Home    Stiri    2010
   Stiri
   Martie 2010
          
   Miercuri, 31 Martie 2010            
   Andone antrenor la RAPID online | vizualizari   

Ioan ANDONE "Falcosul" antrenor la RAPID

"Fălcosul" e noul antrenor al Rapidului
Comenteaza pe forumul RapidFans numirea lui ANDONE la RAPID | e bine ... e rau ... tu ce crezi ????

George Copos este încrezător că va ajunge la un acord cu Andone și că îl va convinge pe "Fălcos" să semneze. Patronul Rapidului a declarat miercuri 31 martie că i-a propus tehnicianului un proiect pe trei ani și două luni.

"Nu pot să confirm și nici să infirm ceva legat de domnul Ioan Andone, pentru că deocamdată nu am semnat contractul. Am negociat, am discutat, a fost destul de greu, dar cred că vom reuși până la urmă să semnăm. Este vorba de un proiect valabil trei ani și două luni. Bineînțeles că ne dorim foarte mult ca împreună să ajungem pe un loc de Liga Europa la finalul acestui sezon, pentru că eu cred că Rapid are unul dintre cele mai bune loturi din România la momentul actual"
, a spus Copos pentru Mediafax

George Copos crede că și Ioan Andone poate obține rezultate bune la conducerea tehnică a Rapidului, după ce echipa giuleșteană a avut succese cu antrenori care au pregătit anterior rivala Dinamo.

"Dacă vom semna, eu doresc foarte mult ca Ioan Andone să reușească la Rapid, pentru că noi am avut experiențe fericite și cu Mircea Lucescu de la Dinamo și cu Mircea Rednic, tot de la Dinamo", a adăugat Copos.

El a anunțat componența echipei tehnice, în cazul în care Ioan Andone va semna contractul.

"Mă bucur foarte mult că Ioan Andone și-l dorește în echipa tehnică și pe secundul Ciprian Panait, precum și pe antrenorul-jucător Adrian Iencsi. Practic staful va fi format din Ioan Andone, Ion Manu - antrenor cu portarii, Ciprian Panait - secund și Adrian Iencsi - antrenor-jucător", a subliniat Copos.

Tehnicianul Ioan Andone, însoțit de impresarul Victor Becali, a negociat, miercuri, timp de aproximativ trei ore, la Hotelul Crowne Plaza, cu George Copos preluarea conducerii tehnice a echipei Rapid.

Apoi, Andone, George Copos și fostul antrenor al giuleștenilor Nicolae Manea au asistat la un meci școală între primele două formații ale clubului giuleștean, la baza sportivă ProRapid.

La plecarea de la ProRapid, Ioan Andone a declarat că încă nu a semnat o înțelegere cu gruparea giuleșteană, dar a precizat că proiectul prezentat de acționarul principal, George Copos, i se pare interesant. "Încă nu am semnat contractul, când o să semnez, o să știți. Am stat la un antrenament condus de Ciprian Panait. Nu am semnat contractul, când o să fie, o să fie conferință de presă, dacă o să-l semnez. Proiectul domnului Copos este foarte interesant", a spus Andone.

Rapid a rămas fără antrenor după ce tehnicianul Nicolae Manea a renunțat la funcție, săptămâna trecută. Andone a antrenat, de la începutul anului, echipa bulgară ȚSKA Sofia, el demisonând, marți, de la conducerea tehnică a grupării bulgare.

16:45 ProSport îți oferă primele imagini cu Ioan Andone, din postură de antrenor al Rapidlul. Tehnicianul a asistat la ședința de pregătire de astăzi, de la Pro Rapid, alături de Nicolae Manea, Renzo Rossi și Ion Manu.
ProRapid

15:38 Ioan Andone este noul antrenor al Rapidului. George Copos și fostul tehnician al celor de la ȚSKA Sofia au ajuns la un numitor comun, iar "Fălcosul" va fi noul antrenor al formații alb-vișinii. Deocamdată înțelegerea dintre Copos și Andone este valabilă pentru două luni, urmând că acordul să fie prelungit pe trei sezoane dacă lucrurile evoluează conform așteptărilor.

14:00 George Copos și Ioan Andone încă negociază posibilitatea ca "Fălcosul" să preia conducerea tehnică a formației din Giulești. Oferta înaintată de patronul rapidist pentru fostul tehnician al lui Dinamo se întinde pe o perioadă de două luni, cu posibilitate de prelungire pe trei ani. Contractul e ca și parafat, Ando fiind tentat, din informațiile noastre, să accepte oferta giuleștenilor.

13:00 Rednic a ieșit din cursa pentru preluarea Rapidului, după ce l-a refuzat pe George Copos. Cel mai probabil, noul tehnician din Giulești va fi Ioan Andone, care la această oră discută cu George Copos. "Puriul" a comentat iminenta numire a "Fălcosului", la gsptv.

"Nu e ușor să antrenezi echipele de top, se cer rezultate foarte repede. Ando a avut rezultate și cu Dinamo, și la CFR, de ce n-ar avea la Rapid? E greu să lucrezi cu domnul Copos, dar își dorește performanță. Lozincile cu proiectul nu merg acum și mai ales nu la echipele mari. Mă bucur pentru Andone. Am jucat la Rapid aproape 3 ani și ăsta a fost avantajul meu, așa m-au acceptat suporterii."

12:00 În urmă cu 15 minute patronul Rapidului, George Copos și tehnicianul Ioan Andone s-au întâlnit pentru a discuta detaliile viitoarei colaborări. Antrenorul a venit la Crown Plaza însoțit de impresarul Victor Becali.

