.  Home   .  Stiri   .  2010   .  2011   .  2012  back
+ Add
   Stiri 25 MAI 2012
 
          
 
    Scrisoare deschisa pentru Razvan Lucescu
online | vizualizari  
+ Add
Apasa pentru poza la dimensiunea mare

Scrisoare deschisa pentru dl. Razvan Lucescu

      Buna ziua,

      Sunt rapidist din tata in fiu. Va rog mult de tot sa faceti publica aceasta scrisoare deschisa, pentru ca imi doresc din tot sufletul niste raspunsuri de la domnul Razvan Lucescu.

      Cum spuneam sunt rapidist din tata in fiu, la fel si tatal meu. Familia noastra s-a atasat de acest club datorita unui unchi de-al tatalui meu care a fost acum ani buni de zile (pe vremea generatiei lui Rica Raducanu) in conducerea clubului.

      Eu marturisesc faptul ca atunci cand eram mic, nu aveam nici o tangenta cu fotbalul. Dar asta pana cand incet, incet, tatal meu a inceput sa ma ia langa el la televizor sa vad echipa Rapidului prin 1998-1999. Acel an in care Mircea Lucescu pleca in plin campionat de la Rapid, dar revenea sa ia titlul.

      Deci am ceva ani buni de istorie rapidista. Ma incantau povestile tatalui meu, despre acea echipa legendara a Rapidului din anii '60, despre driblingurile fabuloase care ridicau publicul in aer. Aceste povesti m-au facut sa fiu fascinat de frumusetea arzatoare a visiniului.

      Mai tarziu din 1999 inspre anii `2000 am tot vazut o galerie minunata, jucatori spectaculosi, ratari incredibile, situatii extraordinare, extaz, angonie, de toate. Toate la Rapid.

      Dar sa ne intoarcem in prezent. Rapidul la inceputul sezonului 2011-2012 se anunta drept o "echipa grea". Dar dl. Lucescu a facut din Rapid un instrument, o bagheta pe care sa o controleze astfel incat sa demonstrez lumii intregi ca poate purta cu mandrie numele sau de familie.

      Dle Lucescu, de ce ati pornit o campanie impotriva tuturor doar pentru a demonstra ceva ce nu se poate? Faptul ca stiti sa fiti pragmatic si sa obtineti rezultate. De ce ne-ati torturat cu titularizarea lui Surdu (care poate face efort cat pentru 10 fotbalisti, daca nu stie deloc cu mingea), de ce ati cerut doar jucatori cu experienta si nu ati promovat un singur jucator de la Rapid II sau sa fi transferat jucatori mai tineri?

      De ce v-a fost frica de performanta? Ati incercat sa eliberati presiunea de pe umerii jucatorilor? Stiti ca Rapidul are cea mai mare medie de varsta din Liga 1? Pai asta nu se traduce prin experienta? Nu ar trebui ca acesti jucatori sa fie responsabilizati? De ce ati omorat un spirit atat de frumos, o traditie care spune clar: "Mai bine o bara frumoasa, decat un gol urat!"? De ce dle Lucescu?

      Va respect pentru ceea ce ati facut in primul mandat. Va respect foarte mult. Dar atunci ati jucat OFENSIV! Aveati tot 3 atacanti, DAR DE CALIBRU! Si doar 3 fundasi! DAR CE FUNDASI! Fara nicio jignire sau bataie de joc, dar Surdu, sincer, cred ca este cel mai slab atacant din istoria Rapidului, cel putin din 1998 incoace.

      Si va spun ca si noi, suporterii, avem probleme acasa, in familie, in scoli, in facultati, la servici, peste tot. Dar venim de fiecare data sa sustinem echipa, sa vedem o echipa care moare pe teren. N-am cerut trofee. Am cerut fotbal. Si nu ne-ati oferit. DELOC!

      Ne-ati oferit o varianta submediocra a unei folozofii italienesti de mult uitate, care da rode ce-i drept (vezi Chelsea 2011-2012) dar doar daca ai FOTBALISTI. Ceea ce Rapidul NU ARE la ora actuala.

      De accord ca nu-l poti cere pe Messi la Rapid, dar totusi cred ca erau optiuni mult mai bune. Cred si ca lotul actual folosit asa cum ar fi trebuit putea oferi MULT mai MULT!

      Dle Lucescu de ce ne-ati luat fotbalul? De ce ati innamolit Rapidul cu asa meciuri? De ce? E pacat pentru CV-ul dvs, dar credeti-ne ca e MULT MAI DUREROS pentru SUFLETELE NOASTRE!

      Eu nu sunt cel care sare pe garduri si nici cel care arunca fumigene in teren. Sunt cel care pur si simplu vine la stadion, canta 90 de minute alaturi de galerie, dupa care pleaca acasa si fie doarme linistit, fie sufera tacut cateva zile dupa un meci.

      Dar meciul asta a fost capacul. Capacul pus peste orice fel de rabdare. Nu va cer sa ramaneti la Rapid si sa demonstrati ca m-am inselat. Va cer sa va vedeti linistit de viata, sa va bucurati de cei dragi, dar sa lasati Rapidul pe maini mai competitive. Mai curajoase. Mai darze. Cu tot regretul din suflet, va spun ca nu stiti ceea ce inseamna spiritul Rapidului. Uitati-va la Daniel Niculae ... Marius Sumudica ... Rica Raducanu ... Cristi Sapunaru (pe care l-ati pedepsit la echipa nationala).

      Uitati-va la ei, uitati-va in ochii lor si veti observa adevarata dezamagire. Asa suntem si noi. Pentru ca ei si noi avem in comun acest spirit. Spiritul care ne indeamna la fotbalul ofensiv, la fotbalul care odata era practicat pe Giulesti.

      Vreau sa va urez bafta in Orient si sincer sper din tot sufletul ca veti parasi Rapidul. Pentru ca la Rapid se antreneaza cu sufletul, nu cu altceva. Din inima, nu din interes.

      Sper din tot sufletul ca Rapidul din 2012-2013 sa NU AIBA NIMIC IN COMUN cu acesta al dumneavoastra!

      Si iarasi sper ca Rapidul va fi preluat de un ANTRENOR care STIE si CUNOASTE spiritul Rapidului.

      Multumesc dlui Lucescu anticipat pentru raspunsuri.

      Razvan Stanescu

+ Add
voteaza RapidFans in Romanian Top 66