15 Septembrie 2007 7:00:42

1. FC Nürnberg

postat de DarkLadY in blogul DarkLadY^

 

fcn-rapidDeja m-a apucat febra plecarii. Mai sunt inca 4 zile, adica 96 de ore si plecam inspre Germania. Destinatia mai exacta: Nürnberg! Inainte de orice meci al Rapidului, incerc sa aflu cateceva despre adversar. Astfel despre  1. FC Nürnberg am aflat urmatoarele… sa incepem cu staff-ul tehnico-administrativ:

Martin Bader

Martin Bader,
Director sportiv, Vicepresedintele clubului
Data nasterii: 14.02.1968
   Martin Bader a studiat managementul sportiv si a fost numit director sportiv la  1. FC Nürnberg  incepand cu data de 1 ianuarie 2004.
   Din aceeasi zi a devenit si unul dintre membrii Consiliului de Administratie a Clubului.

hansmeyer

Hans Meyer,
Antrenor principal
Data nasterii: 3.11.1942
   Antrenor principal la  1. FC Nürnberg incepand cu data de 9.11.2005.
   Echipele la care a antrenat inainte: Carl Zeiss Jena, RW Erfurt, Chemnitzer FC, Union Berlin, Twente Enschede, Borussia Mönchengladbach, Hertha BSC Berlin.

Jürgen Raab

Jurgen Raab,

Antrenor secund
Data Nasterii: 20.12.1958

   Antrenor secund la  1. FC Nürnberg  incepand cu data de 10.11.2005.
Echipele la care a antrenat inainte: VfB Poessneck, RW Erfurt, Bursaspor, Sachsen Leipzig.

adammatysek

 Adam Matysek,

Antrenor de portari
Data nasterii: 19.07.1968
Ca jucator l-am putut intalni la echipe cum ar fi: Bayer 04 Leverkusen, FC Guetersloh, Fortuna Cologne, iar ca antrenor de portari: echipa Polonie sub 21 de ani si echipa poloneza: Gornik Zabrze.

 

 1. FC Nürnberg  s-a calificat in Uefa, la fel ca si noi, castigand Cupa nationala. In finala, Nurnberg a invins campioana Stuttgart cu 3-2, dupa prelungiri si a cucerit trofeul pentru a patra oara in istoria clubului. In palmaresul lui  1. FC Nürnberg  se mai afla 9 titluri de campioana a Germaniei, dar ultimul a fost obtinut in 1968.

stadion

Stadionul celor de la Fc. Nurnbern are o capacitate de 46.780. Pentru competitiile internationale fiind disponibile doar 44.480 de locuri. Constructia stadionului initial (Stadionul Municipal - cum se numea pe atunci) a durat doar trei ani si a fost completa in anul 1928. La putin timp dupa inaugurare, stadionul este ocupat de catre nazisti si folosit in scopuri personale.

Dupa 1945, armata america foloseste stadionul ca arena sportiva.

Incepand cu anul 1963 devine stadionul echipei Fc. Nurnberg (aceasta parasind vechiul stadion “Zabo”). Prima renovare completa a avut loc intre anii 1987-1991. Odata cu incheierea ei si numele stadionului s-a schimbat in Franken-Stadion (Franconia Stadium). Ultima renovare (inclusiv schimbarea gazonului si a scaunelor) a avut loc in sezonul 2004-2005. Dupa aceasta renovare stadionul a primit un nou nume: easyCredit-Stadion.

Meciuri care s-au disputat pe acest stadion in timpul competitiei FIFA World Cup 2006:

Mexiko - Iran 3:1
England - Trinidad & Tobago 2:0
Japan - Croatia 0:0
Ghana - USA 2:1

Meciuri care s-au disputat pe acest stadion in timpul competitie FIFA Confederations Cup 2005:

Australia - Argentina 2:4
Germany - Argentina 2:2

fani

Cand vine vorba despre fanii lui Fc. Nurnberg, nu putem sa spunem decat ca au stat cu mandrie alaturi de clubul lor in anii grei prin care a trecut. Fie ca joaca in liga regionala, fie ca joaca in Cupa UEFA, fanii lui Fc. Nurnberg au creat mereu o atmosfera fantastica. Apogeul fanilor a fost atins la finala Cupei Germanie - 2007, de la Berlin. Atunci ei au fost “recompensati” intr-un fel. Dupa 39 de ani, in sfarsit au castigat un trofeu!

Fanii sunt organizati in numeroase fan-cluburi oficiale (OFCN). Cel mai important fan-club se numeste “Seniorentisch” si a fost fondat in 1932. Clubul are in prezent peste 300 de fan-cluburi recunoscute, impartite in sapte regiuni.

Pentru mai multe informatii puteti sa vizitati site-ul oficial al clubului: http://www.fcn.de/ . Daca mai stiti si germana e perfect, oricum si sectiunea in limba engleaza contine numeroase informatii utile.

Aceasta a fost doar o scurta prezentare a clubului, continuare o veti primi cand ma voi intoarce de la Nurnberg…cum spun “fratii nostri” de peste ocean “to be continued”…

un raspuns in

'1. FC Nürnberg '

subscrie la comentarii RSS sau TrackBack pentru '1. FC Nürnberg'.

  1. Dalma a scris in data de 31 Martie 2008 16:06:57

    ce sa zic este un teren foarte frumos in care Rapidu nu s-a prea descurcat dar asta e

    HAI RAPID !!!! :X:X:X:X :razz:

spune-ti si tu parerea ...

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:



RAPID