09 Noiembrie 2008 11:44:15

Duminica , strigam pentru RAPID !!!

postat de V.D.Alex in blogul V.D.Alex

Este duminica . Este 9 noiembrie 2008 . Este RAPID - steaua . Este ora 21 si ceva , Giulestiul se umple si isi striga intr-o singura voce dragostea pentru echipa . RAPID - steaua , meciul , derby-ul , razboiul care se disputa de zeci de ani si care astazi , in 2008 se afla inca sub umbra acelui sfert de finala din UEFA dar si , din pacate , sub umbra nenorocitei de brichete aterizata ,pare-se ,in crestetul capului blestemat al lui Deaconu .
RAPID - steaua este inainte de toate un derby local , un meci intre o echipa cu palmares ( in mare parte daruit si nu castigat!!) - steaua si o alta cu o istorie si o traditie feerica , o echipa iubita care a avut intotdeauna in prolog SPECTACOLUL mai presus de tot si toate - aceasta echipa este RAPID.
Inainte , in vremuri mai demult apuse , RAPID - steaua era un meci intre echipa visinie a poporului si echipa rosie a “fiului poporului” , echipa care , cu secera si ciocanul in mana distrugea tot in calea ei pentru a obtine glorie . O glorie furata .
Astazi , in cadrul unei discutii , suporterii stelei desi aduc mereu aminte de “palmaresul lor extraordinar ” nu vor sa poarte o discutie bazata pe argumente pro si contra , ferindu-se practic de propria lor istorie .
Zilele trecute , in cadrul unui grup de 5 rapidisti si un stelist ( nu prea infocat) mai apare unu , tot sstelist , care se vrea mai cu mot si lanseaza atacul . ” Ce faceti ma cu rapidul vostru ca se duce dracu’!?” zice el . Nu se va duce , ii raspund eu . ” Va bate steaua de va usuca… echipa mare cu palmares ” continua el . Prietene , ii zic eu , spune-mi si mie : Ce istorie , ce palmares , ce glorie ? . Una impusa cu tancuri si dictatura pe vremea aia , si cu valize , sacose si ” fara rautate ” astazi .Cu un condcator comunist atunci ( si cu maniere specifice!!) si cu un altul incult , agramat si cioban acum . Ce motive de mandrie?!
la toate astea , el raspunde frapant cu o dezinvoltura incredibila : ” Frate , tu te auzi ce spui?” . Bineinteles ca am inceput sa rad . Din lipsa de argumente solide , “prietenul nostru” lanseaza o intrebare retorica folosindu-se de un cliseu , aratandu-si astfel limitele in domeniul in care mai devreme era doctor si , de ce nu ?! , inteligenta .
In tot acest timp in care eu eram parca in transa , el nu mi-a lasat ocazia sa imi revin ( sa ma opresc din ras adica)si a continuat , parca si mai inteligent ca prima oara . Zice : ” Voi toti rapidistii sunteti la fel . Tu nu vezi realitatea?” . M-am frecat la ochi . Serios . Am zis ca fie nu vad, fie nu aud bine . Mai indicat era sa ma iau la palme . ii zic : Amice , m-am convins . Esti meserias . Deci , eu traiesc in lumea mea , ca un visator ce sunt . Si tu , pragmaticul , esti prea chior sa-l vezi pe idolul vostru , pastorul turmei si viitorul presedinte :) ) umbland cu sacose si valize pe unde nu este treaba lui . El zice : “Da’ ia zi , daca sti, pentru ce era valiza aia de la Cluj ?”
Ma uit in jur un pic , ma uit din nou la el si il intreb : Auzi , spune-mi si mie . Sunt la camera ascunsa cumva?! Banii erau pentru un teren . Da , asa e . Un teren cu 11 jucatori pe el . Tot teren ramane , este adevarat .
Dupa toate astea , biatul nostru ( de la care aveam oarece pretentii tinand cont ca a jucat/joaca fotbal pe la Sportul Studentesc parca) pleaca cu coada intre picioare dar totodata ” Mandru ca e stelist” . Doamne Dumnezeule….
Asadar , sper ca meciul dintre echipele cartierelor unite de tramvaiul 41 sa se termine cu scorul de 4-1 .

fara raspunsuri in

'Duminica , strigam pentru RAPID !!! '

subscrie la comentarii RSS sau TrackBack pentru 'Duminica , strigam pentru RAPID !!!'.

  1. Emcee a scris in data de 17 Noiembrie 2008 14:36:56

    steaua a fost si va ramane o echipa cu suporteri d kkat cu conducatori d kkat si cu jucatori care joaca numai pt bani si nici macar bine nu o fac. mai bine nu ii spuneai nimic mai dai incolo d ciobani. salut.si 3-0 cu vaslui

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID