Home    Stiri    2010                                 înapoi / back
   Stiri
   SEPTEMBRIE 2010
Google Translate | daca ai ceva de tradus translate
          
 
   4 septembrie2010    
  Balonul de sapun al Ligii 1 by amicu'
online | vizualizari  
         


Balonul de sapun al Ligii 1


Liga 1 este cea mai imprevizibila Liga din Europa. Aici totul e posibil, atat din punct de vedere a transferurilor, cat si a demiterilor si a rezultatelor.

An de an la echipele din Liga 1 se produc schimbari majore. Fiecare casa este schimbata din temelii, chiar daca ar avea o structura de rezistenta buna si ar trebui numai finisata, proprietarii acestora nu sunt de acord. Poate si de ochii vecinilor, poate si din aroganta sau exces de zel, multe echipe transfera jucatori de care poate nu ar avea nevoie si le dau vant unora care pot fi mai utili decat nou venitii.

Moda asta nu este de azi, de ieri ... ci este de ani de zile. Mai intai se aduce un antrenor care pune pe hartie un "proiect". Proiect in ghilimele pentru ca in Liga1 nu se poate vorbi decat artistic de asa ceva. Se dau afara jucatori, pe care noii antrenori poate ii stiu numai de la televizor sau din ziare, si se aduc jucatorii de suflet. Conducerea mai transfera si ea 2-3 jucatori cu nume sau cu pasaport strain, doar ca si adversarul direct a adus cativa si sa nu ramana si ei in urma.

Se trage linie si se ajunge la o concluzie. Echipele sunt poate cele mai puternice. Liga 1 a avut parte de o campanie de transferuri fenomenala. O sa rupem Europa cu echipele care se prezinta la start. Vom avea un campionat puternic pe care oricine il poate castiga.

Ei nah! in sezonul 2009-2010 echipele s-au batut cap la cap pentru trofee si locurile de europa sau de ramanere in prima liga. Toata lumea lauda acest echilibru si spunea ca a fost cel mai greu si mai puternic campionat. Concluzia: 2 echipe in Grupele Cupelor Europene. Una calificata direct datorita coeficientului si alta cu Q cu vai la penaltyuri.
Gigi
Acum dam o foaie in urma si ne dam seama cum a fost de fapt cu aceasta Liga 1 2009-2010. Am avut cel mai slab campionat de fapt. Echipele mari au fost la acelasi nivel cu cele mici, insa nu echipele mici au urcat la nivelul celor mari, ci mai grav, echipele mari au coborat la nivelul celor mici. Dupa un tur de campionat cat de cat mai aproape de adevar, echipele au cazut inexplicabil. CFR-ul a castigat nu pentru ca a fost mai buna, ci a speculat slabiciunea celorlalte. CFR-ul pierdea meciuri pe banda rulanta si urmaritoarele desi se aflau la 1-2 distanta, erau incapabile sa o detroneze. RAPIDul urma sa intalneasca Astra intr-un meci pe Giulesti. In cazul unei victorii devenea noul lider al campionatului. RAPIDul a pierdut si a cazut tocmai pe locul 4. Acest exemplu este cel mai bun poate pentru a va face o parere de bambiliciul care s-a intamplat acum un sezon.

Aceasta iluzie, acest balon de sapun al puterii echipelor romanesti, a fost spart pe rand de Hajduk ... de doua ori, de Zenit, Manchester City si Lille. Doua baloane inca mai plutesc in aer si asteapta si ele sa fie sparte cat de curand.

Au trecut 6 etape din sezonul 2010-2011. Echipe noi, jucatori noi si deja schimbari masive. Uitandu-ma in clasament, Otelul, Gaz Metan si Sportul nu mi se par surprize. Ele sunt echipele cele mai omogene si pot specula instabilitatile de la celelalte echipe. Nu sunt 3 echipe stralucite, insa si-au pastrat nivelul de anul trecut, un nivel fara mari oscilatii.Tocmai aceste oscilatii ale altor echipe din Liga 1 reprezinta forta acestor 3 echipe.

RAPID a facut si ea o campanie destul de consistenta. Dinu Gheorghe a tras de buzunarul lui Copos cam cat sa isi aduca copiii de suflet de la Brasov. O campanie destul de ciudata, in care nu s-au adus jucatorii de care ar fi avut nevoie RAPIDul, ci s-au adus niste jucatori sa iasa la numar mai mult. Luati individual, acestia sunt buni, insa pusi in teren, par destul de straini. Poate cele mai eficiente transferuri, au fost prelungirea contractelor lui Constantin, Cesinha si Bozovici. RAPIDul in asemenea conditii o sa ramana acolo pe linia de plutire, iar la final va incerca sa recupereze ceea ce a irosit un sezon intreg. Acest balon de sapun se va sparge, odata cu cearta dintre Vama si Copos, cand primul mai mult ca sigur isi va lua jucatorii eu el.

Atacurile dinamoviste, dar si atacurile echipelor adverse la poarta dinamovista

Dinamo Taras-gropis s-a cocotat pe locul 2. Dinamo in campania de transferuri a facut ce ii place mai mult: a repatriat. O inghesuiala in atac si o schilodenie in aparare. Andone chiar credea ca in Liga 1 exista proiecte. Meciuri spectaculoase in teren, plictisitoare in tribuna, Dinamo aface meciurile cele mai atractive. Cu o evolutie extrem de oscilanta, poate castiga un meci la scor si se poate face de ras in etapa urmatoare. Tot asa in Liga 1, poate conduce campionatul 15 etape si apoi sa nu mai prinda cupele europene. Aceasta nestabilitate se vede si in Cupele europene: 3-1 si 0-3 cu Hajduc.
Acest balon de sapun, se va sparge odata cu ratarea tuturor obiectivelor.
fotbal
sTEAUA cu o noua structura incepe campionatul. Un prim loc ocupat in clasament, dupa un parcurs destul de usor in primele 5 etape: U Cluj (nou promovata), Craiova (grave greseli de arbitraj), Fc Brasov (un punct echitabil dupa un meci slab), Victoria Branesti (alta nou promovata, grave greseli de arbitraj), Fc Vaslui (meci neasteptat de usor, din pricina formei foarte slabe a echipei moldovene). Primul hop s-a numit Timisoara, si ea o echipa echilibrata. S-a vazut si pe tabela. Un prim balon de sapun creat de Piturca s-a spart. S-a creat un altul cu jucatori de la Urziceni. La cum sunt apele in Ghencea, si acesta se va sparge curand, pentru ca vor incepe nemultumirile dintre jucatori si va periclita omogenitatea grupului. Cei din vechea garda vor fi marginalizati si asa vor aparea disensiuni. Nu in ultimul rand, sa nu uitam de aroganta lui Ilie Dumitrescu, pe care nu cred ca o vor suporta multi.

Si totul in Liga 1 se intampla ca un vis. Si totul este iluzoriu.
Toate se indreapta ... incet spre derizoriu

by: amicu'

Comenteaza pe forum cu amicu'

     
      CHAT RapidFans  

voteaza RapidFans.RO in Romanian Top 66