Mircea Rednic : "Am semnat pe 4 ani cu RAPID"
Copos: Rednic este noul antrenor al echipei Rapid
Marti 9 octombrie 2007
 


 

Marti 9 octombrie 2007| 15:58 | BUCUREȘTI

EXCLUSIV / REDNIC : "AM SEMNAT PE PATRU ANI CU RAPID"

Mircea Rednic a stat doar o luna departe de Liga 1. Marti, tehnicianul în vârsta de 45 de ani a acceptat oferta lui George Copos de a prelua conducerea tehnica a Rapidului.
"In urma cu citeva minute am ajuns la o intelegere cu clubul Rapid. Am semnat pe patru ani. Contractul este ferm", a declarat pentru prosport.ro Mircea Rednic. Stirea a fost publicata pe  prosport.ro la ora 15:58.

 


RednicDirectorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a confirmat înțelegerea în cadrul unei conferințe de presă: "Astăzi am ajuns la un acord cu Mircea Rednic pentru un contract pe 4 ani. Ambele părți au fost de acord cu toate caluzele, dar încă nu s-a semnat contractul"

Măldărășanu a exprimat și părerea jucătorilor în aceeași cofnerință de presă: "Acum am aflat și deocamdată nu putem spune nimic", a spus veteranul giuleștenilor

ProSport.RO

Marti 9 octombrie 2007 | 16:26 | BUCUREȘTI

Copos: Rednic este noul antrenor al echipei Rapid

RednicAcționarul majoritar George Copos a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că Mircea Rednic este noul antrenor al echipei Rapid, el urmând să fie sub contract până la 30 mai 2011.

"Mircea Rednic este noul antrenor al echipei Rapid. În proporție de peste 90 la sută am căzut de acord, va fi sub contract cu Rapid până la 30 mai 2011. Este de departe cea mai bună soluție pentru Rapid în momentul de față și sunt sigur că va îndeplini toate obiectivele propuse", a spus Copos.

Întrebat dacă Rednic a pus vreo condiție, Copos a răspuns: "Singura condiție a lui Mircea Rednic a fost să vină la Rapid".

Știrea a fost publicată pe terminalul
MEDIAFAX în data 9.10.2007 la ora 16:24

Marti 9 octombrie 2007 | 18:30 | BUCUREȘTI

Suporterii rapidiști anunță că îl vor înjura pe Rednic la fiecare meci

RednicLiderul galeriei Rapid, Petre Ștefan, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că în cazul în care Mircea Rednic va deveni oficial antrenorul formației giuleștene, suporterii "alb-vișinii" îl vor contesta și înjura pe tehnician la fiecare meci.

"Mircea Rednic să se aștepte la proteste din partea noastră. Nu suntem de acord cu instalarea lui în funcția de antrenor. Nu putem să uităm niciodată ce a spus despre suporterii rapidiști și despre Rapid. Este un om fără caracter, fără coloană vertebrală. Indiferent că ia 200 de campionate cu Rapid, el va fi întotdeauna înjurat pe Giulești. Mircea Rednic o să fie contestat nu la primul meci, ci la fiecare meci, atât acasă cât și în deplasare", a spus Petre Ștefan.

Iata citeva dintre declaratiile acestora:
"In iarna, Rednic zicea ca face pe Rapid ce fac ciinii pe gard. Daca vine in Giulesti, suporterii o sa-i taie aia cu care face pe gard"

Liderul suporterilor giuleșteni a afirmat că nu va participa la o eventuală întâlnire cu fostul antrenor dinamovist. "Nu m-a sunat nici pe mine, nici pe Gigi Corsicanu și chiar dacă ne-ar suna, nimeni din galerie nu o să stea la aceeași masă cu Rednic. Ce să ne spună? Cum ne-a vândut de două ori? El nu a făcut decât să trădeze echipele pe la care a fost. A luat bani de la Gigi Becali și ne-a trădat în meciul FC Vaslui - Steaua, din ultima etapă a sezonului 2005/2006. Dacă a făcut-o de atâtea ori, o să ne vândă și pe noi", a completat Ștefan.

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a ajuns la un acord cu antrenorul Mircea Rednic pentru un contract valabil patru ani. "Nu s-a semnat contractul, dar s-a ajuns la un acord cu Mircea Rednic. El va fi noul antrenor al Rapidului în următorii patru ani", a spus Zotta.

În aceeași conferință de presă, jucătorii Vasile Maftei, Dănuț Coman, Ionuț Mazilu și Marius Măldărășanu, au negat informațiile apărute într-un cotidian de sport, conform cărora i-ar fi solicitat acționarului majoritar George Copos să îl demită pe antrenorul Cristiano Bergodi.

"Este penibil să se scrie de un complot al jucătorilor. Noi suntem un grup unit, am făcut eforturi mari să îi ținem la echipă și pe Mircea Rednic, și pe Răzvan Lucescu, iar zilele trecute la fel am făcut și cu Bergodi. Noi l-am convins în prima fază să renunțe la demisie, iar apoi imediat mergeam la domnul Copos să îi cerem să-l de afară? E o minciună foarte mare", a spus Marius Măldărășanu.

Mijlocașul rapidist a menționat că schimbarea antrenorului la mijlocul turului de campionat afectează echipa. "E normal să ne afecteze schimbarea antrenorului tocmai acum la mijlocul turului. Noi am jucat trei luni într-un anumit sistem, ne obișnuisem așa. Acum vine alt antrenor, cu altă gândire tactică și va fi un pic mai greu. Singurul avantaj este că avem două săptămâni să punem lucrurile la punct pâna la reluarea campionatului", a completat Măldărășanu.

Știrea a fost publicată pe terminalul
MEDIAFAX în data 9.10.2007 la ora 18:26

Marti 9 octombrie 2007 | 18:22 | BUCUREȘTI

Fanii îl susțin pe Bergodi! Vor să repete istoria din 2005 cînd au stopat instalarea lui Rednic la Rapid în locul lui Lucescu jr!

      Apele nu se liniștesc deloc în Giulești! Deși conducerea Rapidului a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Mircea Rednic, fanii alb-vișinii nu-l vor pe fostul tehnician al lui Dinamo pe banca Rapidului! Suporterii giuleșteni pregătesc un protest la adresa patronului George Copos și au anunțat că vor fi prezenți miercuri la aeroport pentru a-l aștepta pe Cristiano Bergodi, care va ajunge în România pentru a-și lua bagajele și pentru a pune la punct anumite detalii.

      Fanii speră să reușească, la fel ca în 2005, să păstreze antrenorul în Giulești. Mircea Rednic s-a lovit și atunci de furia fanilor care au spus clar că nu îl vor la Rapid!

    Iubitorii culorilor alb și vișiniu n-au uitat declarațiile lui Rednic din perioada în care a antrenat Dinamo și speră să reușească la fel ca în 2005 să împiedice instalarea lui Rednic la Rapid.

      În urmă cu 2 ani, suporterii giuleșteni au mers în miez de noapte la Crowne Plaza și au afișat un banner pe care au scris: "Nu-l vrem pe rednic!" (numele antrenorului fiind scris cu litere mici). Copos a refuzat atunci să iasă din hotel pentru a discuta cu fanii revoltați, dar a trebuit să suporte scandările și gălăgia făcută de susținătorii lui Lucescu jr.

Protestul fanilor a avut succes în 2005, a doua zi după ce i-au arătat clar lui Copos că nu-l doresc pe Rednic, patronul giuleștean a renunțat să-l mai aducă pe antrenor, păstrîndu-l pe Răzvan Lucescu pe banca tehnică!

