::: 2006 / 2007 :::
  ::: RAPID vs. LPF :::

::: inapoi la pagina principala

 Trimite prin Yahoo Messenger


Comunicat FC RAPID - 14.02.2007
     

        Clubul de fotbal RAPID Bucuresti va aduce la cunostinta urmatoarele
        1. Kanal D, postul ce urmeaza sa transmita meciul RAPID - POLITEHNICA TIMISOARA, a anuntat foarte clar, printr-o adresa trimisa atat clubului RAPID cat si LPF, faptul ca va respecta decizia Ligii Profesioniste de Fotbal privind programarea meciului. Conform Regulamentului Ligii Profesioniste, clubul RAPID a anuntat la termen faptul ca partida urmeaza sa se desfasoare pe stadionul Tineretului din Brasov! Mai mult, clubul RAPID, in calitatea de organizator, a facut toate demersurile necesare in vederea disputarii acestei partide. Ca atare atragem atentia asupra dezinformarii practicate de domnul Mircea Ionescu care, in mod deliberat, a mintit opinia publica
        2. Clubul Politehnica Timisoara are la dispozitie inclusiv varianta de transport cu avionul pana la Sibiu si transfer Brasov (distanta Sibiu - Brasov fiind de 149 km), nemaifiind necesara ruta ocolitoare trasport avion Bucuresti si apoi transfer Brasov (distanta Bucuresti - Brasov fiind de aproximativ 171 km). Din nou, intr-o maniera ce ne aduce aminte de perioada comunista, domnul Mircea Ionescu a dezinformat opinia publica.
        3. Motivul principal pentru care clubul RAPID a ales stadionul Tineretului din Brasov pentru disputarea partidei programate in compania echipei Politehnica Timisoara a fost cel legat de prevenirea oricaror incidente! Clubul RAPID, in calitate de organizator al partidei, isi asuma raspunderea pentru siguranta disputarii acestui meci. Mai mult, Clubul RAPID isi arata in mod direct sustinerea fara ocolisuri a proiectului de lege pentru eradicarea violentei din fotbal. In acest scop credem ca, cel mai important lucru este PREVENIREA oricaror evenimente ce se pot solda cu incidente ale caror consecinte vor fi in defavoarea fotbalului in general, al nostru, al clubului in particular. Clubul RAPID, in calitate de organizator, nu mai poate risca sub nicio forma suspendarea terenului propriu. Brasovul, ca oras, a reprezentat si reprezinta o garantie a unui climat favorabil disputarii meciurilor de fotbal. Jucatorii, antrenorii, suporterii, conducerea clubului RAPID, cu totii dorim ca partida sa se dispute la Brasov.
        4 Clubul RAPID nu doreste sa riste o noua suspendare. Daca RAPID va fi obligata sa joace la Craiova, nu ne putem asuma responsabilitatea organizarii in bune conditii a acestei partide. Nu ramane decat ca domnul Mircea Ionescu sa isi asume in mod public aceasta responsabilitate precum si a repercursiunilor ce ar putea rezulta in urma eventualelor incidente.
       

RAPID vs. LPF ...

        Disputele pe care in mod normal Rapidul ar trebui sa le poarte in teren, s-au transformat in dispute cu Liga Profesionista de Fotbal. Dupa ce am apreciat scaderea de la 3 etape de suspendare a stadionului Giulesti Valentin Stanescu, la o etapa, in urma aruncarii unui pahar de carton de catre un suporter rapidist care a zburat inspre antrenorul celor de la Pandurii Targu-Jiu, (si da, pentru un pahar amarat care probabil n-ar fi ranit nici o musca, am fi putut fi suspendati 3 etape) LPF schimba regulamentele dupa bunu-i plac si face in asa fel incat, clubul organizator al unei partide, sa depinde mai intai de dorintele oaspetilor, dar nu cumva sa omita sa faca pe plac si noii televiziuni, marea Kanal D (bine ii zice, canal), care are de transmis un maraton fotbalistic de 5 ore, iar meciul doreste sa-l difuzeze la ora 20:00, avand nevoie ca meciul sa se joace pe un teren cu nocturna, nocturna de care stadionul din Brasov nu dispune. In regulament nu exista nicio exceptie pentru astfel de meciuri, scrie negru pe alb, meciul trebuie sa se dispute la minim 150 de km de echipa suspendata, si stadionul sa fie omologat pentru meciuri din Liga I, conditii pe care stadionul din Brasov le indeplineste. Timisorenii au sarit ca arsi dupa ce au aflat dorinta rapidistilor de a disputa meciul sub Tampa, ei dorind sa se deplaseze cu avionul (ma intreb ce faceau daca Brasovul era in A, probabil nu se prezentau), dar le convine situatia actuala, chiar daca este o incalcare a regulamentului.
        Nesimtirea il copleseste pe Mircea Cezar Ionescu, omul care a stat la baza acestei decizii, si care declara senin ca el a decis in baza dosarului pe care l-a avut. Dar ce dosar ai de analizat in momentul in care stadionul ales de clubul organizator indeplineste conditiile din regulament?
        Rapidul in sfarsit a luat atitudine imediat la auzul vestii. Mai intai presedintele Constantin Zotta si-a exprimat nemultumirea si a anuntat ca a facut contestatie la Comitetul Executiv al FRF. O pozitie mult mai dura a luat patronul George Copos, care a transmis prin intermediul unui comunicat ca daca in continuare acesta ramane locul de disputare, Rapidul nu se va deplasa la Craiova, de-altfel o amenintare ce ar putea avea rezultate bune. Sa vedem cum va actiona Kanal D, vazandu-si periclitat meciul vedeta, in ora maxima de audienta, daca pe teren va fi doar Poli Timisoara. Categoric nu pot sa-si faca o astfel de intrare pe scena mass-media. De asemenea si Liga Suporterilor RAPIDisti a luat pozitie prin vocea presendintelui ei, Gigi Corsicanu care a indemnat suporterii RAPIDisti sa boicoteze acest meci daca decizia ramane neschimbata.
        Daca decizia ramane aceeasi sper ca si conducerea si suporterii sa-si mentina punctul de vedere si sa nu cedeze. Este inadmisibil sa te joci de-a regulamentul, si ca sa le fie invatatura de minte, sa-l modifice si sa mentioneze "stadionul trebuie sa aiba si nocturna", pentru a nu mai exista astfel de discutii.
        Pana atunci Rapidul are dreptate, regulamentul ii da dreptate, si nu trebuie sa cedeze! Rapidul a fost un mod de exprimare impotriva sistemului, sa nu pierdem asta!!! Onoarea valoreaza mai mult decat 3 puncte!


       by Horia ::: RapidFans.RO ::: 12 februarie 2007 :::



::: FORUM ::: Comenteaza :::
RAPID vs. LPF






Echipa RapidFans.RO ®
Site dezvoltat de Echipa Rapid Fans .RO           [ Copyright 2006 Rapid Fans .RO - Toate drepturile rezervate. ] ...           Actualizare : Echipa Rapid Fans .RO ...