Home    Stiri    2008
IAN
FEB
MAR
APR
MAI
IUN
IUL
AUG
SEPT
OCT
NOV
DEC
   Stiri
   Decembrie 2008
 
          
   07 Decembrie 2008            
   Un capitan muncitor si un golgheter spectaculos !
by BADEa   

           Fara nicio indoiala o sa incep cu capitanul muncitor. In opinia mea Vasile Maftei este cel mai bun jucator rapidist din turul campionatului. Muncitor, constant si devotat, sunt doar trei dintre calitatile pe care le-a avut in etapele precedente. Spun munca pentru ca Maftei tot ceea ce a facut pentru Rapid, a facut-o numai si numai prin munca. Nu s-a plans niciodata de bani, nu a iesit in presa cu declaratii care sa afecteze imaginea clubului. Evenimentele din ultimul timp l-ar fi putut afecta, dar a facut fata tuturor presiunilor si a mentinut speranta. Daruire totala pe teren, a acceptat fara fite locul in echipa, chiar daca a fost schimbat de mai multe ori rolul lui ca fundas. Pot sa spun fara nicio retinere ca Vasile Maftei este singurul jucator rapidist adevarat pe care il mai are echipa asta. L-am vazut de multe ori doborat de suparare dupa un meci prost, l-am vazut cu lacrimi in ochi la meciul de pe Giulesti cu Wolfburg, lacrimi de neputinta. A declarat ca le-a spus strainilor ce inseamna un meci Rapid-Steaua, le-a injectat atmosfera aceea deosebita. Si intradevar la acel derby, pe teren, s-a luptat mai mult decat in alte meciuri. Ducem lipsa de simboluri, ducem lipsa de jucatori reprezentativi. Noroc ca-l avem pe Maftei, acest caracter de mare capitan. Apreciez faptul ca nu s-a considerat niciodata vedeta, nu a avut acele aere specifice ''marilor'' fotbalisti. Este adevarat ca face uneori niste greseli stupide, insa coordoneaza foarte bine jocul, este sufletul echipei si apare in fata portii atunci cand ai cea mai mare nevoie. Am mai spus-o si am sa o repet, nu stiu ce ne-am fi facut fara el in perioada asta atat de grea. El este acolo mereu, saluta galeria indiferent de rezultat, i se poate citi fericirea pe chip dupa o victorie. Ne ajunge la suflet o astfel de atitudine. Din partea mea tot respectul din lume pentru Vasile Maftei! E unul dintre simbolurile rapidiste, a intrat deja in istorie dupa atatia ani de loialitate pentru Rapid! Este stalpul de care se tine spiritul din teren si din vestiar al jucatorilor!

            Juliano Spadacio, golgheterul Rapidului si al Ligii 1. Acest titlu suna frumos pentru un jucator rapidist. In primele etape a convins, a facut niste meciuri excelente. A urmat o perioada neagra pentru Spadacio, o perioada in care parca nici nu era in teren. Din fericire si-a revenit pe final si a dat cateva goluri senzationale in ultimele partide. O statistica recenta il plaseaza pe Spada-gol in topul celor mai buni mijlocasi din Europa, fiind pe locul al doilea, cu noua reusite. Un lucru pozitiv pentru Rapid dupa atatea dezamagiri. Sa speram ca Spadacio va continua sa ne incante cu suturile sale spectaculoase si in retur!

           Pe langa cei doi, Rapidul a castigat un mare mijlocas ca Adefemi, un fundas puternic ca Joao Paolo Andrade si un Pitbull care din pacate s-a accidentat spre final. Toti acestia ne-au mai linistit si ne-au incantat in momentele critice ale acestui tur de campionat.