Marti 9 octombrie 2007 | 16:31 | BUCUREȘTI

Mircea Rednic: "Am semnat un contract pe patru ani cu Rapid"

Antrenorul Mircea Rednic a declarat marți, pentru NewsIn, că a semnat un contract pe patru ani cu Rapid, urmând să aibă ca obiectiv pentru acest sezon clasarea pe unul dintre primele două locuri.

"Am semnat un contract pe patru ani. Obiectivul meu va fi clasarea pe locul unu sau doi, pentru că ne dorim să ajungem în Liga Campionilor. Am venit la Rapid cu gândul de a realiza cel puțin ceea ce am realizat acum patru ani, atunci când am reușit să câștig campionatul", a spus Rednic.

Tehnicianul susține că a mai fost ofertat de Copos de trei ori în ultimii patru ani, dar că a refuzat de fiecare dată din diferite motive: "Am vorbit des cu dânsul de când am plecat de la Rapid, m-a ofertat în trei rânduri de atunci. Sper că voi fi susținut pentru a face performanță. Mi-a făcut ofertă și atunci când eram la Craiova, dar am refuzat-o".

Rednic spune că va avea o întâlnire cu suporterii Rapidului pentru a lămuri situația sa. "Mă voi întâlni azi cu suporterii pentru că ei au o imagine greșită. E normal să mă conteste, dar ei trebuie să înțeleagă că nu eu am plecat atunci de la Rapid. Giovani Becali, cel care venise atunci la Rapid, a fost cel care m-a dat afară pentru că a venit cu antrenorul lui", a mai precizat noul antrenor al Rapidului.

Rednic a sosit în Giulești alături de antrenorul cu portarii, Marius Bratu, iar din iarnă va aduce și un preparator fizic italian. În staff va rămâne totuși Marian Rada, care va ocupa postul de antrenor secund.

În vârstă de 45 de ani, Rednic a mai pregătit Rapidul în două rânduri, 2000-2001 și 2002-2004. În cariera sa, acesta a mai pregătit pe FCM Bacău, Universitatea Craiova,  Al-Nasr, FC Vaslui și Dinamo București.


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

De unde a plecat si unde a ajuns!
Afla aici tot ce nu stiai despre Mircea Rednic!

Rednic      Ovaționat în Giulești după câștigarea titlului în 2003, demis de Giovanni Becali chiar de ziua lui, contestat de fanii rapidiști în 2005, Mircea Rednic, cel mai titrat antrenor din istoria clubului Rapid, revine după o perioadă de patru ani pe banca tehnică a echipei feroviare.
    Cariera lui Rednic la Rapid a început încă de pe vremea în care era jucător. În sezonul 1997/1998, Rednic a semnat cu FC Rapid, pentru care a jucat 68 de partide și a marcat două goluri în trei sezoane, ultimele ale carierei sale. Cu Mircea Lucescu antrenor, Rednic a câștigat titlul de campion al României în sezonul 1998-1999, primul după 32 de ani în istoria clubului, și Supercupa României.
    La finalul carierei de fotbalist, Rednic a preluat postul de antrenor al Rapidului, după plecarea lui Anghel Iordănescu, dar părăsește și el banca tehnică a echipei, în sezonul 2001-2002, după o victorie cu Oțelul Galați, scor 2-1. Apoi, obține primul trofeu important: Supercupa României, 2-1 cu Dinamo.

    După o scurtă perioadă la FCM Bacău, de la 5 august 2001 până la 1 decembrie 2001, Rednic revine ca antrenor în Giulești cu care câștigă primul titlu ca antrenor, la finalul sezonului 2002/2003. La 6 decembrie, Rednic este îndepărtat din funcție de noul președinte al clubului Rapid, Ioan Becali, deși echipa se afla în lupta pentru titlu, la jumătatea sezonului 2003-2004.
Plecat în Arabia Saudită, la Al Nassr, Rednic revine în campionatul intern al României ca antrenor al echipei Universitatea Craiova. La conferința de presă ce a urmat partidei Universitatea - Rapid, scor 3-1, Rednic fredonează refrenul unei melodii cântate de trupa Ca$$a Locco: "Ce bine-mi pare că ai luat țeapă". Pe 25 septembrie 2004, demisionează de la echipa din Bănie, în urma unei partide cu FCM Bacău, scor 1-1, din etapa a VIII-a.

