::: 2007 ::: Transferuri ...
    ::: Concluzii... ::: Statistici ... :::  

::: inapoi la pagina principala




::: TRANSFERURILE NOASTRE …
     

        Cam ar trebui sa ne gandim daca transferurile pe care le-au facut oficialii Rapidului ne satisfac sau nu. Cred ca prin aducerea lui Ganea, am reusit unul din cele mai ravnite transferuri de la noi din campionat. Pe partea cealalta trebuie sa stam si sa analizam bine situatia. Se merita sa se dea chiar atatia bani pe un atacant, atata timp cat ii aveam in lot pe Buga, Moldovan, Zicu, Griffiths, Mazilu, Burdujan ? Din punctul meu de vedere s-a meritat sa dam banii pe el ! Cred ca ne-am saturat cu totii de momentele penibile cand nu avea cine sa suteze pe poarta sau cand se gasea unul sa o faca, suta « milimetric » pe langa si astfel mai puncta o mare ratare.
        Daca e sa-i luam pe rand pe atacantii nostri, am putea sa spunem urmatoarele: Buga, din pacate a inceput sa rateze din ce in ce mai mult. Ca atacant la RAPID nu poti sa te multumesti sa termini un tur de campionat cu doar 3 reusite si sa mai ai pretentii si sa ti se mareasca salariul. Cred ca sunt putin cam dura cu el, insa aveam alte pretentii si ma obisnuisem cu un alt joc prestat de 29-le nostru. Nu poate sa traisaca in continuare din amintirea ca ... a fost candva golgheterul nostru in UEFA. A trecut perioada respectiva si ar trebui sa se trezeasca la realitate.
        Despre Vio Moldovan, ce am mai putea spune…la varsta lui si-a facut datoria cu varf si indesat (cum ii place romanului sa spuna). Sunt de parere ca este un jucator care ar trebui folosit pe finalul meciului, pentru ca nu mai poate nici el. Totusi ca atacant si-a incheiat turul foarte bine, cu 7 goluri.
        Zicu pana acum si-a facut datoria in tricoul alb-visiniu. A reusit sa dea 5 goluri, si-mi aduc aminte meciuri in care saracul de el se agita singur in atacul nostru. Pentru meciurile alea ar trebui sa-i multumim.
        Despre Griffiths, atacantul cu 3 goluri de la noi, de la inceput am crezut ca este un transfer ratat. Eu fiind mai optimista, am sperat pana in ultima clipa ca-mi va lua privirea cu vreo faza, voi ajunge si eu macar intr-un meci sa-l consider unul dintre cei mai buni jucatori. Din pacate nu am ajuns la stagiul asta. De cand s-a terminat turul nu m-am mai uitat la televizor, insa am citit prin ziare nume de cluburi care ar parea interesate de el : Middlesbrough si Newcastle. Tehnicienii celor doua grupari au fost impresionati de jocul practicat de australian in meciul Australia - Ghana. Cred ca un jucator isi da interesul mai mult la nationala, decat la echipa de club (cand vine vorba de jucatorii din afara, care activeaza la cluburile de la noi. Cand vine vorba de jucatorii nostri care activeaza in strainatate, situatia este tocmai invers). Zilele trecute am mai citit undeva ca si Cristiano Bergodi ar fi interesat de Ryan, pentru ca a lucrat cu el cand acesta era jucatorul lui Fc. National. Eu una ii doresc sa se transfere unde vrea, este un jucator cu potential, care din pacate nu a demonstrat nimic pentru RAPID.
        Despre Mazilu, in afara ca este vesnicul accidentat de la noi, mai pot spune ca a reusit sa dea 4 goluri, in putinele minute pe care le-a jucat si imi doresc foarte mult sa se recupereze total si sa fie in stare sa joace ca titular. Mai ramane Burdujan, de care oficialii Rapidului sigur se vor desparti. Cele mai mari sanse le are sa evolueze sub comanda lui Florin Marin la Ceahlaul Piatra-Neamt, sub forma de imprumut.
        Cam astia sunt atacantii pe care i-am avut, am preferat sa prezint putin compartimentul, ca sa vedem unde a mai fost adus un jucator. Aici, in atac a fost transferat Ionel Ganea. Este golgheter-ul Ligii I, cu 12 goluri reusite pt echipa din Stefan cel Mare. Nu stiu daca dinamovistii plang sau nu dupa el, dar oricum intr-un fel sunt multumiti ca a plecat, pentru ca era singurul jucator care era imprevizibil cand venea vorba de declaratiile pe care le dadea si cum ei cauta mereu liniste la club, nu se incadra in standardele lor. Tot rivalii din Stefan cel Mare au fost bucurosi si cand l-am luat pe Zicu, pentru ca atunci ne-au urat sa avem si noi parte de dracii pe care i-au avut ei atunci cand Ianis era jucatorul lor. Sincer mi-a placut de machedon si am salutat acest transfer! Sper sa ajung sa spun acelasi lucru si despre Ganea la sfarsitul campionatului.