FOTO EXCLUSIV Primele imagini cu Andone la Pro Rapid! "Fălcosul" e noul antrenor al Rapidului

FOTO Primele imagini cu Andone la Pro Rapid!** 'Fălcosul' e noul antrenor al Rapidului

Ioan Andone și-a reziliat ieri contractul cu ȚSKA Sofia și se va întâlni azi cu George Copos pentru a negocia preluarea imediată a Rapidului. Totul se poate întoarce însă la 180 de grade, dacă Mircea Rednic acceptă oferta care a rămas încă în vigoare.

Pe scurt, lucrurile stau în felul următor: George Copos l-ar prefera pe banca Rapidului pe cel mai titrat antrenor din istoria clubului, dar Rednic a cerut câteva zile timp de gândire. Cum nu putea fi sigur pe un "Da" din partea "Puriului", patronul s-a orientat abia luni către Ioan Andone, rămas fără angajament după despărțirea de ȚSKA Sofia. Circul abia acum începe însă. Toată amânarea cerută de Rednic e cauzată de faptul că acesta n-a vrut să-l înlocuiască pe Nicolae Manea înaintea meciului dificil cu Universitatea Craiova, dar ar fi tentat acum să accepte propunerea, când urmează la rând Curtea de Argeș și Ceahlăul. Exceptând abilitatea cu care a fentat programul greu al Rapidului, Rednic a mai țintit și altceva: eliminarea presiunii pentru câștigarea titlului, de care nu se mai poate vorbi după ultimele trei înfrângeri. Acum momentul e perfect, mai ales că și Copos a schimbat macazul, anunțând ca obiectiv calificarea în Europa League.

Andone vrea contract lung

Astfel, deși la nivel declarativ pare o chestiune de zile până când va semna contractul cu Rapid, Ioan Andone rămâne varianta a doua a lui George Copos. Împotriva lui lucrează și oferta propriu-zisă a patronului, care vrea un antrenor pentru ultimele 10 etape ale campionatului și, în funcție de calificarea în Europa League, prelungirea înțelegerii pe încă un sezon. "Nu sunt antrenor de 10 etape. Dacă-mi propune un proiect pe termen mai lung, s-ar putea să accept", spune Andone. Mircea Rednic este însă un antrenor tentat de provocări pe termen scurt, iar "Fălcosul" ar putea avea o surpriză în această săptămână.

prosport.ro | Comenteaza pe forumul RapidFans numirea lui ANDONE la RAPID | e bine ... e rau ... tu ce crezi ????

Andone va conduce antrenamentul Rapidului din această seară

Ioan Andone a semnat cu Rapid și va prelua echipa alb-vișinie încă de azi. Informația a fost anunțată în exlusivitate de GSPTV. Fosta glorie a lui Dinamo s-a înțeles cu George Copos, după o discuție de 4 ore, pentru un contract pînă în vară, cu opțiune pentru încă trei ani. Ioan Andone va încasa 45.000 de euro pentru retur

La o oră după ce Andone a negociat cu George Copos ultimele detalii ale contractului, Victor Becali a confirmat informația oferita de GSPTV: Da, Andone a preluat Rapidul! Ioan Andone a ajuns deja la ProRapid, acolo unde își ia în primire camera. Antrenorul celor de la Rapid va asista la primul antrenament al visiniilor. La plecarea de la Crowne Plaza, Andone s-a ferit de presă și a ieșit pe altă parte din hotel.

Nicolae Manea va rămîne în cadrul clubului de lîngă Podul Grant din postura de vicepreședinte. Panait și Iencsi rămîn secunzii lui Ioan Andone. Singurul om care îl va însoți în stafful tehnic pe Ioan Andone va fi Ion Manu, fostul portar al Rapidului și al Sportului Studențesc. Ioan Andone este al treilea antrenor al Rapidului, după Viorel Hizo și Nicolae Manea.

În Gazeta de astăzi, Andone recunoștea că ar fi mai mult decît dispus să antreneze Rapidul. Clubul alb-vișiniu este clasat pe a șaptea poziție în Liga 1, cu 38 de puncte.

50 de ani, 12 echipe antrenate, două eventuri (cu Dinamo și CFR Cluj). Sînt doar cîteva din cifrele de referință ce se regăsesc în CV-ul lui Ioan Andone.

A antrenat pe rînd la Sportul Studențesc, U Cluj, Petrolul Ploiești, Farul Constanța, FC Brașov, FC Bihor, Dinamo, Omonia Nicosia, CFR Cluj, Al-Ettifaq, Al-Ahli și ȚSKA Sofia.

gsp.ro | Comenteaza pe forumul RapidFans numirea lui ANDONE la RAPID | e bine ... e rau ... tu ce crezi ????

Iuliu Mureșan crede că George Copos a făcut o alegere inspirată când l-a pus antrenor la Rapid pe Ioan Andone.
Președintele CFR-ului este convins că giuleștenii pot câștiga campionatul cu noul tehnician, despre care spune că știe cum să țină vestiarul în frâu.

"Am aflat și eu că a semnat cu Rapid. Andone e un antrenor bun și mă bucur pentru el. Nu îi va fi ușor la Rapid, dar știe foarte bine cum să lucreze cu jucătorii și să țină vestiarul în mână. Nu are nicio importanță că vom juca cu ei în curând, noi mergem la victorie în toate meciurile. Dacă Rapidului i se iau cele trei puncte, se îndepărtează destul de tare de primul loc, iar șansele vor rămâne mai mult teoretice. Sunt convins că Rapidul poate trage și la titlu cu Andone pe bancă, iar Europa League e un obiectiv foarte realizabil", a declarat Iuliu Mureșan