® cauta in RapidFans.RO ®                     ® harta site RapidFans | stiri Rapid | revista presei ®
 
 
 
           

   

• BADEa blog • 08 Septembrie 2008 23:26:28                              online | vizualizari    

 

Romania, fotbalul, suporterii, Rapidul ...

       Romania este un adevarat dezastru. Aceasta afirmatie, pentru mine, este foarte adevarata. Da, nu o sa renunt niciodata sa spun ca sunt mandra de faptul ca sunt romanca, de originile mele, de frumusetea tarii noastre. Din pacate degeaba esti frumoasa la propriu daca in interiorul tau traiesc sentimente malefice. Iar acele sentimente malefice sunt oamenii care au ajuns sa infecteze fiecare coltisor din tara asta cu cate ceva rau, incat mi se pare ca toata lumea, cu tot ce e intr-insa, se scufunda in niste ape tulburi, atat de murdare incat scarba singura pluteste deasupra ei ca o izma otravitoare. Asta este rezultatul caracterelor corupte si gandurilor ciocoilor, care au crescut in ultimii ani si s-au dezvoltat incetul cu incetul. Ultimii analfabeti au ajuns sa aibe totul, celebrele ''vile cu piscina'', ''masini scumpe'', iar lozinca ''dai un ban si iesi in fata'' e la putere peste tot in Romania. Poporul acela muncitor, curajos, credincios si chinuit din cartile de istorie, s-a transformat in unul smecher, iar ideea de ''toti pentru unul si unul pentru toti'' nu mai exista. Acum fiecare fura si pacaleste pentru interesul propriu, isi infunda buzunarele si raneste alte suflete care au ramas inca cinstite.
             Izma otravitoare a inceput sa devina insuportabila si in fotbal. Era insuportabila, dar acum in urma ultimelor evenimente imi vine cheful de invinovatire si de aratat cu degetul pe acele personaje care ajuta la manjirea cu noroi a fotbalului romanesc. Timisorenii au pornit o revolutie in fotbal si merita toate laudele. Au avut acest curaj si trebuie sprijiniti. Pur si simplu mi-as dori sa nu mai aud de Mircea Sandu, Mitica Dragomir, Lupescu, Becali, si lista poate continua. O claca de venali, ipocriti, lasi, orgoliosi si dotati cu o ambitie nemarginita, care eclata ca o bomba indata ce-si ajung tinta aspiratiilor. In spatele lor sunt lingausii, cei care asculta ordinele celor mai mari si puternici, iar peste noapte ajung importanti si plin de bani ca si stapanii lor. Si mai grav este ca nimeni, absolut nimeni nu vede nimic. Ori nu vor sa vada, ori le este frica sa vorbeasca, ori sunt si ei platiti pentru tacere. Poate ca ati auzit de o celebra intrebare retorica: ''Deoarece ai ochii deschisi crezi ca vezi?''. Locurile in care se dezvolta viitorul fotbalului, asa zisele pepiniere, sunt si ele pline de mafie. Talentul si munca nu mai sunt valoroase, s-au schimbat pe bani. Un exemplu negativ in fotbalul romanesc este insasi nationala. Si sa va spun cum sta treaba. S-au calificat la un turneu final, la campionatul european. Multi i-au considerat deja campioni, ridicandu-i in slavi si venerandu-i ca pe niste zei. Ce-au facut? Pai, marii nostri fotbalisti, au facut egaluri prin grupa, iar cand a venit momentul sa faca pasul inainte, zdup, in groapa. Mda, ne-am prabusit si a inceput campania de calificare pentru mondiale. Am debutat cu o infrangere teribila si rusinoasa, un 0-3 in fata Lituaniei, considerata de noi o echipa mica. Ne-am pus sperantele in niste nimicuri ce si-au batut joc de toata Romania. Il avem pe acest Piturca, un selectioner care are preferati niste incostienti, niste fotbalisti imorali care se plang si incearca sa gaseasca scuze pentru infrangeri si ratari. Microbul banului i-a patruns si pe ei in suflete si astfel au uitat ca au de aparat numele unei natiuni. Petrec prin baruri si apoi jignesc si suporterii romani. Totusi nu e vina lor in totalitate. Asa e fotbalul, dar la noi, la romani, problemele grave pleaca de sus in jos. Pana nu ardem acei hoti din FRF, e foarte clar, nu vom avea bucurii! Sunt sigura ca la nationala scandalurile se tin lant, intre antrenor si jucatori si intre jucatori. Piturca baga in teren fotbalisti, intradevar certati cu fotbalul, cum spuneau  ziaristii. Iar revolta de la Timisoara a venit exact la infrangerea asta a nationalei si ne-a facut sa deschidem bine ochii. Fotbalul romanesc este infectat, este grav bolnav, iar operatia de refacere nu mai vine. Imi este groaza si in acelasi timp mila de tara asta, de faptul ca e dominata in totalitate de un analfabet jalnic ca Becali. Nu pot sa-i atribui alte calitati acestui ''monstru credincios'' care emana pe zi ce trece si mai multa prostie.

             Ce-ar fi sa nu-i mai sustinem, sa nu le mai dam atata nas, sa-i lasam sa-si faca treaba fara strigatele noastre de lupta si atunci sa vada ca fara suporteri fotbalul nu mai exista? Pentru ca ei ne-au distrus bucuria de a vedea arta fotbalistica prin jocuri si favoritisme. Ei isi bat joc de Romania si astfel contribuie la imbolnavirea si imprastierea izmei otravitoare in acest domeniu. Cei pasionati, se zbat, isi fac sperante, striga, plang, rad, cred in sansa fotbalului romanesc, si totusi cu ce se aleg? Cu umilinte si cu vorbe in vant, vorbe ale unor simpli fotbalisti care au plecat de jos si acum se cred mari fotbalisti. Iata si gandurile din ziua de azi: nimeni nu mai lupta pentru spectacol si tribune, a aparut ''gloria proprie''. Banii, sa ai bani, bautura, restul, haideti sa-i dam dracului, niste suporteri, niste nimicuri! Asta e teoria de azi, a fotbalistilor. Nu domnilor, fara noi nu existati! Si sa tineti minte asta. Noi va ridicam si tot noi va coboram pentru ca suntem suporteri!
             Intradevar am ajuns si la capitolul Rapid. Iar Romania noastra este doar Rapid. Pe Rapidul asta s-au facut marile experimente. Suntem aia mai democratici care sarim la gatul lor si nu uitam suferintele pe care noi, ca suporteri, le-am indurat din cauza acestei mizerii. Si sunt sigura ca o sa vina si vremea Rapidului sa se revolte si imi doresc ca toata suflarea rapidista sa aibe curajul timisorenilor, sa iasa in strada. Daca stau sa ma gandesc e mai bine ca nu suntem acolo, la nationala mafiei, sa nu ne implicam in jocurile lor murdare. Rapidul e demn si pentru ca il iubesc ma simt mandra de asta si nu sunt ca altii. Asta o stiu din start. Dar nu stiu cum ar arata viata mea fara Rapid, in lumea si in aceasta societate. De acum incolo e vremea sa ne preocupam mai mult pentru linistea noastra sufleteasca decat pentru altii. Sa facem ce ne dorim pentru constiinta noastra, fara sa ne mai pese de cel de langa noi. Totul se duce de rapa sub privirile noastre, iar sentimentele sincere vor exista numai pentru lucrurile care merita cu adevarat. Eu mai am doua saptamani si fac 16 ani de iubire pentru Rapid, iubire imprimata in sufletul meu din primele zile de viata. Si spun ca mi-e frica de trecerea timpului si ca pana acum Rapidul a meritat totul din partea mea. Faptul ca am avut sansa sa scriu si sa vorbesc despre Rapid e lucrul cel mai frumos care mi s-a intamplat in viata mea de pana acum. Si de fiecare data cand o sa iau totul de la inceput primul cuvant va fi amintire. Rapidul va fi mereu, mereu, mereu, in mintea si sufletul meu pentru ca mi-a marcat viata cu lucruri frumoase si m-a facut sa vad lucrurile intr-un alt mod decat cei din generatia mea. Pentru mine, in momentul de fata, totul se rezuma la Rapid! E cel care imi da forta si satisfactia de a-i ataca pe toti si de a spune ceea ce simt.
             Atat, doar atat: Hai Rapid!

      BADEa | 08 Septembrie 2008 23:26:28      

  chat Rapid / intra pe chat si discuta cu rapidistii  

 

 



  
 
     
SITE dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...