Home    Stiri    2010
   Stiri
   Februarie 2010
          
   Sambata, 13 Februarie 2010            
   Rapid Fornade - Rapid pe banda intai online | vizualizari   

Pe autostrada spre potul Ligii nu contează doar pilotul, ci și pasagerii

La intrarea în Los Angeles, convoiul automobilelor formează un șarpe uriaș, colorat, care se tîrăște, răsuflînd greu, unduindu-se spre oraș. În SUA, pînă și autostrăzile sînt gîtuite în orele de vîrf. Licuriciul cel mare a găsit o soluție pentru a descongestiona traficul. Una dintre benzi, de obicei prima, este rezervată automobilelor care circulă cu minim doi pasageri la bord. Măsura este menită să reducă poluarea și numărul de autovehicule. Dacă ai același job cu vecinul, mergi împreună cu el la muncă. Pe carpool, așa se numește banda de viteză, ajungi mai repede unde ți-ai propus și nu mai ai nevoie de advil, ai scăpat de durerile de cap generate de claustrofobia rutieră.

Înapoi la drumurile noastre. Începe campionatul și e aglomerație pe șoseaua spre Liga Campionilor. Să eliberăm prima bandă pentru formațiile ce s-au desprins de pluton. Radarul DNA i-a mai temperat pe trișori, nu mai poți intra pe culoar doar cu patronul la volan, tipul-care-rezolvă-tot, și cu valiza în dreapta. Campionatul nu se mai cîștigă lăsînd mașina pe pilot automat.

Rapid a încercat să scape de noxe și să-și construiască o echipă sănătoasă. În vehiculul alb-vișiniu nu vor urca arbitri și nu s-au rezervat locuri pentru mercenarii de profesie, cu care rămîi de căruță la prima licitație a concurenței sau a caselor de pariuri. Giuleștiul a mutat atipic. Mizează pe rapidiști pentru a cîștiga cursa. Primul a fost Bornescu, care s-a pregătit săptămîni bune așteptînd un semn de la Copos. În iarnă garda s-a întărit cu Ilie Iordache și Cristian Săpunaru. Primul a renunțat la AEK pentru iarba verde de acasă. Ilie aduce în fosta “Potcoavă” un strop de fantezie, reabilitează driblingul pe un stadion unde fanii se mîndreau că iubesc mai mult o bară frumoasă decît un gol banal. “Un dribling în cascadă, o pasă cu călcîiul, o foarfecă la vinclu țin de arta pură. Or, Rapidul a făcut întotdeauna artă pentru artă!”, spunea regretatul Colea Răutu.

Fundașul împrumutat de la FC Porto nu mai are nevoie de acomodare. “L-aș fi vrut la Steaua, dar e rapidist”, s-a prins recent și Gigi Becali. Adică, Săpunaru nu e la fel de maleabil precum Rada, care a trecut strada în Ghencea cu cîteva ore înaintea Supercupei. Săpunaru mai are o condiție de îndeplinit. Să fie și pe teren la fel de rău ca în afara gazonului. Să nu uităm că pe bancă stă Nicolae Manea, un veteran al rezistenței vișinii, și că Straton, Bratu, Tene, Păun, Coman sau Crețu sînt gata să preia ștafeta de la Iencsi.
E nebunie în Giulești? Mai degrabă un magnet care-i atrage de zeci de ani pe nostalgicii romanelor de aventuri. Nebunie va fi la finalul lunii mai, dacă motorul cu combustie internă rezistă pînă la sfîrșit.

Articol preluat de pe site-ul Rapidisti.RO