® cauta in RapidFans.RO ®                     ® harta site RapidFans | stiri Rapid | revista presei ®
 
 
înapoi / back
   


online | vizualizari
24 Martie 2008 ora 15:50

   
       



Intra in magazin si gaseste cele mai noi produse ale echipei tale favorite

FAN SHOP Rapid >>>>


   
SCRISOARE DESCHISA din partea suporterilor rapidisti
adresata PRESEI, Parlamentului Romaniei, domnului Mircea Sandu, domnului Mitica Dragomir, domnilor din Comisia de Disciplina,
Comisia de Apel, Curtea de Arbitraj ,
tuturor cluburilor si asociatiilor sportive din Liga 1, 2, 3,
Comitetului Olimpic Roman, si Organismelor pentru drepturile omului
 

      Scriem acum aceste randuri in numele a mii de rapidisti din Romania si din strainatate, rapidisti care ne-au contactat si ne-au rugat sa va adresam cateva intrebari. Majoritatea si-au exprimat nemultumirea fata de atitudinea, pe care o adopta arbitrii sau alti oficiali ai diferitor organizatii sau cluburi, vis-a-vis de clubul Rapid.
      Nu o data, echipa Rapid a fost dezavantajata vizibil in meciuri si in deciziile luate de arbitrii sau de Comisia de Disciplina. Fotbalul romanesc functioneaza, teoretic numai, pe baza unui regulament. Dar de multe ori respectarea acestui regulament lasa de dorit.
      De ce se incearca a incepe aplicarea acestui regulament cu Rapid? De ce nu s-au aplicat aceleasi masuri, cu acelasi arbitru Deaconu la centru si la partida din tur Steaua-Rapid, cand a fost aruncat un surub in teren, lovindu-l pe jucatorul rapidist Vladimir Bozovic?
      Exista in Romania un regulament sau mai multe?

      In al doilea rand, e normal ca domnul presedinte Mircea Sandu si domnul Ionut Lupescu sa se pronunte inaintea judecarii cazului si sa dea verdictul direct 3-0 pentru Steaua, la masa verde ?
      Pe langa asta, de unde stia Gigi Becali rezultatul, imediat dupa intreruperea jocului de "Sergentul Major - junior stelist Deaconu", la intrebarea reporterilor TV? Razbonicii stelisti sunt razbonici doar in culise si la televizor sau pe terenul de joc ?
      Acesti razbonici au renuntat sa mai lupte si in teren si prefera sa castige prin alte mijloace?

      In octombrie 2005, s-a jucat un alt meci Rapid-Steaua, arbitrat de Alexandru Tudor. In acest meci au avut loc incidente mult mai grave, galeria Stelei lovind arbitrul si aruncand in mai multe randuri cu diferite obiecte in teren. De ce in acel meci nu s-a procedat similar meciului de joi Rapid- Steaua?
      Domnul Mitica Dragomir a fost supervizor si la acel meci, si la cel de joi. Acesta a declarat ca atunci s-ar fi produs un macel atat intre jucatori cat si intre suporteri. Iar acum , daca ar fi fost consultat, ar fi hotarat continuarea meciului. Pai de ce nu l-ati contactat si pe el din nou? Cumva era Steaua in pericol de a pierde meciul si nu mai era timp de discutii "inutile"?      
      Ce credeti ca s-ar fi intamplat daca 9000 de spectatori rapidisti, furati si frustrati de zeci de ani, ar fi navalit in teren si la vestiare? Nu era un lucru greu de infaptuit, avand in vedere miile de oameni plini de nervi si dezamagire. Dar poate ar fi fost mai bine.
      Rapidistii sunt disperati, s-au saturat! De ce Rapidul trebuie pus mereu pe cruce? Rapid a avut mereu de suferit din cauza "armatei" si "politiei". Sa luam cateva exemple, casetele ( probele video ) , si sa analizam ce regulament este aplicat in partidele disputate de echipa noastra, Rapid Bucuresti, si de celelalte echipe. Sa ne aducem aminte:

  1. Steaua - Rapid: stelistii sunt organizatorii partidei, dar tot Rapidul este cel suspendat!
  2. Steaua - Dinamo, tur 2007/2008: meci intrerupt de trei ori, 20 de minute, sute de fumigene si torte. masuri ... niciuna ?
  3. Poli Timisoara - Rapid: arbitru de linie strans de gat de un jucator polist; masuri :
    - a fost suspendat doar jucatorul in cauza, Ionel Ganea!

    PS : cu scuze pentru fratii timisoreni de exemplul dat
  4. Otelul Galati - Rapid: se arunca in teren cu sute de brichete meci finalizat cu jucatori suspendati, si apoi iertati.
  5. Universitatea Craiova - Rapid: jucatorul rapidist Daniel Pancu a fost lovit cu pietre , s-au aruncat iar brichete ... dar si pietre ... rapidistii au fost injurati fiindu-le adresate si scandari rasiste;
    masuri: niste  simple amenzi.
  6. Gloria Buzau - Poli Iasi: spectator patruns pe teren cu un PISTOL (!!) iar echipa gazda este iertata de suspendare.

            Exemplele sunt multe, enorm de multe, am putea continua la infinit. Cert e ca ce se intampla in lumea fotbalului romanesc nu  e deloc normal. Este adevarat, exista un regulament. Un regulament care a fost deseori incalcat, dezavantajand echipa Rapid. De ce? Inca se mai neaga acest lucru, fapt care poate fi lesne dovedit. Chiar si prin declaratiile pe care Gigi Becali le face, spunand cat l-au costat ultimele 3 etape din sezonul 2005-2006, sau cati bani a oferit nu stiu cui. Acesta se scuza apoi, spunand ca a glumit. De ce comisiile nu sesizeaza aceste declaratii?
            Daca tot se spune ca arbitrul are acoperire regulamentara, de ce la acest meci Rapid-Steaua nu s-a aplicat Legea 4/2008, art. 9(1) si 9(2)? In lege este prevazut: evacuarea spectatorilor si continuarea jocului, a intrecerii sportive, in spiritul fair-play. Normal ar fi ca cel mai bun sa castige pe teren, nu in tribune, nu la masa verde sau in culise, asa cum castiga "razboinicii lui Becali". Daca tot acestia sunt atat de razboinici, atat de luptatori, de ce au fugit ca niste lasi de pe teren? De ce Lovin il implora pe Deaconu sa opreasca meciul si la final se bucura ca un copil cand a primit bomboane, iar Radoi tot meciul a fost femeia de serviciu din Giulesti culegand "dovezi" pentru a-i atrage atentia lui Deaconu sa intrerupa jocul? Ce grad de etica sportiva au acesti oameni ?
             Cum a castigat Steaua ultimele 3 jocuri, cu Cfr Cluj, Urziceni si mai ales cum vroiau sa castige cu Rapid? Daca acestia recurg la furtisaguri, inseamna ca pana si ei sunt constienti de calitatea lor, si stiu ca altfel nu ar putea castiga. De ce la finalul jocului galeria stelei exulta in tribuna , suporterii fiind multumiti ca au fost apasate "butoanele".
            De ce suntem impotriva Stelei? Sunt mii de motive, unele sunt mentionate mai sus. Echipele ca Steaua degradeaza sportul romanesc, fotbalul. Ca la noi in Romania, nu e nicaieri. Sa luam un exemplu de curand.
        In Germania s-a jucat acum doua zile meciul dintre Duisburg si Hannover. Arbitrul Wagner Kriftel a fost lovit in cap cu o bricheta aruncata de un suporter al echipei gazda. Acest arbitru nu a suspendat meciul, cum a facut Deaconu, ci a decis ca meciul sa continue. Partida s-a incheiat 1-1, nicidecum 3-0 pentru Hannover la masa verde. Acest meci ar putea reprezenta un precedent pentru decizia care va fi luata miercuri in privinta meciului Rapid-Steaua.
        Un alt exemplu ar mai fi si meciul amical dintre Steaua si Charleroi, cand un suporter stelist a patruns in teren si a lovit portarul lui Charleroi, Laquait. Chiar daca era amical, nu s-a luat nici o masura in aceasta privinta.
Cazul "Tweety" e deja cunoscut presei
            Un semn de intrebare apare amintindu-ne de meciul tur Steaua- Rapid, tot cu Deaconu la centru. Am precizat ca jucatorul rapidist Bozovici a fost lovit de un surub. Acel surub i-a fost inmanat de Cristi Sapunaru domnului  Alexandru Boc. Dar acel surub nu a ajuns si in mana celor din Comisie. Acum , dupa mai multe apeluri la televiziune am aflat ca el era la comisie dar cand au judecat cauza nu a fost luat in considerare ... atunci cum sa ne mai mire ca americanii nu cred ca Teo Peter era in taxi in momentul in care criminalul puscas marin american a zdrobit acel taxi. Revenind , sa fi fost acestia partinitori ai Stelei? Inca o data mentionam ca in acel meci nu a fost luata nici o masura impotriva Stelei.
            Dupa cum am mai spus, au fost cazuri si mai grave. Dar nu s-a intrerupt meciul pentru faptele suporterilor. Nu s-a intrerupt meciul nici pentru faptele unor jucatori (episodul Ganea), daramite pentru suporteri. Suporteri fara coloana vertebrala sunt peste tot, fie ei rapidisti, stelisti, dinamovisti sau ai altor echipe.
            Incercand sa privim si altfel problema de la meciul dintre Rapid- Steaua, ne intrebam ce a cautat Deaconu ca arbitru la acest meci?  Deaconu, care este fost jucator la Steaua fiind format la juniorii Stelei, acelasi Deaconu care este finul lui Mircea Sandu, ... Deaconu care locuieste langa stadionul Ghencea, ... care se antreneaza pe stadionul de langa cimitirul Ghencea, ... Deaconu care este fiul magazionerului Federației Române de Fotbal, Gelu Deaconu, acest  Alexandru Deaconu nu avea ce sa caute sa arbitreze acest meci! Nu e normal ca un meci sa fie arbitrat de un sustinator al uneia din cele doua echipe! Este absolut normal sa tina partea Stelei, deoarece sufletului nu-i poti porunci. Si sufletul influenteaza mult mai mult un om, decat etica. De ce n-a arbitrat direct Gigi Becali daca tot se permite aducerea abitrilor-suporteri la astfel de meciuri?
            Dorim ca aceasta scrisoare deschisa sa ajunga si la celelalte competitoare din Liga 1, 2, 3, a tuturor organizatiilor sportive, a organismelor pentru apararea drepturilor omului. Miile de rapidisti sunt disperati. Prin aceasta scrisoare deschisa aducem la cunostinta tuturor strigatul de ajutor, de eliberare a campionatului de sub dominatie ros-albastra. Dorim instaurarea unei democratii reale in fotbalul romanesc. Ceea ce este acum este de fapt un conglomerat intre un regim comunist, unul autoritar si putina anarhie. Care are mai multi bani supravietuieste.

