::: 2006 / 2007 :::
  ::: La multi ani Razvan Lucescu :::

::: inapoi la pagina principala

 Trimite prin Yahoo Messenger

La multi ani Razvan Lucescu


        Razvan Lucescu implineste astazi, 38 de ani. Nascut la Bucuresti, fiul mai celebrului, Mircea Lucescu pe atunci jucator la Dinamo, si-a urmat tatal in cariera fotbalistica.
        Ca jucator a debutat in Liga I pe 19 iunie 1988, in poarta studentilor, intr-un meci Sportul Studentesc - ASA Tg. Mures 6-1. A jucat in perioada 1988-1992 in Regie, apoi s-a transferat in Italia la Nola pentru turul lui 1992, iar pentru retur la AC Cremo.
        Dupa unicul an petrecut in Italia, a revenit la Sportul unde a continuat sa apere intre 1993 si 1996. Petrece un sezon la echipa din parcul cu platani, 1996-1997, si revine in Regie pentru a mai imbraca tricoul alb-negru inca un an. Nationalul il re-achizioneaza intre 1998 si turul lui 2000. Returul il joaca la echipa de sub Tampa, FC Brasov. In sezonul 2000-2001, Razvan ajunge in Giulesti, este cedat la Bacau si revine in Giulesti, ca presedinte. El reapare insa si ca jucator, dupa multe indisponibilitati la echipa giulesteana, si face un meci extraordinar impotriva lui FC Arges, ultimul din cariera de fotbalist, incheiat 1-0, pe 2.11.2002. A jucat 249 de meciuri in Liga I, si doar 3 in Italia.
        Cele mai notabile performante, cucerirea titlului cu Rapid din postura de presedinte/jucator, si locul 2 cu FC National in sezonul '96-'97. Are si 9 meciuri jucate in Cupa UEFA, 6 in 1996-1997, 3 in 2000-2001. In returul lui 2003-2004, a debutat in cariera de antrenor la FC Brasov, salvand echipa de la retrogradare, si reusind sa invinga si Rapidul la Brasov. La inceputul sezonului 2004-2005, este numit antrenor la Rapid Bucuresti, careia reuseste sa-i ofere clipe magice, de stralucire in Europa. Rapidul a mers in UEFA in 2005-2006, dupa locul 3 obtinut in stagiunea precendenta. Razvan a fost contestat de conducere, dar suporterii l-au sprijinit, imi amintesc un mesaj al brigazii B'921, "Nu mai vrem 5 antrenori pe an, noi 100% il sustinem pe Razvan", si s-a dovedit o alegere buna. Nimeni insa nu avea sa stie insa ca Rapid va face un sezon exceptional, cu cea mai buna performanta a istoriei Rapidului pe plan european, fiind eliminata pe nedrept in sferturile Cupei UEFA, in care a fost cel putin egala Stelei. Rapid a trecut rand pe rand, de Feyenoord, Sahtior, PAOK, Rennes, si mai apoi Hertha Berlin si Hamburger SV. Meciul cu Sahtior a fost si meciul in care Razvan si-a invins propriul tata, declarand la conferinta de presa cu lacrimi in ochi: "Imi pare rau pentru ca m-am bucurat de o infrangere a tatalui meu" .
        Un moment emotionant, in care elevul isi depasea profesorul. Rapidul a terminat in 2006 pe locul 2, castigand Cupa Romaniei ( primul trofeu din cariera sa de antrenor ) insa a iesit prematur din Cupa UEFA netrecand de grupe, neinvinsa insa si fara victorie.
        Razvan, a fost, este si va fi, un mare rapidist si ocupa si va ocupa un loc special in inimile tuturor rapidistilor pentru toate momentele frumoase pe care ni le-a oferit. Chiar cand conducerea nu te-au sprijinit, suporterii au fost alaturi de tine mereu!
        Un calduros la multi ani Razvan, si speram sa reusesti sa duci echipa aceasta in Liga Campionilor in acest an!
       
        Echipa RapidFans iti multumeste si pentru ca ai raspuns sms-ului dat de noi din partea tuturor RAPIDistilor .


        ::: Horia ::: RapidFans.RO ::: 17 februarie 2007 :::



::: FORUM ::: Comenteaza :::
La multi ani Razvan Lucescu


Site dezvoltat de Echipa Rapid Fans .RO           [ Copyright 2006 Rapid Fans .RO - Toate drepturile rezervate. ] ...           Actualizare : Echipa Rapid Fans .RO ...