Home    Stiri    2009    ianuarie                  înapoi / back
IAN
FEB
MAR
APR
MAI
IUN
IUL
AUG
SEPT
OCT
NOV
DEC
   Stiri
   Ianuarie 2009
search / cauta in site      
  Duminica 18 Ianuarie 2009            
    Comunicat de presa impotriva legii 4 din 2008
online | vizualizari  

-catre toate organele de presa interesate-       Legea 4/2008 | legea lui mitica |
Legea nr. 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive

Cu exact un an in urma a fost promulgata, cu surle si trimbite, Legea nr. 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive. Cunoscuta si sub denumirea de "Legea lui Mitica", aceasta initiativa legislativa despre care se spunea ca va pacifica lumea stadioanelor romanesti, si-a dovedit cu varf si îndesat, înca de la intrarea in vigoare, totala lipsa de utilitate. Mai mult decat atat, cateva din prevederile ei nu sunt cunoscute chiar de cei care trebuie sa o puna in practica.

Este vorba, in special, de prevederile legate de pirotehnie. Legea 4/2008 nu acopera acest domeniu, facand trimitere la legile existente deja in ceea ce priveste substantele pirotehnice. Prin urmare, obiectele pirotehnice din clasa I (cu masa maxima de amestec explozibil cel mult egala cu 3 grame - de exemplu majoritatea FUMIGENELOR) pot fi comercializate de catre agentii comerciali si utilizate de catre populatie pe tot parcursul anului.

De anul trecut pana acum, multe din amenzile contraventionale aplicate pe stadioane s-au luat pentru folosirea unor astfel de materiale. Aceste amenzi sunt de fapt abuzuri menite a masca incapacitatea de rezolvare a problemelor cu adevarat grave ce se petrec pe stadioanele din tara noastra.

Petitia a fost semnata pana acum de 3130 de persoane, iar numarul lor creste zilnic. Deoarece consideram ca astfel de obiecte, care, conform specialistilor ce au conceput legile in vigoare, nu sunt periculoase pentru integritatea corporala a oamenilor, ajuta la imbunatatirea spectacolului realizat in tribune si fac din fotbal un joc mai frumos, mai colorat, am initiat o petitie online pentru respectarea prevederilor legale in vigoare.

Textul petitiei poate fi vazut la adresa de Internet: http://www.PetitionOnline.com/drepturi/

Va multumim de atentie si asteptam alte eventuale intrebari.
Persoana de contact:
Mihaiescu Alexandru
0770 878 171
postmaster@romanianultras.net

PS Va invitam sa trimiteti acest comunicat catre toate contactele din presa locala si centrala pe care le aveti.

comenteaza pe chat | spune-ți părerea pe forumul RapidFans | Un colt ultra' uitat de lume comentarii


      CHAT RapidFans  
      discuta cu alti rapidisti stirile aparute in ziarele de azi


      PetitionOnline