18 Aprilie 2015 0:09:43

Vechile metehne fotbalistice romanesti, acum si peste Prut

postat de BADEa in blogul RapidFans
online | vizualizari

             by Tudor Curtifan

             Ca Basarabia este pamant romanesc, nu cred ca mai este niciun dubiu. Asta ne-a demonstrat-o in aceasta saptamana si domnul Valerii Moraru cand Cristi Pustai a devenit a 33-a victima stagionala a acestui incredibil malaxor de antrenori care este Liga 1. Si ne-a demonstrat cat de departe este vestul civilizatiei fotbalistice si de ce axa Chisinau-Bucuresti ramane ca o pereche de surori gemene, mereu estice cu aspiratii occidentale.

             Cristi Pustai a incercat. Iar eu cred ca ochiul suporterului giulestean nu are ce sa-i reproseze. Nu pretind sa efectuez o radiografie a mandatului sau, nu cred ca sunt eu in masura sa o fac si nici nu cred ca am abilitatea in acest sens. Va fi doar parerea simpla si umila a unui suporter rapidist. Cred ca e corect sa incep cu multumiri adresate domnului Cristi Pustai pentru munca prestata in calitate de antrenor al Rapidului. Si nu a fost deloc o munca usoara. Nu trebuie sa uitam ca in ianuarie cand alte echipe deja isi incepusera pregatirea Cristi Pustai avea disponibil la antrenamente un lot care incapea lejer fara sa se inghesuie intr-un taxiu bucurestean. Si ramanea locul din dreapta soferului liber. In aceste conditii omogenitatea este o utopie. Si totusi Cristi Pustai a reusit sa organizeze o echipa adusa in cateva zile fara o valoare ridicata si cu putin timp la dispozitie, relatii de joc si mai important o filosofie proprie asupra jocului pe care o poti observa fara sa fi analist in domeniu. Este suficienta o simpla comparatie cu Dinamo care a schimbat lotul in mare parte in aceeasi perioada. Valoarea loturilor este in mod cert favorabila lor cel putin de la mijloc in sus, dar ce probleme are echipa in exprimare si in omogenitate! Cu toate acestea tin sa subliniez ca misiunea si obiectivul echipei a fost si este salvarea de la retrogradare. Meciurile cu adevarat importante, meciurile de 6 puncte, asa numitele finale au fost si raman cele cu echipele aflate in aceeasi situatie cu noi. Iar domnul profesor si-a facut bine temele. A castigat la Medias cu Gaz Metan, a batut Otelul si in noua oameni a inghesuit Viitorul in Giulesti. Ca bonus o neuitata victorie in Ghencea si egalul cu Petrolul. Mie imi este foarte greu sa ii reprorsez infrangerea cu Astra sau cu ASA Tg Mures. Imi e imposibil sa cred ca te poti lua la tranta cu un lot ca al targumuresenilor care probabil va fi ca un ghimpe in coasta Stelei pana aproape de final. Singurul minus poate fi infrangerea de la Cluj, insa atat la “U” cat si cu Dinamo, Rapid a jucat. A jucat si a facut-o chiar bine, Dinamo reusind sa castige cu multa sansa dupa ce a tras doua suturi la poarta in 90 de minute. Nu am niciun dubiu ca este o eroare schimbarea antrenorului inaintea unor intalniri capitale cu Concordia Chiajna, Brasov, CSM Iasi sau Ceahlaul. Un alt antrenor va veni cu un alt stil, cu o alta viziune. Dar mai e timp? Cu tot respectul pe care il port domnului Begodi, am mari dubii asupra cunostintelor pe care le are in ceea ce priveste fotbalul romanesc actual. Sau mai corect pseudo fotbalul romanesc. Valoarea cel putin mediocra a lotului nu poate fi imputata antrenorului. 

              Raspunsul unei intrebari insa recunosc ca ma macina. De ce dupa tot scandalul din Saptamana Mare, acesta combinatie intre Edwin van de Sar si Peter Schmeichel, acest ‘’Pepe’’, acest Mircea Bornescu incepe ca titular partida cu Dinamo. Intr-un fotbal ce se pretinde civilizat , un jucator mediocru, o a 3-a rezerva de portar care are impresia ca poate schimba un antrenor, ar fi fost drastic amendat si probabil i-ar fi fost reziliat contractul dupa asemenea declaratii. Si totusi incepe titular. Dar e greu sa gasesti repere fotbalistice sanatoase cand vorbesti despre Liga I. Si nu imi pot imagina cat de greu poate fi pentru un antrenor, cand esti nevoit sa ai sub comanda ta un ‘’varf’’ precum Benson si lista poate continua. Jucatori adusi si etichetati ca inestemabile nestemate. 

              In concluzie situatia Rapidului era una grea . Daca vom retrograda, in mare parte ne-am pecetluit soarta in turul campionatului. Acolo cred ca trebuie cautata problema, acolo si nu la Cristi Pustai. Nu cred ca e nimeni naiv sa creada ca CFR nu isi va recupera cele 24 de puncte de la TAS. O va face, iar din acel moment doar soarta, hazardul si jocul reultatelor ne mai pot scapa din ghiarele neantului. Vreau sa cred ca Bergodi a semnat sub o stea norocoasa. Un ultim apel disperat la astrologie! 

              Dar ce il mai poate dobora pe suporterul rapidist trecut prin atatea? 

 

 

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID