::: 2006 / 2007 ::: Retur ... Liga 1

::: inapoi la pagina principala




::: Retur de foc …
     

        Rapidul a terminat anul 2006 in genunchi, egalata in Giulesti de Pandurii si apoi invinsa de o extrem de modesta echipa a Jiului Petrosani. Eliminarea din Cupa UEFA a zdruncinat oarecum si moralul jucatorilor, care au demonstrat inca o data incapacitatea lor de a se reface psihic dupa un esec. Moralul aceasta a continuat sa fie mentinut si inceputul acestei pauze de iarna, de George Copos care s-a sucit si s-a invartit, atat fata de Razvan Lucescu pe care nici acum nu stim sigur daca il vom vedea pe banca Rapidului din retur, cat si fata de jucatori, amenintand ca se va debarasa de unii din ei, ca apoi sa se tot razgandeasca, de la o zi la alta. Cu un astfel de conducator, nu esti niciodata sigur la ce sa te astepti, cand te trezesti dimineata. Rapidul nu mai urmeaza acea celebra sintagma, a galeriei rapidiste "Singuri impotriva tuturor", ramanand doar o sintagma ce se potriveste suporterilor, si care, odata, unea deopotriva suporterii, jucatorii si conducatorii. Nu se mai poate vorbi de unitate in cadrul clubului, in randul jucatorilor ceea ce nu va fi benefic pentru reluarea campionatului.
        Aducerea lui Ionel Ganea, vazuta de unii ca "gaz pe foc" pus de Copos, pentru a incerca in continuare sa destabilizeze echipa, cred ca va face contrariul. Ganea este un jucator cu adevarat profesionist (ca si Viorel Moldovan dealtfel), care, chiar daca a imbracat tricoul alb-rosu in tur, este un rapidist adevarat (ne reamintim de gafele sale, incurcand Dinamo cu RAPID, si de respectul pe care l-a aratat fata de suporterii RAPIDisti la sfarsitul meciului castigat de Dinamo in turul campionatului). Ganea nu va face atmosfera la echipa, ci din contra, va reusi sa-i uneasca pe jucatori. Firea sa combativa, si experienta sa nu pot aduce decat lucruri benefice, atat in teren cat si in vestiar.
        Din pacate, si inceputul returului nu se anunta linistit, Rapidul urmand sa joace 3 meciuri "acasa", la cel putin 150 de km departare de Bucuresti (speram ca aceasta pedeapsa, extrem de aspra, sa fie micsorata), cu adversari foarte incomozi. Lupta pentru locul 2, pentru ca, sa fim realisti, primul loc e aproape imposibil de ajuns, ne-am ingreunat-o singuri, ne facem rau singuri, si asta din cauza indolentei ce i-a cuprins pe multi din cei ce joaca la RAPID (si as fi vrut sa folosesc prepozitia, "PENTRU" RAPID) indolenta care a dus si la o stare de iritare a suporterilor, care a dus la suspendarea arenei din Giulesti.
        Deficitul de 3 puncte fata de locul 2, care asigura un loc in preliminariile Ligii Campionilor, este unul mic, dar diferenta este mult mai mare atat din cauza atitudinii jucatorilor cat si a lui George Copos. Pentru a putea sa te duelezi cu un adversar, trebuie in primul rand sa fii bine pregatit. Problema nu este neaparat la locul din clasament, ci jocul si mentalitea jucatorilor, care au uitat ca imbraca tricoul visiniu, unul fata de care daca nu te daruiesti, nu are ce cauta pe tine.
        Alftel, rapidistul nu poate decat visa, visul de a revedea din retur acel RAPID al carui joc incanta, si care aducea stralucire in ochii spectatorilor.
       
        ::: Horia ::: RapidFans.RO ::: ianuarie 2007 :::



::: FORUM ::: Comenteaza :::
articolul ... retur de foc ...






Echipa RapidFans.RO ®
Site dezvoltat de Echipa Rapid Fans .RO           [ Copyright 2006 Rapid Fans .RO - Toate drepturile rezervate. ] ...           Actualizare : Echipa Rapid Fans .RO ...