RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 

 

 


   
    Rapidismul din fiecare se manifesta altfel...
  
    De cateva zile sunt foarte dezamagita de atitudinea unei parti din suflarea rapidista! Am citit pe forum niste comentarii care m-au lasat masca. As vrea sa trag un semnal de alarma si sa le reamintesc celor care injura si care vorbesc aiurea despre jucatorii nostri si despre Razvan: NOI NU SUNTEM SUPORTERI DOAR PENTRU PERFORMANTA ECHIPEI! Intr-adevar ne-o dorim cu totii, dar ganditi-va la suporterii de acum 20-30-40 de ani, ei nu au trait ce am trait noi. Ei nu au avut ocazia sa mearga in deplasari externe, ei nu s-au bucurat la castigarea campionatului, unii poate nici nu au prins vreo cupa castigata alaturi de echipa.
   In schimb, noi, suporterii de acum, am trait atatea alaturi de echipa noastra. Am luat campionate, am luat cupe si supercupe, am fost alaturi de echipa cand a jucat in competitiile externe. De ce nu stim sa apreciem prin ce am trecut? De ce nu stim sa ne amintim clipele de bucurie pe care le-am trait alaturi de echipa asta? Cum v-ati simtit anul trecut cand au venit baietii in Giulesti si ne-au aratat cupa pe care tocmai o castigasera? Cum v-ati simtit cei care ati fost in deplasarile externe? Cum v-ati simtit cand ne-am calificat pana in semifinalele Cupei UEFA? Cum v-ati simtit cand l-ati vazut pe Coman in poarta la meciurile Nationalei? Va spun eu cum v-ati simtit: MANDRI! De ce vreti sa ne complacem si sa incepem sa semanam cu ceilalti suporteri, cei care-si ameninta jucatorii, cei care le vandalizeaza masinile, cei care le ameninta familiile? Cand vedeam toate tampeniile astea la televizor, eram mandra ca la noi nu se intampla asa! Imi doresc sa fiu mandra in continuare...
   Intr-adevar si pe mine m-au enervat unii jucatori la multe meciuri, insa niciodata nu i-am injurat. Nu vreau sa par un model de suporter, insa trebuie sa va ganditi ca facem parte, cu totii, dintr-o mare familie. Pe cei de la voi din familie NU trebuie sa-i injurati niciodata si trebuie sa fiti langa ei cand au nevoie de voi.
   Atat Coman, cat si Lucescu au nevoie de noi. Ambii la un moment dat ne-au adus multa satisfactie si bucurie. Stiu ca nu trebuie sa traim din amintiri, dar macar sa nu uitam atat de repede ce au facut pentru echipa noastra si a lor in acelasi timp.
   Veti vedea de acum inainte cat timp vor rezista antrenorii nostri. Veti vedea care antrenor va veni la Rapid pentru salariul pe care-l are Razvan. Nu va exista niciun antrenor care sa accepte postul doar de dragul echipei, fara contractul bine pus la punct si semnat de catre ambele parti. Stim cu totii, ca nimeni nu se poate intelege cu Copos. Razvan cat de cat a incercat sa impace si capra si varza, a avut un singur moment de slabiciune (noaptea aia de la Crowne Plaza, pestre care a trecut tot cu ajutorul nostru). Eu zic sa incercam, macar noi (suporterii) sa-i facem viata mai usoara, pentru ca oricum are destule probleme cu Copos. Dupa declaratiile lui, va pleca singur in vara, fie ca ne vom clasa pe un loc secund, fie ca nu.
   As vrea ca Razvan sa-si aduca aminte de noi ca "suporterii care m-au sustinut si la bine si la rau". Nu vreau sa conving pe nimeni sa gandeasca ca mine, insa cred ca ce am spus mai sus sunt niste adevaruri, pe care puteti sa le constientizati si voi.
   Nu trebuie sa-i aplaudati pe Coman si pe Lucescu, daca nu simtiti cu adevarat ca o merita, insa macar nu-i mai injurati ca la usa cortului. Amintiti-va ca fotbalul nu se rezuma doar la seminte, injuraturi si batai.

   by DarkLadY^
comantarii aici ... in blog

::: Echipa RapidFans.RO :::


   Despre voi, care nu intelegeti fenomenul


   Ma refer la toti cei care nu inteleg acest fenomen, care totodata condamna practicarea lui.
   Sincer, mi-e sila de voi, cand va vad atat de porniti impotriva suporterilor. Oare nu o sa-ntelegeti niciodata ca fotbalul fara suporteri nu ar exista? Sau poate ca ar fi, dar un fotbal fara spectacol, cand lumea vine la stadion numai ca sa manance seminte, sa se uite la meci "pe viu" ca na, sambata-duminica seara.
   Nu pricep de ce considerati suporterii niste infractori, oameni care merita sa faca puscarie. De fapt, de ce ii catalogati asa? Simplu : pentru ca NU intelegeti fenomenul. Nu numai fenomenul ULTRAS, ci NU intelegeti fenomenul FOTBAL.
   E adevarat ca multi se pricep la fotbal, dar prea putini il inteleg. Vreti sa dati legi impotriva suporterilor, e ca si cum ati da legi impotriva acestui sport. Fanii echipelor rivale nu se pot iubi, cu atat mai putin dinamovistii, stelistii sau rapidistii si de aceea apar aceste incidente, pe care voi le numiti "acte de huliganism", incidente care apar pe baza fenomenului "ultras", care, oricum nu aveti idee ce inseamna. De ce? Pentru ca nu stiti cum se iubeste o echipa, nu ati suferit niciodata la un meci, nu v-ati cheltuit bani pe deplasari, nu ati cantat fara oprire 90 de minute, poate ca nu v-a intrat in sange. Daca nu intelegeti dragostea pentru o echipa, macar incercati sa intelegeti cum "se practica" fotbalul, cum "se practica" prin peluze. Voi condamnati suporterii, dar ei sunt singurii care pricep cu adevarat fenomenul.
   Respectati-ne! Echipa ne respecta, pentru ca ei sunt constienti ca daca noi nu i-am incuraja si nu am fi alaturi de ei peste tot unde se duc, nu ar face fata, nu ar mai avea motivare. Multi spun ca, dupa un meci (important) pierdut, cel mai rau le pare de noi, suporterii, care ne chinuim atat, punem suflet, pentru ca noi ne iubim intr-adevar echipa!
   Va urasc pe voi ! Pe voi, aia care ne condamnati, fara sa cunoasteti cauza pentru care luptam! Macar, daca nu ne intelegeti, lasati-ne in pace.
   Suporterii au dreptul sa ceara anumite lucruri, au voie sa reproseze (pe buna dreptate) jucatorilor, conducerii, dar aceste lucruri trebuie facute cu temei. Oricum ar juca echipa, in orice liga ar activa, adevaratii sustinatori tot pe stadion vor fi, langa echipa, sa o sustina timp de 90 de minute, chiar daca dupa meci pleaca cu inima slabita, dar atunci isi doresc din ce in ce mai mult sa mai vina, ei au speranta si de aceea trebuie respectati. Cum v-am mai zis, rivalii (de moarte, cum se spune), nu se pot iubi, pentru ca au conceptii diferite. Pana si asta este o parte din farmecul "fenomenului". Ar fi extrem de plictisitor sa vezi ce bine se inteleg dinamovistii, stelistii si rapidistii intre ei, cand, de fapt, aceste meciuri sunt derby-uri. Ce? Voua nu va plac derby-urile? Si cu atat mai frumos cand exista derby pe teren, dar si la nivelul peluzelor. dar ce sa va spun despre toate acestea? Pentru ca oricum NU PRICEPETI NIMIC. Daca ar fi dupa voi, ati vedea toti ultrasii la inchisoare, ca de, ei sunt "infractori". Nu intelegeti ca lucrurile astea se practica din dragoste pentru echipa si fenomen. Bineinteles, nu trebuie depasite anumite limite (vezi "actiunea" din Plaza), e drept, uneori se mai sare calul, dar nu asa cum voi o faceti cu noi. Aici trebuie tras un semnal de alarma catre toti suporterii din Romania . Sa nu mai exageram, sa nu le mai dam satisfactie. Putem face totul in niste limite, lucrurile trebuie sa cunoasca anumite limite(cum sa te bati in mall?).    Trecem peste.
  Chiar si peluzele au legile lor, exista acel numit Cod Ultras, dar, din nou, ce intelegeti voi din toate astea?