            Noi propunem scoaterea celor doua echipe comuniste, Steaua si Dinamo, din Liga 1, sau retrogradarea acestora si crearea unei ligi morale. Avem probe video, pe care le vom pune la dispozitia FIFA, UEFA si vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ne salva onoarea, pentru a se face dreptate, totul pentru Rapid. In afara de asta, am aflat si numele celor care au aruncat in arbitru. Primul se numeste Sas Emil Laurentiu si este un fan stelist. Al doilea, Badisor Cristian, este neutru. Acest fapt demonstreaza veridicitatea supozitiilor vehiculate dupa meci, ca cei care au aruncat in arbitru ar fi stelisti, probabil platiti de Razboinicul luminii, Gigi Becali.
            Dorim un fotbal curat, dorim egalitatea sanselor, dorim drepturi egale. Cel mai bun sa castige in teren, nu in culise!

           JOS MANA DE PE RAPID, JOS MAFIA!!

Liga Suporterilor RAPIDisti
| RapidFans 24 Martie 2008 ora 15:50



   

Gamebookers


   
   
   
chat RapidFanschat rapid rapidisti discuta comenteaza cu rapidistii
  smilies/zâmbete      
 
           
           
     

Rapid.Fans | 24 martie 2008                                 | online |

Gamebookers
   
         
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...