stiri RapidFans.RO ::: miercuri 7 martie 2007


  Interviu cu liderul galeriei Rapidului

  Echipa RapidFans.RO s-a intalnit ieri 6 martie cu liderul galeriei RAPID, Petre Stefan ,
care a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu in exclusivitate pentru suporterii RAPIDisti.

  Cine este Fane in particular, de cand iubeste Rapidul si de cand vine pe stadion?
 Sunt un om modest, ca oricare rapidist. Cine vine la meciuri ma cunoaste destul de bine si stie ce am facut pentru aceasta echipa. De cand iubesc Rapidul ? Nu pot sa spun cu exactitate dar cam de la varsta de 8-9 ani. De cand vin pe stadion ? Eu am avut un grup de prieteni (cand eram mai mic), nu prea mergeam cu galeria. Noi plecam inainte la meciuri, majoritatea baietilor cu care am inceput sa merg pe stadion sunt acum la OH.

  Ti se pare ca s-a schimbat atmosfera in cadrul galeriei de cand lider era regretatul nea Mincea ?

 Acum nu vreau sa vorbesc despre domnul Mincea, Dumnezeu sa-l ierte, dar eu spun ca dupa venirea altor sefi de galerie s-a mai imbunatatit imaginea

  De ce au fost asa de dese schimbarile in randul liderilor galeriei ?
 Fiecare a avut cate un mandat pe care si l-a dus la capat, cu exceptia lui Noni care a avut niste probleme medicale, oricum noi toti il respectam pentru ce a facut.

  Crezi ca vei putea sa iti apropii toti rapidistii (chiar si pe contestatari) prin ce vei face ?
 Asta este una dintre cele mai importante probleme pe care va trebui sa o rezolv. Datoria mea este sa vina toti rapidistii pe stadion. Oricum va dati seama ca mai sunt si oameni care au pareri diferite. Sunt unii care contesta galeria noastra.

  Ce si-a propus actualul sef al galeriei si ce planuri de viitor are ?
 Sa imbunatatim mult mai mult imaginea galeriei noastre. Sa le aratam tuturor ca noi suntem galeria numarul 1 din Romania

  Ce planuri ai pentru rapidistii din tara ?
 Eu am vorbit cu majoritatea rapidistilor din tara si le-am spus destul de clar ca eu nu pot sa am o colaborare cu ei atata timp cat nu-si fac si ei niste fan-cluburi in orasele mai mari Asa nu pot sa vorbesc cu fiecare in parte.

  Ce presupune sa-ti faci un fan club in tara ?
 Eu zic ca un fan-club in tara reprezinta foarte mult. In primul rand apropierea rapidistilor. Cei care nu pot sa ajunga la un meci ar putea sa isi procure un fular sau o esarfa de la fan-clubul din orasul lor.

  Ca om care merge la meciuri mi-e dor de o coregrafie cu o panza pe toata peluza.   Crezi ca se poate renunta la coregrafiile cu cartoane ?
 La coregrafia cu cartoane nu pot sa spun ca as vrea sa renunt, sunt adeptul coregrafiilor si avem multe exemple ca putem sa realizam ceva frumos si daca folosim cartoane.

  Cam cat costa o coregrafie ?
 Nu pot sa dau exemplu de o suma. Depinde de meciul la care este facuta, depinde cum o gandesc baietii si de ce este nevoie pentru ea.

  Avem bani pentru coregrafii, macar pentru meciurile importante pe care le vom avea ?
 Nici nu vreau sa se puna problema ca nu vom avea bani pentru coregrafii. Eu le-am spus si baietiilor din cadrul galeriei, banii nu vor fi o problema. Ei trebuie doar sa vina cu idei si chef de munca.

  Publicul canta din ce in ce mai putin cantecele consacrate.
  De ce crezi ca s-a ajuns aici ?
 Nu pot sa spun ca se canta mai putin acum. Depinde de meci, exista anumite cantece pe care le folosim mai mult, pentru a pune presiune pe adversar.

  Esti dispus la nou ?
Daca se vor propune anumite masuri pentru imbunatirea imaginii galeriei le vei accepta ?
 Eu tot timpul am fost adeptul imaginii si nu numai a galeriei ci si a clubului RAPID . Aceasta imagine duce pana la urma la imbunatirea noastra.

  Cand se va face curatenie in peluza ?
  Sunt foarte multi rapidisti care prefera zona respectiva doar pentru ca abonamentul este mai ieftin. Ai sa le transmiti vreun mesaj ?
 In special celor batrani si cei de varsta a doua, ar putea sa faca si ei un pas, sa le arate celor mai tineri ce pot. Oricum ei trebuie sa-i inteleaga si pe cei mai tineri ca ei si sa nu uite ca asa au fost si ei candva si vroiau ca imaginea galerie sa fie una cat mai buna.