Exista si unele fete care chiar se pricep la acest fenomen si il inteleg si aici, tot respectul pentru ele. Bineinteles, nu pot face la fel de multe lucruri ca si baietii, dar exista.
   Acum sa va spun la care "voi" ma refer. Pai la VOI aia de prin federatie, care nici acum nu-mi vine sa cred cat de patetici si redusi sunteti. La VOI aia care dati legi impotriva suporterilor. Ganditi-va! Ce sens ar avea, daca nu ar mai exista peluze? Ati vazut cum se deruleaza un meci cu portile inchise (ca de, tot au fost), chiar VOI ati declarat ca fara suporteri nu mai are farmec. Asa va doriti sa fie de acum incolo? Si nu numai legi, ci si interdictii. Sunteti practic impotriva lor. Daca asa, atunci dati-le interdictie la toti, dar oricum suntem mai puternici decat voi.
   Si ma mai refer la VOI, aia ce va autointitulati "forte de ordine", aia cu uniforme albastre, ce ne controlati la intrarea in stadion. Corect, datoria voastra, dar sunteti cei mai mari dusmani ai nostri. De ce? Pai cum sa purtam respect unora care abuzeaza de noi? Nu am nimic cu faptul ca va faceti datoria, dar bine ar fi daca v-ati rezuma doar la asta, nu trebuie sa dati in noi, nu suntem animale. Trebuie sa ne tineti in frau, dar in limita bunului simt. Am incercat sa facem de toate, am incercat proteste, am incercat sa PUNEM CAPAT ABUZURILOR, nu se poate cu voi ! Nu va place cand vedeti proteste, dar sunt pe buna dreptate.    Nu voi trebuie sa va razbunati pe noi cand facem vreo greseala, nu inteleg de ce aveti placeri erotice atunci cand dati in suporteri. Cu ce naiba va excita asta ?? Dar trecem peste. niciodata nu veti putea fi educati. Abuzati de uniforma aia si de putere pentru a va razbuna pe noi. Cum sa ne para rau cand unu` din voi mai da ortu` popii ? O bestie in minus. Trecem peste.
   Ar fi totul prea frumos daca "in frunte" ar fi niste oameni cu cap, dar, din pacate, acolo se afla exact aia care nu ne inteleg. O alta tema interesanta ar fi tortele. De ce nu sunt permise ? De ce se iau amenzi peste amenzi daca se aprind torte ? Cu ele se creeaza o atmosfera extraordinara. Ce naiba ar putea face o "amarata" de torta? De ce in alte tari sunt permise? Sincer, Olanda ne cam da clasa la asta. Dar traim in Romania si ne conformam. S-a vorbit chiar de interzicerea bannerelor si mesajelor pe stadioane. Ala a fost unul din momentele cand eram pur si simplu oripilati de prostia voastra. Voi inca mai cautati sa ne interziceti pe noi cu totul ! Nu ati reusit, pentru ca la asta am fi fost mai puternici decat voi.
   Altii care nu ne inteleg sunt (cativa) cei din jur. De fapt nu ma mira. Bietii oameni erau speriati de moarte dupa ce a fost duminica in Plaza. Vii la cumparaturi si iti da unu' cu telescopica in cap. Ma uitam stereo la articolul de pe blogul lui Tolontan (parca asta l-a scris) : "Tineti-va departe de ei!" . Dar ce suntem ? Lupi ? Asasini ? Paria ai societatii ? Asta ar trebui atacat dur pentru ce a scris, dar sa nu uitam ca si presa este impotriva. Ceea ce apare in presa devine de-a dreptul amuzant uneori. Dar trebuie intelesi si bietii oameni, trebuie sa-si castige cumva painea, chiar daca scriu aberatii, una din cele mai recente - suporterii si-au dat intalnire pe internet pentru bataia din Plaza. Bieti sunt si acei ce citesc astfel de ziare si chiar cred tot ce se scrie acolo. Asta mai putin ne intereseaza pe noi.
   Vom continua sa luptam pentru cauza, vom continua sa tinem steagul sus, pentru ca nu suntem 10-20 care intelegem "fenomenul", ci suntem destui. Uneori (la un loc), putem fi mult mai puternici decat voi si sper sa se faca odata DREPTATE in tara asta ! Pana atunci, nu ne ramane decat sa ne exprimam repulsia care o simtim fata de voi.

by Teo
comantarii aici ... in blog



::: Echipa RapidFans.RO :::

::: 4 aprilie 2007 :::

  
 
     
SITE dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...