    Rednic acceptă oferta lui Adrian Porumboiu de a prelua FC Vaslui, aflată în eșalonul secund, pe care o promovează în Divizia A și refuză să își mai prelungească înțelegerea.
    Liber de contract, Rednic este chemat din Belgia, în noaptea de 15 august 2005, de George Copos la Crowne Plaza pentru a prelua conducerea echipei Rapid, după ce patronul grupării giuleștene l-a demis pe Răzvan Lucescu. În timpul negocierilor, mai mulți suporteri ai formației "ab-vișinii" au protestat față de demiterea lui Lucescu și l-au amenințat pe fostul tehnician cu decapitarea în cazul în care se va întoarce la Rapid. Din cauza reacției negative a suporterilor, Copos a renunțat să-l mai numească antrenor pe Rednic și l-a reconfirmat în funcție pe Răzvan Lucescu.
    După șase etape din sezonul 2005-2006, Rednic a revenit, ca antrenor al formației moldave, pe care reușește să o scape de la retrogradare, după ce, în turul campionatului, gruparea vasluiană nu obținuse decât șase rezultate de egalitate și nouă înfrângeri.

    Pe 6 iunie 2006, Rednic a preluat Dinamo. Venirea sa la Dinamo a fost dorită în mod expres de acționarul Cristi Borcea și a provocat o schismă la nivelul acționariatului grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare, Gigi Nețoiu retrăgându-și sprijinul și declarând că "nu crede în proiectul" numit Rednic. Un alt acționar care a fost contra aducerii lui Rednic a fost Vasile Turcu, acesta oscilând, însă, între laude și critici la adresa antrenorului, în funcție de momentele pe care le-a traversat echipa de-a lungul mandatului său.
    Sub comanda lui Rednic, Dinamo a ajuns în primăvara europeană pentru prima oară după 17 ani, în sezonul 2006/2007, când a reușit să treacă de grupele Cupei UEFA, însă a fost eliminată din competiție în 16-imi de Benfica Lisabona.

    Pe plan intern, Rednic a condus Dinamo spre titlul de campioană cu numărul 18, după un parcurs foarte bun început cu o serie de 13 victorii consecutive. În etapa a XIV-a a sezonului trecut, invincibilitatea "roș-albilor" a fost curmată de CFR Cluj, formație pe care Dinamo avea s-o stopeze în retur din cursa spre locul doi, în care ardelenii luptau cu Steaua. Atunci Dinamo a învins pe CFR cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a XXXI-a, după meci, finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, anunțând că a oferit bani dinamoviștilor pentru a câștiga și a ajuta, astfel, formația din Bulevardul Ghencea să se claseze pe locul doi și să se califice în preliminariile Ligii Campionilor. Victoria lui Dinamo în meciul cu CFR i-a nemulțumit pe suporteri, care ar fi dorit ca echipa pregătită de Mircea Rednic să piardă pentru a-i împiedica astfel pe eternii rivali de la Steaua să ajungă în Liga Campionilor. "Gura târgului" spune, însă, că după partida cu CFR în vestiarul dinamovist ar fi avut loc o serie de conflicte, după ce jucătorii l-au suspectat pe Rednic că și-a însușit o mare parte din banii oferiți de Becali. Adevărul a fost trecut, însă, sub tăcere, în condițiile în care noile regulamente interzic oferirea și primirea de stimulente financiare din partea altor cluburi.
    Speranțele dinamoviștilor de a accede direct în grupele Ligii Campionilor ca urmare a câștigării titlului au fost spulberate, după ce competiția a fost câștigată în sezonul 2006/2007 de AC Milan, formație care nu ar fi putut obține participarea și în ediția 2007/2008 din cauza locului ocupat în campionatul intern. Astfel, campioana României a fost nevoită să evolueze în turul trei preliminar, unde nu a fost cap de serie și a avut ca adversară formația Lazio Roma. În tur, Dinamo a reușit să obțină o remiză, 1-1, pe stadionul Olimpico din Roma, iar returul de la București era privit cu o doză destul de ridicată de optimism. După o primă repriză bună, în care au reușit să deschidă scorul prin Florin Bratu și să intre la vestiare în avantaj, dinamoviștii au pierdut meciul și calificarea în primele 20 de minute ale părții secunde, când au primit trei goluri, și au rămas în afara grupelor, trebuind să se mulțumească cu Cupa UEFA.