  A existat sau exista proiectul fulare/esarfe Rapid-Poli ?
 La asta sincer nu m-am gandit, dar mi se pare un proiect destul de bun, pentru ca noi cu Poli avem o asa numita fratie.

  De ce s-a ales varianta ca toate mesajele sa fie semnate cu PN (Peluza Nord) si nu se mai semneaza cu numele brigazilor ?
 Am ales varianta asta pentru ca vrem sa dam dovada de unitate. Trebuie sa se renunte la mentalitatea de grup. Trebuie sa fie unitate in Peluza Nord.

  Vor disparea incetul cu incetul brigazile ?
 Nu vor disparea brigazile, ele vor ramane. In schimb cei din brigazi vor trebui sa formeze o alianta si sa nu uitam ca toti suntem rapidisti si am venit pe stadion sa ne incurajam echipa. Noi fata de ceilalti suporteri ai altor echipe am ajuns la un nivel mai ridicat. Noi nu mai suntem peluza rapidista, suntem galeria rapidista. Trebuie sa promovam emblema peluzei si numele peluzei.

  Am auzit ca vrei ca toate bannerele sa fie alb-visiniu. Este adevarat ?
 Asta a fost una dintre ideile pe care le-am sustinut si atunci cand am fost ales de toti rapidistii ca lider. Se intrecuse deja masura. Sunt prea multe culori in peluza, zici ca e curcubeu galeria noastra.

  Ce ai de gand sa faci ca sa aduci cati mai multi suporteri pe stadion ?
 Asta o sa inteleaga fiecare suporter in parte prin ceea ce o sa facem. Vrem ca suporterii rapidisti sa ajunga sa gandeasca ca vin pe stadion nu doar ca sa vada meciul de fotbal ci si pentru a vedea spectacolul pe care il va face galeria de acum la fiecare meci. Nu va mai conta ca vom juca cu Unirea Urziceni sau cu Dinamo, fiecare meci va fi special pentru noi.

  Care sunt criteriile de infiintare a unei brigazi ?
 Dupa parerea mea, infiintarea unei brigazi nu inseamna un grup de 10-12 insi si un steag de gard. Eu ii voi considera o brigada cand vor ajunge la 30-40 de persoane. Chiar daca incep ca brigada de 10, ei trebuie sa inteleaga ca nu pot sa ramana doar atatia, ei trebuie sa mai atraga si alti baieti la ei in grupare.

  Lumea e curioasa si vrea sa stie ce s-a intamplat pana la urma cu OH-ul ?
 Eu nu am nimic cu baietii din OH. Cum am spus si mai sus, am copilarit impreuna cu ei. Mie imi pare rau ca s-au hotarat sa plece din Peluza Nord. Li s-a spus ca nu au voie sa-si afiseze steagul de gard la tribuna a 2-a pentru ca noi nu-i copiem pe dusmanii nostri. Pana si ei au fost de acord cu acest lucru si au spus ca se muta acolo si vor sa fie mai retrasi.

  Daca vor veni unii si vor spune ca vor sa infiinteze si la noi Peluza Sud, ce vei spune?
 Asta niciodata. Noi am fost invatati ca o mare familie alb-visinie. Parerea mea este ca atunci cand va apare Sudul la noi ar incepe si dusmania si ura intre suporterii rapidisti. Peluza Nord este destul de mare ca sa incapem toti.

  Pe cand un Rapid-Mobil ? Fanilor din tara le lipsesc articolele cu echipa lor preferata.
 Chiar am vorbit cu cineva despre un Rapid-Mobil si mi-a spus ca in cel mult o luna se va rezolva si problema asta. Este un baiat rapidist, care sta la tribuna 0 si are posibilitati, el a venit cu aceasta propunere la mine. Pentru cei din tara, acum de cand sunt eu lider, voi incerca, la fiecare meci pe care il vom avea in deplasare sa iau de la fan-shop fulare, esarfe, steaguri, fanioane si alte articole cu Rapid ca sa putem sa le distribuim in tara.

  Ce se mai aude de " Fanzina Nord " ?
 Acum se lucreaza la acest proiect. Daca cineva doreste sa publice un articol in Fanzina, este rugat sa-l trimita la adresa lsr@rapidfans.ro .


Multumim Fane, pentru timpul acordat si multa bafta in continuare !

RapidFans.RO ::: DarkLadY^ & Lacra


rapidfans.ro


 Trimite prin Yahoo Messenger





Echipa RapidFans.RO

  
 
     
SITE dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...