC Rapid - site oficial Rapid Bucuresti  
      Roman, Sburlea şi Veronezi, la primul antrenament cu noua lor echipă
28 iunie 2010

    Marius Sumudică a condus în această dimineată primul antrenament programat după cantonamentul din Slovenia, la finele căruia jucătorii au primit două zile libere. Fată de stagiul de la Maribor, lotul a fost completat cu trei nume noi, ex-brasovenii Mihai Roman si Sabrin Sburlea şi brazilianul Gustavo Veronezi Nacarato, aceştia intrând deja în programul normal al echipei. De la sedinta din această dimineată au lispit Rui Duarte (învoit), Bozović (rămas acasă, cu program separat de pregătire) si Nicolae Grigore, care a efectuat vizita medicală.

     După trei zile de antrenamente desfăşurate la baza proprie de pregătire, rapidiştii vor pleca joi dimineată în Austria (1-12 iulie), unde au programate patru jocuri de verificare: 3 iulie - SV Ried (Austria), 6 iulie - Austria Viena, 8 iulie - Partizan Belgrad (Serbia) si 10 iulie - Ajax Amsterdam (Olanda).

     Cu ocazia meciului din 6 iulie, echipa gazdă, câştigătoarea ultimei editii a campionatului austriac, îşi va prezenta, în fata propriilor suporteri, lotul pentru noul sezon.

comenteaza pe chat


 
      www.GspTv.ro  
Şumudică: "Îmi doresc trei atacanţi"
Zicu la Rapid în schimbul lui Ştefan Grigorie
Spadacio: "Avem forţă să devenim campioni"
     
      www.Rapidisti.RO
      Articole aparute pe siteul rapidisti.ro
30 iunie 2010

29.06.2010 -

Ultimatum pentru Moraes

Preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, spune că în cîteva zile se va şti sigur dacă Junior Moraes va evolua în Giuleşti în sezonul viitor.

"Sîntem în tratative cu Jean Pădureanu, care vrea 1,2 milioane de euro în schimbul brazilianului. E o sumă prea mare, dar noi am făcut o ofertă care se apropie de ceea ce cer bistriţenii. În cîteva zile trebuie să primim un răspuns", a spus Dinu Gheorghe la televiziunea sportro.

-
29.06.2010 -

Fernandes nu vrea să plece

Ricardo Fernandes (32 de ani) nu mai e dorit în Giuleşti! El nu a fost în cantonamentul din Slovenia şi nu va pleca nici în cel din Austria.

Fundaşul central a fost anunţat de conducere că poate pleca gratis, la orice echipă doreşte, însă lusitanul nu îşi caută formaţie, deoarece îi e imposibil să mai obţină acelaşi salariu ca în Grant, 200.000 de euro pe an. "Mai am un an de contract şi nu mă gîndesc să plec. Nu mă mai vreţi? Găsiţi-mi voi o echipă care să mă plătească la fel!", le-a zis portughezul şefilor.

29.06.2010 -

Gustavo Veronezi a impresionat la antrenamente » "Mic, dar iute"

Brazilianul Veronezi a impresionat la primul antrenament sub comanda lui Şumudică prin tehnică, viteză şi capacitate de efort.

Enclava "carioca" din Giuleşti a ajuns la numărul 5! Ultimul brazilian transferat de Rapid, Gustavo Veronezi (28 de ani), nu se dezminte şi şi-a demonstrat calităţile încă de la prima şedinţă de pregătire de la Pro Rapid. Sud-americanul şi-a impresionat noii colegi prin viteza, tehnica şi determinarea pe care le-a arătat pe gazon.

Chiar dacă a fost un antrenament uşor, Şumudică preferînd doar exerciţiile cu mingea, pe spaţii restrînse, Veronezi a reuşit să iasă în evidenţă. "Cînd îl vezi aşa mic, nu ai zice că e cine ştie ce fotbalist, dar pe teren nici nu mai contează fizicul său. E foarte rapid în execuţii şi pasează extrem de precis. Greu îi iei mingea. În plus, aleargă tot timpul, nu stă pe loc nici o clipă", l-au caracterizat rapidiştii.

Fotbalistul ce poate evolua oriunde în banda dreaptă are 1,70 metri şi 68 de kilograme, fiind în acest moment cel mai firav jucător din lotul Rapidului.

"Veronezi poate ajuta Rapidul. E un fotbalist cu foarte multe calităţi, iar fizicul nu contează prea mult, atunci cînd evoluezi pe bandă"
Nicolae Manea, director tehnic Rapid

120.000 de euro pe sezon va cîştiga Veronezi la Rapid. El a venit liber de contract după ce şi-a încheiat angajamentul cu grecii de la Kerkira

28.06.2010 -

Sburlea şi Veronezi au făcut primul antrenament cu Rapid

Marius Sumudică a condus în această dimineată primul antrenament programat după cantonamentul din Slovenia , la finele căruia jucătorii au primit două zile libere.

Faţă de stagiul de la Maribor, lotul a fost completat cu trei nume noi, ex-brasovenii Mihai Roman si Sabrin Sburlea şi brazilianul Gustavo Veronezi Nacarato, aceştia intrând deja în programul normal al echipei.

De la şedinţa din această dimineată au lispit Rui Duarte (învoit), Bozović (rămas acasă, cu program separat de pregătire) si Nicolae Grigore, care a efectuat vizita medicală, informează site-ul oficial al giuleştenilor, preluat de Mediafax.

După trei zile de antrenamente desfăşurate la baza proprie de pregătire, rapidiştii vor pleca joi dimineată în Austria (1-12 iulie), unde au programate patru jocuri de verificare: 3 iulie - SV Ried (Austria), 6 iulie - Austria Viena, 8 iulie - Partizan Belgrad (Serbia) si 10 iulie - Ajax Amsterdam (Olanda ).

Cu ocazia meciului din 6 iulie, echipa gazdă, câştigătoarea ultimei ediţii a campionatului austriac, îşi va prezenta, în fata propriilor suporteri, lotul pentru noul sezon.

28.06.2010 -

Grigore: "Roman şi Sburlea sînt cîştiguri pentru Rapid. Vrem în Liga Campionilor!"

Mijlocaşul echipei Rapid, Nicolae Grigore, transferat în această vară de la FC Braşov, se bucură de faptul că va lucra cu Marius Şumudică, antrenor alături de care speră să câştige titlul în noul sezon.

- Grig, eşti bucuros că ai revenit la echipa la care ai crescut?
- Bineînţeles! Mi-a fost foarte uşor să iau această decizie. Aici e casa mea, Rapidul e o echipă specială, am mai jucat aici 10 ani. Recunosc totuşi că a fost surprinzător că m-am întors atît de repede, după doar un an. Dar din moment ce domnul Dinu a venit aici, mă aşteptam la o astfel de propunere.

- Ai adus cu tine de la Braşov încă 4 jucători.
- Nu se poate vorbi de o colonie braşoveană. Cei care au venit, Rui Duarte, Ezequias, Roman şi Sburlea, sînt fotbalişti valoroşi şi sînt convins că se vor acomoda foarte repede. Eu cred că vor mai veni jucători, Rapidul va arăta altfel în sezonul viitor, vom fi o forţă.

- Cum te înţelegi cu Şumudică?
- Am o impresie extraordinară despre el. Mă bucur că am ajuns să lucrăm împreună şi sper să aducem titlul în Giuleşti. Oricum, eu sînt sigur că vom termina pe primele două locuri şi vom evolua în Ligă, sută la sută!

"Cu domnul Copos am discutat doar două minute, dar sînt convins că şi dumnealui e la fel de bucuros ca şi mine că m-am întors"
Nicolae Grigore, mijlocaş Rapid

"A fost o tragedie ca un club precum Rapidul să rateze Europa doi ani consecutiv. De aceea vrem ca anul acesta să prindem un loc de Champions League"
Nicolae Grigore, mijlocaş Rapid

28.06.2010 -

Vezi aici cum va arăta echipa Rapidului după cele 7 transferuri!

După sosirea lui Roman şi a lui Sburlea, Rapid a efectuat pînă acum 7 achiziţii, pe care a plătit 1,3 milioane de euro.

În aceste condiţii, primul "11" pe care Marius Şumudică l-ar putea trimite în teren este următorul: Bornescu - Rui Duarte, M. Constantin, M. Antonio, Ezequias - C. Lazăr, N. Grigore - M. Roman, Spadacio, Cesinha - Sburlea.

Antrenorul rapidist va avea ocazia să testeze noua formulă în cantonamentul din Austria. Giuleştenii vor juca, în perioada 1-12 iulie, 4 meciuri de verificare: cu SV Ried, Austria Viena, Partizan Belgrad şi Ajax Amsterdam.

28.06.2010

Patru fotbalişti suflaţi Stelei

Rapid a luat în această vară cinci fotbalişti de la Braşov, Rui Duarte, Ezequias, Roman, Sburlea şi Grigore.

Pentru primii patru, a negociat şi Steaua. Giuleştenii au dat prima lovitură marii rivale din Ghencea prin numirea lui Dinu Gheorghe preşedinte, mutare la care a aspirat şi Gigi Becali.

28.06.2010 -

"Steagul" vişiniu!

Legiunea de braşoveni din Giuleşti se măreşte prin aducerea internaţionalilor Roman şi Sburlea, pentru care Rapid va plăti 750.000 de euro.

Grantul continuă să se întărească doar cu braşoveni şi brazilieni! Dacă în urmă cu 3 ani, la venirea cuplului "Vamă" - Lucescu jr., Braşovul devenise trupă rapidistă,  acum e rîndul Rapidului să importe masiv de sub Tîmpa.

Site-ul gsp.ro a anunţat în exclusivitate ieri ultimele două lovituri pe piaţa transferurilor: mijlocaşul dreapta Mihai Roman (25 de ani) şi atacantul Sabrin Sburlea (21) au semnat contracte pe cîte 4 sezoane, iar în această dimineaţă sînt aşteptaţi la antrenamentul condus de Marius Şumudică. Rapid va plăti Braşovului aproximativ 750.000 de euro şi 20 de procente dintr-un transfer ulterior, urmînd ca Sburlea să fie deţinut în coproprietate cu Şcoala de Fotbal Gică Popescu.

"Au venit la marea performanţă"
"Probabil că Sburlea va fi o lovitură peste vreo doi ani, mai trebuie să progreseze. Roman e jucător de naţională, va produce un impact imediat, dar şi el poate să-şi îmbunătăţească jocul", a spus "Vamă". "Roman şi Sburlea au făcut pasul spre marea performanţă prin acest transfer. Vor ridica valoarea echipei", a zis şi Şumudică.

1,3 milioane de euro a cheltuit pînă acum Rapidul pe cele 7 achiziţii, cu doar 100.000 E mai mult decît s-a dat pe portarul Urko Pardo în 2008

Mihai Roman (25 de ani)
Post: mijlocaş dreapta
Meciuri / goluri în Liga I: 56 / 6
Meciuri / goluri la echipa naţională: 6 / 0
Media notelor gsp: 6,20

Sabrin Sburlea (21 de ani)
Post: atacant
Meciuri / goluri în Liga I: 53 / 9
Media notelor gsp: 5,86

Cum ar putea arăta Rapidul în 2010-2011
Bornescu - Rui Duarte, M. Constantin, Marcos Antonio, Ezequias (Bozovici) - C. Lazăr, N. Grigore - M. Roman, Spadacio, Cesinha - Sburlea

"Sper ca Şumudică să facă faţă, noi vrem să-l ajutăm, să facem un lot cît mai valoros, iar el să-şi pună în practică ştiinţa, pasiunea"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

"Am obţinut sume frumoase în schimbul transferului celor doi. Vînzarea lor e un mare cîştig pentru FC Braşov, să dea Dumnezeu să fie cîştiguri şi pentru Rapid!"

Ioan Neculaie, patron FC Braşov

"Mai vreau cel puţin un atacant şi un fundaş central. Sîntem în negocieri şi aşteptăm ca acestea să se concretizeze în maximum două zile"

Marius Şumudică, antrenor Rapid

28.06.2010 -

Vladimir Bozovici nu trece de vamă!

Fundaşul Rapidului, muntenegreanul Vladimir Bozovici, are din nou probleme la Rapid! După ce în urmă cu doi ani, pe 17 aprilie 2008 Bozovici a decis să plece din România pentru problemele pe care le avea în Giuleşti legate de salariu şi cazare, de această dată fundaşul echipei naţionale a Muntengrului nu se poate antrena alături de colegii săi, din cauza vizei pe care clubul Rapid nu i-a obţinut-o nici pînă în acest moment!

Bozovici se află acasă, la Belgrad, unde încearcă de unul singur să-şi rezolve permisul de muncă ! Fundaşul s-a antrenat separat de colegi în primul cantonament al echipei din Slovenia , din cauza unei accidentări şi este la un pas să nu participe la cel de-al doilea, din cauza vizei.

"Sînt încă acasă, nu am reuşit să fac nimic pînă în acest moment în ceea ce priveşte viza mea! Aştept să-mi rezolv cît mai repede această problemă şi să vin în România pentru a mă alătura echipei şi pentru a începe antrenamentele. Sper să nu mai dureze foarte mult, am ratat deja pregătirea din Slovenia din cauza accidentării, cred că în cel mai scurt timp să mă alătur colegilor mei în cel de-al doilea stagiu de pregătire" , a spus Bozo.

comenteaza pe chat


     
      Prosport
      Coman, înapoi la Rapid? Dinu Gheorghe: "Vom vorbi 3 minute, ne cunoaştem foarte bine!"
30 iunie 2010

Aşa cum ProSport a anunţat în ediţia tipărită de marţi, Dani Coman este aproape de o revenire la Rapid, fiind dorit de Dinu Gheorghe la gruparea de sub Grant. Portarul Braşovului mai purta negocieri şi cu Dinamo, însă ar prefera să se întoarcă la formaţia la care s-a consacrat.

Dinu Gheorghe a declarat că îşi doreşte ca Bornescu să aibă concurenţă pe post şi spune că nu îi va fi greu să îl convingă pe "Robocop" să semneze cu Rapid.

"Dacă se va ajunge la o discuţie cu Braşovul ca să renunţe la Dani Coman, atunci putem discuta. Eu voi vorbi trei minute cu Dani Coman, ne cunoaştem foarte bine. El are la Braşov un contract foarte mare pentru vremurile pe care le trăim. Ar fi ideal dacă am avea doi portari ca Bornescu şi Dani Coman." , a declarat Dinu Gheorghe.

82 de meciuri a bifat Dănuţ Coman pentru Rapid în Liga I, în perioada 2005-2009, la care se adaugă cele 11 partide din Cupa UEFA în sezonul 2005 - 2006

comenteaza pe chat


      Trenul de Europa! Sburlea şi Roman promit să readucă Rapidul în top!
30 iunie 2010

Mihai Roman şi Sabrin Sburlea, adică ultimii doi jucători veniţi să întărească colonia "braşoveană" din Giuleşti, au deja două zile de pregătire sub comanda lui Şumudică. Cei doi fotbalişti sunt gata să pună umărul la revenirea Rapidului în Europa după o pauză de doi ani.

Intraţi pe prima scenă a fotbalului românesc şi în circuitul echipei naţionale jucând la FC Braşov, Roman şi Sburlea sunt puşi acum în faţa unei noi încercări. Chiar şi aşa, venirea în Giuleşti, o echipă care tânjeşte după performanţe, nu îi sperie pe cei doi fotbalişti, ci chiar îi îndârjeşte. "Rapid e o echipă mare şi am venit aici să facem treabă. Ne bucurăm foarte mult că am ajuns aici. Nici nu se pune problema să ne temem. E provocarea carierei noastre şi trebuie să reuşim", au declarat la unison cei doi fotbalişti.

În general, jucătorii care au ajuns la Rapid s-au declarat impresionaţi de suporterii giuleştenilor. Roman şi Sburlea nu fac nici ei excepţie. "Toată lumea îi ştie pe fanii Rapidului. Sunt extraordinari", a declarat Mihai Roman, completat de Sburlea: "Vrem să îi facem fericiţi pe suporteri. Pentru ei trebuie să tragem tare şi să intrăm în Europa. Să nu se mai întâmple ca sezonul trecut". Tot legat de susţinătorii alb-vişiniilor, cei doi au ţinut să precizeze că aceştia nu au de ce să îşi facă griji în privinţa vieţii lor sportive: "Fanii să stea liniştiţi. Nu ne va vedea nimeni prin cluburi, pentru că noi nu ieşim. Am venit să facem performanţă".

25 de meciuri a jucat Mihai Roman în sezonul 2009-2010 pentru FC Braşov în Liga I, reuşind trei goluri

53 de apariţii în Liga I are Sabrin Sburlea, toate la FC Braşov, trecându-şi în cont nouă goluri

Constantin, suspect de ruptură!
La al doilea antrenament programat ieri la Pro Rapid, au apărut şi problemele în lotul giuleştenilor. Fundaşul dreapta Rui Duarte a lipsit, fiind învoit, stoperul Ricardo Fernandes nu s-a antrenat deloc din cauza unei accidentări, iar căpitanul Costin Lazăr s-a simţit rău şi s-a pregătit doar la sala de forţă. În final, a apărut şi marea problemă: Marius Constantin s-a plâns de dureri şi a fost obligat să părăsească antrenamentul. Fundaşul este suspect de ruptură musculară şi ar putea să piardă debutul sezonului!

Cassio, aproape de Rapid!
Giuleştenii sunt aproape să ajungă la un acord cu golgheterul lui Uniao Leiria, brazilianul Cassio Vargas Barbosa (26 de ani). Impresarul fotbalistului confirmă interesul bucureştenilor. "Jucătorul îşi doreşte foarte mult să vină la Rapid, antrenorul discută cu el şi este încântat de un posibil transfer în România", a declarat agentul jucătorului, Marcelo Lipatim.

comenteaza pe chat


     
      Gazeta Sporturilor  
      Rapid vrea un fundaş de Mondiale!
30 iunie 2010

Giuleştenii îl vor pe Osman Chavez, internaţional hondurian ce a fost prezent în Africa de Sud .

Alb-vişiniii sînt departe de a fi încheiat perioada de achiziţii, deşi au adus 7 fotbalişti în această vară. "Mai avem nevoie de trei transferuri, un fundaş central şi doi jucători ofensivi", a spus antrenorul Marius Şumudică. Stoperul asupra căruia s-au oprit rapidiştii e Osman Chavez (25 de ani), care a participat la Campionatul Mondial cu "naţionala" Hondurasului.

Chavez a fost integralist în toate cele trei partide din faza grupelor şi e liber de contract încă din ianuarie, cînd şi-a reziliat înţelegerea cu formaţia Platense, din ţara sa natală. A negociat în primăvară cu scoţienii de la Celtic Glasgow, dar fără rezultat.

Îl fură pe Vasilache Vasluiului?
O altă ţintă pentru giuleşteni e Ciprian Vasilache (26 de ani), fotbalist ce a mai evoluat în Grant în perioada 2004-2007. Deşi transferul său la Vaslui era ca şi parafat, mijlocaşul jucînd deja într-un amical pentru moldoveni, el a părăsit luni seară cantonamentul din Austria şi a revenit în ţară. Alb-vişiniii au intrat imediat pe fir şi au luat legătura cu oficialii Ceahlăului, bătînd palma în schimbul sumei de 200.000 de euro.

"Şi jucătorul e de acord să meargă la Rapid. A mai fost dorit şi de Dinamo, dar a refuzat categoric. Probabil că actele se vor semna în cîteva zile, cînd va reveni Gheorghe Ştefan în ţară", a explicat un oficial nemţean.

Schimb Zicu - Grigorie
Surse autorizate afirmă că Rapid şi Dinamo au negociat din nou aseară transferul lui Ianis Zicu (26 de ani) în Giuleşti şi al lui Ştefan Grigorie în Ştefan cel Mare. Copos îl vrea neapărat pe machidon, considerînd că doar în tricoul alb-vişiniu mai poate da randament, în vreme ce Andone crede că poate relansa cariera lui Grigorie (28 de ani). Zicu are un salariu stagional de 200.000 de euro, iar rapidistul, 120.000 de euro.




29 de prezenţe în "naţionala" Hondurasului a strîns Chavez pînă în acest moment

"Sînt mulţumit în mare parte de valoarea lotului, însă voi fi foarte fericit dacă vom mai aduce doi sau trei jucători"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Negociem cu fotbalişti ce au fost în Africa de Sud. E bine că domnul Copos a înţeles că la Rapid e nevoie de un suflu nou şi că ne-a ajutat să transferăm"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

"Ne trebuie neapărat un vîrf!"
Chiar dacă l-au luat pe Sburlea de la Braşov, rapidiştii mai vor să aducă încă un atacant de careu. "Negociem cu trei fotbalişti pe acest post. Unul din Liga I, unul din Brazilia şi altul din Portugalia. Să vedem pe cine vom reuşi să luăm", a spus Şumudică. Dinu "Vamă" a adăugat: "Nu vrem să ne grăbim, trebuie să fim cumpătaţi pentru că nu ne mai permitem să aruncăm cu banii".


- Deşi a fost prezent ieri la Pro Rapid, Ricardo Fernandes nu s-a pregătit alături de colegii săi. Dinu Gheorghe neagă că acesta nu mai e dorit: "Va merge cu noi în Austria".
- Costin Lazăr şi Rui Duarte nu s-au antrenat aseară. Cei doi au fost învoiţi de Şumudică, ambii invocînd probleme personale.
- Ionuţ Stancu nu intră în vederile lui Şumudică şi conducerea rapidistă îi caută fundaşului o echipă la care să fie împrumutat.
- Dinu "Vamă" spune că şansele ca Moraes să mai vină la Rapid au scăzut în ultimele zile: "A plecat cu Bistriţa în cantonament, nu cred că mai poate să vină la noi. Încă nu am primit răspuns la propunerea noastră, dar cred că ne vom reorienta".
- Ezequias a fost ieri dimineaţă la INMS pentru a repeta unele analize medicale. "Nu e nimic grav, aşa se întîmplă mereu cu unii jucători", au explicat giuleştenii.
- Doru Bratu (21 de ani) va evolua în acest sezon la FC Braşov, sub formă de împrumut.

comenteaza pe chat


      Evenimentul Zilei  
      Libertatea  
      Cancan  
      Pumele din Giulesti
30 iunie 2010

Rapid si-a schimbat echipamentul de joc, inlocuind sponsorul din ultimii sase ani, Lotto, cu o firma mult mai prestigioasa, care are contracte cu Lazio, Tottenham sau Bordeaux.

MODEL. Asa ar urma sa arate echipamentul pe care Cesinha & compania il vor purta in sezonul 2010-2011

Presedintele executiv al "alb-visiniilor", Dinu Gheorghe, a intermediat un contract beton pentru echipa patronata de George Copos. "Vama" a adus Rapidului un contract pe trei sezoane cu Puma, firma care asigura echipamentul sportiv al unor formatii precum Lazio, Tottenham sau Bordeaux. Germanii, care au fost adusi de Dinu Gheorghe si la FC Brasov, vor vira giulestenilor aproximativ un milion de euro de-a lungul celor trei ani de parteneriat.

Astfel, Rapid a renuntat la Lotto, sponsorul din ultimii sase ani adus in Grant in 2004 de cuplul Razvan Lucescu-Dinu Gheorghe. De asemenea, Puma s-a angajat sa deschida mai multe reprezentante in tara, de unde suporterii giulesteni sa-si poata procura articole cu insemnele Rapidului.

 

comenteaza pe chat


      CHAT RapidFans  


Trimite pe messenger