22 Septembrie 2011 0:23:07

Un strigat din vechea Troie…

postat de BADEa in blogul BADEa
online | vizualizari

             Imi amintesc o intamplare de acum patru ani. Era o dupa-amiaza de primavara. M-am urcat cu bunicul meu in tren si am plecat spre Giulesti. Rapidul juca un meci in campionat. Cand am zarit, din tren, stadionul, am simtit primul fior. Am ajuns devreme la stadion, a urmat plimbarea prin imprejurimi si savurarea catorva povesti spuse de bunicul meu despre Rapid si vremurile indepartate.
Stadionul era deschis inainte de meci si am mers inauntru, langa gazon. Cativa suporteri infocati, din peluza, pregateau coregrafia. Deodata, un barbat de vreo treizeci de ani intra pe stadion impreuna cu baietelul lui. Probabil ca cel mic nu mai vazuse pana atunci locul acela, de la firul ierbii. Parea fascinat. Tatal, mandru, si-a scos telefonul si a inceput sa-l pozeze pe cel mic din toate pozitiile. I se citea, pe fata, bucuria, iar baietelului ii sclipeau ochii, voia sa cuprinda acea imagine pentru totdeauna. Si l-am privit pe bunicul meu. Era langa mine cu ochii plini de lacrimi. Nu i-am spus nimic, nu l-am intrebat nimic, dar am realizat ca imaginea celor doi rapidisti, il emotionase puternic. Atunci am inteles de ce, mie, stadionul, imi provoca mereu, cand treceam pe langa el, senzatia aceea speciala. Eram acolo, in locul unde visele se destrama si se infiripa cat ai clipi, locul in care agonia si extazul sunt sora si frate. Numai pe Giulesti, trecutul, prezentul si viitorul ti se pot infatisa atat de limpede.

            Pentru a fi linistiti aveam nevoie de o revenire in templul fotbalului. Pentru ca spiritul rapidist e format din multe elemente, iar atunci cand doar unul dintre aceste elemente dispare, trairile noastre se schimba, emotiile nu mai sunt aceleasi, ‘’strigatul din vechea Troie’’ nu se mai aude, nu mai trezeste, in noi, sentimentul acela de statornicie. Ecourile ce strabat adancul sufletelor noastre, nu ne mai cutremura. Mandria de a-ti aduce copilul, nepotul sau iubita, pe Giulesti, nu mai exista. Identitatea noastra se amesteca, se confunda, locul in care am invatat ce inseamna sa plangi de fericire, sa urli de suparare, toate acestea nu pot fi traite la o intensitate mai mare ca cea de pe Giulesti. Asa ca SPER, la fel ca toti ceilalti rapidisti, sa se rezolve aceasta problema a stadionului, pentru binele si pentru satisfactia suporterilor.

             Si ne intrebam: oare de ce sunt atatia fosti si actuali jucatori, chiar si antrenori ale altor echipe, care spun ca numai in Giulesti te poti simti fotbalist, cu adevarat ? Oare de ce ‘’nicaieri in lume nu e ca pe Giulesti’’ ? Raspunsurile raman in sufletele noastre, in ceea ce simtim atunci cand ne reintoarcem acasa si regasim linistea, retraind cele mai emotionante momente ale vietii, dupa o lunga perioada de absenta.

Comenteaza pe Facebook articolul de mai sus …

7 raspunsuri in

'Un strigat din vechea Troie… '

subscrie la comentarii RSS sau TrackBack pentru 'Un strigat din vechea Troie…'.

  1. Michael Steger a scris in data de 22 Septembrie 2011 20:34:26

    Felicitari pentru articol , abia astept sa vad si eu Giulesti …inca n-am reusit sa ajung acolo :sad: , Hai Rapidu :twisted:

  2. BADEa a scris in data de 22 Septembrie 2011 21:13:43

    multumesc :grin: :wink:

  3. DANIELA a scris in data de 23 Septembrie 2011 9:49:04

    Felicitari, superb articolul. HAI RAPID GIULESTI !!!! RESPECT

  4. ZanFu a scris in data de 29 Septembrie 2011 1:51:34

    Trebuie sa fii rapidist sa intelegi cu adevarat aceste cuvinte….Felicitari pt.articol.

  5. BADEa a scris in data de 29 Septembrie 2011 18:16:16

    multumesc ! :mrgreen: diseara sper sa fie cel mai frumos meci, cu cea mai frumoasa galerie si cea mai mare frumoasa victorie, chiar daca nu vom fi in Giulesti !!

  6. anonim a scris in data de 15 Octombrie 2011 10:56:24

    FORZZZZZA RAAAAAAAAAAAAAPID !!!!!!!!!!!!!!!!! :grin:

  7. rapidistulalex a scris in data de 15 Octombrie 2011 10:58:13

    Forzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaaa Raaaaaaaaaaaaaaapid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sezonul asta luam europa league si campionatuuuuul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cool: :cool: :mrgreen: :wink: :cool: :grin:

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID