06 Decembrie 2012 0:43:09

Revolta Rapidului

postat de BADEa in blogul BADEa
online | vizualizari

         Fanus Neagu spunea ca “Rapidul nu opreste in garile mici”.
Era, de fapt, titlul unei carti dedicate acestei echipe. Rapidul de astazi nu mai opreste in nicio gara. Merge pe un drum anevoios, intunecat, plin de nesiguranta si neinteles.

           Am preferat sa nu vorbesc despre Rapid, in aceasta perioada. Poate pentru ca dezamagirea, supararea, revolta, toate aceste sentimente mi-au cuprins gandurile. Am asteptat, am suportat multe infrangeri. Intre suporteri, jucatori si conducere s-a ridicat un zid greu de doborat. Intr-adevar, rapidistii din galerie, cei care sunt fizic, alaturi de echipa, la fiecare meci, canta, incurajeaza, fac ceea ce stiu cel mai bine sa faca, punandu-si sufletul in fiecare cuvant pe care il rostesc. E ciudat sa-i auzi cantand cu atata pasiune si nimic sa nu se intample. Uneori, ma gandesc ca recunoastem cu greu jucatorii Rapidului, impiedicati, debusolati. Nu mai exista o relatie speciala cu suporterii, cei din teren nu mai simt vibratia tribunei, altfel nu-mi explic cum de s-a ratacit Rapidul pe drumul asta.

           Problema e ca mizeria s-a acumulat, se tot strange in Giulesti de cativa ani incoace. Imi permit sa spun mizerie si sa ajung sa o zaresc. Pentru ca acest Rapid traieste din ingrozitor de multa iubire, din sacrificiile pe care oamenii le fac pentru el, din lacrimi, zambete, e mostenirea bunicilor si trebuie sa existe si un viitor aici. Trebuie sa le transmitem copiilor nostri frumusetea si nebunia acestui spirit. Dar ce ne facem cu mizeria?

           Stiu ca sunt multi cei care vad Rapidul falimentat, distrus. Pentru voi, cei care va doriti ca Rapidul sa nu mai existe, sa stiti ca rapidistii sunt constienti de ceea ce se intampla. S-au saturat de numele ‘’Copos’’, este deja istorie faptul ca ne plangem ca el este vinovatul si nimic nu se schimba. Iar cand incertitudinea ne otraveste sufletele, nu ne ramane decat sa luptam, sa nu incetam sa ne sustinem echipa, sa aparam acest Rapid care ne-a facut atat de fericiti, ne-a dat lectii in unele momente si ne-a facut cunoscuta nebunia care apare la granita dintre agonie si extaz. Sunt lucruri pe care nu le putem uita !

           Presa vuieste de titluri care umilesc Rapidul. Ei cred ca acele datorii pe care le tot pomenesc, chiar falimentul clubului, tine efectiv de partea materiala, de acei bani care nu mai sunt sau de jucatorii despre care se spune ca vor pleca.

           Este imposibil sa credem in sfarsitul de drum al Rapidului. El va continua sa mearga, sa treaca peste toate obstacolele, iar intr-o zi, va opri, din nou, in gara. Acolo se vor afla ‘’frumosii nebuni ai Giulestiului’’, motorul, aerul, tot ceea ce conteaza pentru Rapid. Pe scurt, iubirea, iubirea noastra …

un raspuns in

'Revolta Rapidului '

subscrie la comentarii RSS sau TrackBack pentru 'Revolta Rapidului'.

  1. muler a scris in data de 01 Mai 2013 11:40:09

    are dreptate Fanus Neagu
    copos du’te la puscarie FZR

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID