22 noiembrie 2007 | 20:00

     
     


   
Ne dorim ... dar vom avea ?

          In pauza competitionala, grijile cu privire la fotbal si la campionat s-au cam evaporat si ne-am permis cu totii sa visam la proiectele de stadioane grandioase in Romania . pe langa stadionul National am aflat poate cu bucurie pentru unii, poate ca pur si simplu ne-a lasat reci vestea ca si Giulestiul va fi in viitor un stadion mare si modern . totusi in general de la vorbe frumoase pana la fapte este o cale lunga, poate chiar o viata de om . avem voie sa visam, sa speram, sa credem  ca vom avea ceva frumos nu numai pe Giulesti ci  in intreaga Romanie . de obicei cei care indeplinesc, transforma vorbele in fapte si in realitate, mai tarziu ii putem numi oameni de cuvant, oameni care isi fac datoria . mi-ar placea sa vad asta la patronul nostru, oare va fi capabil Copos sa ne ''transforme'' ?? . ehe e cale lunga . acum in momentul asta nu cred in vreo schimbare, timpul ne va demonstra asta .
        Insa desi vrem atatea lucruri frumoase, moderne . ne gandim daca le vom avea candva, ne gandim daca vom simti asta vreodata?? Daca vom simti ca ni s-a indeplinit visul si ca vechiul nostru stadion s-a transformat in unul modern??. Nu cred ca ne vom bucura prea curand de asta . De ce??  Pentru ca nu avem mentalitatea, pentru ca nu suntem in stare sa ne bucuram.  sau daca vom sta pe un scaun mai confortabil pe stadion , sau daca vom avea un acoperis deasupra capului pe stadion se vor termina problemele noastre?? Sa fim sinceri, poate dimpotriva vor face si mai multe pagube decat fac la ora actuala . asta este . trebuie sa  ne schimbam modul de gandire si pe urma sa avem pretentia la lucruri marete . si  cand spun asta ma refer la tot fotbalul romanesc nu numai la o echipa anume si la niste suporteri anume . ci la toate echipele, pentru ca peste tot sunt huligani pe stadioane . oameni fara caracter.
        Nu stiu daca conteaza asta, dar eu de exemplu cand ma duc pe Giulesti nu ma intereseaza ca stau pe un scaun rupt, ca ma ploua sau ca nu am nu stiu ce alte conditii . ma intereseaza mai mult sa vad spectacol, sa vad echipa mea de suflet cum lupta, sa vad suporterii care canta incontinuu, sa vad oameni care s-ar putea abtine de la injuraturile de calibru . pana la urma suntem pe stadion, dar totusi s-ar putea  corecta . sa zic asa unele injuraturi . ma intereseaza sa vad cat mai multa pasiune, copiii, placere si frumusete . lucrurile materiale nu conteaza atunci cand ai un spirit si strigi: ''Si la bine// Si la rau . '' lucrurile materiale pot fi utile, dar numai atunci cand si noi suntem utili, cand stim cum sa ne comportam, cand stim sa ne respectem. Stiu ca fotbalul este un joc dur care nu accepta compromisuri, insa putem sa adaugam minimul de civilizatie daca ne dorim sa  ne bucuram de ceea ce se presupune ca vom avea. De ce depind multe lucruri de noi suporterii?? Pentru ca noi il facem frumos, extraordinar de frumos . fotbalul, dar tot noi il si distrugem. In mainile noastre sta totul .
        Ce ar mai fi de schimbat . ??.  Pai . mentalitatea conducatorilor, chiar si a jucatorilor si in primul rand a presei mizerabile din Romania care creaza majoritatea tensiunilor, majoritatea scandalurilor . suntem la pamant cu felul de a proceda si de a ne comporta in fotbal . un sport care ca oricare altul este o arta  de care teoretic ne putem bucura  cu placere si barbatii si femeile si copiii, dar si batranii .
          Pentru  a avea asa ceva real trebuie noi insine sa vedem realitatea si sa o schimbam .

     Degeaba am vrut sa vad cum vor fi ''rasplatiti'' dinamovistii pentru ceea ce ne-au facut, pentru faptul ca ne-au facut ciori, ca ne-au jignit extrem de tare . nu am vazut puterea presei murdare din Romania . dar degeaba astept acele pedepse aspre care ar trebui date, niciodata, ele . dar niciodata nu vor deveni realitate pentru echipele cu ''prioritate'' . mi-e scarba de toti cei care conduc fotbalul romanesc . sunt prea hoti, prea corupti, prea mizerabili pentru a avea frumusete in fotbal la propriu si la figurat .





     
           
           
           
   
BADEa                                                                 online | vizualizari
     
           
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...