29 Octombrie 2015 14:41:19

Definiţia noastră

postat de BADEa in blogul BADEa
online | vizualizari

              Să povestesc despre un meci, pe care, indiferent de momentul în care l-am trăit, e un meci al Rapidului ce nu poate fi uitat vreodată. Deja mă gândesc, peste 20 ani, când cineva mă va întreba asta, ce voi povesti cu înţelepciune în glas. Şi nu voi alege un moment de glorie sau fericire. Pentru că nu ar fi tipic Rapidului. Inevitabil, e vorba despre acel meci, dintr-o seară de octombrie, 2015, eram în B, cu Rapid Suceava. Când toată lumea spunea: ‘’Ăsta e Rapidu’ frate!’’. Un meci pe care nu ai cum să-l uiţi, de povestit strănepoţilor, un meci pe care Rapidul l-a făcut să fie, în aşa fel încât, să ne amintim şi să nu uităm vreo clipă că suntem în Giuleşti şi că indiferent de vremurile pe care le trăim trebuie să realizam, să ne trezim şi să ne cerem iertare pentru că au fost momente în care ne-am îndoit de continuitatea acestui spirit. De ce spun că am fost nesiguri? Pentru că mă intrigă razboaiele care se dau între rapidişti şi că unii sunt atât de imbecili încât au impresia că cineva poate fi mai presus decât altcineva. Nu au capacitatea de a înţelege că, acolo, în Giuleşti, suntem cu toţii egali în faţa acestei forţe care menţine viu, un spirit pe care, de când mă ştiu, încerc să-l descriu. E poate un blestem care ne urmăreşte, iar istoria se repetă, sentimentele care cândva ne înălţau, s-au reîntors într-o seara, în sufletele noastre. Tristeţe şi fericire. Extaz şi agonie. Sunt capabilă să realizez ce înseamnă ca o echipă sa fie aproape moartă în prima repriză şi dintr-o dată, un impuls să-i faca pe jucatori să-şi dorească victoria mai mult decât orice. De fapt, dorinţa prea mare i-a făcut să rateze două penalty-uri, unul chiar în prelungirile meciului, împinşi fiind de atmosfera care se dezlănţuise în tribună. Ce trăiam în clipele acelea? Zici că eram în timpul unei mari finale şi oricât de penibil ar părea, mulţi nu au putut să privească loviturile de la 11 metri. Ne uitam unii la alţii, nedumeriţi, şocaţi, făra explicaţii. Tipic Rapidului. 

              Şi iată că, se încăpăţănează. Strigătul lui nu rămâne fără ecouri. A fost de ajuns o seară, pentru ca povestea unui meci nebun să se răspândească imediat. Şi nu vorbim despre ceva măreţ, ba dimpotrivă, Rapidul este în liga a 2-a, se luptă să rămână viu, chiar şi cu noi, rapidiştii. Mai scrie o pagină. Se luptă să ne mai înveţe, să ne certe şi să ne impună, să nu uităm emoţiile pe care suntem condamnaţi să le purtăm şi să le trăim cu mândrie. Rapidiştii adevăraţi nu pot alege când vine vorba despre Rapid. Ei doar se supun. 

 

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID