Home    Stiri    2010
   Stiri
   Martie 2010
          
   Joi, 11 Martie 2010            
   Comunicat LSR - 11 martie 2010 online | vizualizari   

COMUNICAT LIGA SUPORTERILOR RAPIDIȘTI - CÂND FOTBALUL SE JOACĂ IN BIROURI

      La suprafață cazul Varga-Bălan pare doar o interpretare greșită a regulamentelor fotbalistice, sau o încercare de eludare a lor. RAPID poate fi acuzat că a încercat să dribleze articolele sfinte ale ROAF, dar nimeni nu se întreabă cum s-a ajuns aici. Mai mult, în tot scandalul mediatic născut ca urmare a amânarii unei decizii, nimeni nu a stat să se întrebe cum stau lucrurile 'pe fond' și cum a fost posibil să se ajungă în această situație. Complicitatea lui Dumitru Dragomir și a LPF este evidentă: dealtfel, Liga a fost cea care a vizat în prima fază carnetele de joc ale celor doi fotbaliști. Într-o a doua fază, ca urmare a refuzului AMF Bucuresti de a permite înscrierea echipei RAPID în Liga a IV-a, LPF a declarat nule transferurile și dreptul de joc al fotbaliștilor. Ultimul episod s-a produs chiar în ziua jocului: Comitetul Executiv al AMF a revenit asupra deciziei și a revocat decizia  precedentă, dar și TOATE CONSECINȚELE JURIDICE PE CARE ACEASTA LE IMPLICA. Prin urmare, anulează și înștiințarea precedentă trimisă de LPF, conform unui principiu de drept existent înca din vremea romanilor.

      Aici intra în scenă Dumitru Dragomir, care ieri pretindea în intervențiile sale din mai multe emisiuni televizate că RAPID este în culpă pentru folosirea celor doi jucători. Același Dumitru Dragomir care declarase public, înaintea meciului RAPID - Fc Timisoara că cei doi jucători sunt legitimați și nu vor avea probleme în cazul unei întelegeri dintre RAPID și Sportul Studentesc. O antepronunțare odioasă, în condițiile în care Comisia Juridică a Ligii pe care dumnealui o păstorește și-a declinat competența și a amânat o decizie care, în mod normal, ar fi trebuit sa fie evidentă! Cum vor judeca cei din comisiile autonome cazul (a se citi autonome față de legile românești și dependente de Dumitru Dragomir), când șeful taie și spânzură live la TV?

      Dacă de la domnu' Mitică de la Ligă, ne așteptam să facă jocurile în acest mod, marea dezamăgire a acestui scandal este Marian Iancu. Președintele Timișoarei a avut o atitudine total nesportivă și anti-rapidistă. Și asta in condițiile în care, imediat după meciul din Giulești, declarase public că nu va mai insista în direcția contestării rezultatului, ci va aștepta decizia forurilor indrituite! In schimb, dl Iancu a preferat sa intre până la brâu în mocirlă și sa atace direct clubul RAPID și reprezentanții acestuia! Domnule Iancu, nimeni de la RAPID nu este vinovat că regulamentele din fotbalul românesc nu sunt bine făcute sau că oamenii care ne conduc nu știu cum și când să le aplice! Cu tot respectul, domnule Iancu, dacă legile romanești nu aveau aceste ''chichițe'' pe care le invocați acum, nu ați fi ajuns să vă numărați banii în milioane de euro.

      Drept urmare, invocând spiritul RAPIDului și al jocului, NOI - suporterii acestui club, jucătorii și conducătorii - ne declarăm de acord și pretindem rejucarea meciului. De ce? Pentru că rezultatele se nasc pe teren, nu prin birouri, pentru că regulamentele sunt făcute de mafioti, nu de cei ce curată un teren de fotbal, pentru că jocul să poata avea loc, pentru că RAPID nu a dorit și nu va dori să obțină avantaje nejustificate sau incorecte NICIODATA!

      În speranta că vom avea sorți de izbandă, dar cu gândul că in Romania răul învinge mai des decât binele, ne dorim ca dl Iancu sa nu cedeze clubului Dinamo cele trei puncte câstigate în birouri (așa cum s-a tot întamplat în ultimii ani). Ne exprimăm totodată speranța că nu vom ajunge să așteptăm o decizie în acest caz până după disputarea etapei a 34-a din actualul sezon (situație în care Timișoara s-a aflat, din păcate, și în sezonul trecut) pentru că atunci o să fie dată o hotărâre după cum vor dicta interesele momentului. Lucrurile sunt, în esentă, simple: există regulamente și oameni platiți pentru a le aplica! Noi, suporterii RAPIDului, nu avem nicio vină pentru portițele lăsate voit în regulamente de cei care fac legile în fotbalul românesc! Chiar dacă mogulii fotbalului românesc au senzația ca jocul le aparține, le reamintim că ei doar fac jocurile. Jocul este al nostru, al suporterilor!

Liga Suporterilor RAPIDIȘTI - 11 martie 2010