25 August 2007 15:54:14

E sarbatoare in Banat!

postat de make in blogul make

“Veniti cu noi,
Tineri din Timisoara,
Sa cantam si sa ne bucuram,
Jalea s-o uitam”
Phoenix - Timisoara

O peluza violet-alb-visinie. Pe Dan Paltinisan,templul fotbalului banatean. Mii de voci cantand la unison. Baieti si fete cu cate doua fulare la gat,fiecare purtand o emblema si o culoare demne de tot respectul. Doua galerii care pe intreaga durata a meciului au renuntat la cate una din devizele lor renumite: “Singuri impotriva tuturor!” si “AntiBucuresti”.

Asa isi aminteste fiecare rapidist sau polist,prezent la semifinala de Cupa Romaniei “Pandurii - Rapid” , peluza Sud banateana.O peluza unde s-au reunit doua galerii declarate infratite, doua galerii care se respecta,indiferent ca e vorba de stadionul D.Paltinisan ori V.Stanescu,Giulesti ori Timisoara. Si in cele din urma, aceasta infratire nu poate fi decat unul din putinele lucruri frumoase ale fotbalului romanesc, chiar daca unii nu o inteleg, nu o recunosc sau nu o accepta.

Duminica ,pe acelasi stadion, galeriile se vor intalni din nou, dar fata in fata, cantand pentru echipele lor, la fel ca in finala Cupei de anul acesta. Si spectacolul e garantat, s-a vazut foarte bine la acea finala de vis. Se anunta un meci frumos, intre doua echipe aspirante la titlu, cu doi antrenori straini obligati sa aseze in teren cel mai bun 11, pentru ca, la finalul partidei, sa intre in posesia celor 3 puncte, putin spus “importante” in acest campionat atat de disputat. Totodata, nu doar pentru galerii meciul este special. Karamyan, fost jucator al Rapidului, si Grigorie, fost polist, vor sa iasa in evidenta in fata suporterilor care candva i-au aclamat.O alta miza ar fi si pozitiile din clasament inaintea acestei etape, chiar daca e inca devreme si aceste clasari nu sunt intratat de relevante: Rapidul doreste sa isi mentina pozitia de lider,iar Poli vrea sa spele rusinea din ultima intalnire, cu Unirea Urziceni, si sa ocupe un loc pe podium.

La numirea titularilor, Cristiano Bergodi intalneste dificultati la partea ofensiva. Daca toate ar fi fost bune si frumoase pentru echipa din Grant, primul 11 ar fi aratat astfel:
Portar: Danut Coman
Fundasi: V. Bozovic, C. Sapunaru, M. Constantin si V. Maftei
Mijlocasi: St. Grigorie,C. Lazar si E.Dica
Atacanti: Cesinha, I. Mazilu, M. Buga
Sansele titularizarii acestei echipe exista. Insa numai in cazul in care D. Coman, Cesinha, Buga si Mazilu vor fi apti 100% pentru un meci atat de solicitant. Altfel, Andrade, Dobroiu ori Raduta vor putea face parte din garnitura de start a Rapidului.

De cealalta parte, antrenorul alb-violetilor, Dusan Uhrin, ar putea titulariza urmatoarea echipa:
Portar: M. Popa
Fundasi: Stelian Stancu, J. McKain/Srgian Luchin, G. Canu, C. Dancia
Mijlocasi: Abiodun, Alexa, Vrsici, Karamyan
Atacanti: G. Bucur, I. Ganea
Nu sunt diferente mari intre aceasta formula si 11-le folosit cu Unirea Urziceni si Cfr Cluj.
Uhrin Jr. este antrenorul care, acum un an, de pe banca echipei cehe Mlada Boleslav, a reusit sa incurce Rapidul pe Giulesti, obtinand un 1-1 dupa un meci neasteptat de greu.

Poli Timisoara - Rapid,26 august 2007, o noua sarbatoare a fotbalului romanesc, un meci intre doua din cele mai frumoase echipe ale Ligii 1.
Acestea sunt cele doua formatii care isi vor apara blazonul cu toate fortele, in incercarea de a invinge. Care va reusi, ramane de vazut duminica seara, de la ora 20:30, in direct la Kanal D.

“Inima ce-n piept ne bate
La nevoie e un pumn,
Pentru o singura dreptate:
Sa castige cel mai bun!”
Imn Rapid

2 raspunsuri in

'E sarbatoare in Banat! '

subscrie la comentarii RSS sau TrackBack pentru 'E sarbatoare in Banat!'.

  1. Lăcră a scris in data de 25 August 2007 15:58:18

    bravo, frumos articolul

  2. mircea a scris in data de 25 August 2007 18:40:14

    o sa ajungi la ziar :wink: :grin:

  3. orlando a scris in data de 09 Ianuarie 2010 0:02:29

    foarte tare articolul ca si Rapid cn tine cu steaua sa’i futem familia

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID