18 Mai 2014 0:18:50

Istoria se repetă !

postat de BADEa in blogul BADEa
online | vizualizari

,, Băieţii au cumpărat pînza de tricouri din banii lor. O pînza vişinie, care avea să rămînă culoarea Rapidului, dar pe care nepoţii de astazi au cam uitat-o. Ştiţi de ce a fost pînza vişinie ? (…) Pentru că aşa a vrut croitoreasa. Toate tricourile le-a cusut cu mîna ei, nevasta lui Geza. Şi cum tot ea, săraca, avea sa le şi spele, i-a rugat pe băieţi să nu vină cu alb, pentru că albul adună, mai ales în Triaj, funinginea pe frînghie. Întâmplarea a făcut să găsim o pînză vişinie. Asta-i tot. ’’

( ,,Glasul roţilor de tren’’)

De ce vreau sa va amintesc aceste povesti? Pentru ca Rapidul de astazi e poate la fel de sarac ca la inceputuri. Rapidul de astazi spera in minuni si este nevoit sa se agate de tot felul de personaje care promit. Desi din punct de vedere sportiv isi castiga drepturile, ceva din destinul acestei echipe se razbuna.

A fost un singur moment astazi. Pancu in fata galeriei, in fata portii adverse, la 11 metri. Un jucator in fata unei porti, parca ajuns acolo dupa o calatorie lunga si istovitoare. In spate are o istorie de aparat si o galerie de respectat. Obligat sau nu, inscrie golul de revenire asa cum in mai multe meciuri, pe parcursul intregului campionat din Liga 2, Rapidul a revenit. Intre bucuria unei victorii importante si deceptia unei decizii, sunt intamplari care se imbina perfect ca si cand cineva le aseaza asa cum ar trebui sa se intample si sa se potriveasca. La fel cum spune si povestea. ,, Intamplarea a facut sa … ’’

,, Rapidul e, până la urmă, şi în resemnarea cu care ştii să pierzi mereu. Rapid e viaţa… da … viaţa, cu bucuriile ei de-o clipă, cu necazurile ei de-o viaţă.’’

Resemnare? Bucurii de o clipa si necazuri dintotdeauna ? Asta e spiritul nostru si niciodata nu am obtinut ceva fara munca, fara o lupta continua chiar si impotriva noastra. Ne-am obisnuit cu extazul si agonia din fiecare intamplare pe care am trait-o. E revoltator si dureros, faptul ca, atunci cand ajungem intr-un punct, ceva lipseste pentru ca bucuria sa fie completa. Ca si in trecut, astazi, ne lovim de aceleasi piedici care nu tin strict de ceea ce se intampla pe teren si in tribune.

Cineva scrie ca nu primim licenta pentru promovare in Liga 1, altcineva vorbeste despre faptul ca echipa nu va mai putea sa joace pe Giulesti, despre faliment si alte nenorociri, dar oare cand si cum se vor opri aceste lovituri pe care trebuie sa le primim si fara sa ne revoltam, ne ridicam si mergem mai departe.

,, Rapid a ştiut să fie generos întotdeauna. Şi să împartă întotdeauna. ’’

Sunt povesti de inceput, insa refuzam sa le scriem pe cele de final. Sunt eroi despre care doar am auzit sau eroi cu care am crescut si in care ne-am regasit nebunia tineretii. Toti rapidistii au trecut prin astea. Nu degeaba se spune ca Rapid e viata, cu toate intamplarile ce apar pe parcursul ei si toate lectiile impartite. Daca intamplarea cu panza visinie nu ar fi fost, noi nu mai eram aici, acum, indiferent de loviturile primite. Iar Rapidul, probabil ca nu ar mai fi fost atat de generos.

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID