Cronica Meci
Dacia Mioveni - Rapid
Data: 28.07.2007
 
 
Mazilu-Mania!

 

Rapid a reusit sa invinga la Mioveni, pe Dacia, debutanta in prima liga a fotbalului romanesc, cu scorul de 2-1, dupa un meci lipsit de spectaculozitate, dar in care jucatorii giulesteni au alergat foarte mult si au facut tot posibilul ca toate cele 3 puncte puse in joc sa treaca in contul formatiei din Grant.

Gazdele au inceput partida cu mult tupeu, cu un pressing agresiv si au primit un raspuns extrem de elegant din partea giulestenilor care au plimbat mingea cu mare calmitate si cu precizie. In minutul 9, o prima faza de poarta, sutul lui Cesinha a fost retinut de portarul advers. Trei minute mai tarziu, Buga a sutat prin surprindere dar, din nou portarul Daciei, Stanca fost atent. Jocul a devenit apatic, Rapid s-a instalat in terenul advers, insa fazele de poarta au refuzat sa apara. In minutul 39, Buga primeste o pasa buna in adancime, dar este ajuns de Daouda si sutul sau din unghi e respins usor de Stanca in corner. Prima repriza se incheie, cu o istorie foarte modesta, jocul a lasat de dorit la capitolul calitate.

A doua repriza s-a dovedit a fi mai dezghetata, si datorita faptului ca toate cele 3 goluri au fost inscrise in cele 45 minute. In minutul 55, o faza cursiva a giulestenilor, insa brazilianul Ceshina trage din pozitie buna peste poarta lui Stanca. 10 minute mai tarziu, contraatac rapid al giulestenilor, centreaza Romeo Stancu, mingea ajunge la Mazilu care reia cu capul si Stanca nu poate stopa mingea din drumul spre poarta. Faza golului giulestean a fost precedata de un hent a lui Coman nesemnalizat. Avantajul Rapidului nu a durat decat 9 minute. Lovitura libera a gazdelor, mingea e aruncata in careu, iar Costescu reia cu capul in plasa giulestenilor. Si, din nou, la interval de 10 minute, in minutul 85, Dica il gaseste excelent pe Mazilu in careu, acesta preia lejer si inscrie pe langa Stanca.

Bergodi a folosit urmatorul "11" de start:
Dănuț Coman 1
Vladimir Bozovic 19
Cristian Săpunaru 21
Marius Constantin 23
Vasile Maftei 24
Ștefan Grigorie 8
Costin Lazăr 15
Marius Măldărășanu 17
Cesinha 7
Ionuț Mazilu 9
Mugurel Buga 29

Este de apreciat faptul ca rapidistii au reusit sa-si revina dupa golul egalizator, acestia obisnuindu-ne in sezonul trecut cu astfel de egaluri in care, dupa golurile adversarelor, nu mai aveau forta de a reactiona. Un inceput de sezon care promite, promite multe, speram ca se vor realiza destule cat sa ne putem bucura la sfarsitul sezonului, asa cum meritam noi, suporterii giulesteni.

HAI RAPID! 
                       
 
     
SITE dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...