3 decembrie 2007 | 23:20

     
     


   
"Suntem impotriva noastra!!"

       Ce absurda pare aceasta constatare!. dar eu am descoperit de curand ca asa este.
       Daca inainte ii aveam in minte pe cei din exterior care nu vor binele echipei noastre, acum m-am schimbat radical. Am aflat lucruri din gura multor rapidisti, lucruri care m-au dezamagit. Am vazut stiri despre ceea ce se intampla in galeria noastra, in peluza. O persoana mi-a zis chiar ca va renunta sa faca multe pentru Rapid tocmai din cauza oamenilor. care se considera rapidisti, dar care dezamagesc prin mentalitate si comportament. Am simtit ca suntem in pericol ca pierdem rapidisti care vin la stadion de placere, din cauza celor care vor altceva decat sa iubeasca si sa incurajeze Rapidul. Ceea ce vor, nu cred ca am dreptul sa spun eu, dar sunt sigura ca egoismul ne macina incetul cu incetul.

      Si poate nu am dreptul nici sa spun asta, dar stiu despre conflictele existente intre rapidisti pe diferite probleme. Am avut ocazia sa discut despre problema asta si am aflat lucruri groaznice. Poate ca asta nu este foarte important, ceea ce este mai important este ca am ajuns sa ne uram rapidisti intre rapidisti din cauza unor banalitati, pentru ca sunt sigura ca sunt banalitati, aparute datorita dorintei de a fi tu cel care face mai mult.datorita egoismului si ipocriziei. Ma intreb daca atitudinea asta era normala acum multi ani la echipa noastra, daca aceste defecte se identificau printre rapidisti. Mie teama ca nu vom mai exista, mie teama ca de la o simpla iubire pentru o echipa de fotbal se va ajunge la certuri pe putere. Ce absurd suna "putere", dar este unul dintre elementele care domina o tara intreaga la momentul de fata, sentimentul de a acapara totul, fara sa-ti dai seama ca faci rau celui care il iubesti, celui de langa tine. Cam asta se intampla la Rapid. Incercam sa aratam cu degetul vinovati, dar nu realizam ca adevaratele probleme sunt relatiile dintre rapidisti, care sunt extrem de tensionate, adevaratele probleme sunt in interiorul nostru.

      De ce oare nu mai poti sa mergi la stadion, sa stai langa o persoana si sa vorbesti civilizat despre fotbal ??. de ce oare rapidistii au inceput sa se imparta in mai multe tabere ??. este adevarat ca suntem diferiti. Daca am fi fost toti la fel ca oameni inseamna ca lumea nu ar mai fi existat. Totusi in ciuda diferentelor normale care apar intre oameni, pe noi ne leaga un singur lucru, un lucru care ne reprezinta si-l avem in comun : "FAPTUL CA IUBIM RAPIDUL" teoretic cel putin.
       Nu cunosc probleme din galerie, insa am inceput sa ne incaieram intre noi. nu cunosc problemele dintre siteurile Rapidului, da am vazut ca sunt foarte detasate intre ele, sunt oameni care nu se plac si nu colaboreaza desi sunt rapidisti. De ce oare ??. nu cred ca este de vina Rednic, echipa, clubul, Copos. de vina mai degraba sunt oamenii, suporterii care s-au schimbat. De fapt Romania s-a schimbat, nu mai exista ordine, nu mai exista dreptate si oricat de mult ai vrea sa ramai pe pozitii nu poti, pentru ca tentatiile si dorinta de a fi doar tu sus te depasesc.
       Nu mi-am pus in plan niciodata sa scriu despre Rapid aici pe RapidFans, nu am crezut ca voi avea un blog aici, niciodata nu am facut comparatii. chiar daca scriu aici, as fi pe scris pe FZR sau pe alte siteuri intotdeauna as fi scris cu sufletul doar pentru Rapid, pentru ca pana la urma reprezint Rapidul si scriu doar pentru echipa mea de suflet si uneori  pentru oamenii care stiu sa aprecieze si sa inteleaga cuvintele mele. Acestora le multumesc. Niciodata nu am vrut sa fiu un exemplu pentru nimeni. Nu am varsta de a intruchipa ceea ce este bine si de a fi un exemplu. Ma asteapta multe provocari in viata chiar si alaturi de Rapid, ba chiar incerc sa cunosc oameni, rapidisti de toate categoriile, cu caractere diferite, dar sa stiu ca sunt acei suporteri adevarati, ca pot sa iau un exemplu bun eu de la ei, nu ei de la mine. Poate doar cuvintele sa insemne ceva nu numele in sine ale celui care le scrie, pentru ca eu cred in puterea cuvantului, in puterea de a-i face pe oameni mai buni, mai putini egoisti, mai realisti si simplu mandri ca sunt rapidisti.
       Ma doare sa vad rautatea printre cei care pana la urma reprezint ceea ce iubesc si eu. Pentru mine ca un copil de 15 ani este dureros. Te simti neputincios si vezi cum sub ochii tai se distruge acel loc din inima ta rezervat Rapidului. Vezi cum multi oameni renunta la obiceiurile rapidiste doar pentru ca printre noi s-au infiltrat oameni care nu inteleg  cuvintele mele si ale celorlalti. Oameni care vor altceva decat sa sustina si sa iubeasca Rapidul. Cand spui ceea ce am spus eu acum, multi considera ca dramatizezi, ca vrei sa impresionezi, ca nu gandesti cand vorbesti.insa eu scriu ceea ce simt in momentul asta si ceea ce vad. Ura printre rapidisti. oameni ce distrug frumusetea Rapidul. Oameni care nu stiu ce inseamna sa iubesti o echipa de fotbal. Nu pot sa-i numesc rapidisti, ii numesc oameni, pentru ca a deveni rapidist pe langa faptul ca esti evident om, trebuie sa fi acea persoana care stie sa se ataseze si sa simta ceva deosebit pentru un lucru material. Daca ai ales Rapidul si daca asa ai mostenit de la ai tai, inseamna ca esti norocos si ca vei trai alaturi de echipa noastra momente care iti marcheaza viata. Si nu exagerez. pentru ca a fi rapidist(a) nu inseamna doar a spune ca tii cu o echipa de fotbal sau a te lauda, a fi rapidist(a) inseamna a simti ceva in sufletul tau si sunt sigura ca Rapidul asta lasa amintiri si urme frumoase inca din copilarie. Poate chiar este cel mai frumos lucru a fi legat de Rapid in perioada cea mai frumoasa a vietii.
       Si ca sa inchei, as vrea sa nu mai fiu dezamagita de noi insine, sa nu mai aud de ura dintre noi, sa nu mai aud de injuraturi, batai, certuri intre rapidisti as vrea ca multi sa inteleaga un lucru :
       Ca reprezinti Rapidul in ciuda tuturor diferentele !!. si a fi impreuna inseamna a forma "marea cultura si civilizatie rapidista din fotbalul romanesc" !!.si.
       "Oamenii care inteleg cuvintelor sunt oameni care iubesc !"

      ''RAPID este emotia copilariei ramasa intr-unul din ungherele inimii.''



     
           
           
           
   
postat de BADEa in blogul BADEa              online | vizualizari
     
           
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...