Home    2008-2009    Liga 1    Meciuri/Rezultate
Meci
Avancronica
Cronica
Foto
Video
Bilete
Forum
TV LIVE
   Avancronica
   Etapa a XIV-a
 
online | vizualizari   
   Rapid - steaua            
   Duminica e o zi sfanta!
by BADEa   

   Nu pentru ca jucam cu ei, ci pentru ca luptam pentru istoria noastra, pentru Rapidul nostru! Din aceasta cauza, duminica e o zi sfanta. Stiu decat ca trebuie sa invingem, trebuie sa incurajam Rapidul asa cum niciodata nu am mai facut-o. Meciul cu ei reprezinta momentul in care ne unim fortele, ne unim sufletele intr-un singur glas pentru o victorie impecabila, demna de splendoarea Rapidului!

            Haideti sa uitam parerile diferite pe care le avem, haideti sa fim impreuna si sa dam forta Giulestiului!

            Haideti sa sfidam ipocrizia si falsitatea!

            Haideti sa le demonstram ca Rapidul e vesnic, ca avem forta sa trecem peste toate greutatile!

            Haideti sa redam zambetul rapidistilor dezamagiti!

            Haideti sa punem mana pe inima cand vom auzi imnul!

            Haideti rapidistilor, indiferent de ce se intampla pe teren, noi sa castigam prin caracter si devotament!

            Simt nevoia astazi sa dau toate aceste indemnuri. Simt nevoia sa fiu mandra de Rapidul nostru, de voi, de toti rapidistii. Simt nevoia sa ne unim pentru ca incredibila noastra forta e gloria divina. Nu banii, nu patronii, nu asta conteaza pentru Rapid! Spiritul nostru pentru care ne luptam zi de zi sa se mentina, cinstea, curajul, puritatea si sensibilitatea noastra! Astea sunt armele de baza impotriva lor.

            Rapidisti de pretutindeni, de pe pamant si din cer, iubirea asta e cea mai frumoasa, e cea mai adevarata, e izvorul sinceritatii si al demnitatii! Haideti, pentru cel care ne face viata mai frumoasa, sa fim acolo!

            Alaturi de Rapid pe vecie!!!

( Dupa cum ati observat nu am vrut sa pomenesc de ei astazi, nu vreau sa introduc cuvinte urate printre atatea cuvinte frumoase. Duminica contam doar NOI! ) .


   Duminica , strigam pentru RAPID !!!
by V.D.Alex   

   Este duminica . Este 9 noiembrie 2008 . Este RAPID - steaua . Este ora 21 si ceva , Giulestiul se umple si isi striga intr-o singura voce dragostea pentru echipa . RAPID - steaua , meciul , derby-ul , razboiul care se disputa de zeci de ani si care astazi , in 2008 se afla inca sub umbra acelui sfert de finala din UEFA dar si , din pacate , sub umbra nenorocitei de brichete aterizata ,pare-se ,in crestetul capului blestemat al lui Deaconu .
            RAPID - steaua este inainte de toate un derby local , un meci intre o echipa cu palmares ( in mare parte daruit si nu castigat!!) - steaua si o alta cu o istorie si o traditie feerica , o echipa iubita care a avut intotdeauna in prolog SPECTACOLUL mai presus de tot si toate - aceasta echipa este RAPID.
Inainte , in vremuri mai demult apuse , RAPID - steaua era un meci intre echipa visinie a poporului si echipa rosie a "fiului poporului" , echipa care , cu secera si ciocanul in mana distrugea tot in calea ei pentru a obtine glorie . O glorie furata .
            Astazi , in cadrul unei discutii , suporterii stelei desi aduc mereu aminte de "palmaresul lor extraordinar " nu vor sa poarte o discutie bazata pe argumente pro si contra , ferindu-se practic de propria lor istorie .
            Zilele trecute , in cadrul unui grup de 5 rapidisti si un stelist ( nu prea infocat) mai apare unu , tot sstelist , care se vrea mai cu mot si lanseaza atacul . " Ce faceti ma cu rapidul vostru ca se duce dracu'!?" zice el . Nu se va duce , ii raspund eu . " Va bate steaua de va usuca. echipa mare cu palmares " continua el . Prietene , ii zic eu , spune-mi si mie : Ce istorie , ce palmares , ce glorie ? . Una impusa cu tancuri si dictatura pe vremea aia , si cu valize , sacose si " fara rautate " astazi .Cu un condcator comunist atunci ( si cu maniere specifice!!) si cu un altul incult , agramat si cioban acum . Ce motive de mandrie?!
la toate astea , el raspunde frapant cu o dezinvoltura incredibila : " Frate , tu te auzi ce spui?" . Bineinteles ca am inceput sa rad . Din lipsa de argumente solide , "prietenul nostru" lanseaza o intrebare retorica folosindu-se de un cliseu , aratandu-si astfel limitele in domeniul in care mai devreme era doctor si , de ce nu ?! , inteligenta .
            In tot acest timp in care eu eram parca in transa , el nu mi-a lasat ocazia sa imi revin ( sa ma opresc din ras adica)si a continuat , parca si mai inteligent ca prima oara . Zice : " Voi toti rapidistii sunteti la fel . Tu nu vezi realitatea?" . M-am frecat la ochi . Serios . Am zis ca fie nu vad, fie nu aud bine . Mai indicat era sa ma iau la palme . ii zic : Amice , m-am convins . Esti meserias . Deci , eu traiesc in lumea mea , ca un visator ce sunt . Si tu , pragmaticul , esti prea chior sa-l vezi pe idolul vostru , pastorul turmei si viitorul presedinte :) ) umbland cu sacose si valize pe unde nu este treaba lui . El zice : "Da' ia zi , daca sti, pentru ce era valiza aia de la Cluj ?"
            Ma uit in jur un pic , ma uit din nou la el si il intreb : Auzi , spune-mi si mie . Sunt la camera ascunsa cumva?! Banii erau pentru un teren . Da , asa e . Un teren cu 11 jucatori pe el . Tot teren ramane , este adevarat .
            Dupa toate astea , biatul nostru ( de la care aveam oarece pretentii tinand cont ca a jucat/joaca fotbal pe la Sportul Studentesc parca) pleaca cu coada intre picioare dar totodata " Mandru ca e stelist" . Doamne Dumnezeule..
   Asadar , sper ca meciul dintre echipele cartierelor unite de tramvaiul 41 sa se termine cu scorul de 4-1.