    Ratarea primului obiectiv al sezonului 2007/2008 a amplificat criza de la Dinamo, provocată de startul slab de campionat. După o victorie chinuită în prima etapă la Gloria Buzău, cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă de nou-promovata pregătită atunci de Viorel Ion, Dinamo a primit lovitura chiar pe teren propriu, de la fosta formație a lui Rednic, FC Vaslui, care a învins campioana în propriul fief cu scorul de 2-0. Întâmplare, s-au gândit mulți, în condițiile în care dinamoviștii veneau după un sezon foarte bun, după o perioadă de pregătire prolifică și păreau cu gândul mai mult la lupta pentru grupele LC.
    Etapa a treia a adus un reviriment pentru formația lui Rednic, care s-a impus clar, cu scorul de 3-0, în fața Ceahlăului, chiar la Piatra Neamț, următorul meci a fost cel cu Lazio, de la Roma, scor 1-1, iar lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal în curtea campioanei. Dar un nou pas fals de pe teren propriu, 1-1 cu Dacia Mioveni, echipă nou-promovată și care părea "pradă ușoară", prin prisma relațiilor dintre Dinamo și sponsorul argeșenilor, Gigi Nețoiu, a arătat că liniștea este departe.

    Dinamo era cu gândul mai mult la Lazio astfel că, forțați și de numărul mare de accidentați, oficialii campioanei au preferat să amâne partida cu Farul, pentru a putea pregăti în liniște jocul retur cu italienii, care putea aduce grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare prima calificare din istorie în grupele LC. Eșecul din partida cu Lazio a adâncit, însă, "groapa" în care se zbate Dinamo și, pe fondul dezamăgirii provocate de ratarea calificării, jucătorii au pierdut și partida cu Gloria Bistrița, de sâmbătă, rezultat ce a provocat un adevărat seism.
    Președintele CA Nicolae Badea vorbea de neputință și de eliminarea jumătăților de măsură, Rednic își declina responsabilitatea în privința transferurilor operate de Dinamo după iarna lui 2006, aruncând-o pe umerii acționarilor, iar în puterea nopții i-a anunțat pe aceștia că părăsește "corabia".
    Născut la 9 aprilie 1962, Mircea Rednic a debutat ca jucător în Divizia A la Corvinul Hunedoara, pe data de 2 august 1980, într-o partidă cu ASA Târgu-Mureș, câștigată cu scorul de 4-1. Ca jucător, Rednic a jucat în 391 de partide și a marcat 29 de goluri în Divizia A, la Corvinul, Dinamo și Rapid, unde a câștigat trei titluri de campion: 1983/1984, 1989/1990 (cu Dinamo) și 1998/1999 cu Rapid. A mai câștigat patru Cupe ale României în sezoanele 1983/1984, 1985/1986 și 1989/1990, cu Dinamo, și în 1998-1999 cu Rapid.
    În străinătate a evoluat în campionatul Turciei, la Bursaspor (1990-1991), formație pentru care a jucat 14 meciuri. A mai jucat în Belgia, la Standard Liege și Saint Trond, acumulând 150 de meciuri și 3 goluri.

 

 

 

 

       

     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...