        Mi-aduc aminte si acum meciul Universitatea Craiova - Dinamo. Eram intr-un bar cu niste prieteni. Atunci Ganea a dat 4 goluri (toate golurile din partida respectiva). Rapidul avusese meci la Arad (s-a terminat 1-0), eram plina de draci si nu intelegeam cum la altii se poate da 4 goluri si noi reusim doar sa luam bataie si sa mai incaseze Zicu si un cartonas rosu. Pentru un moment m-i l-am dorit pe Ganea la RAPID, dar dorinta a disparut repede, pentru ca nu credeam ca vom putea sa-l avem si decat sa imi doresc ceva irealizabil, mai bine am preferat sa revin cu picioarele pe pamant. Irealizabilul s-a produs si acum este al NOSTRU ! Sa ne traiasca si sa aduca multa bucurie!
        Intr-o zi, fiind la serviciu si uitandu-ma la mine in lista de messenger, am vazut niste statusuri amuzante gen : « A luat nastere fan-clubul Vlatko Grozdanovski » sau « adera la fan-clubul Vlatko Grozdanovski » (nu mai stiu sigur cum erau statusurile, dar oricum mi-au dat de gandit). Am intrat repede sa citesc presa si mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca aproape se realizase transferul lui Vlatko la RAPID. Prin toate ziarele si pe la toate televiziunile, a fost anuntat ca in acest transfer a fost implicat Ioan Andone, care i l-ar fi recomandat pe mijlocasul stanga lui Lucescu jr. "Este international macedonean crescut de Vardar, iar de doi ani se află aici. L-a văzut Sichitiu într-un meci jucat pe 20 decembrie aici. Părerea mea este că ar face fată pretentiilor Rapidului", a declarat Andone. Peste tot oficialii nostri au sarit sa declare, ca transferul mijlocasului nu inseamna neaparat o despartire de Karamian. Inca mai speram sa sa ramana la noi si daca chiar nu mai vrea, mi-ar placea sa-l stiu la o echipa din afara. Mi-ar fi greu sa-l vad in echipament alb-rosu (n-am nimic cu echipa respectiva, insa as lua-o ca pe o tradare din partea lui).
        Cat despre plecarile de la noi, am mai putea sa-l amintim si pe I. Stancu, care inca mai spera sa apara soarele si pe strada lui si nu vrea sa fie folosit ca moneda de schimb pentru aducerea jucatorilor in Giulesti. Este pacat ca acum in al 12-lea ceas se gandeste si el ca ar fi bine sa dea tot ce are mai bun, ca sa nu se mai puna problema transferului. I. Stancu impreuna cu Mihai Minca si cu Vali Negru sunt doriti de catre Dan Petrescu la Unirea Urziceni. Acum vom vedea, daca pana la urma se va realiza macar unul din aceste 3 transferuri.
        Nume care au mai fost vehiculate ca ar putea imbraca tricoul alb-visiniu au mai fost : Andrei Prepelita de la Fc Arges, Grigorie de la Poli Timisoara, Mussa Mguni coechipier cu Vlatkovici la Omonia Nicosia si poate cel mai mediatizat Vranjkovici de la Pandurii Tg-Jiu. Noroc ca s-au miscat dinamovistii mai repede si nu mai trebuie sa ne facem probleme.
        Despre Adrian Iencsi, stiam inca de la sfarsitul turului ca se antreneaza cu baietii la Pro RAPID, dar tot atunci ar fi declarat si ca si-ar dori mai mult sa evolueze in strainatate decat la echipa de sub Podul Grant. Din ce am citit, se pare ca totusi, ar vrea sa revina la noi. Oricum pentru prestatia pe care a avut intre 1999 si 2003 (perioada in care a jucat la noi) eu nu pot sa spune decat ca mi-l doresc din tot sufletul ! Acum vom vedea daca vor putea sa-l convinga cei de la club.
        Despre plecarile care s-au mai vehiculat la noi, s-a scris mult, mai ales despre o eventuala despartire de Mugurel Buga, care din spusele celor de la club ar avea oferte concrete de la echipa din Germania sau Grecia. Acum vom vedea daca este sau nu dorit cu adevarat in Giulesti.
        Transferul care mi-a produs palpitatii a fost cel al lui Marius Maldarasanu, care se pare ca nu mai este pe placul "conducatorului nostru prea scump si drag" George Copos. Sper ca stirea sa ramana doar la statut de zvon si sa nu se concretizeze in viitorul apropiat. Dar totusi, de la Malda as avea pretentia, sa incerce sa-si revina si sa vedem si noi o constructie care se realizeaza cu ajutorul lui. Mi-e dor sa-l vad coordonand jocul de la mijlocul terenului. Ca in cazul multor jucatori de la noi...asteptam soarele si pe strada lui.
        Pana la inceputul returului sigur voi mai scrie inca cel putin un articol despre transferurile de la noi. Asa ii place lui domnul Copos…totul sa se faca pe ultima suta de metri ! Noroc cu Lazar si cu Mazilu in runda trecuta de transferuri, ca ne-am mai scos si noi camasa. Eu inca mai sper la cel putin un mijlocas si un jucator care sa fie in stare sa construiasca. Poate 2007 ne va mai aduce si un 4-4-2 si atunci chiar ca nu mai avem prea multe pretentii...
        La multi ani si un an cat mai alb-visiniu !
       
        ::: DarkLadY^ ::: RapidFans.RO ::: ianuarie 2007 :::



::: FORUM ::: Comenteaza :::
articolul ... transferuri






Echipa RapidFans.RO ®
Site dezvoltat de Echipa Rapid Fans .RO           [ Copyright 2006 Rapid Fans .RO - Toate drepturile rezervate. ] ...           Actualizare : Echipa Rapid Fans .RO ...