11 Martie 2008 0:59:48

Flacara care se stinge

postat de Lacra in blogul Lăcră

Asteptam cu nerabdare acest meci. Rapid-Poli trebuia sa fie una din cele mai frumoase intalniri, pe care le aveam acasa. Ziua a inceput frumos dar s-a terminat prost.Ca de obicei de altfel, nimic nou. Galeria incepe frumos, cu un mesaj pt celelalte galerii in care le aduce aminte ca suntem infratiti. Dar din pacate doar la asta s-a rezumat. Polistii, la afisarea mesajului nostru, au inceput sa scandeze Poli si Rapid se iubesc la infinit. Iar noi… noi am replicat cu Panco italiano. Prima greseala. A doua, in primele 10 minute maxim, trebuia sa dam tonul la Cand ne stragem laolalta, ca doar e cantecu unde amintim de prietenia ce ne leaga cu Poli. Mi-a fost dor, de scandarile reciproce. Cand Fane dadea tonul la Timisoara-Poli Timisoara iar ei raspundeau Rapid Giulesti. Ce vremuri…S-a auzit totusi putin la pauza…cand ei au dat tonul. Si la sfarsit, ca o ironie la jucatorii nostri.  Cumva oare noul lider nu vrea sa mai pastreze traditia si nu mai vrea sa “fim frati cu Timisoara?” Prin comportamentul de aseara, exact asta a lasat sa se inteleaga. Sau poate ca a fost total depasit de situatie. Pentru ca la meciul de aseara a avut o presatie jalnica. Aud in stanga si in dreapta ca nu vrea lumea sa cante. Pai cred si eu, daca se da tonuri decat la oleeuri si aleuri…si o scandare de zici ca e din biserica, cand o canta popa la inviere. Unde sunt melodiile nostre? Aseara nu s-a cantat nimic. Am jucat acasa, pe Giulesti, avem special pt meciurile de acasa…In micul nostru Giulesti ! Mai avem La sfarsit de saptamana..avem si Giulestina Giulestina si multe alte cantece cu versuri, si nu doar cu aleuri si oleuri si batai din palme pe ritm de samba. Acum un an, doi, cand se canta Rapid, clubul nostru drag/Ce mult te iubim /La bine la rau /FLUTURAM STEAGUL ALB -VISINIU…jumatate din tribuna dc nu mai mult ridicau steagurile si le fluturau. Acum am vazut doar 1 stegulet. Mic de tot. Si unu in galerie la Poli. Vali…ce ai reusit sa aduci nou in galerie? Sa schimbi ceva ce nu mergea? Ca eu una nu am vazut nimic. Ce ai de gand sa faci?

Aseara mi-a parut si rau pentru un jucator. Pentru Badoi. Nu merita toate acele injuraturi. S-a uitat atat de repede cat de mult ne-a ajutat, cat de mult a jucat pentru noi cu mult suflet. Cat de corect a fost mereu. Poate ca nu a fost un idol, dar a fost atat de folositor echipei si atacantilor prin centrarile lui perfecte. Iar la final, Rapid prin nenea copos i-a multmit descotorosindu-se de el, aruncandu-l practic la steaua. Si tot noi il injuram . Si ii reprosam si golul. Nu e vina lui ca arbitrul nu a fluierat aut. Badoi si-a facut doar datoria.

Lasand galeria, voi trece la echipa.

S-au mai bine zis, la ceea ce trebuia sa fie echipa. Eu nu mai vad fotbal la cei care ating mingea. Acesti oameni care alcatuiesc aceasta echipa, nu mai simt bucuria aceea a jocului. Nu se mai bucura, nu mai traiesc pentru noi, nu mai lupta pentru noi. A disparut cu totul acea flacara de pe vremea lui Bergodi si mai apoi lui Razvan. Cea de acum abia mai palpaie prin Coman, Pancu si inca 1-2. Dar imi e tare frica, ca in loc sa se reaprinda si sa arda cu intensitate, se va stinge de tot. Din aceasta cauza, vreau ca Mircea Rednic sa plece. Cu toate ca eu am fost printre cei care l-au sprijinit cand a venit. Dar el, a fost ca o gheata in vestiar care ne-a stins flacara.Acea flacara care ne incalzea, acea speranta care ne facea fericiti, chiar si la infrangeri. Pentru ca stiam ca si-au dat viata acolo, si ca doar atat s-a putut. Acum Nu Se Mai Vrea. De asta ma doare cand vad cu cata indolenta si nepasare trateaza jucatorii meciurile.

Haideti sa reaprindem aceasta flacara. E de datoria noastra sa nu o lasam sa moara. Numai noi, suporterii care iubim acest club mai mult decat familiile noastre, numai noi putem face ceva. Putem oare?

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID