cronica Meci
Rapid - Gloria Bistrita 2-2
Data: 05.08.2007
 
 

Credo quia absurdum


     Am asteptat toata ziua nerabdatoare primul meci de acasa din noul sezon.

    Eram sigura ca nu avem cum gresi si ca Giulestiul va fi in sarbatoare. Insa , cu putin inainte sa plec la stadion aflu de pe net o veste soc : marele nostru Rapidist Florian Pittis ne-a parasit, alegand sa mearga la nea Valentin, Dan Coe, Iliuta Greavu, Baratky si ceilalti ca sa-i incante cu vocea sa, cu cantecele si povetele sale.

   Cerul a inceput si el sa planga, stiind ca un mare om ne-a parasit, insa cu cateva minute inainte sa inceapa meciul ploaia a incetat ca din senin, semn ca de acolo de sus, Florian Pitis voia sa urmareasca meciul.

   Eram sigura in continuare ca meciul ce sta sa inceapa va fi o victorie, ocazia baietilor de a-i spune actorului Ramas Bun. Insa .

   Incepem bine, in forta, nu le lasam deloc spatii bistritenilor si cum era de asteptat, deschidem scorul prin Buga. Grigorie insa dovedeste a nu mai stiu cata oara, ca nu e o solutie viabila, gresind mai mult de 90 % din pase. Baietii se joaca cu ocaziile, Cesinha, Mazilu, fiind foarte aproape de majorarea scorului. La pauza se intra cu avantaj si cu speranta ca va fi bine. Din boxe rasuna Vinovatii fara vina si Yesterday, in memoria lui Pitis.

   Galeria giulesteana ii cinsteste memoria prin 2 mesaje : UN SIMBOL AL RAPIDULUI CE NICIODATA NU VA MURI / FLORIAN PITTIS IN SUFLETELE NOASTRE MEREU VEI FI si PITIS ORIUNDE TE VEI ALFA/ SUFLAREA VISNIE NU TE VA UITA.

   Incepe repriza secunda. Bistritenii egaleaza printr-o greseala a lui Coman. Galeria continua sa fie la inaltime, incurajandu-i pe baieti ca la scorul de 1-0. Ratari ca in prima repriza , insa Mazilu reuseste sa inscrie dupa o pasa perfecta de la Buga si preluam iar conducerea, avantaj de care nu suntem in stare sa beneficiem din vina si prostia noastra.

 

   Mai erau doar cateva minute din joc cand, dintr-o greseala la centru terenului, pierdem mingea cu usurinta si apararea priveste ca la teatru cum Coroian egaleaza printr-un frumos sut la paianjen. Ne-am facut-o cu mana noastra, am pierdut doua punte fara drept de apel. Poate ca am fost si putin dezavantajati de arbitraj pe final, insa nu putem spune ca ne-au furat ei..pentru ca ne-am furat noi. In prelungiri se prefera executii de finete, foarfece, in loc de suturi puternice, sanatoase, aducatoare de goluri. Cautam sa facem spectacol, de parca am avea un avantaj de 3-4 goluri. Fluier final. Galeria suparata, isi cearta idolii. Dar va trece. Se va uita. Si la urmatoarea partida isi va purta pe aripi favoritii incercand sa-i impinga spre o noua victorie.

   Insa, nu il vom uita NICIODATA, pe marele om, cantaret, actor si rapidist : Florian Pittis .

   "Mă îndoiesc, deci cuget. Cuget, deci exist. Exist, deci sunt rapidist!

   Sa-ti fie tarana usoara Motule, si mereu sa ne veghezi de acolo de sus.

   Lacra 
 
 
     
SITE dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...